Kevään ekat parsat -salaatti

On ollut vähän kiire. Tarkemmin sanottuna sellainen "päätin vaihtaa työpaikkaa ja aloittaa samalla uuden harrastuksen" -kiire. Itseaiheutettua ihanaa kurjuutta siis pelkästään. Mutta onneksi on parsa, kevään paras pikaruoka. Ja valoisaa jo pitkälle iltaan, että sitä ehtii kuvata.

Parsasalaatti (2 annosta pääruoaksi)

  • nippu parsaa
  • vajaa 1 pkt pancettaa
  • sokeriherneen palkoja
  • pari vartta kevätsipulia, vaalea osa silputtuna
  • italialaista salaattisekoitusta
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • pinjansiemeniä
  • suolaa

Paista pannulla kevätsipulisilppua ja herneitä niin, että ne saavat vähän väriä. Pidä lämpiminä.

Leikkaa parsoista kovat päädyt pois. Keitä 4 minuuttia keitetyssä, suolatussa vedessä. Kääri hieman kypsyneet parsatangot pancetta-viipaleisiin. Paista kääröihin väri pannulla pienessä määrässä öljyä.

Sekoita herneet, kevätsipuli ja salaatti. Asettele päälle parsakääröt, lorauta päälle oliiviöljyä, vuole joukkoon vielä parmesaanilastuja ja ripottele pinnalle nopeasti paahdettuja pinjansiemeniä.

Share

Kommentit

annemi

Sen lisäksi että kevät on muutenkin paras vuodenaika, sen ihanuutta lisää se, että se on parsa-aika! olen notkunut parsojen luona vihannestiskeillä, mutta toistaiseksi hinta ja parsojen ulkonäkö on estänyt ostamasta.

Kunhan hinta-laatusuhde alkaa olla parempi niin meidänkin keittiössä syödään viikoittain, joskus jopa päivittäin parsaa. En malta odottaa :)

Ihania kuvia!

Kahjona kahviin

Onko jossain jo eurooppalaista parsaa?

 

Janoinen persilja

Tässä kuvassa ainakin on ehtaa epäeurooppalaista huijausparsaa - en muista mistä, enkä kärsimättömänä juuri välittänytkään :)

Kahjona kahviin

Tänään katselin itse kaupassa perulaisia nippuja. Vähän kyllä jo syyhyäisi.

 

Kahjona kahviin

On aika samantyyppiset ainakset parsasalaatissasi kuin keväisissä p-alkuisten ainesten iltapalasuosikissani:  parsaa, pancettaa/pekonia/parmankinkkua, pinjansiemeniä, parmiggianoa löytyy.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Nam, tuli himo. Millä korvaisit pancettan, jos tekisit salaatista vegeversion?

Sini - nautiskellen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Slurps, herkullisen näköinen salaatti! Söin itse tänään tämän kevään ensimmäiset parsat - jaksoin kyllä odotella eurooppalaisia, mutta hinta oli kyllä kova, onneksi kohta halpenevat. Ensi kerralla aion kyllä testata tämän reseptin, parsa ja pekoni sopivat niin hyvin yhteen!

Janoinen persilja

markus: tuo kombinaatio myös oma suosikkini, ja siitä tämä salaatti sai alkunsa.

Kati, paha kysymys! Parsojen kääriminen pancettaan on mun mielestä tämän koko reseptin pointti :) Mutta jos haluaa, kai sen voi jättää pois, ja lisätä proteiiniksi vaikka grillattua halloumia tai vuohenjuustoa.

Ja kiitos Sini! Niiden eurooppalaisten parsojen halpenemista minäkin odotan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.