Ilottomimmat herkut top5

ite puin

Jotkut herkut ovat ylellistä dekadenssia (kuten Ben&Jerry omilla lisäkastikkeilla ja lihapulla-subi tuplalihapullilla) ja selkeitä karkkipäivän (jos ei ihmiselämän, ylipäätään) kruunuja. Jotkut taas eivät:

  • Pitko. Wa-hey, minä se osaan elää reunalla, syönpä tässä oikein letitettyä sämpylää sentin viipaleina.
  • Taloussuklaa. Mitä minä mitään ihmeellisiä ja moterneja hömpötyksiä tarvitse, turhaa pröystäilyä ja tuhlausta, ihan tämmöinen tavallinen taloussuklaa riittää. Keitän vielä pannukahvit korvikkeesta ja avot.
  • Marie-keksit. Ostaako joku näitä oikeasti itselleen, eikä vain kertoakseen kahvikyläilijöille heidän olevan ei-toivottuja? Tämä on varmasti sama mysteeriryhmä, joka ostaa sitä oksanreiänmakuista Juhla Mokkaa kotiinsa.
  • Yksi pätkis/laku/tikkari. No mutta tokihan herkuksi riittää suupala! Salaisuus on siinä, että heti kotiin tästä kahvipöydästä päästyäni vedän kaksi levyä suklaata.
  • Käpykakku. Jos se näyttää kuolleelta siililtä, let it be.

(Katsokaa, en sanonut kertaakaan "taatelit"!)

Kommentit

Toinen haudutus

Mutta kun nää on kaikki herkkuja (taloussuklaa vain sulatettuna)... Vaan kun on tällaiset väärin kalibroidut makunystyrät niin mulle riittää enemmän sitä pitkoa. :D

tiiti
ite puin

Ootko sää varma että oot maistanut semmosta oikeeta suklaata? Ja keksejä? Tässä on pakko olla joku erehdys :D

Tai sitten sun teessä on vaan aina riittävästi viskiä, että kaikki maistuu hyvältä :D

Torey
Näissä neliöissä

Rakastan taloussuklaata! Oon mussuttanu sitä ihan pienestä pitäen napaten äidin leipomuksista ylijääneet palat itselle. :D

Toinen haudutus

Tai sitten mä olen vaan muinaisessa nuoruudessani hairahtunut liian moneen sokerilakkoon ja pysyvästi vaurioittanut makuaistiani. :) Myönnettäköön, että nostalgialla on osuutta asiaan - kaikki kiellettyhän on salaa syötynä hyvää, niin kuin äidin kakunkuorrutteeksi sulattama suklaa tai mummon kaappiin jemmaamat Marie-keksit. (Viskiä en tunnusta. Ainakaan julkisesti.)

tiiti
ite puin

Juu, ne toimii kaiken hyvän pohjana, ei pelkästään! Vähän niinko vaniljajätski. Ja pätkiksissä monikko on tärkeä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo.

Paitsi pullapitko, tai oikeastaan yksi tietty pullapitko. Mulla on heikko kohta Oululaisen Pitkojen pitkoon. Se on hyvää, siinä ei ole rusinoita, se pysyy aina pehmeänä ja mehevänä. Se on varmaan jotain ihan käsittämätöntä myrkkyä täynnä ollakseen tuollainen ikuisuuspulla, mutta oi niiiiin hyvää.

tiiti
ite puin

Mää veikkaan, että se hyvyys tulee niistä myrkyistä :D

No johan (Ei varmistettu)

Samaa mietin eilen Prisman keksihyllyllä. Toisessa päässä oli ne oikeat keksit ja toisessa Mariet ja halpis-mariet. Eli kai niitä sitten joku syö, elleivät ole pölyttyneet hyllyssä vuodesta -82.

jenna mjk (Ei varmistettu)

