Ärhäkän mummotaloyhtiön hyvät puolet

ite puin

Asun melkoisessa stereotyyppisessä mummotaloyhtiössä. Jostain toisesta se voisi kuulostaa ahdistavalta, tai ottaa päästä (esim. silloin muutama vuosi sitten, kun olin juuri muutama viikko sitten tavannut paremman puoliskoni, ja yksi naapureistani koki tarpeelliseksi erään tuoreen ihastuksen vierailun aikana tiputtaa postiluukusta muuttoilmoituskaavakkeen). Mutta, kuten aina, minä olen päättänyt nähdä asian valoisat puolet:

  • Kukaan, ei sitten kukaan, parkkeeraa virheellisesti taloyhtiön parkkipaikalle. Se on noin sekunti ja mummo on soittanut parkkipirkolle, jättänyt useita nimettömitä heippalappuja autoon ja ilmoitustaululle sekä päivitellyt asiaa naapureille, postinkantajille ja kenelle tahansa kuuloetäisyydellä
  • Opit uusia ja ovelia tapoja olla passiivisaggressiivinen (em. heippalappujen sisältö). Tätä voi hyödyntää esim. facebookissa ja työelämän videoneuvotteluissa
  • Vaikka unohdat katsoa lämpömittaria uloslähtiessäsi, mummot kyllä kertovat kattavat säätiedot (sekä pahimmat kaatumispaikat) ennen kuin ehdit ulko-ovesta pihalle
  • Kun kuuntelet 14 sekuntia mummojen jatkuvaa ja ilmeisen loputonta päivittelyä, alkaa nykyinen tv-ohjelmatarjonta tuntua mielenkiintoiselta ja hedelmälliseltä tavalta viettää aikaa.
  • Mummot pitävät työntekijät kurissa ja nuhteessa. Oli se sitten siivoojan pyyhkimättä jättäneet listanpäälliset tai epävireessä soiva ovikello, voit luottaa, että niistä on jo valitettu isännöitsijälle. Kello viisi kolmekymmentä aamulla, kun kunnon ihmiset heräävät.

Mummot, hats off to you.

Kommentit

Rhia
Evil Dressmaker

Kyllä! Säästyy itse kaikelta valittamiselta kun mummot hoitaa sen sun puolesta. Nimimerkillä tänään bongattu seuraavanlainen mustalla paksulla tussilla kirjoitettu viesti alakerran käytävän ovesta: " Sinä Ford Eskortin kuski, tiedoksesi että pihassa ei ole yhtään parkkipaikkoja. Terveisin autopaikastaan maksavat asukkaat" 

tiiti
ite puin

Meillä jätetään semmoisia tosi pahaenteisiä "TIEDÄMME KUKA OLET" tai "SINUT ON TUNNISTETTU" -lappuja, musta tuntuu, että noi sisältää uhkauksen viedä pahantekijä kotiin ja pakkosyöttää sille Rieseneitä ja evakkolapsikertomuksia kunnes se murtuu.

Suvi K.
Sisunainen

Mun elo nykyisessä kämpässä alkoi oikein mukavasti naapurin toisen mummon huutoraivarilla aiheesta sunnuntaina ei sovi tehdä remonttia. Tätä seurasi lyhyt rappusmalltalk-lähentymisyritys ja sen jälkeen parin vuoden mykkäkoulu, vaikka kuinka moikkailin vastaantullessa. Onneksi muuttivat juuri hiljattain muualle.

Nyt tässä ihan viime aikoina mulle on myös selvinnyt, että naapurin vessan vetäminen kuuluu mun kämppään. Ehkä ne mummot oli niin happamia koska eivät käyneet ikinä pissalla?

Evehei (Ei varmistettu) http://todayimunstoppable.fitfashion.fi

Mä oon taas ikionnellinen, että meillä asuu naapurissa niin paljon vanhuksia :D Ne on aina hiljaa eikä valvota mua pitkin öitä, kyn väsyneenä kiipeän lauantai-iltana 7-uutisten jälkeen nukkumaan ;)

Mäkin olen tyytyväinen siitä, että meidän taloyhtiön asukkaiden keski-ikä on varmaan 70. Ihanan rauhallisia ja lepposia, mitä nyt sunnuntaijumalanpalvelukset joutuu kuuntelemaan omassakin keittiössä ilmastointikanavia pitkin ja eri naapurien kaappikellot kumauttaa vähän eri tahdissa tasatuntilyöntinsä. Pieni paha se on kumminkin arki-illan jatkoihin verrattuna :D

Tosin, mä luulen, että meidän talossa on ihan erityisiä mummoja. Ei mitään lappuja koskaan missään, meistä ja koirista tykätään kun "tuodaan eloa taloon"(?!?) ja kummatkin seinänaapurit tiputtavat jouluisin suklaalevyt postiluukusta :)

Vau mikä vauva!

Mummoissa on myös se hyvä puoli, ettei tarvi vaivautua laittaan omaa telkkaria päälle, kun uutiset kajahtaa sopivalla volyymilla seinänkin takaa.

Lattemude

Meillä taloyhtiön keski-ikä taitaa myös hipoa seitsemääkymppiä. Kun napero syntyi ja koliikki alkoi, kammosin ekat viikot naapurien tapaamista. Ihan turhaan.

Makkarin puoleinen seinänaapuri ihasteli rapussa törmätessämme vauvaa ja kun pahoittelin yöhuutoja, kertoi sammuttavansa kuulolaitteensa joka tapauksessa aina iltaisin. "En minä mitään kuule. Ja jos kuulen, ei häiritse, minulla on viisi lastenlasta."

Keittiön puoleinen naapuri puolestaan oli onnessaan, kun meiltä tulvahtaa rappuun aina niin ihana vastasyntyneen vauvan tuoksu.

Mä en muuta tästä taloyhtiöstä pois ikinä, en ainakaan ennen kuin niiden 18-vuotiaat lapsenlapset joskus perivät noi asunnot ja niistä tulee himmeitä bilekämppiä.

huopis
Merennoita

"Epävireessä soiva ovikello". x'D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.