Ladataan...
ite puin

Sain vuosikymmenmuistelohaasteen Chocolta, joten tässäpä lauantaille vanhojen muistamista ilman sitä ikävän kivuliasta silmätikkua. Eli haaste sanoi seuraavaa: "Kerro, miten elämäsi on muuttunut 10 viime vuoden aikana ja onko se nyt sellaista, kuin silloin joskus kuvittelit sen olevan."10 vuotta sitten olin juuri valmistunut yliopistosta ja istuksin alan toimistoduunissa jo monetta vuotta. Asustin oululaisessa minikaksiossa ja muistaakseni kävin salilla, baarissa ja intternetissä. Uskoin vakaasti, että kaksikymppisyys, tämä se on paras ikä evö ja olen viisain, kaunein ja tyylikkäin itseni tähän mennessä. Nyt sitä vasta oli löytänyt itsensä ja vapautunut menneisyyden kahleista.10 vuodessa on tapahtunut ainakin seuraavaa:

 • Olen migroitunut etelään "talvehtimaan". Eli vähän samaan tapaan kun Jenkeissä vanhukset lähtee Floridaan kuolemaan, Suomessa Tiiti tuli Oulusta Tampereelle, käymään salilla, baarissa ja intternetissä nyt ainakin, ennen sitä kuolemista.
 • Osaan enemmän näppäriä sivistyssanoja, joilla teeskennellä älykästä. Tosin olen ehkä saattanut unohtaakin pari. Kirosanoja taas olen pelkästään oppinut lisää.
 • Minulla on kissoja, ja sitä myöten elämässäni on todella paljon enemmän kissankarvoja, irronneita kynnenpalasia, kynsittyjä huonekaluja, ovia, lattioita, kenkiä ja vaatteita. Ja pureskeltuja muovipusseja. Niin, ja sitä kissanlaattaa. Luonnonvaroista ehtymättömin. Jos tulevaisuuden autot voisivat kulkea kissanoksulla, minusta tulisi rikas.
 • Mulla on naururyppyjä ja otsaryppyjä. Oikeastaan tykkään niistä. Tai peitän ne otsatukalla, päivästä riippuen.
 • Saan ihan epäreilun hirveitä darroja, ja siis lähes ilman omaa syytä. Enkä jaksa valvoa kellon ympäri (ellei internetistä satu tulemaan jotain tosi loistoa, se on toki poikkeus)
 • Suhtauduin aikaisemmin keski-ikäisiin pelokkaasti. Nykyään myös teini-ikäiset ja vanhukset herättävät epäluuloa. Pienistä lapsista puhumattakaan. Samoin kierrän kaukaa kaikki kummalliset hipit, kokoomuslaiset, piiloperussuomalaiset feisbuukissa ja niin, ja melkein kaikki muutkin aktivistit.
 • Minulla on blogi (tai oikeastaan kaksi), joten laadukas huumorini ei ilahduta enää vain kuuloetäisyydellä olevaa lähipiiriäni.
 • Uskon vakaasti, että kolmikymppisyys, tämä on se paras ikä evö ja että olen viisain, kaunein ja tyylikkäin itseni tähän mennessä. Nyt sitä vasta on löytänyt itsensä ja vapautunut menneisyyden kahleista.Yleensä naurattaa, ainakin, jos ei lähellä ole pelottavia vieraita ihmisiä.

Ja entäs sitten se no-miltäs-nyt-tuntuu -osuus? Olen äärimmäisen laiska suunnittelemaan ja haaveilemaan etukäteen (ja kaikissa muissakin jutuissa, kyllä). Tykkään yleensä olla just nyt tai korkeintaan ylihuomenna, jos silloin saa erityisen hyvää kakkua. Tai lakua. En kamalasti muista, mitä kuvittelin 10 vuotta sitten elämästäni nyt. En ainakaan noin paljoa kissanoksua, siitä olen aika varma.Jatkohaastan retrospektailemaan kaikki, jotka muistavat mitä tapahtui vuosikymmen sitten.

Ladataan...
ite puin

Koska talouden toistaiseksi ainoana lomalaisena olen henkisesti velvoitettu suorittamaan isomman osan kotitöistä, joudun myös kohtaamaan arkkiviholliseni, tiskiharjan, keskimääräistä arkea useammin. Sen kunniaksi (ja toki itsemotivoinniksi ja tehtävän yleiseksi helpottamiseksi), tässäpä lista asioista, joita vihaan tiskaamisessa eniten:

 • Se, kun nostaa astiaa kuivauskaappiin ja siitä lähtee tippa valumaan rannetta pitkin kainaloon
 • Se, kun yrittää avata tulppaa ja osuukin vahingossa leipäveitseen
 • Se, kun lempikahvimuki lipsahtaa lattialle ja menee rikki (ruma kahvimuki taas ei mene tippuessaan rikki, vaikka sen viskaisi parvekkeelta)
 • Se, kun todella tarkasti hinkkaa ja harjaksii lasin putipuhtaaksi ja siinä vaiheessa, kun on nostanut sen kuivauskaappiin (ja kärsinyt ensimmäisen kohdan tipankin vielä), huomaa, että siinä on vielä tahra
 • Se, että on liian vähän vaahtoa, eikä sitä enää tulee lisää, vaikka kuinka molskisi
 • Se kun huljauttaa vettä altaasta varpaille ja sitten joutuu vielä kuivaamaan lattiaakin
 • Se, kun tiskivesi on liian kuumaa ja käsi palaa
 • Se, kun huuhteluvesi on liian kylmää ja käsi palelee
 • Ihan kaikki

FU, tiskit.

ps. toki kirjoitin tätä tiskaamisen sijaan

pps. lisäksi vihaan imuroimista

ppps. ja pölyjen pyyhkimistä

Ladataan...
ite puin

Jossain maailmassa on joku, jonka mielestä on loisto-, tai vähintäänkin toteuttamisen arvoinen, ajatus maksaa 235 euroa kirkkaankeltaisista pellekengistä.

Niin, ensin se naurattaa, mutta ensi keväänä varmasti kaikilla ja sen veljellä on tällaiset. Itse ajattelin kuitenkin malttaa odotella Henkkiksen rip off -versioita, ja hypätä sitten vasta tämän trendin kelkkaan.

(Oikeasti tässä taas mureni yksi pienen tytön lapsenusko, olen jotenkin aina ajatellut, että pellekengät askarrellaan itse rakkaudesta sirkukseen, eikä tilata netistä parilla klikkauksella kotiinkuljetuksella lähi-Siwaan)

Pages