Ystävämme mainoksista

ite puin

Mainoksissa on usein meille tavallista tarkkaavaisemmille (lue: teeveen orjille) havaittavissa tiettyjä keskenään yhteneviä (ei "sillain", pervo) ihmistyyppejä. Esim:Helppouskoinen vaikuttuja. Ensin yllätyt siitä, että aspiriini tulee pussissa! Sitten yllätyt siitä, että jogurtti on juotavaa! Huudahtaen aina tyttömäisesti kirkuen ääneen. Minä taas yllätyn siitä, miten nopeasti kanava vaihtuu.

Lannistuja. Eikö pinttynyt lika lähdekään suihkuseinäsi ylimmästä neljänneksestä? Parempi aloittaa keskivahva masennuslääkitys välittömästi.

Asiantuntija. Asiantuntijan tunnistaa lääkäritakista, nenänvartta pitkin laskeutuneista silmälaiseista, sekä tavastaan osoittaa kuivamustekynällään juuri sinua. Syö siis superterveyspillerisi, kuten hän käskee. Tai hommaa oma lääkäritakki.

Ihan liikaa informaatiota -mies. Oli kyseessä sitten se omat huonosti hoidetut pankkiasiat, ruuansulatusjärjestelmän kuplaiset yksityiskohdat tai intiimialueen bakteeriepätasapaino, tämä henkilö ei epäröi, yllättävän usein laulaen, valistaa tuntemattomiakaan kanssaihmisiä tapahtumaketjun kulusta pöntöltä apteekkiin. Mikä pahinta, me kaikki tunnemme myös tyypin tosielämän vastineen.

Antropomorfinen isosilmä. No mutta, puhelaulava peruna, tiedänpä ketä äänestän ensi vaaleissa!

 

Saat kotitöissä sopivasti hömelön yritysjohtajamiehesi innostumaan kodin siisteydestä, kun kerrot hänelle, että siivousainepulloa voi pidellä kuin käsiasetta!

 

Tosinainen. Eli se, jota ei lannista yrityselämän kova suorituspaine, lasikatto tai öljykriisi, vaan oikeasti haastavat asiat elämässä, kuten menkat tai uhka hikiläiskästä kainaloissa. Tosinaisella on muuten aina piikkikorkokengät, ja jos hän on töissä toimistossa, nuttura ja silmälasit.

The äiti. Pyykkituvassa seesteisesti pastellinväristä lastenvaatekasaa viikaten itseään toteuttavan Äidin täydellistä, täysipäiväistä kotiäidinpäivää piinaavat koiran sisälle ravistelema muta, jogurttitahra pikku-Miisan kerhohaalareissa tai ihan liian keskinkertaisen makuinen pakastevihannespata. Onneksi on mieskokkien ja muiden vakuuttavien miesasiantuntijoiden suosittelemat insinööriratkaisut auttavat herkän naisihmisen ongelmiin. Ja taas maistuu elämä, ja siivous.

The Isä. Isä on luontaisesti naisille kuuluvissa akkainhommissa, kuten ruuanlaitossa, pyykinpesussa ja siivouksessa vähän hölmö. Voi meidän isiä, tässäpä sinulle laventelintuoksuinen pesuaineuutuus, jota vajaa-älyisetkin osaavat käyttää, saksalaisittain dubattuna.

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Argh, mä vihaan sitä aspiriini-yllättyjää!

tiiti
ite puin

Musta tuntuu, että se aspiriiniäijä on aikaisemmin syönyt päänsärkyynsä lekasoraa ja pikkuintuja ja siksi yllättyy tulehduskipulääkkeestä.

Kylymä

Parhaita ovat nämä mainosihmisten kavalkadit: Ensin on lannistuja, sitten tulee asiantuntija ja lopuksi nähdään vaikuttuja. Parhaista parhaimmassa tapauksessa mukana on myös iloisesti hymyilevä tiskirätti. Ja ah niitä moniosaajia, jotka itse käyvät läpi muodonmuutoksen hahmo A:sta hahmo Ö:hön. Täytyy arvostaa.

Lotta Katariina
Pumpui

Ja jos on mainoksiin uskomista, on naisen elämässä hirveästi erilaisia vaivoja, joiden takia ei vain voi lähteä kotoa. Ja jotenkin se ripuli/ummetus/hiivatulehdus/hiki/jne aina yllättää naisen juuri silloin kun tämä on täpäkkä jakku päällä jo lähdössä töihin.

Ne puhuvat perunat on kyllä aivan kauheita.

Salafanisi (Ei varmistettu)

Lisäys listalle: onnellinen ruuansulattaja. Ollut enempi naisihminen mutta joku valmistaja taisi esitellä roolissa myös jonkun pönäkän ukon. Hyväntuulisia ovat kun vatsa toimii, ja niin onnessaan sitä jogurttia lusikoidessaan. Viime aikoina ovat muuttuneet vielä entistä iloisemmiksi ja lähteneet hiihtelemään, varmaan siksi kun on niin hyväluminen talvi ollu nyt...

Enne

Eräs nimeltämainitsematon vatsanystävä-jugurttivalmistaja ja keulakuvansa, eräs nimeltämainitsematon suomalainen naisnäyttelijätär. Maaaarrrgh! Kiitos näiden kombinaation, ampuisin mielummin itseäni polveen kun söisin kyseistä jugurttituotetta.

MariWLZ
The Good Vibes

Tällä hetkellä ehkä maailman ärsyttävin mainos on se Bafucinin mainos, jossa se akka laulaa ja soittaa pianoa ja pompottaa palloa pään päällä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mites tämä: http://youtu.be/DJkJXkee_Vg :D

vi-vi (Ei varmistettu)

Itseaäni ärsyttävät eniten mainoksissa esiintyvät aivokuolleet, naurettavat aviomiehet. Mies on muka täysipäinen aikuinen, muttei pysty tekemään mitään kotitöitä tai vahtimaan lapsia aiheuttamatta vaaratilanteita tai vähintään vesivahinkoa. Jos mainoksissa esiintyy sinkkumies, tämä on yleensä seksikäs ja viettää aikaansa ajellen hienoilla autoilla tai viettäen kavereidensa kanssa laatuaikaa, mutta heti kun mies menee naimisiin, hänestä tulee mainosmaailmassa avuton, mokaileva umpitollo, jonka hengissä selviämistä avioon saakka ei voi kuin ihmetellä.

Micci
Liituraitahuppari

Ei hele, että repesin taas huolella. XD Tiiti on paras!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.