Blogitotuuksia, joita en allekirjoita (enää)

ite puin

Olen blogannut jostain myöhäiseltä pronssikaudelta asti. Tai no, useamman vuoden ainakin. Siinä ajassa ehtii jo lueskella ja ihmetellä melkoisen monenlaista kummallista ja päätöntä postausta. Ja sitten on vielä ne muidenkin ihmisten kirjoittamat jutut. Blogimaailmassa on tänä aikana muodostuneet omat vakiolausahdukset,  -kliseet ja -totuudet, joilla selvitään ikävään sävyyn syyttelevistä kommenttikarikoista. Muutamat niistä, joita toki itsekin olen ihan ilolla puolustuksekseni käyttänyt, ovat minusta tarkemmin ajatellen aika hassuja. Esim:


Kerron vain positiivisia tuotearviota, koska muuten jonkun lempituote voi jäädä löytämättä! Jjep, sehän juuri onkin maailmassa ongelmana,  ihmiset ostavat liian vähän ripsiväriä ja taikavaikutteisia naamarasvoja. Todellisuudessa jätän negatiiviset ilmaistuotearviot kirjoittamatta, koska toivon, että ensi kerralla minulle tajuttaisiin lähettää jotain _kivaa_.Minussa on niin paljon muutakin kuin tämä blogi! Totta, esim. itsehän pidän myös treeniblogia. Ongelmahan tässä on, että ihan sama osatotuusongelmahan pätee työkavereihin, sukulaisiin ja kaikkiin ihmisiin joita tapaamme vain tietyissä olosuhteissa. Eikä se yhtään estä meitä muodostamasta heistä mielestämme täysin oikeaa mielikuvaa tai olemaan heistä kovastikin mieltä. Ei kenestäkään pysty muodostamaan absoluuttista ja oikeudenmukaista kokonaiskuvaa. Ja kyllä se blogi antaa kuvan ajatus- ja arvomaailmasta, vaikka ei jokaista kauppareissulla ostettua luomupäärynää siihen dokumentoisikaan. Minun blogini kertoo varmasti maailmankuvastani enemmän kuin kukaan haluaa edes tietää.

Haluan keskittyä positiiviseen blogissani, koska maailma on niin täynnä negatiiviseen keskittyviä blogeja! Tarkemmin ajatellen minä näen blogimaailmassa enimmäkseen vain höttöhattaraa, suloisuutta ja omaa erityisyyttä. Elämän kurjuutta ja raadollisuutta edes henkilökohtaisella tasolla pohtivat blogit ovat oikeastaan ihan tosi harvassa. En itse kirjoita surullisista ja ikävistä asioista, koska niiden lukeminen ja ajatteleminen on minulle itselleni raskasta ja noh, surullista. Nauran mieluummin jollekin aika hölmölle. Surulliset asiat ovat vaikeita, kirjoittajalle ja lukijalle. Pälleily ja höpöys, not so much.

Kirjoitan vain itselleni! Jos kirjoittaisin vain itselleni, tekisin sen tekstitiedostoon koneelleni. Kirjoitan tekstejä, joiden kirjoittamisesta tykkään, mutta kyllä ne on myös kirjoitettu siksi, että saisin mielestäni ansaitsemaani ihailua ja ylistystä ylivertaisesta blogistani lukijoiltani.Kirjoitan blogiani inspiroidakseni lukijoitani! Kyllä, katsokaa kiitollisna, kun valaisen tyhjänmustaa elämänne ankeutta suurella viisaudellani. Tämän takia en harrasta hyväntekeväisyyttä, minulla on sitä varten tämä blogi. Tai sitten kirjoitan blogia, koska tykkään kirjoittamisesta ja siitä, että juttujani luetaan.

Kirjoitan nimimerkillä. Omalla nimellä. Eiku nimimerkillä... Välillä nimimerkkiblogi, jossa ei tehdä graafisia ja intiimejä limakalvokontakteja tuntuu muinaisjäänteeltä. Yritänkö piilotella jotain? Yritänkö!? Häh? Noh, kun kerran nimimerkillä aloitin, jatkan tällä, kunnes joku osoittaa mitä suoranaista hyötyä saan oman nimeni käyttämisestä. Siis muutakin kuin sen, että se on juuri tänä vuonna ajan hengen mukaista ja oikein.

Ja itsehän nykyään vastaan kommentteihin yleensä vittuilulla. Niihin positiivisiinkin, ihan vain varmuuden vuoksi.

Kommentit

honeychile

Aamen. Armottoman totta ja osuvaa, jälleen. 

Arsenikki (Ei varmistettu)

"Ja itsehän nykyään vastaan kommentteihin yleensä vittuilulla." Ja itsehän luen blogiasi juuri siksi :D

Rhia
Evil Dressmaker

Ollaan muinaisjäänteitä yhdessä :D

sanumaria

Mää oon niin onnellinen kun saan lukea sun ylivertaisia pälleys- ja höpöilyjuttuja! Enkä ees tajua jos vittuilet kommenteissa :)

Mindeka
Ma-material Girl

Sama juttu!

CougarWoman
CougarWoman

Iiihhhh...nyt tunsin omantunnon tuikkauksen. Saattoi se kyllä olla angina pectoriskin... 

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Täh? Eiks sun oikee nimi olekaan tiiti?

AnneVee (Ei varmistettu)

Ikävistä kommenteistahan selvitään delete-näppäimen avulla! Oh bless this ignorance of mine!

supersociale (Ei varmistettu)

Ai että tekis mieli copypasteta tää postaus muutaman nimeltämainitsemattoman blogin kommenttikenttään :D Ehkä jätän kuitenkin tekemättä koska en halua olla nega-anonyymi joka ei ymmärrä kuin rankkaa ja sielua repivää se bloggaaminen voikaan olla. Oot tiiti ihan paras, jälleen kerran!

Marijohannaseon (Ei varmistettu) http://liuskapaivassa.blogspot.fi/

Kuule. Kirjoitin monen vuoden ajan omalla nimelläni. Ja yleensä ikävistä asioista, Siitä että maailma hukkuu roskaan ja muuta. Sain pari uhkausta ja useamman kommentin siitä, että olen ikävä ihminen. Kaikesta muusta mahdollisesta negatiivisesta en tiedä mitään. Eli? Omalla nimellä kirjoittaminen ei tuonut mitään vaihtelua normaaliin elämääni.

Siitä sen sijaan olen iloinen, että ne Facebook-ystäväni, joiden päivitykset ovat mallia "ihanamiesihanalapsilaittoisaunanpäällejavalkosipulikanaalettujenkerasydänymppä" eivät pidä blogeja. Olen sitä mieltä, etä blogimaailma kaipaa enemmän negatiiviseen keskittyviä. Tuo "katso peiliin ja näe voimavarasi" -läppä saati se jatkuva ihquasujen esittely alkaa vaan vituttaa. Missä ne negatiiviset blogit sitten ovat? Eivät ainakaan Lilyssä. Onko ne bannattu?

*blink*

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.