Ei-pavunmakuiset vihreät pavut

Ladataan...

Tämä nerokas resepti kuuluu sarjaan "kuinka saada inhottavasta terveysruoasta syötävän makuista". Eikä pelkästään syötävää, vaan hyvää!

Muista pavuista olen pitkään tykännyt, mutta vihreät pavut eivät ole uponneet. Paitsi kokeiltuani eilen tätä reseptiä. Hurahdin, ja tein heti tänään lisää.

Ohje on Saveur-lehdestä, ja saattaa kuulostaa oudolta - pavut nimittäin keitetään suolalla ja sokerilla maustetussa maidon ja veden sekoituksessa. Kannattaa kuitenkin kokeilla.

Yrteillä ja pancettalla maustetut vihreät pavut (2 annosta)

  • 150 g tuoreita vihreitä papuja
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • pari lusikallista sokeria
  • reilu hulaus suolaa
  • 6 siivua pancettaa silppuna
  • öljyä
  • voita
  • tuoretta minttua
  • tuoretta lehtipersiljaa

Trimmaa pavut. Kiehauta maito ja vesi suuressa kattilassa. Mausta sokerilla ja suolalla ja heitä pavut sekaan. Keitä 6-8 minuuttia varovasti, sillä maito tuppaa kuohumaan yli.

Valuta ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.

Ruskista pancettaa hetki öljyssä keskilämmöllä. Älä päästä tummumaan liikaa. Lisää pannulle nokare voita sekä pavut ja kääntele hetki, niin että pavut saavat makua voista ja pancettasta. Mausta lopuksi silputulla mintulla ja persiljalla.

Tarjoa vaikka kalan tai lihan lisukkeena.

 

Share
Ladataan...

Kommentit

Kivistössä

Mä en kans ole oikein koskaan päässyt näiden papujen makuun, mutta jotenkin tuntuu, että niitä pitää syödä, koska ne on _terveellisiä_.

Ihanaa! en myöskään pidä näistä pavuista mutta jos ne saa maistumaan muulle kuin pavuille niin menee testiin :)

Mari, olen miettinyt, että onko pahempi olla kokonaan syömättä terveysvihanneksia, vai syödä niitä voissa, sokerissa ja suolassa uitettuna ja pekonilla kuorrutettuna? Kallistun vaihtoehtoon 2 - varsinkin kun voita, sokeria, suolaa ja pekonia syön joka tapauksessa.

Annemi, suosittelen todella testaamaan näitä, ainakin itse olin ihan ällikällä lyöty maistovaiheessa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aaah,mää olen päässyt 40 vuotta ilman papuja, mutta kun kerran maistoin, niin jäin koukkuun. Loistava ohje, ainut mikä puuttuu on kunnon kourallinen rastettua parmesania :)

Ihana blogi muutenkin, kertakaikkiaan.

Lukijasi Baijerista :)

Hei baijerilainen, mukavaa, että joku Saksassakin asti on löytänyt blogiin :) Totta, kunnon kasa parmesaania kyllä viimeistelisi kokonaisuuden - ja muutama salaatinlehti alle niin kasassahan olisi jo lähes kokonainen ateria!

miila (Ei varmistettu)

Papusia! Olen ihan hukassa ruokien kanssa, kun mikään pöperö ei maistu hyvältä. Teen siis tätä. Se on vieläkin teitin uusi keittiö testaamatta, miten olis joku päivä?

Kommentoi

Ladataan...