Ihmisiä, joilla on varmasti kurjempaa kuin minulla

ite puin

Sain viime postaukseen kommentin, jossa kehotettiin vierailemaan syöpäosastolla (en muuten tiennyt, että sinne saa noin vain mennä hakemaan perspektiiviä), kun kehtaan kitistä putkiremontista omassa blogissani. Jos nyt kuitenkin jätän huomiotta sen poliittisen korrektiuden, että syöpäpotilaita ja heidän elämäänsä avoimesti käytetään absoluuttisen, täysinäisen ankeuden vertauskuvana ja keskityn siihen, että kyllä, maailmassa tosiaan on paljon ihmisiä, joilla menee huonommin kuin minulla. Esim.

  • Tyyppi, joka kirjoittaa juttuja julkkisten peräselluliiteistä iltapäivälehden internet-versioon. Perseinen työ.
  • Tyyppi, joka haki perseselluliittikirjoittajan paikkaa, muttei päässyt.
  • Tyyppi, joka lähettelee mulle sähköpostilla tarjouksia peniksen suurennuspillereistä. Ähäkutti, mulla on jo tarpeeksi suuri penis.
  • E-type -fanit (Jos olet Cheek-fani, tuet trendikkäästi tyypin "omistautuneisuutta ja intohimoa" ynisevälle epämusiikille, mutta E-type-fanina olet vaan joku menneisyydessä elävä luuseri, joka diggaa sysipaskaa musiikkia)
  • Tyyppi, joka lukee ja kommentoi blogeja vain löytääkseen tilaisuuden opettaa bloggaajaa elämään. Ainakin sulla riittää työmaata.
  • Tyyppi, joka edellisen kommentin minkälaisen tahansa vastauksen luettuaan ajattelee "No tais osua hermoon, nii".
  • Tyyppi, joka kommentoi edellisen ja pitää sitä fiksuna argumenttina

 

Nii. Nii.

Kommentit

Ville-setä (Ei varmistettu)

Jee, mennään kaikki hakeen perspektiiviä. Veikkaan että toi "perspektiivi" ja myöhemmät jutut peräselluliitista ovat jonkinlainen freudilainen lipsahdus, "pers-pektiiviä", häh häh kättä polveen on niin hauskaa että leuka putoo. Enivei! "Moi, mä oon Tiiti, mä tulin tänne kattomaan miten ankeeta teillä on koska maailmanparantaja intternetissä sano että mun pitää tulla tänne kattomaan miten ankeeta teillä on! Hei! Vedetääks vaikka letkajenkka? Muistakaa positiivisuus! Nami-nami!" Hyvä idea? :)

tiiti
ite puin

Pers. Ja tiätty samaa logiikkaa sovelletaan sitten kaikkeen iloisuuteenkin. "Vittuako siinä hehkutat ja nauraskelet lomareissuasi/hauskaa internet -kuvaa/uutta työpaikkaasi, mee jonnekin kattoon ihan vieraita ihmisiä, joilla on OIKEASTI hauskaa ja siksi lupa olla iloinen, toisin kuin sinulla" :D

tanjatanja
Ei Beigeä

Muista myös kun kuvittelet olevasi onnellinen, jossakin on joku joka on taatusti onnellisempi kuin sinä. 

tiiti
ite puin

Sehän se on aina mielessä, koska mitäs muuta koko elämä on kuin absoluuttinen ja kaikille yhtälainen järjestetty lista asioita, joista voi ja saa olla iloinen tai surullinen. Laittaisin tähän nauruhymiön, mutta tää on niin pieni asia, että se ei oikein saa naurattaa. Oottelen sitä olympimitalia, josko sitten.

Suvi K.
Sisunainen

Viimeks kun eräs sukulaiseni oli syövän yhteydessä osastohoidossa, me kannettiin sille suklaata ja kebabi ja akkainlehtiä, eikä tuo nyt niin kurjalta näyttänyt.

 

Mutta sinänsä tää oli hyvä pointti, koska esim.:

- Jos mulla on hiki, se menee pois jos ajattelen että Afrikassa on jotain 100 astetta hellettä.

- Jos mulla on nälkä, se lakkaa olemasta kun ajattelen catwalk-malleja.

- Jos mulla on naarmu päässä joka pitäis normaalisti tikata, sen paranee heti kun ajattelen kirvesmurhaajia.

- Jos en jaksa nostaa tällä hetkellä edes tankoa penkistä, pitää vaan ajatella neliraahahalvaantuneita niin heti nousee 150 kg.

tiiti
ite puin

:D Ja heti tuli parempi fiilis!

