Kuinka jakaa elämäntaitoa internetissä

ite puin

Haluaisitko sinäkin sellaiseksi tarunhohtoiseksi internethenkilöksi, joka avuliaasti pastellinsävyisten motivaatiolausekuvien välissä kommentoimalla pätee tutuille ja vähän vieraammillekin ihmisille kliseitä siitä, miten heidän elämänsä olisi helposti kokolailla täydempää? Ai et vai? No en minäkään, mutta kerron silti.

  • Paheksu itsestäänselviä asioita. Kuten sotaa. Ja kateutta. Näin ilmaiset hallitsevasi negatiivisten tunteiden käsittelyn, mutta et vahingossakaan pahoita kenenkään mieltä tai sano mitään, mikä voisi mahdollisesti herättää uusia (tai edes vanhoja) ajatuksia. Päätä kommenttisi, linkkisi ja muut mahdolliset julkaisusi näitä aiheista "Sori, jos pahoitin jonkun mielen, mutta sellainen mä olen, herättää ajatuksia, eikö?!".
  • Ole sitä mieltä, että kaikella on tarkoituksena.  Paitsi sodalla ja kateudella. Jätätpä sen surullisen paskiaisen, jota tällä kliseellä yrität näennäisesti lohduttaa, miettimään vielä entisen surun lisäksi, mitä pahaa hän on tehnyt, että epäonni osui juuri häneen. Ja sitäpaitsi sattuma ja "shit happens" eivät muodosta yhtään niin nättiä kaunokirjoitettua tsemppitekstiä seesteisen aamuaurinkomaisemavalokuvan päälle täydellisesti aseteltuna.
  • Muista sydämet. Paitsi, jos puhutaan sodasta tai kateudesta. Ne on </3.
  • Hyviä asioita tapahtuu, kunhan ajattelet hyviä asioita. Että fuck you very much, AIDS-orponegaajat. Miettisitte enemmän kedon kukkasia, niin alkaisi teilläkin vähän sujumaan tuo eläminen. Asiahan ei ole niin, että jos lakkaat koko ajan ajattelemasta vittumaisia asioita, sinua vain vituttaa vähemmän, vaan todellakin, onnelliset ajatuksesi ohjaavat menestyksen ja vaikutusvallan suoraan syliisi.
  • Aarrekartta. Sielusi syvin olemus ja salaisimmat toiveesi ovat parhaiten konkretisoitavissa, suunniteltavissa ja toteutettavissa, leikkaamalla vieraiden ihmisten takapuolenkuvia irti naistenlehtien editoriaaleista ja asettelemalla niitä kartongille. Kun olet palauttanut paperiliiman ja glitterin askarteluhyllyyn, voit lähtiessäsi hakea 80 senttiäsi palkaksesi.

Kommentit

Kieloisa (Ei varmistettu)

Hurraa, hurraa, hurraa!

Mä en yhtään kestä noita henkeviä elämänohjeita jakelevia blogeja. Osa niistä on ihan suunnattoman suosittuja ja niiden kirjoittajia kohdellaan kuin jotain guruja. Joten jotain he kuitenkin tekevät kai oikein.

En vain pysty lukemaan niitä ilman, että tekee mieli väännellä naamaa ja heittäytyä ihan mahdottomaksi. Välttely olkoon taktiikkani.

tiiti
ite puin

Mää luulen, että jos on siinä ilmiössä jotenkin sisällä, noi aarrekartat ja "kaikella on tarkoituksensa" ja muut voi ollakin merkityksellisiä ja järkeenkäypiä asioita, mutta kun sitä katsoo tälleen iloisesti ulkopuolelta ja niiden (ja just noiden pahimpien kliseiden) kanssa joutuu kohtaamisiin lähinnä satunnaisesti, nuo asiat vaikuttaa vaan aika hoopoilta :D

empuska

Yksi sana: Salaisuus. Ajatuksien voima kun on niin aliarvostettu taito...!

tiiti
ite puin

Joo, tää on hyvä. Ei tarvitse selitellä tylsästi mitään "faktoja", vaan KUN TAJUAT SALAISUUDEN, NIIN YMMÄRRÄT.

sanumaria

Mä taidan rakastaa sua. 

tiiti
ite puin

Ja vielä sanotaan, että whine ei kannata :D

Mari Johanna se on (Ei varmistettu) http://www.liuskapaivassa.blogspot.fi/

Jee! Tämä oli täydellinen kirjoitus. (Vastauksesi Kieloisan kommenttiin vei siltä vähän terää, joten jätän sen huomiotta.)

tiiti
ite puin

Oon näin vanhemmiten pehmmennyt muutenkin kuin reisistä :D Musta tähän pätee vähän sama homma kuin siihen, kun mietitään onko avaruudessa muuta elämää. Koska nuo elämäntaito-ajatuksen voima-jutut ovat niin älyttömän suosittuja, niin pakkohan jossain jonkun on ollut selventää, että miksi ne toimivat Hankenin pääsykokeisiin lukiessa mutta eivät puhdasta juomavettä toivoessa, ja miten sellainen maailmantilanne ylipäätään voi olla jonkun tarkoituksellisen lopputulema.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ahhahaha... Et arvaa kuinka monta kertaa oon ajatellu että mikä niitä afrikan orpoja lapsisotilaita riivaa kun ne ei ajattele yliopistoa ja sosiaaliturvaa tai kivoja perheenjäseniä.

tiiti
ite puin

Joo, eivät vaan ole kuulleet vetovoiman laista :D Mutta joo, kyllä mä toki ymmärrän että nuo on suunnattu ensimmäisen maailman ongelmista ja keskiluokkaisen elämän tyhjyydestä kärsiville länsimaisille, eikä niille todellisille hädänalaisille, mutta minusta oivallisin ratkaisu ensimmäisten ongelmaan olisi napakka potku persiille, ei päänsilitys ja pseudotiede.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.