Merkkejä siitä, että muotijuna on ajanut auttamatta ohitsesi

ite puin

Nykyajan vaatteita ei voi tapoihinsa (eli DM:n maihareihin) jumittunut kolmekymppinen ymmärtää. Eipä sillä, että edes yrittäisin, mutta valitanpa vähän silti. Because I can, katsokaas.

  • Swag. Swääk? Onko tämä se se ääni, kun pikkutytön tekonahkalegginsit luiskahtavat hänen istuessaan turhan vauhdikkaasti tekonahkasohvalle, tehden näyttävän perälaskun lattialle. Swääk.
  • Kiilakorkolenkkarit. Helpottamaan niitä hetkiä, kun et osaa valita lähdetkö lenkille vai krebaamaan. Näillä et voi tehdä kumpaakaan. Ja mikä pahinta, nämähän ovat vain ministi muokattu uusintaversio niistä korkokenkätennareista, joita ikäiseni kauhulla muistelevat. Hrr.
  • Peplum. Oletko aina halunnut ns. synnyttäjän lanteet, mutta vain vähän väärään kohtaan kehoa? Ai et vai, no saat ne kuitenkin. Frilloina.

Odotan sitä trendiä, että tämä puetaan paidan _päälle_

  • Baseball-takit. Mitä seuraavaksi, mäkihyppyhaalarit arkikäytössä? Ai ei kun nekin oli jo. Sitäpaitsi nämä ovat samaa sarjaa kuin pilottitakit. Yhdeksänkymmentäluvulla jokaisessa koulussa oli yksi wnb-skinhead-tyyppi ja yksi kerronpa-taas-vaihto-oppilasvuodestani-tyyppi, ja he ovat pilanneet nämä vaatteet ikuisesti. Ikuisesti.
  • Topit, joista edestä näkyy napa ja takaa ne hiissaavaat maata. Että hei, yhdistetään nämä kaksi vaatteiden tosi huonoa puolta! Two wrongs make a right, right? Kaikkihan haluavat kompastua itseyteensä ja esitellä siinä ympärikaatuessaan näyttävästi kaistaleen mahapläskiä samaan aikaan!
  • Paksupohjaiset lättäkengät. Kuulkaas lapset, minun nuoruudessani näitä pidettiin, jos toinen jalka oli toista lyhyempi. Mutta se olikin sen ajan trendi. Pyrittiin näyttämään vähemmän vammaiselta, ei enemmän.


Phuu. Olen avautunut. Siis sillain henkisesti, ihan vaan selventääkseni, koska täällä on näin paljon noita mammablogeja.
(ps. omistan muuten tuollaiset paksupohjaiset lättäkengät, se ei vähennä niiden hölmöyttä, päinvastoin)

Kommentit

kas (Ei varmistettu)

"Pyrittiin näyttämään vähemmän vammaiselta, ei enemmän."

Nauroin niin paljon, että itkin.

tiiti
ite puin

Mua naurattaa joka kerta, kun käytän niitä lättäpohjakenkiä. Että, noh, enpä olisi arvannut että tämmöisiäkin pidän ihan ilolla :D

Tunnetilan Nina (Ei varmistettu) http://tunnetila.refashion.fi/

Mä nauroin tolle samalle kohdalle kans niin paljon että itkin. Parasta Tiitiä!

Anonyyminä (Ei varmistettu)

Yks muoti-ilmiö, joka on kai syksyn tullessa alkanut ja väistyä, oli noi VÄHÄSEN käännetyt housunlahkeet. En ymmärrä et miks pitää näyttää siltä et housut on liian lyhyet!

Toisaalta ehkä tää katkeruus johtuu myös siitä että oon ite pyöreä ja lyhytjalkainen joten toi lahkeiden kääntäminen näyttää erittäin juntilta. Kyllä, kokeilin.

