Stressinhallintakeinot testissä: jooga

ite puin

Koska toisinaan kaikilla on työviikko (tai -kuukausi) helvetistä, on hyvä pysyä kartalla siitä, mitkä stressinhallintakeinot oikeasti toimivat ja mitkä ovat vain ajanhukkaa.

Ensimmäisenä vuorossa itämainen rentoutumis- ja henkistymisihme, eli jooga. Sellainen ihan oikea jooga sisältänee jotain henkisiä ulottuvuuksia, gongeja ja mediaatiota, mutta kenellä muka nykyään on semmoiseen aikaa ja keskittymiskykyä? Onneksi pelkkänä treenimuotonakin jooga kuitenkin antaa ajattelemisen aihetta. Kuten esimerkiksi:"Miten sairas mielikuvitus, tai vaihtoehtoisesti pitkä vessajono, pitää ihmistä kohdata, että se keksii tämmöisen tavan seistä".

Hyviä puolia: Excel tuntuu useimpiin asanoihin verrattuna loogiselta ja tasapainoiselta. Niin, ja stretsikkäät, kiristämättömät joogahousut.

Huonoja puolia: Luulitko, osaavasi hengittää? Tervetuloa joogaan, luulit väärin.

Toimiiko: Ohitse iloisesti viuhuvaa deadlinea voi vaivatta ajatella myös yrittäessään saada päätään koskemaan varpaitaan, lisäksi voi turhautua siitä, että pää ei koske varpaita. Eli eipä juuri.

Kommentit

Marijohannaseon (Ei varmistettu) http://liuskapaivassa.blogspot.fi/

Minäkin kokeilin joogaa, kaverin esimerkistä. Hän kun aina kertoi miten "ihanan kipeät lihakset on, oli hyvä joogatunti". No, oma joogatuntini oli sellainen, että sali täyttyi fleeceasuisista villasukkamummoista (ei puhettakaan mistään Liv-kanavan trikoomimmeistä). Joogaopettaja oli samanlainen mammeli. Eihän iässä mitään, mutta 1,5 tuntia oli pääasiassa selinmakuulla ... makaamista. Opettaja käytti jatkuvasti termiä "luopua". "Kun luovut tästä, lepää hetken". Eli jokaisen venytyksen jälkeen hän kehotti luopumaan ja lepäämään. Aika luovuttajaolo olikin, sillä miltään ei tuntunut.

Ymmärsin kyllä nyt viimeistään, että joogia on erilaisia. Mutta harmitti.

Stazzy
Stazzy

Jo Rölli sen sanoi:

Kissankieli
Hello Dolly!

:D :D

Katson itseni keskittymiskykyiseksi, mutta puolentoista tunnin jooga gongeineen oli vaan aivan liikaa. Siinä voi sitten mielessään pohtia kauppalappua, tekemättömien hommien listaa ja palata kotiin tatti otsassa kun loppurentoutuksesta herääminen tekee tuskaa.

Suosittelen kokeilemaan hot- tai power joogaa. Ei ehdi pahemmin elämää murehtia kun hiki virtaa ja lihakset tutisee. :) Itsekin olen käynyt turhautumassa liian henkisissä ja rauhallisissa joogissa joissa suurempi paino on ollut ajattelemisella ja hengittämisellä kuin liikkumisella.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.