Aikuisiän karkkipäivänarvostuspostaus

ite puin

Olen aikuinen ja minulla on karkkipäivä, eli paras päivä viikosta. Toisinaan joku esittää mielipiteen, että karkkipäivä on oikeastaan aika lapsellista ja reilusti täysi-ikäisyyden (ja keskiluokkaisen elämän) kynnyksen ylittäneen ihmisen pitäisi toteuttaa itseään kohtuullisesti ja hilliten itseään karkinsyönnissäkin. Tämähän on tietysti täyttä puppua. Yhdestä pätkiksestä tulee lähinnä paha mieli, ja joku "pala tummaa suklaata päivittäin" karkkipäivän korvaajana sekä naurattaa, että itkettää. Ja se jos mikä on hankalaa yhtäaikaisesti.

Tässä lisäksi muutamia eriteltyjä perusteluita siitä, miksi karkkipäivä on aikuisenakin aivan totaaliässä valinta.

  • Voit ottaa henkisen niskalenkin lapsuusajan ihan epäreilun pienistä karkkipusseista (ja silloinhan oli myös jotain, joita kutsuttiin "askeiksi")
  • Ei tarvitse "tuoda tarpeeksi kaikille", itseasiassa mitä enemmän on itselle, sen parempi. Karkki on siinäkin suhteessa vähän niinkuin raha. Kuten myös siinä, että molemmat tekevät ihmisen onnelliseksi.
  • Nykyään voi ostaa kaikki karkit, mitä vain tahtoo (ja toisinaan voi jopa kierrellä useita kauppoja, eikä kukaan tule muistuttamaan, että "kello on tiiti jo melkein yhdeksän, ei me enää voida mennä viidenteen kauppaan katselemaan uutuuskarkkeja." Pfft.), eikä turhaan tarvitse miettiä ja hyvää karkinsyöntiaikaavievästi valita, mitä viikkosuolarahallaan ostaisi. Tämä karkkihoardaus muuten kannattaa tehdä erityisen näyttävästi selväksi niille lapsille, jotka arpovat viikkorahoistaan säälikarkkejaan. Köyhät.
  • Aikuisena ylettyy kaupan karkkihyllyn korkeimmillekin osioille. Tosin kannattaa huomioida tämä lisäponnistelu lisäkarkkeina, että energiatasapaino säilyy.
  • Karkkikaappi. Juuri se, jota kauhistellaan tositeeveessä, että "miten noi voi". Minulla on sellainen, ja se on aina valmiina!
  • Nykyään karkit ovat paljon överimpiä, joten tavallaan hyvä, että jäi ei-niin-piilevä karkkivajaus lapsuudessa. Ei silloin löytynyt perhekoon toffeesuklaalakupopcorn-deep-fried-nuts -sekoitusta. Ja jäätelössäkin möykkyjen ja sattumien määrä oli huomattavasti pienempi kuin sen jäätelön. Ihan väärin tehty, siis.
  • Aikuisena on isompi maha, ja siten voi syödä paljon enemmän. Paaaaaljon enemmän.
  • Ja tärkeimpänä: karkki menee suoraan hauiksiin (ei näkyvillä kuvassa, pitää siis syödä enemmän)

Ai karkkipäivä lapsellista? Äitis oli kun sut sai, nii.

Kommentit

Eerika
Bättre liv

Mulla ei ollut koskaan lapsena karkkipäivää niinkuin monella muulla taisi olla lauantaisin. Joskus saatettin saada yksi pussi, mitkä oli silloin ihan hirvittävän pieniä, ja jaettiin se sitten neljän sisaruksen kesken. Siis neljän! Sellaisiin pestyihin viilipurkkeihin jokaiselle just saman verran jokaista makua ja vasta lopussa tehtiin vaihtareita sen mukaan mistä kukakin eniten tykkäsi. Mutta tänä päivänä, tänä päivänä voin ostaa karkkia niin paljon kuin haluan ja erityisesti silloin kun sitä tekee mieli. Useimmiten riittää muutama ihana salmiakki, mutta välillä ostan jättipussin irttareita (irtokarkkeja!) ja syön niitä lapsuuden lemppareita katsellen samalla leffaa. Mahtavuutta! Ihanaa karkkipäivää :)

tiiti
ite puin

Joo, tasajakoa harrastettiin meilläkin, meitä oli tosin vaan kaksi. Hirvittävää se oli silti :D Kiitos, karkkipäivä lunasti taas kaikki odotukset täysin, ja enemmänkin!