Mahdoton Nainen

Itsekin ihmettelin pitkään noita "liian lyhyitä housuja" käänteineen, kunnes ostin tosi nätit varrelliset nahkakengät koroilla. Ja kas, nehän meni ihan hukkaan siellä lahkeen alla (eikä lahje mahtunut varren sisään) joten täällä  nyt istun toimistolla farkun lahkeet käännettyinä.

tiiti
ite puin

Toi on muuten mulle semmonen juttu, joka näyttää kivalta vain toisilla ihmisillä. Itse jotenkin onnistun saamaan sen näyttämään siltä, kuin olisin menossa kahlaamaan kuralätäköissä ja säästelisin kaukonäköisesti housujani pyykkäämiseltä.

tiiti
ite puin

Mä osaan vaan semmoisen lahkeiden perusrullauksen, olen vakoillut nuoremmilta, että niillä on ilmeisesti noin miljoona erilaista tapaa rullata tahi kääntää se lahje :D

Hertta
Lilou's Crush

Hihii, syyllistyn just tähän! Ja voin kertoa miks: lahkeet on aina mulle ihan hitusen lyhyet -nyt ne edes näyttää siltä, että se olis tarkoituksellista :D mutta peplum. Luoja varjele siltä.

tiiti
ite puin

Haha, toi on aika hyvä pointti, sitä paitsi sun gasellijaloilla kaikki näyttää hyvältä. Mutta musta tuntuu, että lahjepituus on kasvattanut lisää käärimisvaraa, silloin joskus MUN NUARUUDESSA kaikki housunlahkeet tehtiin tosi nafteiksi ja tosi monella näkyi tommosia (ihan oikeasti) liian lyhyitä lahkeita, vaikkei pituus iso ollutkaan. Samalla ne housut oli vissiin lantiolta tosi löysät ja ne piti kisoa ylös vyötärölle sillain kirraamaan haaruksista :D

Mi Mi Mendine
Mi Mi Mendine

Mun mielestä vaatteet saa olla vähän hölmöjä ja epäkäytännöllisiä ja järjettömiäkin. Se tekee koko hommasta hauskaa! Itse juuri sain postissa tilaamani camo kuosisen one piece pyjamahaalarin joka on tarkoitettu päiväkäyttöön. Ja mä rakastan sitä! Juuri siksi, että se näyttää siltä että olisin kiskonut papan kalsarit jalkaan ja sain muutaman huvittuneen katseen käydessäni kaupassa (olin yhdistänyt sen suureen baseball takki tyyliseen pilottitakkiin ;) ). Ja peplum on täydellinen vaate niille joilla on leveämpi lantio tai runsaampi perävarustus, sillä se korostaa vyötäröä ja tekee siitä pikkuruisen näköisen :)

tiiti
ite puin

No pointtihan tässä oli nauraa enempi sille omalle vanhenemiselleen ja jämähtäneille näkökulmilleen siitä, mikä näyttää kivalta ja erityisesti mikä ei, ei niinkään niille muotijutuille. Ne kun on aina juuri sen verran övereitä ja samanlaisenerilaisia, että ne kauhistuttaa tämmöistä varhaiskeski-ikäistyvää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Leveäperseinen tiimalasi täällä, hei! Sanon ehdottoman EIn peplumille, koska joo, vyötärö näyttää entistäkin kapeammalta, mutta koska se helkatin helma loppuu lantion leveimmälle kohdalle, niin mun mittasen ihmisen on käytettävä n. 15 cm korkoja kompensoidakseen sitä äärimmäistä lyhyyden vaikutelmaa, jonka se peplum saa aikaan. Olin tästäkin muoti-ilmiöstä innoissani (muun muassa mainitsemastasi syystä) tasan siihen asti kunnes laitoin sellasen sovituskopissa päälleni :(

Mi Mi Mendine
Mi Mi Mendine

Haha joo mäki lähinnä nauroin sille, että kuinka itse sanon etten ikinä laittaisi jotain päälleni ja kuitenkin huomaan kiskovani mitä naurettavimpia kledjuja päälleni :D tosi ärsyttävää toi peplum, itse olen kuullut muutaman ystäväni käyttävän peplumia juuri sen vyötärön pienentävän ominaisuuden takia, mutta kaikkien kropat on niin erilaisia (terveisin liian isot tissit paitoihin ja vyötärölle kertyvät makkarat jos vähänkin syö kakkua :"D )

tiiti
ite puin

Tuota peplumia on munsta vielä nykyään suhteettoman paljon tarjolla, tuntuu, että joka-asiaan ympätään se peräfrilla. Sitten se pettymys, kun nopsasti katsoo kaupassa, että "ah, tuossapa kiva jakku", ja kun sen nostaa esiin, perässä nouseekin hulmuava peplum. Mulla on itsellä vissiin sen verta pitkä vyötärö-lantio -väli, että tuo tavallaan tulee just siihen niiden väliin tehden siihen keskikroppaan semmoinen kankaisen barabababa-efektin

tiiti
ite puin

Noi on hauskoja, kun ne kiertää ympyrää ja tulee just melkein-muttei-ihan erilaisina uudelle kierrokselle, mulle just noi baseball- ja pilottitakit on pilattu (ehkä) ikuisesti yläastemielikuvilla, ei vaan pysty :D

