Opas jokasyksyiseen uuteen elämään

ite puin

Syksy, tuo maaginen muutoksen aika vuodesta. Siis loppukevään ja tammikuun alun lisäksi. Jos et ole vielä valinnut uutta ja tervehenkistä syysharrastetta, ei, elämäntapaa, syyskuun kolmeksi ensimmäiseksi viikoksi, nyt on sen aika. Tässä yksinkertaiset ohjeet:

  • Valitse liikuntaharrastus oikein. Parasta olisi valita sellainen, josta et ole innostunut edellisinäkään vuosina. Keskenjättämisen perinne on näissä vahvana. Jos tällaista ei ole, valitse nyt ainakin sellainen, jonka harrasteaika ja -paikka sijaitsevat sinulle mahdollisimman epäkätevästi.
  • Muuta ruokavaliosi täysin, mieluiten noudata suoraan jonkun aivan toisenlaista elämää elävän vieraan ihmisen ruokavaliota, josta luit iltapäivälehdestä. Ainoa mahdollisuutesi onnistua elämässä on olla syömättä kaikkea sitä, jota olet koko tähänastisen elämäsi tottunut syömään, ihan ilolla.
  • Elämässä voi aina olla vähän enemmän levää, ettekö olekin samaa mieltä?
  • Jos sinua ei pohjimmiltasi oikein innosta koko muutos ja prosessi ja sensemmoiset, muista, että se on vain oma vikasi ja heikkoa motivaatiota. Ei tosiaankaan sitä, että oikeasti sinulla voisi olla väärä tavoite alunperinkin. Päätä seinään hakkaamalla ja riittämättömyyden tunteella se on elämässä ennenkin voitettu.
  • Ota tavoitteeksi jotain sellaista, jota et todennäköisesti arvosta eläkeiässä, tai edes ensi vuonna, yhtään. Panosta erityisesti turhiin lukuihin itseisarvoina esim. tänä syksynä treenaan 9 tuntia viikossa, rasvaprosenttini on 17,6. Käytä tämän saavuttamiseen ja mittaamiseen tolkuttomasti aikaa, vaivaa ja yleistä energiaa.
  • Mieti etukäteen, ja yksityiskohtaisesti, mistä kaikesta joudut luopumaan. Tee vaikka lista, jota katselet päivittäin. Näin kolkuttava tyhjiö muistuttaa lähes itse itsestään. Laske päiviä siihen, kunnes kuur elämäntapa on ohi.

Kommentit

nansk

Listan jatkeeksi: aloita aiheesta blogi! Jaksat ihan varmasti kirjoittaa kaikista niistä suurista muutoksista, joita elämässäsi ja kropassasi tapahtuu, päivä päivältä. Ei voi aiheet loppua kesken. Ja ihan takuulla kaikkia kiinnostaa.

tiiti
ite puin

Oonko muuten jo maininnut mun treeniblogista :D

Arsenikki (Ei varmistettu)

Pitäsköhän alottaa bloggaamaan?

tiiti
ite puin

Mun mielestä, se peruskysymys, joka jokaisen aloittelevan bloggarin pitäisi itseltään kysyä, on: "Onko mulla mitään fiksua sanottavaa?". Ja jos vastaus on ei, kameran itselaukaisin laulamaan (yläviistosta, huom.) ja blogi pystyyn.

Arsenikki (Ei varmistettu)

Itselaukaisin kuulostaa kyllä jo aika proolta.

tiiti
ite puin

Se on vaan hei omistautumista harrastukselle, kato.

Tiinuska / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Hihii, melkein just kuin minä :D Nimim. Aion testata kaikki 38 ryhmäliikuntatuntia ja kertoa siitä kaiken blogissa. Paras syysprojekti! Ja tilasin just elämäni ekan maca-pussin. Kelpaako se kohtaan kolme?

tiiti
ite puin

Kävin vakoilemassa sun blogissa, vähänkö teillä on kaikkea jännää (tai ainakin jännän nimistä) jumppaa siellä!

Macasta en oo ihan varma, että kelpaako, mites jos käärisit sen levään varmuuden vuoksi?

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

No voi höh, mä luulin eilisiltana, että mulla ois joku tosi originelli ajatus uudistaa ruokavalioni superterveelliseksi, mutta taas kerran tajuan olevani vain laumasielu. Mutta kaikkien pienten ärsyttävien siivous- ja järjestelyhommien TO DO -listan aion vielä tällä viikolla väkertää. Ja varmasti tuun bloggaamaan siitä, tai siis melko varmasti, ehkä.

Todellaupea Layra
Mad & Fab

Meitsi on ihan outsiideri ja lähtökohtainen pessimist, kun oon kaveriporukan ainoa kuka ei syksyisin tai uutenavuotena lupaa koskaan mitään tai aloita koskaan mitään, kun emmä kehtaa tai kuitenkaan osaa ;D Ja tuttavapiirissä ainakin nää "ryyppään vähemmän ja laihdutan" jutut jaksaa kestää ehkä sen 2viikkoo.

Fiilistelijä (Ei varmistettu) http://fiilistelija.blogspot.fi/

Mä taas usein syksyisin ja tammikuussa (juuri kun kaikkien kuurit alkavat) pysyttelen vähän aikaa kauempana jumppasaleilta. Syyskuun puolivälistä alkaen tunneilla on taas tilaa jumpata vanhaan malliin :) Tänä syksynä kyllä ekaa kertaa harkitsen uuden harrastuksen aloittamista...

J... (Ei varmistettu)

Miten sattukin että eilen salille ilmestyi 6-7 ~50v naisen ryhmä joka oli niiiin aloittamassa talven kestävää salijumppahommaa. Ai että oli niin ihanaa seurata heidän intoaan, että se olisi varmaan tarttunut jos ei Barathrum olisi soinnut mp3-soittimessa täysillä.

Eikö noin ison porukan joku nettikasino vois jo ottaa listoilleen ja antaa kertoimia kuinka kauan kaikki käyvät jumpalla ja onko kaikki yhes koos taas tammikuussa.

-Juha

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.