Mutta ei siis niin hyvä, että jotenkin hehkuttaisin, kun jollain on kuitenkin vielä enemmän syytä olla tyytyväinen, vaan semmoinen tasainen ja turvallinen keskivertosairaalaharmaa, joka onkin sattumalta kaikki, mitä tavanomaiset keskinkertaisuudet ansaitsemme.

Annemaris

Onks E-typella faneja? o_o

Platypus

Pakko kai niillä on olla kun ne aina vaan renkuttaa menemään..

tiiti
ite puin

Ehkä ainakin ne itse? Tai niiden äidit?

FFFifi
Fitness Führer

No hitto!!! Mä niin olisin E-typen fani jos vaan muistaisin normaalistikin sen olemassaolon! Sillähän on käsittämättömän hyvää musaa!

Niin ja mä en saanut sitä perseselluliittikirjoittajan paikkaa, ja puran tätä turhautumaa blogissani kettuilemalla jatkuvasti niistä perseselluliittijutuista :(

honeychile

Jossain vaiheessa ainakin ne tyypit, jotka suunnittelee Les Mills-jumppia. Todella die hard-faneja. Myös Scooterin uudempi, lähes täysin tuntematon tuotanto kiinnostaa heitä.

jatuva

Mun on kyllä pakko sanoa että vaikka en oo paljoo blogeja lukenu niin tää ite puin on mun paras (ja ainut) seuraama blogi. Toimit mun inspiraationa niin että päätin nyt itekin alkaa levittämään itseironian ja sarkasmin ihanaa sanaa ja perustin blogin. Vaikka oman blogin mainostaminen kommenteissa on ehdoton no-no niin mainostanpahan nyt kuitenkin. Ehkä joku voi siitäkin pahoittaa mielensä. Eli hyvä tiiti, kaikki peukut pystyyn, jatka samaan malliin!

PoniN (Ei varmistettu)

Vaikka kyseessä olikin tod näk. tahallaan provosoiva kommentti (tai trolli, onko se vielä korrekti sana? Olen +10 vuotta myöhässä teinien netissä käyttämistä termeistä. Silloin kun minä olin nuori, ei ollut kuin KissFM Chat, ja siellä kaikki puhuivat totta.) niin valitettavasti tähän törmää ihan oikeassakin elämässä, eikä vaan netissä. Jos valitan jostain minulle merkityksellisestä kurjasta asiasta, vastavuoroisesti saan usein kuulla, että toisella on aina kaikki huonommin, tai että minulla ei ole mikään huonosti koska Afrikan lapset. Ihan kuin tässä nyt kilpailtaisiin jostain.

Tottakai oman elämänsä ongelmia voi vertailla globaaleihin ongelmiin ja todeta, että ne omat ylitsepääsemittömiltä tuntuvat jutut on sitten loppujen lopuksi vain miljoonakalan kakkaa elämän isossa akvaariossa. Mutta kuitenkin ne oman elämän paskuudet lopulta on niitä jotka omalla kohdalla tuntuu eniten. Ja niistähän sitten valitetaan.

Tietysti on olemassa niitä zen-henkisiä ihmisiä, jotka näkee kaikessa positiivista ja tekee elämässään suuria ja hyödyllisiä tekoja. Niinku vaikka Vicky Rosti.

rae (Ei varmistettu)

JEP!

Jos mua vituttaa arkiset asiat x ja y mun elämässä niin miten kenenkään tilannetta auttaa se että mä ajattelen että no mutta Afrikassa on ebola ja Ukrainassa soditaan, eipä muuten enää ota päähän että netti ei toimi ja myöhästyin bussista ja unohdin avaimet kotiin? Ei se olisi mun mielestä niitäkään kohtaan kovin reilua verrata tilanteita... TOTTA KAI on hirveetä että Afrikan lapset näkee nälkää, mutta mepä ei eletäkään siellä vaan Suomessa hyvin erilaisessa yhteiskunnassa ja elinympäristössä, ja meidän ongelmat on tietenkin erilaisia. Eikä mun ruoat ilmesty toisen maanosan ihmisten lautasille vaikka ahmisinkin kaiken väkisin.

FFFifi
Fitness Führer

Mua ärsyttää myös se, että sanotaan että jos on jotain oikeita ongelmia, niin ei jaksa pikkuasioista valittaa. Että isommat surut antaa just sitä perspektiiviä. Ehkä jossain tapauksissa joo, mutta ikäänkuin se, että elämässä on isoja vastoinkäymisiä, jotenkin poistaisi sen, että pienemmätkin harmittaa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.