Ja noh, hauskojan ne mutsiblogitkin on. Ja sivistäviä, näin niinkuin pahaa-aavistamattomana lapsettomalle. Tulee välillä vähän purskautettua kahvia näppiksille, kun pääsee sen verran läheisiin kosketuksiin kaikenlaisten ihan vieraiden ihmisten ruumiintoimintojen kanssa, kun ne nousee tohon etusivulle :D

RainDrop (Ei varmistettu)

Sama taalla, noi pilottitakit on vaan ikuisesti pilattu (en oo varma ettako se olisi huono asia) noitten ylaaste mielikuvien takia, ei voi suhtautua vakavasti niihin kenenkaan paalla :D

Vaikka muuten on kylla hassua miten noihin aluksi taysin naurettaviin juttuihin tottuu, esim. noi kiilakorkotennarit aiheutti ekalla kerralla lahinna WTF? ilmeen mut nykyaan ne jo menee, vaikka eivat kylla omaan vaatekaappiin eksykaan. Tai siis jos semmoiset sinne ilmestys niin olisivat nimenomaan eksyksissa.

Ja olet kylla oikeassa miten paljon noi mammablogit voi avartaa (!) lapsettoman maailmankuvaa... :D

tiiti
ite puin

Joo, se on jännä miten silmä oppii tykkäämään toisista "hirvityksistä". Hah, noista mammablogeista saa aina välillä semmoisia "ai sulta irtosi MIKÄ?" -hetkiä jotka laajentaa biologista tajuntaa ehkä vähän liiankin kanssa :D

heta margareta
Viinillä

Mammablogit on aivan loistava tirkistelyn ja kauhistelun pohjaton kaivo kaltaiselleni elämäntapastalkkerille. Toisaalta musta tuntuu aina niin syylliseltä ja pahalta kirjoittaa ajoittain humalaan johtavaan tissutteluun keskittyvää palstaa kaikkien imetysongelmien, vaippadilemmoiden ja viattomien vauvojen sosekokeilujen katveessa. Ihan kuin agitoisin odottavia- ja pienten vauvojen äitejä vetämään kännejä, vaikka tosiasiassa ehkä kaksi äitibloggaria roikottaa mua feedissään..

tiiti
ite puin

Haha :D Ensin feedissä pari sellaista "miten ikinä jaksan pienen lapsen kanssa kaksin kaikki päivät kotona" ja sitten perään "piristä päivääsi cocktaileilla" -postaus :D Ehkä niiden mammablogistien itse asiassa pitäisi lukea sun blogia enemmän :D

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Tää kaksikymppinen ei vieläkään tajuu, kiilakorkolenkkareiden lisäksi, överivärikkäitä Nike Free-lenkkareita muuten skarpin vaatetuksen kanssa. Kun ne on edelleen lenkkarit, vaikka niiden kanssa pukisi trenssin. Miten Nike teki sen? O___O

tiiti
ite puin

Mulla toi sattuu silmään lähes poikkeuksetta kanssa, tässä on sama juttu kuin niissä mustissa rintsikoissa, jotka siintävät tarkoituksella paidan läpi. Se vaan näyttää enemmän vahingolta kuin tarkoitukselta, vaikka kuinka yritän :D

Nāiádes
Naiádes

Siis mä olen nähnyt jossain suomalaisessa muotiblogissa, nimenomaan nuo niitti/paljetti/timanttirintaliivit mustan topi päällä! Oh damn, kun en muista että missä.. Mutta täytyy sanoa, että hämmennyin. Paljon.

tiiti
ite puin

Mää jotenkin visioin tommoset ihan pitkähihaisten paitojen päällä :D Tuli muuten mieleen, että joskushan oli sellaisia minihameita, joissa roikkui valmiina irralliset sukkanauhat.

Nevia (Ei varmistettu) http://www.studionevian.blogspot.com

Kukapa niittirintsikoita paitojen allekaan laittaisi - vois hyvin pian olla paidat hajalla. Täältä löytyy: https://www.facebook.com/MissRock2013

tiiti
ite puin

Niin, no se vertailukohta tietenkin oli, että niitä pitäisi niinkun ilman mitään paita alla (tai päällä), eli kuten tuossa jutun kuvassa, jossa se näyttää toki päheältä, mutta ei ole kauhean arkikäyttöinen.