Siis mitä on oikeat keksit?? mariet Sun muut on keksejä kaikki tyynni, ja just ostin marie keksejä, äidinisällä eläessään oli niitä aina ja ne on minusta hyviä. Kuten taloussuklaakin. Siinä tosin omaan makuun on liian vähän suklaanosuus, aivan ällömakiata normaalit maitosuklaat yms,yök. Suklaa on suklaata vasta 70% pitoisuuden jälkeen.. :-)

tiiti
ite puin

Ehkä kaupassakin on ajateltu "näiden kahden ihmistyypin ei koskaan tule kohtaaman" ja pistetty keksit aivan eri päihin hyllyä :D

Pivi

Ääh, mulle tulee näköjään yhä edelleen tuosta taloussuklaasta välittömästi mieleen muinaisten abipäivien "ei vain suklaata vaan taloussuklaata - ei vain teekkareita vaan..."

Kuollut siili xD

pate321 (Ei varmistettu)

Voitko kertoo miten tuo ... jatkuu? Ei oo kaikille tuttu. Kone? Tieto?

pate321 (Ei varmistettu)

Voitko kertoo miten tuo ... jatkuu? Ei oo kaikille tuttu. Kone? Tieto?

pate321 (Ei varmistettu)

Miten tuo .. jatkuu? Kone? Tieto?

pate321 (Ei varmistettu)

..melkein osasin

tiiti
ite puin

Mä olin jo unohtanut tämän, nauroin tälle tän kommentin jälkeen taas monta päivää.

Muistaakseni sitä vastausta ei suoraan annettu, vaan se oli jätetty tolle vihjaavalle kolmen pisteen tasolle. Mutta eiköhän ne siis olleet talousteekkareita :D

tanjatanja
Ei Beigeä

" kertoakseen kahvikyläilijöille heidän olevan ei-toivottuja? " 

:D

Maijahei (Ei varmistettu)

Aamen! Paitsi (vaikka nerokas kuvailu tuo "kuollut siili" :D ) että käpykakku on hyvää! Salaisuus piilee siinä, että sen pitää olla sellasta, missä on sisällä rutkasti sitä jotain kreemiä :D Mummulla oli aina käpykakkua, ja mummu oli paras. Eli käpykakku = parasta.

raleigh (Ei varmistettu)

Mä ostan noita marie-keksejä! Annan niitä lapsille, kun ne kinuu "jotain hyvää" XD. Itse toki syön vain oikeita keksejä, mutta vain salaa ja piilossa lapsilta.

tiiti
ite puin

Paras kommentti :D Ja tykkäyksien määrästä päätellen muutkin on samaa mieltä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vanhemmat ihmiset tuntuvat jostain tuntemattomasta syystä pitävän tollaisista mun mielestä kuivista ja mauttomista kekseistä (esim. Marie, kaneliässät(!) yms.), ainakin tällaisen käsityksen olen saanut mummolassa käydessäni. Mun periaatteisiin kuuluu, että syötävän pitää olla joko terveellistä tai superhyvän makuista (mieluiten tietysti molempia), mutta edellämainitut keksit eivät kyllä toteuta kumpaakaan vaatimusta :D

CougarWoman
CougarWoman

Mä muuten syön just sen yhden tikkarin jos oikein makeannälkä iskee ;) 

tiippa (Ei varmistettu)

Mä olen syönyt täytekakkua, jonka pohja oli tehty latomalla Marie -keksejä rinnakkain ja päällekkäin O_o

Silkkitassu

Käpykakku on minun ihan lempparia! Voisin vetää sen yksin kokonaan!
Ja kaneliässät!
Marie-keksejäkin pitää joskus saada, mut sitten muistuu miten kuivia ne oikeasti on...

MariA¤¤ (Ei varmistettu)

Kaikki menevät kyllä alas, mutta ainoastaan hätätapauksessa. Ja jos mun huushollista löytyy ainoastaan YKSI pikkupatukka, on kyse yleensä ollut hetkellisestä dementiasta ja huonosta laskupäästä. Käpykakkua en varmaan ole koskaan edes maistanut, mutta se kreemi kuulostaa aika pelottavalle..

