Miksi ei ikinä pitäisi myydä vaatteita kirppiksellä

ite puin

Koska se on hemmetin ärsyttävää, mm. näistä syistä:

  • Heti kun yrität viikkailla tavaroita esille, tulee jostain joku supermummo kysymättä mylläämään kaikki pöydälläsi olevat vaatteet. Ookoo, ymmärrän, että ne tekonahkaleggingsit, joissa on paljettilohikäärmekuvio persuksissa (epämääräinen gootihko menneisyys, voi kyllä!) huutavat nimeäsi (Marjatta), mutta voisitko edes odottaa, että minä ehdin pois välistä
  • Tyyppi, jolla on ollut jäävuorellinen deodoranttia ja runsaammalla lastalla levitettyä meikkivoidetta ilmeisesti koko kehossa, on käynyt sovittelemassa kaikkia mustia vaatteita.
  • Sama tyyppi on ilmeisesti etsinyt 3 kokoa liian pientä tavoitemekkoa
  • Se, joka nyysii kaikki hyvät henkarini pöydästä.
  • Sovittamassa on käynyt myös tyyppi, jolle vetoketjut vaativat vielä harjoitusta. Hän on harjoitellut koko pöydän verran. Vihje: sitä kangasta ei kuulu vetää sinne ketjun väliin.
  • Jos pöydällä on vaaleita vaatteita, niitä on luultu kengänpohjanpuhdistajiksi. Terveisiä sinulle, koon 41 Hai-saapas.
  • Ilmeisesti kirppiksellä käy myös paljon yksijalkaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat vain toisen myytävän kengän.
  • Viereisessä pöydässä olevat vaatteet ja tavarat ovat näemmä todella painavia, koska niitä ei jakseta kantaa perille asti, vaan jätetään minun pöytääni.

 

Lisäksi: joku raukka myi viereisessä pöydässä uusia, avaamattomia kynsilakkoja. Äiti ja teini-ikäinen tytär tulivat siihen sitten muina kierrättäjinä avaamaan ja testailemaan lakkoja. PPPPaheksun. Onhan se tietty kamalaa, jos 50 sentin lakka olisi jotenkin väärällä tavalla glitteristä.

(Ja sinä siellä, joka meinaat tulla kommentoimaan "anna vaatteet ilmaiseksi vaatekeräykseen, nillisnillis", ymmärrä oma parhaasi, ja älä.)

Kommentit

Petra__ (Ei varmistettu) http://www.pingurun.com

Se, kun tunnet itsesi varkaaksi kun pari kuukautta oman pöytävarauksen jälkeen löydät saman kirppishuoneen toiselta laidalta vaatteen omasta pöydästäsi, samalla hintalapulla ja pöytänumerolla, ja tunget sen laukkuusi toivoen ettei kukaan huomaa.

tiiti
ite puin

Ahahhaa :D Totta, mä koen tuosta (eli OMAN tavaran itselleen ottamisesta) niin kovaa syyllisyyttä, että ei musta ehkä olisi ikinä mestarivarkaaksi.

Torey
Näissä neliöissä

Siis KYLLÄ! Kesällä kaksi viikkoa kirppispaikkaa pitäneenä voi juma! 

Miten vaikeaa on laittaa ne vaatteet lattian sijasta takaisin siihen hyllylle?

Miten vaikeaa on myös olla mylläämättä koko pöytää parissa minuutissa?

Ja miksi minun kohdallani on kasa muiden myyntipaikkojen tavaroita?!

tiiti
ite puin

Mua ihmetyttää kaupoissakin, miten ihmiset voi jättää tavaroita lattialle. Sitten käyn mummomaisesti sihisten nostelemassa niitä henkareihin.

Mä niin ymmärrän (Ei varmistettu)

Mä oon pari kertaa pitänyt kirppispöytää, vaan enpä viitsi enää yrittää. Vähemmällä ärsytyksellä myyn netissä, vien keräykseen tai annan tutuille.

tiiti
ite puin

Mää käyn niin harvakseltaan myymässä, että ehtii aina unohtaa sen edellisen vitutuksen :D Joskus vuosia sitten olen kokeillut myydä huuto.netissä, mutta siellä niitä nillittäjiä riitti ja joutuu vielä postittamaankin kamaa. Minusta vaatii jotenkin erityisen luonteen, että palauttaa kahden euron topin postilla (postimaksu 2,70) ja vaatii sitä kahta euroa takaisin, koska värisävy näytti hitusen sinertävältä omalla näytöllä.

Toinen josta erityisesti tuolla tykkäsin, olivat ne, jotka kävivät kommentoimassa, että ilmoitukseen merkattu postimaksu on "liian suuri" (ei ollut). Miksei vaan ole ostamatta.

Ninnukka

Ja kivaa se kun siitä postimaksusta yritetään tinkiä - Itella/posti/mikä lie nykyään antaa aina kivasti alennusta!

tiiti
ite puin

Kyllä, kyllä :D Niinko jotenkin tajuaisin yrittäis ees tinkiä siitä myytävästä tavarasta, siitä kun edes teoriassa vois antaa alennuksen. Tai no, en tajuaisi kyllä sitäkään.

Sanna_1 (Ei varmistettu)

Mistäköhän ne viidenkymmenen sentin lakat oli nyysitty? Mikäli lainsäädäntö ei ole muuttunut, kirpparilla ei saa myydä käyttämätöntä tavaraa.