Se paidan päällä -tyyli olisi siis vähän sama kuin siinä, kun ihmiset pitävät spagettiolkaintoppia t-paidan päällä. Ja ei, sitäkään en hiffaa. Ja pointti (kun nyt aloin kerran näitä auki kirjoittamaan) oli siinä, että päheästä, mutta aika vaikeasti arkikäyttöön soveltuvasta tyylistä vesitetään väkisin edes periaatteessa arkikäyttöinen.

TiinaMariN.

Ei tarvii enää odottaa, ensi keväänä me kaikki puetaan timanttirintsikat takin päälle:)

Kuva: PRADA / SS14

tiiti
ite puin

En kestä :D Eikä noi ees noiden malli-ihmisten päällä näytä ihan kamalan pahalta.

Tuun sitten ensi syksynä häpeissäni lukemaan tätä, kun oon just ostanut tommoisen jäljitemän Gina Tricot'sta :D

Toi vasemmassa reunassa struttaava neitonen naurattaa mua niin paljon. Että kuinka paljon tuli otettua edellisenä arki-iltana ja kuinka kiire tuli aamulla duuniin. :D "Mitä unohtui... ai joo, rintsikat! Tähän näin vaan!" Uusi arkipukeutumisen ilmiö?

PoniN (Ei varmistettu)

:D Luulis et on jotenkin epäkätevää kun ne on tolleen takin päällä, että tukeeko ne ollenkaan. Toisaalta tässä on huima markkinasauma meille lörppärintaisille, koska noillahan voi hyvin hämätä, että kyllä nää mun tissit on tässä, eikä 20 cm alempana.

Mut sitten väistämättä tulee jotenkin mieleen vaikka joku työhaastattelutilanne: "Joo päivää vaan, kiva kun pääsit haastatteluun, ota takkia vaan pois -Joo kiitti kiitti, ootas pitää ensin riisuu nää rintsikat, hihi, mihis mää nää...sopiiko ihan tähän tuolin selkänojalle."
Haastattelu päättyy: "Hei oota, sulla jäi nää rintsikat!" Ja sitten kipitätä hakemaan niitä sieltä avokonttorin toiselta puolelta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Silmiini sattuu. Paljon. Ymmärrän tyyliä, mutta ilmiselvästikään en muotia.

Kaisa H.

Hahhahha mahtavaa taas! Sä oot hyvin verrattavissa Tuomas Kyröön (joskin ei ulkonäöllisesti)

Kääk (Ei varmistettu)

Piti googlettaa swäg. XD

vilkku (Ei varmistettu)

Swag piti kuukkeloida. Mut tarkoitti juuri sitä mitä ajattelinki. Ei kai tässä ihan kelkasta oo vielä tippunut. Mulla on kahdet kiilakorkolenkkarit.Ne on päheet. Ja niillä tosiaan jaksaa talsia ihan eri tavalla kuin tavallisilla korkkareilla kun on pehmeät jalassa. Kuitenkin rennot, mutta nostavat niitä pakaroita ja pidentävät jalkoja.
Ja peplum on ihan unelma tällaisella leveä peräiselle ja rintavalle. Peittävät mahamakkarat ja jenkkakahvat ja luovat illuusion tiimalasivartalosta.
Mut 90-luvun alun liian hyvin muistavana baseball-takit ja paidan päälle puettavat rintsikat ei ihan uppoo. Sama on kyl tuo one piece, tai tää ihme pyjamahousu trendi, saatikka tää et lenkkarit on yhtäkkiä salonkikelpoiset... Kohta kai miehet sitten juoksentelee black horset ja crocsit jalassa baariin???

possu (Ei varmistettu)

Mä en ymmärrä enää mitään nykymuodista, joten painatin itselleni t-paidan tekstillä keski-ikäinen. Kyllä kelpaa patsastella, in your face, nuoriso!

MaijaM
Puolisoviisumi

Munkin piti googlettaa swag. Ja allekirjoitan kaikki kohdat. Olen siis täysin mummo ja ihan out. Onneksi asun lämpimässä maassa, joten joku viileä mekko ja sandaalit ovat ainainen vaihtoehto ja voi sulkea täysin silmänsä kaikilta muotihöpötyksiltä. Eli tipahtaa loppullisesti kärryiltä. Halleluja.

