Leikkaa tukka, pelasta maailma

ite puin

Kohdataanpa faktat: hiuksiston kampaaminen, peseminen ja mitänäitänytonpuunaus on periraskasta ja aikaavievää hommaa. Ja varmasti kaiken juuri siihen käytetyn ajan olisin viettänyt huvipuistossa, cocktail-kutsuilla ja avaruuslennon laukaisutilaisuuksissa. Ensimmäinen askel keski-ikäisyyteen on kuitenkin sellainen pahamaineinen asia kuin "käytännöllisyys" etenkin ulkonäköseikoissa. Minähän en todellakaan (to-del-la-kaan) aio myöntää, että lyhyen rekkismäinen hiusmallini on leikattu lähinnä kätevyytensä vuoksi. Keräänkin muutamia näppäriä tekosyitä lyhyen tukan leikkaamiseen:

  • Androgyyniys. Sehän on sekä seksikästä ja trendikästä. Myönnettäköön, että itse olen androgyyni lähinnä samalla tavalla kuin Tarja Halonen lyhyessä tukassaan (eli en ollenkaan, vaan se gaddäämn käytännöllinen), mutta aion silti väittää toista.
  • Ekologisuus. Mieti, miten paljon vähemmän shampoota, vettä ja föönisähköä menee tämän hoitoon (etenkin, jos "toisinaan" pesee kuivashampoolla). Minä vaan niin rakastan planeettaani. Entä sinä, liehuletti?
  • Nykyaikainen minimalismi. Hah, tämähän on vähän kuin hiusten Kartell. Kiharra sinä vaan sitä Kruunukalustetukkaasi. Ja tupeeraus ainakin on Sotkasta. Nnih.
  • Naisten oikeudet. Tämähän on suorastaan poliittinen kannanotto naiseuden ahtaita malleja vastaan. Jos naisen ei ole oikein näyttää 12-vuotiaalta pojalta, en tiedä mihin tämä yhteiskunta on oikein menossa? Ja pushup-rintsikoitani en kyllä polta, että tämä oli sitten se jäljelle jäänyt vaihtoehto.
  • Uhanalaiset eläimet. Siilitukkahan tuo heti välittömästi mieleen siilit, piikkisiat ja muut piikikkäät uhanalaiseliöt. Tämä on epäitsekäs muistutus teille kaikille, pidä huolta piikikkäistä ystävistämme.
  • Työllistämisvaikutus. Tämä on omalla kohdallani periaatteellinen, mutta heille, jotka käyvät kampaajalla muutenkin kuin absoluuttisen pakon vaatimina, on lyhyt hiusmalli se eniten käyntejä vaativa ja siten tietenkin kansantalouttapystyssäpitävin. On se sana, älä inise.
  • Maailmojen sota. Siinä vaiheessa, kun pahat klovnihumanoidirobotit orjuuttavat koko ihmiskunnan keskitysleirille, ja ajelevat kaikilta pään ulkoloisepidemioiden pelossa, MINUA ei nähdä itkemässä sheivauskoneen ääressä. Anna mennä vaan, parturialien, minua ette murra!Nämä siis meille naisille. Jos olet mies, älä leikkaa siilitukkaa, eihän se nyt ole yhtään miehekäs.

Kommentit

Nade
Aurinkosadetanssia

WORD. Lyhyt tukka on paras tukka.

Tuulis (Ei varmistettu)

Lyhyt tukkahan on myös turvallisuustekijä; mieti, mitä kaikkia vaaratilanteita pitkätukkaiset voivat aiheuttaa. Tukka voi jäädä vaikka bussin ovien väliin, ja sitten kuskin katse tiestä herpaantuu, kun roikut siinä bussin kyljessä, ja se voi ajaa vaikka kuinka kauhean kolarin.

Pitkä tukka on myös hirveä paloturvallisuusriski, etenkin, kun tässä nykymaailmassamme käytetään niin paljon avotulta.

Ja pyöräillessä pitkätukkaiset ovat hirvittävä liikenneturvallisuusriski. Siinä kun ajelet jonkun megatukan takana, niin eihän siinä näe vaikka edessä olisi romahtanut silta, kolari tai vaikka siili (se sympatiaeläin) keskellä tietä. Siitä edellä ajavan käyttäytymisestähän ei tällaisia asioita voi millään tavalla päätellä.

Ihan off-the-record, laiskuu-- siis käytännöllisyydelle on helpompikin vastaus kuin jatkuva tukan lyhyeksi nyrhiminen (mieti nyt, hirvee effortti käydä koko ajan siellä parturissa. Ite oon säästänyt ainakin viisi tuntia kuluneen vuoden aikana kun oon vain antanut tukan kasvaa): pipo. Ja koska kesä kestää Suomessa nähtävästi vain sen kolme viikkoa, on hyväksyttävä pipokausi ainakin 11 kuukautta vuodesta.

Vattu

Silloin kun minulla oli pitkä tukka, sytytin latvat tai otsatukan varsin säännöllisesti palamaan! Lyhyet hiukset vaan ovat käytännöllisemmät.

Miia. (Ei varmistettu) http://shakespeareaulait.blogspot.com

Luin että 'avaruusolennon laukaisutilaisuuksissa'.

Se olisikin ollut paljon hauskempaa. Ja ehkä vienyt muutaman viikon yöunet palaessaan verkkokalvoille.

tiia_

Lyhyttukkaisuuden ekologisuuteen lisään: ei enää niitä haisevia, yököttäviä hiusklönttejä suihkukaivon ritilän alla! Putkimieskin kiittää.

tiiti
ite puin

Tuulis ja Vattu, juurikin meinasin todeta, että onhan se nyt tulipaloriskikin, semmoinen vallaton hulmutukka :D

Miia. Oiskohan se niinku joku maahanmuuttopoliittinen kannanotto, semmoinen :D

tiia_ hahaha, tuossa olet kyllä hyvinhyvin oikeassa. Kestoällöjen asioiden listalla on kyllä korkealla tuo karvaklöntteily :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.