Tosi nopeat suklaakeksit

Isyyspakkaus

Mitä tarjota yllätysvieraalle keskellä arkea? No tietysti juuri paistettuja suklaakeksejä! Kysymys on vain siitä, milloin taikinan tekee.

Rouva oli raskauden loppuvaiheessa niin hyvässä kunnossa, että päätti tehdä pakastimeen syötävää, jotta siitä ei tarvitse huolehtia synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen. Pakastimeen päätyi muuan muassa iso suklaakeksitaikina, joka oli kääritty valmiiksi pötköiksi leivinipaperin sisään.

Taikinapötkö sulaa nopeasti, ja siitä on helppo leikata sopivan kokoisia paloja pellille. Taikinaklönttien muodosta ei tarvitse edes välittää, sille ne sulavat ja litistyvät uunissa juuri sopivan epämääräisen pyöreiksi.

Suklaakeksit

Ainekset

  • 175 g voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 250 g tummaa tai leivontasuklaata
  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja

Valmistaminen

  1. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää suola
  2. Lisää kananmunat yksitellen
  3. Hienonna suklaa isolla kokkiveitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinan sekaan
  4. Lisää lopuksi jauhot
  5. Tee taikinasta kaksi karkkimaista pötköä leivinpaperin sisään ja nosta ne jääkaappiin tunniksi
  6. Viipaloi jähmettyneet pötköt noin 1,5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja asettele palat uunipellille leivinpaperin päälle
  7. Paista keksejä 180 asteessa noin 12 minuuttia.

Voit siis tehdä taikinaa myös 2-3 kertaisen määrän ja nostaa leivinpaperipötköt jääkaapin sijaan pakastimeen odottamaan sopivia vieraita. Tai ihan vaan sitä ankeaa arki-iltaa, jolloin suklaakeksit ja maito ovat juuri sitä, mitä tarvitset.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ei tämmösiä ohjeita kun kovasti koitan kiloja pudottaa... :P nam!

annemi

Hmm.. olen aina ajatellut olevani hyvin organisoitu mutta näin hyvin en ole minäkään varautunut! todella hyvä idea, ei stressiä ja kuitenkin saa pöytään tarjottavaksi jotain itsetehtyä kaupan keksien sijaan :)

Sandels
Sandels seuraa

Eikä! Rouva se vasta on melkoinen rouva! Mahtavia olette kaikki niin viimeisen päälle ;D

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan loistava vinkki! Miksi tätäkään ei ole tullut itse ajatelleeksi...?

(Ei varmistettu)

Ja jos tulee oikein kiire tarjoilun kanssa, niin pelkkä taikinan viipalointikin riittänee -jäiset taikinakökkäreet näyttävät kaikkein herkullisimmilta :)

Jääkaapissa oottaa taikina tunnin täyttymistä! Taikina oli jo raakanakin hyvää :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on se voin ja sokerin maaginen yhdistelmä. Taikinaa voisi tosiaan syödä vaikka koko satsin paistamatta...

vonpaldanius
Jenna 30+

Taidanpa itsekin kokeilla, tosin väännän vegaanina taikinasta vegaanisen :) Pitää tehdä vähän käännöstyötä.

Hieno!! (Ei varmistettu)

Todella hyvä resepti! Ensin tuli kekseistä liian isoja(en ollut varautunut) laitoin sellaisen 2 cm möhkäleen taikinaa pellille(useita paloja) ja keksien halkaisijaksi tuli noin 7 cm :D Toisella kerralla onnistui paremmin. Todella hieno ja nopea ohje, iiiiihanaa taikinaa <3

chaura
Misplaced

Pakko kommentoida näin monta vuotta myöhässä: tein näitä pari vuotta sitten rotinoiksi juuri synnyttäneelle ystävälleni, ja toisen pötkön heidän pakkaseensa vierasvaraksi. Tuli kuulemma tarpeeseen. Sittemmin olen toistanut saman muutamalle muullekin, antaen krediitit tietty teille. Paistovalmis keksitaikina pakkasessa, rouvasi on nero! 

Nyt meinasin tehdä saman tempun keväällä oman loppuraskauden koittaessa - en vierasvaraksi vaan niihin hetkiin kun ei pääse kauppaan mutta on pakko saada herkkuja. Kiitos kun jaoit tämän vinkin :) Jäi elämään meillä käytännössä. 

Kommentoi