Ihanaa.

ite puin

Oletko juuri sinä ihminen, joka ylikäyttää sanaa "ihana"? Kun käyt kahvilla, kylässä tai ulkohuusin siivoustalkoissa, sanotko lähtiessäsi "oli tosi ihanaa". Vaikkei edes ollut. Vaan ihan tavallista kahvia. Ja kuivaa pullaa. Ja se ulkohuusikin oikeasti haisi vähän pahalle.

Ei. Ihanaa oli.

Ovatko vallitseva säätila, pienet pörröiset eläimet, huoltoaseman lehtipihvi ja männynkävyt puissa, maassa ja katuojassa sinusta järjestään kaikki ihania? Uusi kaulahuivi, vanha kaulahuivi, vedenkeitin, keittiöremontti ja kassajono?

Ihanaa, ihanaa, ihanaa.

Tunnetko juuri sinä nyt syyttävän piston sydämessäsi? Ota opiksesi, kansakunnan sisintä kalvava syöpä. Häpeä. Ja opettele joku uusi adjektiivi. Paitsi "kiva".

Kommentit

Life as I know it..

Tunnustan! Mutta en missään nimessä tunne häpeää siitä, koska musta on IHANAA, että pystyn nauttimaan elämän pienistä iloista. Niin, että vaikka se kahvi oli ihan tavallista kahvia ja pulla oli kuivaa niin pystyn näkemään sen kaiken läpi ja huomaan sitten vaikka jotain mikä oli ihanaa. Taulu, seura tai vaikka sitten keksi. Minusta niiden pitää hävetä jotka tarttuvat jokaikiseen masentavaan asiaan ja sitä pitää voivotella ja vitutella koko päivä. GET OVER IT. Maailmassa on paljon ihastuttavia asioita ja elämä on aivan liian lyhyt olla huomaamatta niitä vaan keskittyä siihen, mikä on rumaa.

Niin, että sori nyt vaan, mutta musta ne männynkävytkin on kyllä aivan ihania.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä, ylikäytän. Myös somaa ja suloista mielelläni. En suostu häpeämään, vaikka piston koinkin.

tiiti
ite puin

Sää nyt kyllä niin tajusit ton jutun pointin.

tiiti
ite puin

Vierailija, no sulla on sentään kolme kertaa enemmän noita ylikäytettäviä adjektiiveja. Oon kyllä kuullut huhua, että niitä ois vieläkin enemmän.

Rhia
Evil Dressmaker

Pisto. Muutamia pieniä poikkeuksia lukuunottamatta elämä on tällä hetkellä aika ihanaa, noin yleisesti ottaen :)  Sitäpaitsi, käytän paljon mieluummin sanaa ihana kuin ihku tai fantsu. Noiden sanojen käyttäjät ne pitäis viedä sauna taa ja... no niin =) ihanaa.

E m (Ei varmistettu)

Käytin ihanaa-sanaa kerran, kun ystäväni kertoi menevänsä naimisiin. Tunsin itseni dorkaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

No en perkele sano - ei ole.

Life as I know it..

Ymmärsin kyllä jutun pointin, mutta minkäs sille mahtaa jos mikään muu sana ei kuvaile ihania sanoja niin hyvin kuin Ihana =) Käytän kyl myös söpöä, joskin luulen että se taitaa olla vähän ärsyttävämpi =)

tiiti
ite puin

Hmm... voisin ehkä itse alkaa epäihannoitua korvaamalla vaikka joka kolmannen "ihanaa"-sanan tuolla somalla, ja joka kolmannen jollain toisella ei vielä loppuunraiskatulla ylisanalla, vaikka "huippua".  Jäljellä olevan kolmanneksen otan sitten perusnegatiivisuuden käsittelyyn.

NinaVee
Väreilyjä

Pitkällisen empiirisen tutkimuksen tulos:  sanaa "ihana" käyttävät miehet ovat homoja. Kaikki. Vai oletko ikinä kuullut kenenkään heteromiehen käyttävän sanaa ihana?

 

Ps. Pienet pörröiset eläimet nyt vaan on niin IIIIIHANIA!!!!!

marix
Mari style - oho

En tunne pistoa sydämessäni, vaikka kaikki onkin ihanaa. Hähä! Kannan ylpeänä ihanuutta mukanani missä kuljenkin ;)

Turhat jorinat

Ei tod. tule mokomaa sanaa käytettyä. Ihanuuden inflaatio kun oli tosiasia jo silloin, kun Täti Monika oli vielä pieni :/

Edit: Unelmatorttu, jonka sain juuri valmiiksi taitaa sittenkin ansaita arvion 'ihana'. Nam!

tiiti
ite puin

Ninavee, totta, ei voi kiistää tuota tutkimusta! Pienet pörröiset eläimet... Entäs karvajalkaiset lepakot (ei euf.)? Suuret hämähäkit (ei myöskään euf.)?

marix. Pieni. Rakas. Jutussahan kyse oli siitä, että sana "ihana" on kärsinyt ylikäytöstä sen verran, ettei tarkoita nykyään kuin korkeintaan päinvastaista alkuperäisestään ja on merkitykseltään kulunut ja laimea. Noh, ehkä sitäkin jonkun pitää kantaa mukanaan.

TätiMonika, (ohoo heiluukohan sun hattu kun sää kirjoitat tätä) joo, ihanalla on nykyään helposti semmoinen päinvastainen merkitys, että itse epäilen välittömästi sarkasmia sen kuullessani :D Tosin kaikki pullansukuinen menee kyllä vielä siihen oikeasti ihanan kategoriaan.

sarakissa (Ei varmistettu)

Hahaa, käytin tänään uutta kehittelemääni yhdyssanaa joka on "kivaihana". Voin kuvitella kuinka kihistelet nyt nerokkuudelleni :)

Joanna Palmén
Rönsy

Mä kannatan ihanaata, koska paljon rasittavampia ovat trendikkäät ja kieliopillisesti karseat "mahtavuutta" ja "parhautta". Ne on ihan kauheutta.

(Ei varmistettu)

Ihana postaus! Muhhahhahaa

tiiti
ite puin

sarakissa, kihhhhhhhhhh! Hmm, ehkä jos tuon lausuisi silleen japanilaishenkisesti kivai-hana, antaisi sellaisen kansainvälisen vaikutelman. Ehkä tykkäisin myös muodoista kihana.

Joanna, totta :D Ehkä pitäisi siirtyä viestimään karjahduksilla ja ärähdyksillä kuten joskus kivikaudella, niin ei ärsyttäisi ketään. Paitsi ehkä kurkkua. Ehe-ehe.

tiiti
ite puin

Ja vierailija, hihii, kiitettävän iivil. Olen tosin aina salaa tyytyväinen, kun joku lukija on yhtä pahantahtoinen kuin minä :D

Ulrika
Figure with drawers

Mun mielestä kaikki on vaan kivaa, harvoin ihanaa. Paitsi kengät.. millä ihmeen sanalla niitä kuvailisi, jos kiva on ihan liian vaisu ja upea jotenkin liian överi?!

ella (Ei varmistettu)

Käytän sanaa ihana, kun en voi yksiselitteisesti tokaista "Katalaa kepulipeliä!" Muunlaisista asioista olen hiljaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.