Kysymyksiä, joita Talent Suomen katsominen herättää

ite puin

Makuni teeveeviihteen suhteen ei tunnetusti ole se rajatuin, vaativin tai korkealentoisin (teevee on yleensä se, mitä tapahtuu taustalla, kun venyttelen), mutta minullekin tulevat joskus henkilökohtaiset rajani vastaan. Näin esim. tänään, kun ystäväni Frasier vaihtui epäreilun nopeasti taas yhteen kotimaiseen kykyjenetsintäohjelmaan. Katsoessani Talent Suomea venytysasentoon vääntäytyneenä, heräsi mielessäni mm. seuraavat ajatukset:

  • Kumpaa vihaan enemmän, teennäisiä tuomareita vai mielikuvituksettomia kilpailijoita?
  • Miksi on muka söpöä, että pikkupoika kehuu olevansa "melkoinen naistemies", mutta jos samanikäinen pikkutyttö kehuisi lavalla olevansa "niinku totaalihoro" soitettaisiin todennäköisesti lastensuojeluun?
  • Jos kilpailija laulaa koko biisin väärässä sävellajissa, miksi jatkokierrokselle päästämistä pitää edes miettiä?
  • Maksaisiko joku oikeasti minkään näiden näkemisestä rahaa edes firman pikkujouluissa, muutenkin siis kuin siinä ilmeisessä sadismimielessä?
  • Eikö tässä viime vuonna ollut edes joku estehyppylaama tai muu vähäsen kiinnostava persoona?
  • Mikä on tämä yhtäkkinen oksennuksen maku suussani?
  • Miksi, oi miksi, kaukosäädin on noin kaukana, eikä telkkarini ole puheohjautuva?

Aaargh, tunnustakaa, kuka tästä tykkää ja etenkin miksi!

Kommentit

Marjo
Saa olla

Suomessa riittäisi yksi kykyjenetsintäkisa kerran viidessä vuodessa. Silloin saattaisi juuri ja juuri riittää tasokkaita kilpailijoita.

Catti (Ei varmistettu)

Miksi, oi miksi unohdan aina, ettei tätä lukiessa saa juoda mitään? Näytölle purskahtava tee ei ole kovin huvittavaa, kun se sattuu itselle. Jännemmät esiintyjät kiinnostaisi muakin ja siksi harmitti, kun se polletyttö ei pärjänny, koska ponin kakkaaminen lavalle ei riittänyt sadistituomareille.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Ei maksaisi. Jotkut Talent-voittajat ovat saaneet pari keikkaa tyyliin ostoskeskuksissa voittonsa jälkeen, mutta kuka muistaa edes edellistä Talent-voittajaa?Ohjelman olisi voinut lopettaa ensimmäiseen tuotantokauteen. Olen niiiin kyllästynyt joka hiton kykyjenetsintä-ohjelmaan, että tekisi mieli mennä huutamaan hakijoille paikan päälle, että mitä hittoo te jännitätte, tuomarit ovat paikalla vaan pönkittämässä omia egojaan. Aika harvaa kiinnostaa, mitä kilpailijoille tapahtuu ohjelman jälkeen.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Ja minusta Talent on ollut joka tuotantokausi yhtä huono.

Essi Juulia
kissa vieköön

Komppaan Emiliaa, monet tällaiset kykyjenetsintä-formaattiin ähdetyt ohjelmat menettävät hohtonsa ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Ja niiden tekemiseen käytetty raha menee omasta mielestäni täysin hukkaan artisteihin/esiintyjiin, jotka unohtuvat puolen vuoden sisällä kauden loppumisesta. Tosiasia on vain se, että harva heistä oikeasti menestyy.

Plus, vielä sellainen huomautus täältä, että saisivat jättää vallan kaikki laulajat ynnä muut pois tästä ohjelmasta. Eikö niitä laulamiskilpailuja ole muutenkin tarpeeksi, kun on kaikki Idolsit, Popstarsit ja X-factorit pyörimässä kanavilla? Jäisi sitten tilaa ihan toisenlaiselle "talentille".

kultahillokala

Minä en oo vaivautunu kattomaan ensimmäistäkään jaksoa, säästyy hermot ja oksennusreflekseistä vastuussa olevat lihakset:]

Mindeka
Ma-material Girl

Ja miten voidaan päättää, että laulajia/tanssijoita/akrobaatteja (mitä tahansa) voi olla mukana vain tietty määrä? Jos siis tarkoituksena on oikeasti etsiä talentteja , niin eikai finaalin tarjontaa voi tuolla perusteella päättää?

Aivan käsittämättömiä ratkaisuja on tuomaristo tehnyt.

Kaikki muut laulu- ja tanssiformaatit ovat mielestäni toimineet hyvin, joten ehkä Talentin ongelma on nimenomaan se, että talenttia voi olla hakijoiden mielestä mikä tahansa. Vaikka koiran kanssa pukeutuminen ampiaiseksi ja lattialla kieriminen.

tiiti
ite puin

Loistavaa! Mua jotenkin syvästi lohduttaa, etten ole ainoa nihkeä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.