Heydia (Ei varmistettu)

Mutta mitkä on "paksupohjaiset lättäkengät"? :O Oonko mä niiin out, etten edes tiedä dissattavien asioiden nimiä?!?

Joo, musta tuntuu, että vaikka vielä suht nuori oonkin (eikö 26 oo käytännössä ihan teini, jos on vielä opiskelija?), en vaan tajua näitä erilaisia muotijuttuja. En vaan tajuu, joten en kykene edes analysoimaan niitä! :D

tiiti
ite puin

Ne on siis tommoset:

Joissa on paksu tasainen pohja (löytyy paljon pienemmälläkin korotuksella, mutta kuitenkin) ja mulle tulee heti mieleen ne kengät, joita ihmiset käyttivät tasaamaan jalkojen pituuseroa. Ja Gene Simmons.

Minä taas haluaisin pukeutua, kuten sisimpäni vaatii. Eli henkisestä minästäni kertoisivat parhaiten batiikkivärjätyt hameet, rastatukka, kietaisupuserot ja kukkaishuivit. Mutta hipit on pilanneet ne! Sen sijaan puen maastokuvioiset reisitaskuhousut ja hupparit niin kauan kunnes survivalistit tai perussuomalaiset tekevät niistä trendin.

tiiti
ite puin

Musta tuntuu, että mää usein pukeudun tollain henkisesti; ostan paljon coolimpia vaatteita kuin oikeasti olenkaan ja välillä tuntuu, että mun kengät saa kutsuja bileisiin, joihin minä en :D

Kaikkein surullisinta tossa muotijunassa on, että on oo IKINÄ päässy sen kyytiin :/ :D 

Kaikkein surullisinta tossa muotijunassa on, että on oo IKINÄ päässy sen kyytiin :/ :D 

tiiti
ite puin

Mää oon joskus vilkuttanut sille kun se on mennyt iloisesti viheltäen ohi, mutta se on ainoa kosketukseni ko. junaan :D

Jenni H.
Terävät hampaat.

Paras swääg-selitys ikinä! :D

Joskus kuulin myös eräältä ystävältäni, että aikoinaan (ei siitä oikeasti oli edes kovin montaa vuotta varmaan..) Tanskassa oli muotia käyttää sukkahuosuja housuina. Ohuita sukkahousuja. Lyhyen paidan kanssa. Ja sieltä alta sai näkyä kaikki söpöt pikkuhousut läpi. SEN tulemista minä odotan. Aion heti huomisesta alkaen toimia trendin uranuurtajana Suomessa kaikkien dementikkovanhusten kanssa, jotka ihan luonnostaan unohtavat laittaa hamoset päälle matioreissulle lähtiessään.

 

tiiti
ite puin

:D Apua

Ella F.
Siperian Ella

Swääääk -apua! Tiedätkö tiiti, että ihmisten tappaminen nauruun on tappamista sekin =) Mä en kestä, pakko varmaan mennä omalle tontille "avautumaan", jonkilainen äitibloggaaja kun olen olevinani. Siis toi mielikuva on kyllä paras kielikuva ikinä, se koko homma avautui sieluni silmien eteen... Apua, miten nää jutut menee tälle linjalle..?

Tää ehkä pelasti mun perjantain, vilpitön kiitos ilman postmodernia ironiaa!

Rhia
Evil Dressmaker

Mä oon samaa mieltä kaikesta. Paitsi peplumista koska peplum on pyhä.

Olen myös ollut huomaavinani että silloin armaalla 90-luvulla muotia ollut tapa käyttää sifonkipaidan kanssa mustia tai värikkäitä rintsikoita on sekin taas palannut takaisin. Joo-o, mä niin lähdin mukaan tuohon junaan silloin hullussa nuoruudessa (valkoinen sifonkipaita, mustat rintsikat) mutta ei saakeli... ei pysty nyt yhtään...

tiiti
ite puin

Munsta siinä peplumissa on epäreiluinta se, että kun se sopii noin 7% kansakunnasta ja silti sitä tungetaan lähtes jokaiseen vaatekappaleeseen (tai ainakin tuntuu).

Mulla noi paidan alta siintävät rintsikat vaikuttaa vaan siltä, että unohdin katsoa peiliin ennen lähtöä aamulla, joten jätän kans noudattamatta :D

Ann1na (Ei varmistettu)

Kuolen nauruun näitä sun juttuja lukiessa! Ihan huikeita tekstejä :D :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.