Arsenikki (Ei varmistettu)

Aikuisena voi myös toteuttaa kaikki ne perv...unelmat mitä ei lapsena kehdannut, esim "yksi jokaista" tai "vain vihreitä karkkeja" plus ei ole pakko ottaa niitä alimman hyllyn karkkeja joita lapsoset on lähmineet.

tiiti
ite puin

Kyllä! Ja esim. jos ostaa karkkeja, joissa on samassa laarissa erinäköisiä (vaikka täytelakuja tai m&msejä) voi despoottimaisesti valkata sielä vain lempparinsa. Olen vasta aikuisena hiffannut, että esim. ruskeille täytelakuille ei tule paha mieli, jos jätän ne sinne karkkilaariin ja valkkailen vain muita :D

Silkkitassu

Askit on kyll omia suosikkeja.. Kaataa ne kerralla suuhun ja mussuttaa tyytyväisenä.. xD Ja irtokarkkikaupat on parhautta kun ei tartte ottaa niitä pahoja karkkeja, joita joka pussiin tungetaan väen vängällä! Ja suklaitakin on eri makuja, ei tartte tyytyä fazerin siniseen (vaikka se kyll onkin parasta!). Vaihtoehtoja... ja onneksi on sitä rahaa.. :)

Lauantaisin taisi olla vähän spessumpi päivä meillä kotona kun oltiin pieniä. Nyt työpaikalla on perjantaina sellanen herkuttelupäivä. Oli se sit karkkipussi tai leivos työkavereiden kanssa iltapäivästä. :)

tiiti
ite puin

Haha, totta! Askit on vähän niinkuin karkkimaailman shotit!

Ja totta, oma maku, paras maku! Se on kyllä totta, että kaupan karkkipusseihin onnistutaan aina tunkemaan joku ihan hirviöpaha karkki, sitten aika tosi monta semmoista meh-no-meneehän-tää-nyt -karkkia ja ihan muutama superhyvä.

hanko (Ei varmistettu)

Aikuisena saa myös syödä jätskiä ja suklaata saunassa. Jes!

tiiti
ite puin

Hahah, tuossa on jo jotain todella mahtavan luokan paheellisuutta. Ts. pitääpä pistää itsekin kokeiluun :D

Heydia (Ei varmistettu)

Ha, silloin kun minä olin lapsi, niin eräässä hoitopaikassa opetettiin, että saunassa kuuluu syödä jätskiä ja juoda mehua! Se oli meinaan hieno hoitopaikka se!

peeäs, mitä toi sanavarmistus taas sekoilee?? "Mikä on fourth sana: ...." Että terkkuja lilyyn vaan!

tiiti
ite puin

Hahah, sää oot selkeästi ollut hoitopaikkojen eliitissä :D

Hmm... oiskohan Lilyn sanavarmistustekstien kääntäminen vielä vaiheessa? Tai sitten toi on joku ovela uusi tapa estää robotteja kommentoimasta.

Anniin4 (Ei varmistettu)

Sunnuntaina siis Makuuniin!

tiiti
ite puin

Kyllä! Mää tässä vähän jo huolestuin, kun huomasin, että mun suosikit (yksi monista *köh*) eli valkosuklaalakut oli siirretty lähi-Makuunissa siihen kalliimpien muka-terveys-snacksiehn hyllyyn. Mutta ehkä mää selviän. Jotenkin. Meen vaikka yötöihin, jos tulee liikaa kustannuksia :D

Auli (Ei varmistettu)

