Lomakauden top 3 (ja bottom 1) jäätelöt

ite puin

Näin loman viimeisellä *snif* viikolla on aika julistaa yhden hengen virallisen testiryhmän huolellisen ja tarkan työn tulokset. Ta-daa, kesän (ja noh... syksyn, talven ja keväänkin) parhaat jätskimaut:

Blondie Brownie. Siis se valkoinen osa ja se keskitoffee, onneksi parhausmies on kesäloman aikana opetellut tykkäämään siitä ruskeasta, muuten meidän pakastin täyttyisi puoliksisyödyistä jätskitörpöistä. Olen kesälomani aikana tehnyt johtopäätelmän, että maailmassa pitäisi olla kokolailla enemmän asioita, joissa on runsas keskitoffee.
Englantilainen lakritsi. Maailman parasta lakujäätelöä saa taas! Tosin uudella nimellä, jossa laku on kummasti ulkomaalaistettu, mutta korvaukseksi jätskiin on lisätty lakuhippusia! Semmoisia rouskuvia! Kaikki on anteeksiannettu! Jee!
Chunky Monkey. Oikeasti syön tätä lähinnä nimen takia. Aatelkaa nyt, läskiapinajäätelöä! Samalla vähän itken, ettei enää saa mistään Cherry Garciaa, eli parasta jäätelöä missään ikinä. Ja ne suklaabanaanit kyllä oikeasti lohduttaa.

Ai missä "tuutit"? Pfft. Nehän on niitä, jotka syödään matkalla kaupasta kotiin ahmimaan sitä varsinaista aikuisten jäätelöä. Minä syön jäätelöni laareissa ja merkittävän kokoisissa pahvitötsissä.Ja se sitten huonoin jäätelö:
 

Vaniljainen lakuvaahtokarkki. Se todenmukaisempi nimi "limainen mukavaahtobläärgh" tai tiivistäen pelkkä "yök" ei ehkä selvinnyt markkinointiosaston seulasta. Kerrankin olen iloinen pienestä purkista sekä siitä, että jäätelöä on reilusti enemmän kuin maustesattumia. Pliisua vaniljamöhnää lakumaisella liimalla ja kökkäreillä. Ei mikään ihme, että tämäkin on "Suomen pakastetuin jäätelö", siellä jäätyköön rauhassa kiinni takaseinään, nähdään toukokuussa pakastimensiivouspäivänä. Lapset ja nuoret varokaa vaaraa: älkää ottako harkitsemattomia jäätelöriskejä, vaan antakaa ne lahjaksi pahimmille vihamiehillenne!

(kuva)

Kommentit

nks (Ei varmistettu)

Englantilainen lakritsi ei ole mitään verrattuna ultimateparhauteen: pirkan lakritsijäätelö. eikä mikään pahveihin kääritty, vaan muovissa syömistä odottava.

tiiti
ite puin

Toi Pirkan lakujäde on muuten kyllä tosi ässää! Olen tappanut sillä vieroitusoireita, kun tuota Ingmanin jätskiä ei ole ollut missään. Ehkä pitää alkaa vuorottelemaan niiden välillä, kunhan aluksi pääsen tästä ensihuumasta, että tuota Englantilaista lakuakin taas saa :D

FFFifi
Fitness Führer

En uskalla maistaa tuota englanninlakua, sillä jos se todella maistuu englanninlakulta, niin sehän olisi kamala asia. Olen lakuihminen ja engalnninlaku ei yksinkertaisesti käy: se on pahaa, jauhoista ja kitkerää. Niin ja pahaa. Rouskuva lakuhippunen kuulostaa kyllä loistavalta.

Ja tuo vaniljainen lakuvaahtokarkki, ainesosalistaus kertonee mausta kaiken: Kerma, rasvaton maito, vesi, sokeri, maitoproteiini, rypälesokeri, tärkkelyssiirappi, kasvirasva (palmu, kookos, rypsi), glukoosi-fruktoosisiirappi, emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, auringonkukkalesitiini), sakeuttamisaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi, käsitelty Eucheuma-levä), lakritsijauhe, liivate, luontainen vanilja-aromi, rasvaton maitojauhe, ammoniumkloridi, väri (kasvihiili), suola, jauhettu vaniljatanko, luontainen aromi. Mmm nam! En tajua koko tuota sarjaa, ne kaikki ovat ihan outoja ja pahoja.

Hirveä valituskommentti :D

Mä vaan (Ei varmistettu)

Näyttäisi olevan lähes samat ainesosat tuossa Englantilaisessa lakritsissa ;-)

tiiti
ite puin

Toiset vaan osaa paremmin kuin toiset, näemmä :D

tiiti
ite puin

No se on minusta kumma, ettei edes tuolla määrällä kemianteollisuuden apuja saada säällistä jätskiä, dämmit! Kaikki se tiede mennyt ihan hukkaan.

Anna Karhubear

Olen etsinyt tuota Englantilaista lakritsia kaupoista koko kesän, mutta ei ole tullut vastaan! Yhyy. Pitää vinkata lakuintoilijoille ihan mahtavasta kastikkeesta, jota sen sijaan löysin K-kaupasta. Olisko ollut Ohoj-merkkinen tuubi kastikehyllyssä, kunnon suolaista lakukastiketta, joka kovettuu jätskiannoksen päälle kuorrutukseksi. Ehkä maailman parasta!

tiiti
ite puin

Uu, eli seuraavaksi lakujätskiä lakukastikkeilla, eka semmosta pehmeetä ja sitten sitä kovaa :D

Tuota Englantilaista lakua on jotenkin oudon vähän saatavilla, olen huomannut saman, että nyt vähän särmää siihen jätskilaarin sisäänostoon, kauppiaat!

FFFifi
Fitness Führer

Kovettuu!! Ooo!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Toinen blondie brownie-samis! Mulle tuli b&j-identiteettikriisi, kun ensin loppui cheesecake brownie ja sit cherry garcia, et mitä mää sit vedän naama sinisenä kupuun. Nyt on ehkä toivoa, että jätskiövereitä vedetään vielä ;)

tiiti
ite puin

Kyllä, toivo elää! Ja se elää tietty paremmin, jos sitä ruokkii vähän jätskillä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.