Kesä ja ruokapäiväkirjat.

ite puin

Bikinikausi saa näemmä ruokapäiväkirjat kukkimaan blogimaailmassa. Jako näyttäisi menevän tasaisesti kahteen: Hei-kattokaa-mää-voin-syödä-mitä-vaan ja Hei-kattokaa-mää-en-syö-oikein-juuri-mitään. Kumpaakin yhdistää sekä epärealistisuus, se että ruokavalio on "juuri oikea ja sillä jaksaa vaikka mitä" että se, että pitäjät ovat poikkeuksetta hoikahkoja normaalipainoisia tyttösiä.

Itse ruokapäiväkirjoissa harvoin löytyy mitään pikkupaheksuntaa kiinnostavampaa, mutta ah, ne kiihkoisat kommentoijat! Vaikka suurin osahan ihmisistä tajuaa, että todenperäisyydessään kummatkin ruokapäiväkirjat ovat siellä HeartMix-asteikon pahemmassa päässä, löytyy kommenttiboksiin aina sotimaan sekalaisen viihdyttävä seurakunta minä-tiedän-paremmin-ravintouskovaisia.

Ajattelinkin käynnistää dieettipostauskommenttibingon, pisteen saa seuraavista kommenteista:

1. Loistopostaus, ihanaa, kun joku on kerrankin rehellinen! Noudatan muuten itse ihan samaa dieettiä.
2. Olen todella ylipainoinen ja itken itseni uneen, kirjoituksesi on loukkaava ja saa minut syömään lisää Snickersiä.
3. Terveisiä täältä taikapapudieettifoorumilta, huomaan etttä syöt liian vähän taikapapuja. Tässäpä copy-pastettuna keskusteluja foorumiltamme, jotka esitän faktoina
4. Syöt liikaa, ei ihme että olet jättiläisläski ja ruma.
5. Syöt liian vähän, ei ihme, että olet tikkulaiha ja ruma.
6. Kyllä naisella pitää muotoja olla!
7. Kyllä suomalaiset naiset ovat lihavia!
8. Ihanat kengät hymiöhuutomerkki. Lue mun blogia täältä.

Kasisuorasta saa syödä kermakakun tai käydä kahden tunnin juoksulenkillä (ja kehua sillä blogissaan), riippuen tunnustamastaan koulukunnasta.

Kommentit

Go With the Flow

Tuo on muuten totta, varsinkin nuo peruskommentit, koska oikeesti, ne on aina samoja ! Se on jotenkin niin hassua.

En ymmärrä ihmisiä, jotka pitävät ruokapäiväkirjaa sivistääkseen muita tai vastaavaa. Itse päädyin tänään siihen vaihtoehtoon vain ja ainoastaan itseni takia, motivaation puute johtaa huonoon yleisoloon ja ruokapäiväkirja tuo motivaatiota. Enkä muuten oleta että ketään kiinnostaa mitä syön :--D Ainoa, millä lukioita voisi tulla on se, että päädyin siihen, että kirjoitan myös reseptejä ylös ja ne voivatkin ihmisiä kiinnostaa.

On se hassua että ihmiset haluavat kommenttia omista syömisistään tai ylipäätään jaksavat kommentoida muiden syömisiä. Mutta no, kukin tyylillään.

tiiti
ite puin

Holiday, musta ruokapäiväkirjat on siihen oman syömisen tsekkaamiseen varsin loistava keino, mutta vaan tosiaan silloin kun sen tekee noin tosielämää vastaavasti.

