Valkosuklaa-raparperileivokset

Isyyspakkaus

Rouva toi anoppilasta mukanaan kassillisen raparperejä ja päätti kokeilla tehdä niistä raparperipiirakan sijaan raparperimuffinsseja. Joskus voi kuitenkin käydä näinkin: hän unohti muffinsseista ruokasoodan, eli leivonnaiset jäivät suunniteltua litteämmiksi.

Maistettuamme niitä totesimme, että hyvin ne toimivat ilmankin. Kutsutaan niitä vain muffinssien sijaan leivoksiksi.

Leivokset on tehty isoissa silikonivuoissa, joiden pohjan halkaisija on 6,5 cm. Tällä ohjeella leivoksia tuli 8 kpl, mutta pienemmillä vuoilla niitä tulee tietysti enemmän.

Valkosuklaa-raparperileivokset (8 - 12 kappaletta)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • n. 100 g valkosuklaata (jos levy on 130 g, voit käyttää kokonaan)
  • 2,5 dl kuutiotua raparperiä

Valmistaminen

  1. Vaahdota voi ja sokeri
  2. Vatkaa kananmuna vaahdon sekaan
  3. Lisää maustamaton jogurtti ja vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  4. Paloittele valkosuklaa ja lisää palat taikinaan
  5. Kuutioi raparperit: leikkaa ne ensin pitkittäin suikaleiksi, sitten pieniksi paloiksi. Lisää kuutiot taikinaan
  6. Jaa taikina muffinissivuokiin. Leivokset saavat jäädä litteiksi, eli taikinaa tarvitaan vuoan pohjalle vain noin pari senttiä
  7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 - 15 minuuttia, kunnes leivokset alkavat ruskettua kauniisti.
Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, paljonko sitä ruokasoodaa tulisi?

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva vastasi, että olisi laittanut teelusikallisen.

Kiisseli (Ei varmistettu)

Oi, miten herkullinen ohje, taas kerran!

Meidän raparperimuffini-leivoksista tuli kanssa ihan superhyviä, vaikka reseptiä hiukka muotoiltiinkin (jogurtin tilalle kermaa, raparperi oli mehunkeitosta ylijäänyttä mäskiä ja leivinjauhetta soodan sijaan - eikä nousseet yhtään), raparperimäski teki leivoksista todella meheviä ja ahneuksissani kuorrutin näitä kuppikakkuja vielä tuorejuusto-tomusokeri-voi-kreemillä. Oijoi, ihan kuin karkkipäivä ois!

Että kiitos vaan keittiöinspiraatiosta ja herkullisista resepteistä (ah, ne kaikki ihanat kesäkurpitsareseptit, monta jo kokeiltu, kaikki erinomaisiksi havaittu!)

Tommi K
Isyyspakkaus

Upeaa! Kiitokset kuuluvat tietysti enimmäkseen Rouvalle. Välitin ne hänelle, ja hän tuli niistä kovin iloiseksi. Eli kiitokset sinnekin :)

Heti kun tuo tägipilvi alkaa taas toimia kunnolla, yritän saada reseptit paremmin esiin, että ne löytyisivät helpommin. Tägäsin aiemmin kaikki ruokiin liityvät "ruokaohjeiksi", mutta olisi varmasti tarvetta tehdä tunnisteista vähän hienojakoisempia.

Kommentoi