Rååssa (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/angata

Aaaaahhahahaahhaha!!!!!! Tää on maailman paras blogi!! Tiiti-totuudentorvi!!

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Meillä oli töissä just Marie-keksejä. Söin yhden ja muistin, miksen koskaan niitä osta.

Pikkupatukka, njääh. Pikkupatukat, nam.

Kuollut siili, ai luoja. :D Silmät kii ja syömään, hyvää se on!

Kylymä

Marie-keksien ja Juhla Mokan välillä on joku yhteys. Tiedän, koska töissä on näitä molempia ja vain näitä molempia ja kukin työkavereista ne (ja vain ne) aina vuorollaan sinne ostaa. Kukaan ei kai uskalla ostaa edes kaurakeksejä. Voi olla, että kuvioon liittyy jonkinlaista uhkailua tai nöyryytystä.

Itse jättäydyin suosiolla ringistä. Mariet ja Juhla Mokka työpaikalla on vähän liikaa. Tai liian vähän, miten se nyt kukanenkin ottaa.

ma ri (Ei varmistettu)

Lapsena murustelin Marie-keksejä kaurapuuron päälle mummolassa ja kun mummo heittäyty oikein höveliks niin vuoltiin vielä lastuja (talous)suklaasta päälle :D
Se oli herkkua silloin joskus 70- ja 80- luvun välimaastossa, kun ei vielä paremmasta osattu uneksiakaan :D

Tai joku suklaalevy tai jäätelökakku, jota säilytetään "vierasvarana". Aina ärsytti lapsena mummolassa etten koskaan saanut mitään herkkuja, kaikki oli aina "vierasvaraa". Enhän minä siellä asunut, eli olin ns. vieras, olisin ihan hyvin voinut vetää pari levyä suklaata.

Ja yleensä ne vierasvarasuklaalevyt on sellaisia, että niistä otetaan viisi palaa pöydälle ja loput tungetaan takaisin kaappiin. Suklaanhimoissaan sitten joutuu miettimään, uskaltaako ottaa toisen palan, vai pitävätkö muut kahvipöydässä istujat ihan alkukantaisena...

Miia_pau
Kolmas linja

Kehitin lukiossa ihan käsittämättömän himon teehen kastettuihin Marie-kekseihin. En oo vuosiin syönyt, mutta arvaa mitä haluaisin syödä just nyt :D mutta mä nyt syön muutenkin outoja juttuja, enkä esim. tykkää b&j-jäätelöstä (no cherry garcian hyväksyn mut sitä ei saa mistään).

neitihuu (Ei varmistettu)

Kaikesta muusta on samaa mieltä, mut mitä ylellistä on lihapullasubissa? Se on just pahinta ja näyttääki ihan kissan oksentamilta karvapalloilta muta"kastikkeessa"!

Bulla (Ei varmistettu)

No mutta pitkohan pitää uittaa kaakaossa, mielellään lämpimässä, että se on hyvää! Paitsi kaupan pitkot on yäk, kyllä se äitin tekemää kunnon pullapitkoa pitää olla.

Niin ja tästä puuttuu voileipäkeksit! Mikä ihmeen järki niissä on?? Kun puraset ja se keksi murenee suuhun niin ne murut tarttuu suuhun eikä nielaudu! Meillä oli aina kotona voileipäkeksejä kaapissa, kun olin pikkutyttö. Joskus makeanhimossaan sitte nekin meni kun länttäsi kunnon kasan mansikkahilloa päälle.

Oranssinen

"Kettukarkit" - ne paperiin käärityt ällöjotainmarmeladia?? Näin pentuna jopa PAINAJAISIA niistä inhotuksista, joita kaikilla sukulaisilla oli tarjolla lapsille. Mieluumin söisin sen käärepaperin kuin sen karkin.

 

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Ei pitkossa ole mitään ilotonta! Pitko on tehnyt comebackin, ainakin meidän kahvipöytään. Syön paljon mieluummin tuoretta pitkoa kuin vaikkapa jotain sokerimössöviineriä, jossa on pari esanssimansikkaa päällä. 