T. eräs, jolle kirpparimaailma on vieras ja tämän tekstin perusteella olkoon niin jatkossakin

tiiti
ite puin

Ei kai tuollaista lakia voi olla? Kirppari voi varmaan tehdä omia sääntöjään mitä saa ja ei saa myydä, mutta tavaran myyntihän on verotettavaakin vasta kun on säännöllistä tuloa?

Eiköhän nuo pari kynsilakkaputelia olleet ihan vain itselle turhaan ostettuja, jotka pistettiin kiertoon (ja hyvä niin).

Carolina S W (Ei varmistettu)

Mun mielestä kynsilakkoja EI SAA kokeilla. Miksei ihmiset tajua olla avaamatta niitä puteleita, niistä lähtee hirveä hajukin leijailemaan.
Ei kaupassakaan ole testereitä lakoille, kyllä ne on ihan sen värisiä niinkuin putelin läpi näkyy!

Munkin pitäisi viedä kirpparille myyntiin tavaroita, kun saisin vaan kerättyä kasan. Rahalle olisi tarvetta.
Huuto.net ei ole mullekaan vaihtoehto niiden postittamisten vuoksi, ei jaksa!
FB-kirppareita en jaksa seurata sitä yv av jono juttuja.
Ja kiitos, kun muistutit huonoja puolia itsepalvelukirppiksestä.

Mua ainakin aina vituttaa käydessäni ostoksilla kirppareilla, kun löytää pöytää tonkiessa sinne kuulumattomia muiden pöytien kamaa. Voi vittu ihmiset, oispa joku keino saada kitkettyä tommoinen, ettei viitsitä viedä oikeille paikoilleen muiden tavaroita. Levitelköön kotonaan.

Ainoa vaihtoehto taitaakin olla kirppispäivät, kun päiväksi pystyttää pöydän ja on sen takana itse myymässä.

tiiti
ite puin

:D Ehkä se jonka kamoja sun pöydässä oli, ei ollut ottanut sitä siivouspalvelua.

Nata - White Trash Disease

tämä! :--------------D

tiiti
ite puin

:D Kyllä! Ihmiset eivät vaan ymmärrä hyvän päälle :D

Eksyksissä elämässä

Niinpä! Tasan kerran olen kirppikselle vienyt vaatteita myytäväksi, eivät edes todella vähän käytetyt merkkivaatteet menneet kaupaksi vaikka hintana oli vain muutama euro. Taisi tulla vain pöydän hinta tienattua jos siihenkään päästiin, joten sen jälkeen olen aina vienyt kaiken kiltisti kierrätyskeskukseen.

Nata - White Trash Disease

aijaj kyllä nyt on etuoikeutettu olo, kun pääsee silloin tällöin myymään vaatteitaan täällä helsingissä järjestettävässä blogikirppistapahtumassa. viimeksi meni tunteroinen ja kaikki vaatteet olivat löytäneet uudet omistajat. pääsipähän vielä juttelemaan lukijoiden kanssa! <3

tiiti
ite puin

Joo, ja ylipäätään tollaiset kirppikset, missä ollaan itse paikalla myymässä on varmaan aika jees, tosin en tiedä möisinkö mun vanhoja goottivirhelateksipöksyjä omalla naamalla :D

Nata - White Trash Disease

:D mä myin hei vanhoja glittermekkoja ja yksi ostaja kysyi et "onks nää oikeesti sun?!"

: O (Ei varmistettu)

Ihme valitusta! No kyllä todella kannattaa viedä vaatteenne johonkin ihan muualle. Jos joku tulee jotain vaatetta kiskomaan esiin, kun olen vielä paikalla, hurraan mielessäni: Kauppa alkaa heti käymään! Ja luulenpa, että vaatekaupan, vaikka kuinka hienon, henkilökunnalta menee iso osa työajasta, että saa pidettyä ne vaatteet suunnilleen siellä missä pitääkin. Tarkoitus onkin, että siellä käydään siistimässä sitä omaa pöytää jo siksikin, että myy paremmin. Vielä jostakin tuntuu alentavalta, kun joku ei innolla osta omaa virheostosta: ))

terhik (Ei varmistettu)

joo käydäänhän siellä siistimässä omaa myyntipöytää, mutta kyllä mua ketuttaa se, että vaatteet on tiputeltu lattialle/heitetty rekin päälle takertumaan henkareihin ja pahimmassa tapauksessa menemään rikki/kuljeteltu toisiin pöytiin. avaamattomat paketit on aivan varmasti revitty auki, eihän esim sitä lelua voi nähdä sen läpinäkyvän muovin läpi!, suurella vaivalla järjestellyt ja NIMIKOIDUT korit "kaulahuiveja", "koruja", "ruokailuväleineitä" jne. on heitelty ympäriinsä, kipattu pöydälle ja kori löytyy pöydän alta?!
kyllä ne tavarat pitäis laittaa omalle paikalle takaisin, ees vähän sinne päin... mutta ihmiset on melko röyhkeitä, heittelevät ja tiputtelevat tavaraa sillonkin kun on itse laittamassa lisää tavaraa myyntiin tai järkkäilemässä pöytää. oon aika vihasesti sähissyt niille, että tavaran paikka ei ole lattialla, nosta ylös vaan ja laita siihen mistä otitkin.

jatuva

Tai jos raahautuu itse myymään vaan että pääsee kamoista nopeasti eroon ja joku kysyy hintaa hyväkuntoiselle COSin paidalle ja vastaan 1e ja he laittavat sen hitaasti takaisin ja lähtevät menemään.. Paljonko olisit halunnut maksaa siitä, kysyn vaan??? Nimim. "Kysymisen ilosta"

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.