Fisken på disken ja viisi ravintolasääntöä

Ladataan...
Juliaihminen

Terveisiä kesälomalta! Kävin tuossa maanantai-iltana humpuuttelemassa ja viettämässä pintaliitoelämää Ässän, Tiian ja Annan kanssa (kyllä, mulla on myös ystäviä, keillä ei ole Lilyssä blogia). Kampin yläkerran Korttelissa sijaitseva kalaravintola Fisken på disken tarjosi meille viiden ruokalajin illallisen (ja viinimenuun!) blogipostausta vastaan. Tähän tarjoukseen oli helppo lähteä. 

Mä olen lounastanut tuolla Kampin Kortteli-ravintolakerroksessa monta kertaa, se on tosi hyvä paikka lapsen kanssa, ja vielä parempi ilman lasta. Illalla en kuitenkaan ollut käynyt, ja nyt oli hauska nähdä, miten paikka toimii vähän juhlavammalle syömiselle. Toimiihan se!

Me näytettiin joltain omituiselta lahkolta, jotka siunaavat jokaisen annoksensa osoittamalla sitä pienellä lituskaisella esineellä (katso ärsyttävimmät turistikuvaajat-kategoriat). Toisaalta, annokset olivat niin ihanan näköisiä, että niitä oli pakko vähän kuvata.

Tuohon viiden ruokalajin maistelumenuseen kuuluu aluksi ranskalaiset luomuviljellyt osterit, joihin lorautetaan piimävinaigrettiä (superhyvää!). Vanhana osterinsyöjänä ilahduin, kun opin uutta: Osteri kuuluu syödä niin, että sitä puraisee ehkä yhden tai kaksi kertaa ja sitten nielee kokonaisena. Jos sen halkaisee suussaan, sieltä turskahtaa epämiellyttävää raudan makua suuhun. (Eli osterin sielu?)

Kuulin myös, että tuo on täydellinen hienostuneen ladyn after work -paikka: skumppa + osteri maksaa 6 euroa. Ei paha!

Seuraava oppi: tuo trendikäs pikku lehvä herkullisen härkätartarin päällä on köynnöskrassi. Mun tekisi mieli laittaa tästä lähtein jokaiseen ruokaani köynnöskrassia, se saa kaiken näyttämään niin pompöösiltä ja hienostuneelta.

Ja heti kolmas oppi perään: Sääntö kuuluu, että kaiken lautasella olevan saa syödä. Eli kukat, ruohot ja rehut poskeen vain. (Toki jos on joku muovikoriste mukana, niin voi käyttää omaa harkintaa.) 

Tartaria lukuun ottamatta pysyttiin merenelävissä: ostereiden jälkeen savustettu siika, muikut tomaattimajoneesilla ja pääruokana makrilli porkkanapyreellä. Nämä olivat kaikki erinomaisia! Kunnon kalaravintoloita ei Helsingissä ole niin monia, jo siksi tämä oli tosi miellyttävä kokemus. Tarjoilija oli superkiva ja asiantunteva, ja miljöö oli rauhallinen. Se oli harmi, ettei Fisken på diskenissä ole ikkunaa ulos, joten kaikki annokset piti kuvata sähkövalon alla. Lamppujen tuoma keltaisuus hankaloittaa ruuan instagrammaamista (LOL!!).

Mun suosikiksi jäi Rolling Moscato -jälkkäriviini (mainio etiketti) ja sen kanssa tullut jälkiruoka, eli valkosuklaavanukas koivugranitella, tattari-kaura-crumblealla ja paahdetulla valkosuklaalla sekä koivunmahlageelillä. Kokin mukaan tämä maistuu "kesämökiltä" ja tämä oli mun mielestä hyvä kuvaus jälkiruualle.

Mulle henkilökohtaisesti viides oppi oli se, että viiden ruokalajin viinimenu on mun kestokyvylleni liikaa. Kun viinit olivat vielä niin hyviä, niitä oli pakko siemailla antaumuksellisesti.

Onneksi tässä seurueessa mikään juttu ei ole liian nolo (ei siis mitenkään erityisesti ördätty tai häväisty itseämme, mutta kehiteltiin pari uutta yrityskonseptia ja lopuksi juttu meni kunnon horinaksi). Sitä paitsi aina voi laittaa jälkikäteen facessa viestiä, jossa kertoo vähän lisää sielunsa tuntemuksia. Oli erityisen ihnaa jutella Ässän kanssa kunnolla nyt, kun se on taas Suomessa käymässä Lissabonista. Sain Ässän vielä meille yökyläänkin, joten menin nukkumaan vasta joskus kahdentoista jälkeen. Villiä!

Tuo maistelumenu maksaa 55 euroa ja siihen kuuluva viinipaketti 46 euroa. Me toisaan saatiin tämä ilo ilmaiseksi, mutta saman hinnan voisin kyllä myös maksaa, hintalaatusuhde oli kohdallaan. Tosin ehkä mä en pystyisi ottamaan tuota koko viinipakettia, toleranssit ovat nyt vähän turhan matalalla. Katselin kuitenkin, että elokuussa siellä alkaa rapukausi, ja rapumenu kyllä kiinnostelisi. Katsotaan!

Ihana ilta, kiitos Fisken på disken ja kiitos Saara, Tiia ja Anna! <3 

Tänään minä tyttö lennän Berliiniin!

 

Fisken på disken Kampin kauppakeskuksen vitoskerroksessa

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

   

Share

Kommentit

Tiia Rantanen

Osterin sielu :DDD

saarah
visual diary

:D :D :D

Kiitos että laitoit musta kuvan, jossa näytän siltä et oon saanut 3 VIINIPAKETTIA ruuan sijaan.

(Kiitos yösijasta ja kaikesta) <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Etkö sää just ole siellä VIININ MAASSA tottunut ottamaan 3 viinipakettia?! 

No ei ny! Kauniilta ja iloiselta näytät!

viinipaketti (Ei varmistettu)

Perhana että on ärsyttävä oletus että kaikki juovat viiniä. " Viinipaketti vain koko pöytäseurueelle", lukee listassa.
Toivottavasti siellä löytyy ideoita ja älliä luistaa tästä jos pöytäseuruuessa on henkilöitä jotka eivät juo alkoholia.

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo, menee kieltämättä vähän hankalaksi, jos täytyy kaikkien orjallisesti ottaa se!

Vierailija (Ei varmistettu)

:D Mullekin viinipaketit on aivan liikaa, menee täysin ohi itse ruoka kun olen (olisin) niin tumuissa. Monissa paikoissa saa kuulemma viinit puolikkaina annoksina tyyliin 6cl per lasi, taisin joskus kokeillakin, pääsin omin jaloin kotiin vielä :D
Nykyään on niin vähän vapaa-aikaa että aika tarkkaan tulee valittua ne kemut joiden takia viitsii uhrata seuraavan päivän juomista toipumiseen.

Juliaihminen
Juliaihminen

Se on tuhannen tosi! En mä oikeasti pystu juomaan tällä hetkellä viittä lasia viiniä ilman eeppistä darudea ja kunnon huppeloa. Periaatteessa on ihanaa, että joku toinen valitsee ja päättää mun puolesta niin, että tiedän lopputuloksen hinnan (aina joutuu fine diningissä spennaamaan, mikä se loppulasku on, kun niitä hintoja niin kitsaasti ilmoitellaan!).

Tuo 6 cl kuulostaa tosi järkevältä vaihtikselta! Pitääkin koklaa ensi kerralla!

Kommentoi

Ladataan...