Junior tositeevee

ite puin

Kiitos ystäviemme iltapäivälehtien, on tänään alkava Junior Masterchef saanut ainakin riittävästi sopivan pahaenteistä ennakkomainostusta. Toisin kuin lastensuojeluliittojen ja lehdistön huoli, minun ongelmani tässä sarjassa on se, että lapsien tositeevee ei todennäköisesti pidä sisällään ollenkaan tarpeeksi itkua, selkäänpuukotusta ja epäonnistumisen kokemuksia tarjotakseen yhtään minkäänlaista viihdettä. Ja ei, "Oho, varhaiskypsä Matti, 6 vuotta Kälviältä, liekittää crepesejä" ei ole viihdettä. Paitsi, jos Matilla ei ole käsiä.

Awww... tyttö ja kauha. Kuinka herttaista, sehän laittaa ruokaa, melkein kuin ihminen!

En tiedä, johtuneeko lapsettomuuteni tuomasta sieluni kylmyydestä vai mistä, mutta minua ei ihan kamalasti kiinnosta, mitä vieraiden ihmisten varhaiskypsät piltit tekevät keittiössä. Tai olohuoneessa. Tai uunissa. Itseasiassa katselisin mieluummin vaikka Gorbatshovin hautajaisia panhuilulla säestettynä samalla kun silmämuniini pisteltäisiin ruosteisia neuloja (don't get me wrong, aion luonnollisesti katsoa ensimmäisen jakson, tutkimusmielessä).Ainoa mieleentuleva viihdyttävä lapsiesiintyjä on Damien. Enkä usko, että tästä jengistä löytyy voittajaa (vaikka painajaisissani kylläkin vierailee se Talentissa Muotitietoinen -kappaleen esittänyt riipivä-ääninen tyttöduo huomattavasti useammin). Ja ettei kontribuutioni jäisi pelkästään napinan tasolle, tässä muutama ehdotus vastaaviksi spinoffeiksi:

  • Junior Bachelor, awww, se loppukohtaus, jossa hiljaisen arasti kuiskataan "mun kaveri käski tulla kysymään sulta oisko sillä mahkui?".
  • Junior Muodin Huipulle, lapsukaiset kokoontuvat esittelemään huovutus- ja kanavatyöluomuksiaan arvovaltaiselle tuomaristolle. Voittajalle luvassa lupa siirtyä puukäsitöiden puolelle oppivelvollisuuden loppuajaksi.
  • Junior BigBrother, tosin eikö tämä ole jo joka ikinen päivä HopLopissa, kamerat vaan paikalle.
  • Junior Nykäsen Matti -sarjassa otetaan suurennuslasin alle ala-asteen suunnistuskisat kolmesti voittanut  11-vuotias poika, jonka hektistä elämää vanhainkodin itsenäisyyspäiväjuhlien juontokeikasta aina paikallisen K-Marketin tarjoushulabaloon mainoskuvapojaksi kuvataan 24/7. Kuuluisuuden kääntöpuolikin tulee ikävästi esille, toisinaan väsymys iskee jo ennen Salkkareiden loppua ja nukkumaan on mentävä.
  • Junior Barbien-välittäjä Kaisa seuraa piinkovan koulutytön terävää bisnesälyä, kun tämä keinoja kaihtamatta vaihtaa Barbie-tarvikkeita kaveriensa kanssa, tytön lämmin sydän pääsee kuitenkin esiin herkissä halimiskohtauksissa lemmikkikoiran BlinBlingin kanssa
  • Junior Diili, seurataan Vappukukkabisneksen kovaa arkea, vähiten kukkia sukulaisilleen pakkomyynyt tippuu armotta pois kelkasta. Koulu on kova, mutta palkitseva (ei kirjaimellisesti, tuotot hyväntekeväisyyteen), onko sinusta siihen?Koska uskon tuotetutkimuksen kaikkivoipaisuuteen, lienee tällekin genrelle todella lukuisat katsojansa. Tulkaa siis esiin ja sivistäkää, miksi tuntemattomien lasten pihvinpaistamisen/estehyppimisen/tuskallisen väärinlaulamisen katsominen on hyvää ajanvietettä? Vai onko kysymys pelkästään perhekoosta, ja tulenko itse häpeillen nauraamaan tälle lapselliselle (ehe) tekstilleni, jos minulla joskus itselläni on jälkikasvua?

