Toimistokahvin keittäminen asemasotana

ite puin

Toimiston kahvihuone on kylmän ja säälimättömän taistelun tanner. Siellä voima ja vastavoima kohtaavat kahvipannun välityksellä. Tässäpä Sodankäynnin taito -tyylisiä ilmaisvinkkejä oman aseman parantamiseen kahvin keiton tai keittämättäjättämisen kautta.

  • I pity the fool -maito. Jääkaappiin jätetty, juuri ja juuri silmällä erotettava, säälimaitotilkka. Jo purkkia nostaessaan vihollisesi tietää, että on hävinnyt taistelun. Ammattimaisimmat meistä laittavat jääkaappiin pelkän tyhjän purkin.
  • Onsiellävielä-kahvi. Eli se puoli ruokalusikallista karstaksi palanutta kärtsää pannun pohjalla, jonka jätät ottaessasi viimeistä kupillista. Sen ansioista sinun ei tarvitse keittää vielä uutta. Puoli tuntia tämän jälkeen tuo paikalle vihainen ja nimetön heippalappu "Hyvät työtoverit, keitättehän aina uutta kahvia, jos otatte viimeisen kupin. Kiitos!". Sinähän jo keität. Kotonasi.
  • Killing you softly with his kahvi. Eli oikea kahvipurun annostelutaktiikka. Mikään ei luo pelon ja epäluottamuksen ilmapiiriä toimistolle, kuten satunnaisesti keitetty kaikki elintoiminnot pysäyttävän vahva kahvivelli.
  • Kahvinpurun kierrätyskosto. Toisinaan voit, ihan vain pelkkää ilkeyttäsi, ja kun itselläsi ei tee mieli kahvia, käyttää vanhan suodatinpussillisen puruja uudestaan, päällimmäiseksi voi näön vuoksi heittää lusikallisen kahvinpuruja, jos joku sattuu juuri katsomaan.

  • Huojuva maitopurkkiviidakko. Ilmeisesti jostain luolakaudelta, jolloin ei ollut organisoitua jätehuoltoa, on peräisin tämä tapa, jossa maitopurkit piiruntarkasti huuhdellaan ja asetetaan sen jälkeen nokka alaspäin lavuaariin kiikkeräisti tekeentymään valmiiksi roskiinheitettäväksi. Näin toimimalla otat ehkä juuri sen ratkaisevan askeleen pahaa-aavistamaton kanssatyöntekijäsi tappamiseksi nestehukkaan, koska koko hemmetin lavuaari on aseteltu täyteen heiluvia purkkeja.
  • Kahviautomaattiterrori. Jos työpaikallasi on nykyaikainen kahviautomaatti, ota aina ylimääräinen kupillinen sitä värillistä litkua, jonka valehdellaan olevan "mustikkakeittoa". Näin seuraavaksi kahvia ottavan tyypin juoma maistuu etäisesti oksennukselle. Jos taas joku jostain kumman syystä on perässäsi tulossa ottamaan "mustikkakeittoa" ota vahvinta ja irtopuruisinta kahvia.


Halvan brand x -kahvintuoksuinen sota on käynnissä. Ja tällä kertaa se on henkilökohtaista. Varmista siis selustasi.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jälleen uusia todisteita siitä, että teenjuonti kannattaa aina. Paitsi täällä kovaakin kovemman veden - oletteko nähneet, millaiseksi menee kovan veden alueella kommunaalinen vedenkeitin, jota ei kukaan ikinä puhdista? - ja synkän tunkkaisten teepussien saarivaltakunnassa. Ja tähän kohtaan teehifistelijän *otsakämmen*.

tiiti
ite puin

Haha, voin vaan kuvitella :D Eihän tietysti noita kommunaalikahvinkeittimiäkään kukaan erityisesti puhdistele :D

Meillä teenjuojat sotivat hoardaamalla yhteisteelaaduista hyvät ensimmäisinä, ja jättämällä huonot. En tosin tiedä, miksi sinne on pakko ostaa niitä huonoja. Varmaan, jotta teenjuojillakin olisi mahdollisuus kahvihuonesotia.

Mirja_ (Ei varmistettu)

Entä sitten kahvikuppirintama? Mitä teet kun pienen toimistosi pomo kiikuttaa kahvikuppinsa kahvihuoneen lavuaariin, muttei koskaan pese kuppejaan? Ikään kuin kupin lavuaariin tuonti saisi sen ihmeenomaisesti peseytymään. Minkä se tietysti tekee - ainakin niin kauan kun toimistosta löytyy myös kiltti eläkeikää lähestyvä "tyttö", joka on perinteiden mukaisesti pessyt pomojensa kupit aina 60-luvulta lähtien. Mutta miten käy kahvikuppirintamalla, kun hän jää eläkkeelle?

tiiti
ite puin

Hahah, aistin uuden Kiinan muurin synnyn :D Mutta joo, en tiedä kumpi on enemään bakteerikammoisen vihollinen: ikipesemätön vai viikkoja tiskilataassa lillunut kuppi.

Heidi/Bobby Jean (Ei varmistettu)

Miksi OI MIKSI luin, että 'Toimistokahvin keittäminen alastomana'? Miksi?

tiiti
ite puin

:D Toisaalta, tolleen ainakaan kukaan ei enää ikinä pyytäis mua keittään kahvia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mustikkakeittoa? Mitä helvettiä? Meillä kahviautomaatti annostelee vain erivahvuista kahvilitkua ja kuumaa vettä, ilmeisesti onneksi.

tiiti
ite puin

No sitäpä :D Tai siis tarkennan, että mustikkakeitto luki siinä lapussa, mutta eiköhän se ole jotain etäisesti violetinsävyistä limalillua.

MinnaFromTheOffice (Ei varmistettu)

Ehhehe, ihanaa lukeaa asiaa suoraan meikäläisten toimistolta :) Saisinpa joskus kiinni sen, joka niitä maitopurkkeja jättää siihen lavuaariin. Olen yrittänyt jo kauan, mutta enpä ole vaan päässyt todistamaan koko tapahtumaa. Mietin sitäkin, että mitä sitten teen, jos joskus saan selville kuka se on; kehtaanko ruveta urputtamaan ko. hlölle vai paheksunko salaa kaikille muille että "hei, se on toi". Vähennän koko ajan potentiaalisten syyllisten määrää möykkäämällä asiasta keittöissä muiden kanssa. Jos ei osallistu yhteispaheksuntaan, joutuu epäiltyjen listalle. Meidän huoneestamme syyllistä ei todennäköisesti löydy (eikä tuskin teidänkään), joten pari vaihtoehtoa on vielä jäljellä... :)

Enkä mäkään tajua miksi meidän teet ovat niin surkeita. Ostan nykyään itse omat teeni :)

tiiti
ite puin

Seuraava osa tässä postaussarjassa on sitten: Vessaharjan käyttö henkilökohtaisen koston välineenä :D

Musta kaikkein hassuinta on, että tuo sama tyhjäpurkkitapa on ollut jokaisella duunipaikalla, missä olen ollut (samoin noi kaikki muutkin listan asiat). Että ehkä se olenkin minä, ja mulla on vaan joku diagnosoimaton skitsofrenia.

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.