Joululahjavinkkivinkkejä.

ite puin

Taas kerran on keskuuteemme saapunut se ihana aika vuodesta, kun kaikki naislukemiset lehdistöstä blogeihin pukkaavat pihalle juttua toisensa perään joululahjavinkeistä. Olenko ainut joka on huomannut, että ne ovat joka vuosi aika samanlaisia. Nimittäin, täydellisen hyödyttömiä.1. Kollaasi supermarketin päivittäistavaratuotteista ei ole joululahjavinkki kenellekään, jolla on internet, lukutaito tai koti asutetulla planeetalla. Joo-o, ajatus on tärkein, mutta kyllä sekin oikeuskelpoisella henkilöllä riittää vain tiettyyn pisteeseen asti. En tiedä teistä, mutta minua ei suuremmin lämmitä ajatus hammaskiveä ehkäisevästä hammastahnasta lahjapaketissa.2. Jos läiskitään esille n. 250 000 tuotekuvaa suurinpiirtein randomilla, se näkyy. Tämäkään, siis, ei varsinaisesti vinkki, vaan lista tuotteista, joka on epäjärjestyksessä ja hankala lukea.3. Pelkkä nettikauppalinkki ja "Katso kivoja lahjoja täältä" - ei vinkki.

4. Yhteistyössä Suomen vessapaperi- ja korvapuikkoteollisuuden edistämisryhmän kanssa tehty juttu ei ole vinkki, se on edelleen mainos.5. Suklaa ja/tai sukat tai mikä tahansa, joita koko ihmiskunta on pitänyt viime vuosisadat turvallisina, mutta persoonattomina yleislahjoina, ei vinkki. "Anna lahjaksi lahja" on jotakuinkin samaa luokkaa uuden informaation jakajana.6. Hyväntekeväisyys. Mikä on tämä "Punainen Risti", josta puhut? Kuulen ensimmäistä kertaa! Lisäksi tämä toki näyttää niin uskottavalta, kun edellinen juttu oli "Helli itseäsi ylellisillä luksusjoululahjoila, nyt osamaksulla" ja seuraava "Tee nuorentava supersmoothie pandasikiöiden aivouutteesta".  Toki lahjansaajan silmitön pettymys heijastuu näyttävämmin upouusista luksuskengistäsi ja pandansikiönkuulaasta poski-ihostasi.Jos joku on joskus löytänyt oikeasti uutuusarvoisen joululahjavinkin jostain julkaisusta, sen saa ilmiantaa välittömästi alle.

(kuva)

Kommentit

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Lasketaanko irkissä (julkaisumedia kai sekin) puoli-ilmoitetut ("sähän siis haluat tämän lahjaksi, ja muistat sitten kehua miten se on hyvä") lahjavinkit suoraa lahjan saajalle? :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Sain eilen postissa joululahjamainoksen. Olisi saanut botoxia $9 per unit. Miltähän tuntuisi saada botox-lahjakortti? Vanhalta?

Vieras Mies (Ei varmistettu)

A. Sinivaara: ja ryppyiseltä?

Minä en ole ostanut vuosiin joululahjoja eikä minullekkaan ole ostettu. Sen sijaan olen saanut itse tehtyjä lahjoja, kuten tarpeeseen tulleita villasukkia ja pipoja. Semmoisia mitä on kiva käyttää julkisesti ilman suojakänniä tai muuta tekosyytä.

Ja mitä hemmotteluun tulee, niin teen sitä päivittäin. Joulu ei tee tähän poikkeusta muuta kuin kattauksen puolesta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen. Kuvalle myös.

Esba (Ei varmistettu)

Vinkkejä ei ole, joten tässä taloudessa ainoa lahjottava taitaa olla tuo lapsi. Mutta tuohon hyödyttömien vinkkien listaan lisäisin vielä semmoiset "Ihanat joululahjat koko Gyllenbergin aatelissuvulle" -tyyppiset listat. Kotikissalle kasmirviltti, 489 euroa, bilehilesiskolle merkkikäsilaukku, 650 euroa, kokkaavalle isälle vuosikertasamppanjaa ja miehelle vimpan päälle fänsy rannekello. Että osaan minä itsekin surffata nettikaupasta jotain huippukallista ja luksuriöösiä, joka kuulostaa ihanalta lahjalta, mutta jolla ei ole tämmöisen normihenkilön lahjabudjetin kanssa mitään tekemistä.

Agatha (Ei varmistettu)

Olet taas kerran niin oikeassa, enpä muista ikinä ostaneeni lahjaa noitten lehtien "lahjavinkkien" perusteella. Ja kuka kasaa noita Eben mainitsemia ökylahjalistoja, ei niitä ainakaan toimittajan palkoilla kai ostella?

Teemaan liittyen luin juuri eräästä naistenlehdestä ensin artikkelin siitä, mitkä ovat huonoja/tylsiä/ei-toivottuja lahjoja. Ja pari sivua myöhemmin alkoi nuo perinteiset lahjavinkkilistat, joissa oli listattu juuri niitä aiemmin mainittuja hirveyksiä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.