Täydellinen opas irtojäätelön valintaan

ite puin

Tiedättekö sen tunteen: on niitä ihan kevään ensimmäisiä aurinkoisia päiviä, kun aurinko oikeasti lämmittää ja jätskikioski on auki. Jonotat useamman tuskaisen minuutin ja päästessäsi luukulle (ja takana olevien jonottajien hiillostaessa ajatuksillaan valitsemaan) valitset kiireessäsi VÄÄRÄN JÄÄTELÖN. Ei hätää, tässä selkeä kolmen kohdan pikaohje sen oikean jäätelömaun valintaan.

  • Enemmän on enemmän. Tämä pätee ainakin sattumien määrään jäätelössä, jos niissä on säästelty, säästele sinäkin, toiseen makuun. Jos et osaa valita, ota kaksi palloa. Isoja.
  • Varo mummoja ja muita vanhuksia. Onko joku maku sellainen, jota (iso)vanhempasi muistelevat kyynelsilmäisellä kaiholla? Varo vaaraa ja jätä välistä. Menneen ajan maut eivät vastaa nykyajan monitasoisia standardeja, ja ovat todennäköisesti vain köyhäillen maustettua vaniljajäätelöä ajalta, jolloin veistely oli hyväksi katsottu ajanviete. Syytän sinua, tiikerijäätelö. Vai sanoisinko, tiikeripettymys. Ja nougat. Sinä kanssa.
  • Kevytjäätelö on painava pettymys. Kamoon, olet jätskillä, elä hieman (tai syö pakastevihanneksia). Huono omatunto siitä kevytjätskistäkin tulee, vain vielä enemmän ja syystä, koska se pentele vielä maistuukin vetelältä hileiseltä pahalta. Sano siis ei turhille kaloreille, ja kyllä herkullisille.

Hyvästi pettymys, tervetuloa jätskikesä!

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

"Sano siis ei turhille kaloreille, ja kyllä herkullisille."

Miten osasitkin tiivistää asian täydellisesti! :D

(Ps. Minä valitsen sitä mikä on laktoositonta. Ainakin kuningatar oli hyvää. )

lustu (Ei varmistettu)

Kinuskipähkinä kahdella isolla pallolla pahvi kippoon. Paras maku vaihtamalla ei parane ja semmonen hötövohveli on ihan kamalan makunen varmuudeksi siis kippoon koska siitä se ei tipu ja pilaa päivää. Niitä oikeita vohveleita siellä kojussa on kai vaan koristeena.

iitukka

Joudut etsimään uuden suosikin, koska kinuskipähkinä poistuu tänä kesänä Valion (eli Nestlen) valikoimasta :( Ja pallon saa oikeaan vohveliin pyytämällä aidon vohvelin ;) T. Jäätelönmyyjä 2002-2007 ja välillä sen jälkeenkin

iiputsi (Ei varmistettu)

EII! Ei kinuskipähkinä! Se on munkin suosikki. :'(

Lustu (Ei varmistettu)

Minun kesäni on pilalla :( olen harjoittanut raivokasta jäätelön testailua. söin valion hekkunougat jätskiä. Ei vetänyt vertoja kinuskipähkinälle. Sit sen toisen firman daim jätskiä. Sekään ei ollut tarpeeksi hyvää. Ben&Jerry's fairly nuts on hyvä, mutta ei sekään ole kinuskipähkinä. Vielä on muutama testattavana.

ntihuu (Ei varmistettu)

Todellakin! Ainut syy miks tiikerijätskissä ne raidat on niin pirun ohuita ja vähäisiä on, että se appelsiinimöhnä maistuu oikeestaan ihan hirveeltä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Iso pallo päärynää, aidosta vohvelista, mieluiten Kuusamon torilta, mikä tosin näin helsinkiläistä hieman rajoittaa. Kakkosena tulee Irish Coffee-pähkinä pahvimukista, ne vohvelit on ihan tyhjänpäiväisiä, pakollinen paha sen päärynän kanssa. Kesän missiona nostaa jätskikiskojen käyttö itsellä moninkertaiseksi, kävinköhän kerran viimekesänä.

Toinen haudutus

Entä jos itse muistelee lapsuutensa tiikerijäätelöä (iso pallo tarjouskupongilla 3 mk torikioskista) liki tippa linssissä, saako sitten ottaa sitä? :) Voi kiesus että mää oon vanha.

Sanph
Sanph

Paitsi kevyt-vadelma on hyvää! Sitä ei vaan oikein saa mistään. Muuten olen sitä mieltä, että kevytjätski on vaan sairasta pilaa. Jätskin kohdalla enemmän on enemmän. Taidankin lähteä jätskiostoksille :P

Torey
Näissä neliöissä

Mangomeloni! <3

Kissankieli
Hello Dolly!

Olen löytänyt jäätelöfirman, joka täyttää ylenpalttisesti nää modernit standardit. Huom. ei veistelijöille. Minetti ei edes myy mitään platkua, joten voi valita vain oikein :D

empuska

Yrittäjäätelö? Mitä pilaa tämä tällainen on?! huudahtaa ihminen, jonka vakiokiskalla lapset pomppivat seinillä Red Bull-sorbetin jälkeen.