Noiden mun esim. muotiblogeissa näkemien satunnaisten ruokapäiväkirjojen tarkoitus kun näyttää olevan joku muu, kuin antaa kuvaa omista normaaleista päivän syömisistä ja niissä kuvataan poikkeuksetta joko sitä kolmea päivää, kun syötiin pelkkää porkkanaa ja raejuustoa tai sitten sitä festariviikkoa, kun vedettiin pelkkiä hampurilaisia kaksinkäsin alas naamasta. Mutta tosiaan itse lueskelen noita juuri noiden kauhistelevien kommenttijeesustelijoiden takia, viihteensä (ja nollaelämänsä) siis kullakin :D

Pinjeta
Kissanpäivät

Voi kuinka oikeassa olet Mua lähinnä ärsyttää eniten ne blogistit, jotka ovat normaalipainon rajoissa, vaikka ylimääräisiä kiloja saattaa olla max 5-10. Sitten blogeissa/keskustelupalsoilla itketään, kuinka pitäisi saada paino tippumaan se 5-10 kiloa, kun sitä on tullut liikaa "vuosien mittaan". Omaa viihdettäni on lueskella niitä ja siunailla, kuinka huono itsetunto joillain Suomen naisilla on. Olen itse sairaalloisen ylipainoinen (siis oikeasti) ja pidän itselleni ihan julkista ruokapäiväkirjaa, koska minussa on sadomasokistisia piirteitä ;) Toisaalta kukaan ei vielä ole kommentoinut mulle tota kasin suoraa...

sanumaria

minä söin aamupalaksi kahvia, lounaaksi jätskiä ja välipalaksi hotwingsejä. nyt tässä enää on arvonnan alla että syödäkö päivälliseksi jätskiä vai tuplasti jätskiä.

mää en kyllä oikeesti kehtaa pitää ruokapäiväkirjaa julkisesti, koska vituttaa tarpeeksi sen pitäminen yksityisesti enkä ittekään viitti sitä juuri kattella jälkikäteen :D

Esikko (Ei varmistettu)

Itsekuri! Missä pööpöilee itsekuri? Kyllä sen verran itsekuria pitää olla.

tiiti
ite puin

Musta alkoi jotenkin tarkemmin ajateltuna tuntumaan, että tämmöiset mukashokeeraavat ruokapäiväkirjat on se korvaaja niille yläasteen "määolinniiiiiiinkännissä"-jutuille, joilla saadaan kaveripiirin kunnioitusta, kun kalajuttujen kertominen omasta konttauskunnosta seurantalolla viikonloppuna on jo nähty.

Iineri
Möykkyjä

Mä olen täällä Lilyssä tilittänyt satunnaisesti ruokailujani, lähinnä itsekuria harjoittaakseni. Olen pyrkinyt laihtumaan tammikuusta alkaen, ja täytyy sanoa, että tuo Pinjetan esiin nostama itsetunto on varmaan kummallisin ja kiinnostavin seikka, johon olen tässä projektissani törmännyt. Itse olen edelleen pulska. Kaveri on laiha. Minä koen olevani elämäni kunnossa ja varsin ihana. Hän vetää pussikeitoilla ja haaveilee laihemmasta olemuksesta.

Sen olen kyllä huomannut, että käsitys normaalista syömisestä hämärtyy helposti suuntaan tai toiseen. Omaa ruokailua alkaa pitää normaalina, keskivertona, ja kaikkea siitä poikkeavaa... noh, poikkeavana. Tähän syyllistyn itsekin, sekä ennen että nyt. Vuoden takainen minä ihmettelisi, miten nykyinen minä ei muka ole koko aikaa nälkäinen ja nykyinen minä miettii, miten entinen minä saikin itseensä mahtumaan niin isoja annoksia monta kertaa päivässä. :)

Ulrika
Figure with drawers

Mä keksin heti kolmannen noiden kahden joukkoon. Se on sellanen, jossa brunssilla on syöty vastapuristettua appelsiini mehua, kuoharia ja mansikoita, lounaalla raikas pinjansiemen salaatti ja illallisella ankkaa punaviinikastikkeessa. Kaikki on joku ravintolaruokaa, superruokaa tai jonkun taitavan ruuanlaittaja kaverin taikomaa.

Hmm. Ehkä olen vaan kateellinen, itse kun elän lähinnä ruisleivällä ja munakkaalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

word.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.