Minun mielesta yksi aikuisuuden parhaimpia puolia on juuri se, etta voin syoda aamiaiseksi karkkia jos haluan.
Eika aiti tai isi voi sanoa siihen yhtaan mitaan! Ai, etta tata voiman tunnetta!

tiiti
ite puin

Kyllä! Aikuisena voi myös valvoa niin myöhään kuin huvittaa, eli usein jopa kymmeneen :D

Kaista (Ei varmistettu)

Jotain tummaa suklaata voi varmaan hitaasti nautiskellakin yhden palasen, tai juuri salmiakkia himoitessaan imeskellä vain muutaman turkinpippurin (koska pussillisesta puolessa tunnissa tulee kitalaki kipeäksi), mutta kyllä oikein karkki-karkin nautinnossa on oleellista se, että sitä saa mässyttää paljon. Monta.

Yksi arkielämän parhaita yllätyksiä on, jos kaupassa huomaa että irtokarkit on kilohintatarjouksessa. Silloinhan säästäväisellä ihmisellä on suorastaan velvollisuus ostaa niitä paljon. Ainakin jos tervapiruja on jäljellä, ja Malacon sateenkaarikaloja, merenherkkuja ja pinnasta suolaisia salmiakkimeritähtiä. Ja vihreävalkoisia saure Apfelringejä. Ja toffeelumipalloja (kaikki maut). Ja fudge on vielä pehmeää.

Huomaako jostain, että olen karkkilakossa, koska yritän saada nesteturvotusta laskemaan sormista.

tiiti
ite puin

Kyyl-lä, karkissa määrä on vähintään yhtä tärkeää kuin laatu. Hah, just kävellessäni lähi-Makuunin ohi huomasin, että niillä on tarjouksena "osta kilo irttareita, saat leffan ilmaiseksi". Miettikää mikä säästö!

Pale (Ei varmistettu)

Aamen! Kyllähän sitä muistelee sitä aikaa, kun sai vitosen rahaa karkinostoon ja sillä sitten ostettiin 10-50 pennin karkkeja ja pussi oli tooooosi iso. Jaa, tais se isoin suolapääkallo maksaa jopa markan, tai remmit ainakin. Mutta ei sitä aikaa ikävä oo.

tiiti
ite puin

Joo! Ja sitten tunteella ja perimätiedolla valkattiin parhaimpia karkkeja pussiin ja tarkasti laskettiin pennosia :D

marietta

Karkki lohduttaa. Ja parantaa kaiken. Kuten lukiolainen Toivo Ylinampakin tietää: "Sitten minä avaan karkkipussin ja elämä jatkuu."
 

http://www.youtube.com/watch?v=m5ymAm5QGUM

tiiti
ite puin

En kestä :D

Ansku5 (Ei varmistettu)

Juuri siksi sitä karkkipäivää ei tarvi! Aikuisena kun saa syödä karkkia milloin tahansa ja niin paljon kun haluaa :D

tiiti
ite puin

Totta tämäkin :D

Kraneia (Ei varmistettu)

Karkki-/herkkukaappi on kyllä ilmiö, jota en ymmärrä, vaikka viestisi muuten olenkin valmis allekirjoittamaan. Poikaystävällä oli sellainen vielä seurustelun alkuvaiheessa, vaan eipä ole enää. Ihan tyhmää ostaa jotain vaan kaappiin jemmattavaksi kun sen voi syödä heti kaupasta tultuaan - tai vielä parempaa - matkalla kaupasta kotiin.
Nimim. olen istunut bussipysäkillä tähän mennessä ainakin avatun leivosrasian, sipsipussin ja karkkipussin kanssa.

tiiti
ite puin

Mun pitää ehdottomasti laittaa to-do listalle leivosten syönti bussipysäkillä.

Mä kallistuisin ehkä kuitenkin siihen, että molempi parempi. Mitä jos tekee mieli karkkia keskellä yötä? Joulupäivänä? Kesken hirmumyrskyn tai maanjäristyksen tai muun kriisin? Yleislakon aikana? Entä jos karkki loppuu kaupoista? Parempi varautua.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.