(kuva)

Kommentit

Minä en kyllä pysty edes testimielessä katsomaan tätä, kammoksuttaa jotenkin ajatus niistä lapsista siellä keittiössä. Varsinkin, kun on katsonut alkuperäistä aikuisten versiota ja tietää, mitä ne oikeasti siellä tekee, niin en vain ensinnäkään pysty kuvittelemaan niiden lasten pystyvän samaan (ja silloinhan hommasta katoaa hohto) ja toisekseen, eihän ne nyt oikeasti voi itkettää niitä pikkupirpanoita samalla tavalla kuin aikuisia (jolloin hommasta katoaa hohto :D).

Joo, vierailija. (Ei varmistettu)

Kiitos. Juuri näin.
Mua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä mussunsössönsöö Jesse-Paprikat puuhaa voi ihkuu ihkuu keittiössä. YY ÖÖ KOO.

Magenta

Missä ihmeessä niitä lapsia on koulutettu? HUH HUH! Monen vierellä näyttäisin itse aivan surkealta kokkitaidottomalta poropeukalolta.... Pelottavaa!!

Hem (Ei varmistettu)

Tää on se sarja, mitä katsoessa voi tuntea alemmuudentunnetta. Niin monen sarjan kohdalla ylemmyydentunto on se ainoa tunne - Minä olisin niin parempi laulamaan, ku toi nolo ja rumasti pukeutunut mörkö. Mut nää junnukokit antaa sen palauttavan annoksen omaa lääkettä. Yks tenava redusoi hollandaisekastikkeen ihan ite ja muutenkin tekee sen alusta lähtien ja ite mietin, että mikähän se hollandaise mahtaa olla ja miten ihmeessä se redusoidaan.

Usko nykylapsiin ja nuoriin on ollut liian kovalla koetuksella esimerkiksi Feissarimokia lukiessa, mutta tämä ohjelma tuo pienen määrän uskoa takaisin.

Tiffy
Tästä Elämästä

Voi vitsit, kiitos sunnuntai-illan nauruista ja piristyksestä! Viihdyttävästi kirjoitettu teksti :) 

kultahillokala

Kiitos hyvistä nauruista, oot huippu!:]

mikihara

Kahden suora kirjoitti tästä kivasti ja ainakin mulla tuli (lapsettomana ja muiden lapsista sen enempää piittaamattomana) himmee liikutus siitä meiningistä millä ensimmäisessä jaksossa sitä ruokaa tehtiin. Oikeiden taitojen opettelu ja vaikka jonkun kokkaamisen harrastaminen on todella tervettä ajanvietettä lapsille, joista ihan liian iso murto-osa hilluis muuten omassa huoneessa pelaten tai yksin kotona arkoina nyhväten. 

Plus ne vanhemmat todella ansaitsee kiitosta siitä jäätävästä kärsivällisyydestä mitä tuollasten taitojen oppiminen on täytynyt kotikeittiössä vuosien ajan vaatia... tosin yhden pikkukokin kommentti siitä miten tuntui hyvältä saada kiitosta tuomareilta kun "kotona sitä ei silleen saa", korvensi sydämeen pienen rei'än enkä ehkä usko että pystyn katsomaan ohjelmaa enää ilman liikutusta.

Jos sitä shouta noin kannustavalla ja terveellä meinigillä tehdään, niin ei ne ressu-lapset kyllä pieneen itsetunnon kohotukseen kuole, päinvastoin :)

teepannu (Ei varmistettu)

Ja ei, "Oho, varhaiskypsä Matti, 6 vuotta Kälviältä, liekittää crepesejä" ei ole viihdettä. Paitsi, jos Matilla ei ole käsiä.

Hihhiiiiiiih!!! Tosi hyvin kirjoitettu, kiitos tästä =))

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.