Itse en ymmärrä ihmisiä, jotka väittävät kirkkain silmin, että "kyllä tämä tumma suklaa vaan on niin herkullista ja ihan hyvin riittää, kun syö yhden palan kerran kuussa". Tai siis joo, en mäkään söisi tummaa suklaata kuin yhden palan, mutta jos kerran suklaata syö niin silloin täytyy syödä oikeasti hyvää suklaata ja riittävän iso annos.

Marie-keksien kanssa samassa ryhmässä ovat ne mökkiläisten pahimmat painajaiset, Jyväshyvän Kesäkassit.

 

 

pieta
Ruista Ranteessa

Marie-keksit on siitä käsittämättömiä, että en todellakaan tajua niitä, mutta jos niitä on tarjolla arvaa kuka syö niitä keksikaupalla? En koskaan tajunnut myöskään pitkoa, mutta sitten yllättäen joskus puoli vuotta sitten söin pitkon palan ja tykkäsin siitä tosi paljon. Mihin tämä maailma on menossa? Ja sitten vielä se, että kenen idea on ollut tehdä pätkiksistä ja ahaa-patukoista niin saatnan pieniä? 

Diede (Ei varmistettu)

Taatelit vaan o n niiiiiiiiiiiiiiiiin hyviä, että niitä voi syödä koko pussillisen (siis paljon), jos ne ovat pehmeitä! Kovista ja kivisistä ei ole mihinkään, mutta nuo pehmeät - ahhhhhhhhhhhh!!!
Marie-keksejä voi (jos on ihan pakko) syödä juuston ja / tai hillon kaa. Ei muuten. Taloussuklaa käy vain ruuanlaittoon ja siihenkin huonosti!

ALL (Ei varmistettu)

Hihii :) Lapsena söimme aina pullapitkoa (siis sellaisen muovipussiin pakattua valmiiksi viipaloitua oksetusta) niin, että äiti voiteli voita päälle ja päällynen ripoteltiin täyteen sokeria. Tämä oli silloin kasarin lopussa muka hyvää, nyt menee iho kananlihalle kun edes mietin asiaa! On olemassa myös oikeasti hyviä pullapitkoja, esim. Cittarin paistopisteeltä sellaista saa.

Mulla on superouto mies, sen mielestä taatelit on herkkua ja kun pyydän kaupasta tuomaan lakua tai suklaaata niin toi alkuun aina yhden lakun tai pätkiksen tms. Piti ihan palautetta antaa että IKINÄ ei tuoda vain yhtä ellei sitten kyseessä ole Paksu Pepe :D

Meinasi muuten itku tulla kun kokeilin sitä kehumaasi Rocky Road -jätskiä, se oli ihan järkyttävän köyhää! En pystynyt syömään. Musta on tullut nykyään ihan hirveä jätskinsä kanssa, mikään ei tunnu oikein kelpaavan ja jätskikiskoista en voi ostaa mitään kun ne ei maistu miltään.

Olipa vuodatus mutta tärkeistä asioista kun kirjoittaa niin ihan pulssi nousee eikä osaa lopettaa.

tiiti
ite puin

Tuli tämä kommentti mieleen kun itse ladoin naamaani Rocky Roadia, toi on ihan karseinta, kun joku mainostaa, että MAHTAVAA ja sitten menet toiveet korkealla ostamaan ja se onkin omasta mielestä ihan paskaa. Otan siis osaa.

mikaelaaaah (Ei varmistettu)

joku tuolla jo mainitsikin, mutta Viennetta! niin paskaa mutta niin hyvää jos ei muuta tarjolla :D

Annette
Sadetanssia

Mieleeni pulpahti sokerikorppu. Syöminen sattuu suuhun,  mutta onhan siinä kuitenkin päällä vähän sokeria, jota voi herkkuhimoonsa imeskellä. Ehdottomasti kaiken vaivan arvoista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.