Sinänsä harmitti, että Minetissä oli suht karvainen hinta, kun siinä omat vohvelit paistavassa paikassa Finskulla sai kahta makua yhden hinnalla. Ja ne vohvelit, luoja, ne vohvelit...!

heta margareta
Viinillä

Juurikin näistä syistä en tajua, miksi eskimopuikkoja edelleen valmistetaan vähittäismyyntiin. Epäilen sen olevan joku salajuoni tuoreempien sukupolvien syyllistämiseksi jätskialtailla.. 

*saara* (Ei varmistettu)

Niitähän tehdään pikkulapsille, jotka ei tarvitse paljon jätskiä jo kokonsa puolesta ja joiden on muutenkin hankala syödä kovin isoa jäätelöä. Ei niin, etteikö tuostakin aina naama värjäytyisi ja vaatteet sotkeutuisi. :)

Kissankieli
Hello Dolly!

Ja minttu...

brototoo (Ei varmistettu)

Musta vaniljaeskimo on paras :p

tiiti
ite puin

Muistaako joku ne Ville Vallaton -jätskipuikot? Ne, joissa sadistisen "opeta lapselle elämän epäreiluus jo pienenä" -henkisesti 1/3 oli vaniljaa. VANILJAA. Eikä sitä nähnyt mitenkään kääreestä päälle. Siinä sitten itkua nieleskellen lussutit omaa laimeasti kyyneleenmakuista vaniljajätskiäsi, kun muilla sentään maistui pieni päärynä- tai banaaniesanssi.

Mahtavaa on myös se, että  3 kaverin jätskejä saa nyt Tampereelta! Se Vadelma & Valkosuklaa, ihan parasta!

tiiti
ite puin

Uuu, mä en ole tätä vielä maistanutkaan, pakko ostaa (vissiin Stockalta?), kun on sen verran hypetettyä!

Stockalta ainakin, mutta mun mielestä myös Cittareista! 

*saara* (Ei varmistettu)

Voi ei, taidan olla mummo vaikka olenkin sinun ikäisesi. Nougat ja vaniljapainoitteiset jäätelöt on parhaita, kehtaako näitä edes tilata jätskikiskalta?! :D Musta esim. Ben&amp;Jerry- tyyliset jätskit on ihan kamalia!

... (Ei varmistettu)

"Vetelä hileinen paha" oli kyllä täydellinen kuvaus.

ellu. (Ei varmistettu) http://lonttilontti.blogspot.fi

Mikähän se semmonen salmiakin+vadelman/muun jonkun muka-terveellisen-hetelmän yhdistelmäjätski oli? Joku piparminttu tms? Se oli hyyy-vää, mutta eipä sitä tietenkään enää saa. Ja koska sitä ei saa, se valkkaaminen on tositosi vaikeeta :( Kaippa sitä pitää siirtyä suklaajätskin suurkuluttajaksi, kun ne hedelmäiset on ällöjä (niinkun jugurtissakaan, ei jätskissäkään saa olla kökköjä :P). Kiitti vaan, nyt tuli jätskihimo -.-

iidaac (Ei varmistettu) http://atc24h.blogspot.fi

Parasta jäätelöä on ehdottomasti iso pallo vanhan ajan suklaata ja oikeaan vohveliin! Hyvänä kakkosena tulee minttujäätelö, jossa on seassa suklaahippuja. Mitä enemmän suklaata, sen parempi! :D

iitukka

Pilaan nyt sultakin kesän ilot (kuten tein tuossa vähän ylempänä kinuskipähkinän osalta) ja kerron, että myös vanhan ajan suklaa (Valion) poistuu tänä kesänä valikoimasta. Ei, en tajua minäkään että miksi.

tiiti
ite puin

:D Sää oot tän ketjun virallinen jäätelökesänviejä.

Riikkis (Ei varmistettu)

Valion kioskissa oli yhtenä makuna "Herkku Nougat". Mit vit, onko niillä makuvaihtoehtona myös joku "Paska Nougat"?! (Ja joo, sorruin tohon nougattiin, se oli huonoista vaihtoehdoista paras. Ingmanin kojussa oli pal paremmat vaihtoehdot!)

tiiti
ite puin

Vissiin, ja se Paska Nougat on aina loppuunmyyty, kun sitä ei ikinä näe. "Mitämäänytmittään herkkua tarviin, tämmönen tavallinen paskanougat riittää ihan hyvin".

Tein "kesän" ekan jätskin kaa kauhean virheen ja otin Mövenpickin pistaasijätskiä. Ihan kauhea esanssikirsikan ja hubba buban yhdistelmä, ei todellakaan pistaasin makuinen. Sen rinnalla tiikerijätski ois ollut nappivalinta. Tai se vanilja ees. 

Kissankieli
Hello Dolly!

Pistaasi on aina ollut pettymys: maistuu enemmän marsipaanille kuin pistaasille.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.