Vielä uudempia tapoja vaikeuttaa syömistään

ite puin

Dieettaaminen ja ruokavalionankeutus, se on nykyihmiselle vähän niinkuin iloinen harraste. Sen sijaan, että lapattaisiin suusta sisään vähemmän energiaa, keksitään monimutkaisia vippaskonsteja, joilla muka saisi syödä jumalattomasti lihomatta ja ärsyttää erikoisuudentavoittelullaan kanssaihmisiä. Ensimmäinenhän ei tietenkään toimi, mutta jälkimmäinen onkin sitten tuplatehokas.

Iltalehti uutisoi uusimmasta syömistrendistä, fleksauksesta, tai tarkemmin luettuna siitä, että syö about normaalisti (tosin jutun kuvasta päätelleen hommaan liittyy myös se, että näyttää siltä, että oma ananasruisleipänsä on juuri päästänyt ilmoille ns. hiljaisen tappajan).

 

Maailma on kuitenkin mahdollisuuksia täynnä ruokapelleilyn saralla, tässäpä siis muutama vielä hyödyntämätön ja etenkin täysin tarpeeton ruokavalioidea.

  • Nutraus. Niin, tämähän jo on, mutta uusioversiossa syödään vain itse käsinpyydystettyjä nutrioita. Niin paljon monipuolisempaa kuin jotkut väsyeet pussikeitot.
  • Barokkius. Joojoo, tiedetään, kyllä kelpasi ihmisen juosta sapelihammastiikeriä karkuun paleoliittisen kauden ruokavaliolla, mutta moderni aika vaatii modernit keinot. Sekä painonhallintaa että elimistön luonnollista bakteeritasapainoa pidetään yllä syömällä sormin velliä. Herkkupäivän kruunaa peltonauris.
  • Ylikypsäruoka. Syöt vain tuhka-asteelle (ja toki sitä kypsemmiksi) kypsennettyjä ravintovalmisteita.Kaikki maistuu hapertuneelle kengänpohjille, joten annoskoko pienenee kuin itsestään.
  • Kätisyysdieetti. Veriryhmädieetin helpommin määriteltävä kilpailija, vasenkätiset syövät vain kaupan hyllyissä vasemmalla puolellaan olevia ruokia ja oikeakätiset puolestaan oikealla puolella olevia.
  • Caged-Meatarismi. Syöt vain lapsityövoimalla prosessoituja laboratorio-oloissa ylituotettuja hormonilihoja. Liikuntapuolikin hoituu automaattisesti, koska joudut päivittäin leuat louskuen perustelemaan sydämentöntä ruokailuasi hempeilijöille. Yllätyksenä ennalta-arvaamattomat sivuvaikutukset, esim. sukupuolenvaihdos.
  • Pesco-ovo-lakto-vege-meatarismi. Syöt kuten ennenkin, mutta kuulostat trendikkäältä. Ja eläinsuojelijaystäväsi kutsuvat sinut taas bileisiinsä.
  • Karhudieetti. Sama kuin edellä, mutta syödessä saa murista alkuvoimaisesti. Eläinsuojelijaystäväsi kadehtivat yhteyttäsi luontoon.
  • Vaikeus. Et syö mitään, mitä joku muu samaan aikaan pöydässä istuva syö, tulee syömään tai on syönyt. Mainitset asiasta. Joka kerta.Ja nyt kokeilemaan!

Kommentit

Arsenikki (Ei varmistettu)

Miten ois semmoinen käänteinen juomapeli mutta syömiselle? Ts. jätät syömättä aina kun joku mainitsee dieetin tai jonkun muun ei-voi-syödä-koska -ongelman. Voisin melkein veikata että laihtuisi takuulla. Tai erakoituisi.

tiiti
ite puin

Arsenikki, näen jo iltalehtien otsikot: "Uusi vaarallinen trendivillitysdieetti niittää läskikammoisia ja helppouskoisia kuin heinää". Ts. mahtava idea!

Minna J.
Oisko tulta?

hyvä pointti. mä oon semmoisella super-ihmisdietillä että syön tavallista itsetehtyä kotiruokaa. tää on tosi hienoo! 

(toi kuva tosta naisesta iltalehdessä oli jotenkin tosi ikävä mun mielestä)

tiiti
ite puin

Minna J., superihmisdieetti kuulostaa kanssa hyvältä, ja ihan vähän siltä, että syö niitä superihmisiä, mutta ei mennä siihen :D

(Määkin ihmettelin vähän tota kuvaa, kun se näyttä just siltä kuin mää oisin ottanut itse itsestäni kuvan siristellessäni vasta-aurinkoon leipää tasapainotellessa, ja tuota on kuitenkin ollut joku ammattivalokuvaaja varmaan ottamassa. Hassu valinta.)

Mahtavia ideoita muutenkin, mutta sitten Arsenikilta ihan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN hyvä dieetti-idea. Aloitan tuon heti.

AnneVee (Ei varmistettu)

Mä luulen, että Pasilassa esitelty shaibaus on kuitenkin SE kesän hittidieetti.

tiiti
ite puin

Lii, totta! Vaikka kuinka vihaankin sitä, että mun lukijat on nerokkaampia kuin minä, niin pakko myöntää, että tuo Arsenikin oli loistoidea :D

AnneVee, ahhahaa, totta. Tuosta Pasilan jaksosta on mun yksi suursuosikki quote: "Puolet Suomesta shaibaa ja haisee paskalle, toinen puoli karppaa ja haisee kuselle" <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä oli NIIIIIIIN hyvä, että taidan lainata omaan blögiini, laitan toki linksun ja maininnan tännekin - olet sen taatusti ansainnut (kuten myös Ars....) :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä postauksessa saattaa kyllä olla, hmm... persoonallisin kuva ikinä, koko ite puin-blogin historiassa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Etsin käsiini tuon Iltasanomien jutun - ja tuli ihan sellainen olo, että nyt on kyllä pilailtu haastateltavan kustannuksella. Kiitos blogista, olet huippu!

so out of glamour

huoh alkaa ärsyttää heti kun muistan ton artikkelin! Eikö lihaa syövät ihmiset muka ikinä valitse kasvisvaihtoehtoa, että jos sitten valitsee siitä pitää tehä uutinen ihan oikeesti??!! JA keksiä tälle huikealle ja mullistavalle tapahtumalle ihmeellinen nimi? Ja miks ottaa hamppariin ananaksen kun vois ottaa kasvispihvin ääääää en kestä nyt jotenki yhtään tota journalismin tähtihetkee :D Sori tästä, varmaa pitäs siirtää tää kommentti tonne lehden sivuille oikeestaan eikä raivoilla täällä sun palstalla......

Riina

Jonkun pitäis myös varmaan patentoida jollain hienolla termillä ihmedieetti nimeltä "syö vähemmän kilokaloreita kuin kulutat". Ja ta-daa, jopa lähtee läski liikkeelle. Ärsyttää tuommonen ylimääränen ruokahömpötys.

Vierailija (Ei varmistettu)

yhdeksännen asteen vegaani - en syö mitään mikä langettaa varjon

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.