Pelottavan herkullinen kurpitsapiirakka

Juliaihminen

Söin viime viikonloppuna elämäni parasta kurpitsapiirakkaa. Se kurpitsamössö (sillä on ehkä joku kauniimpikin nimi) oli täydellisen suussa sulavaa ja sen tekstuuri tuntui jumalaiselta kielellä. Haikailen luultavasti sen perään lopun elämääni.

Lupasin tässä Halloween-postauksessani onkia piirakan reseptin Rialta. Ria on asunut jenekissä, ja hälle tuo Halloween on selvästikin todella tärkeä hommeli. (Rian ja Simon Halloween-juhlat ovat aina totaalisen eeppisiä. Punaisia drinkkejä koeputkista, karamellisoituja omenia, koverrettuja kurpitsoja, kaikki löytyy.)

Mutta pidemmittä horinoitta, tässä Rian resepti: 

Amerikkalainen kurpitsapiiras

Voitele vuoka ja iske siihen piirakkapohja (itse käytän niitä ympyrän muotoisia pakastepiirakkapohjia).

Täyte:

3 dl kurpitsaa (joko purkista, esim Missisippi Belle 100 % Pumpkin tai tuoretta kurpitsaa niin, että poista kurpitsasta siemenet, paloittele, keitä pienessä määrässä vettä täysin pehmeäksi ja soseuta)

2 dl sokeria

0,5 tl suolaa

0,25 tl jauhettua inkivääriä

1 tl kanelia

0, 5 dl jauhoja

2 munaa

2 dl kermaa (tai maitoa)

0,5 tl vanilijasokeria

Sekoita kurpitsa, sokeri, suoka ja mausteet. Sekoita munat joukkoon. Lisää maito ja vanilijasokeri. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Paista 15 minuuttia 200 asteessa, laske sitten lämpötilaa noin 100 asteeseen ja paista vielä 20 - 30 minuuttia, kunnes täyte on juustokakkumaisen eheä.

Tarjoile vaikkapa kermavaahdon kanssa. Nam!

 

Löytyykö lukijoista kovia leipojia tai kokkaajia? Pitäisikö mun laittaa useammin reseptejä?
(Mun lähipiiristä löytyy mahtavia ruuanlaittajia, joten voin aina vinkua niiltä ohjeita.)

 

 

 

Kommentit

Herkkuja ja hupsutuksia

Onpa houkuttelevan näköinen kurpitsapiiras. Olen tänä syksynä hurahtanut erilaisiin kurpitsaresepteihin ja syönyt kurpitsaa paahdettuna, keitossa, kurpitsapastassa ja muffineissa, mutta ihme kyllä perinteisistä perinteisin kurpitsapiirakka on jäänyt väliin. Täytyypä laittaa tuo resepti kokeiluun! Ja tämä lukija ainakin ottaa ilolla vastaan kaikki hyviksi todetut reseptit. Nälkä ei oo ystävä. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Oo, erinomaista kurpitsan hyötykäyttöä. Tuosta tulee varmasti messevä satokausityydytys.

ikki (Ei varmistettu)

Kiitos, tämän kokeilen

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Löysin sattumalta reseptisi ja jäin miettimään, että missä vaiheessa tuo 0,5dl jauhoja lisätään? :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Moi! Hehee, todella hyvä kysymys! Pitää tsekkaa tämä reseptin äidiltä, eli ystävältäni Rialta!

Juliaihminen
Juliaihminen

Okei, Ria vastasi! Jauhot laitetaan mausteiden kanssa yhteen, ja sitten koko hoito lisätään taikinaan :)

Riina tuolta alempaa (Ei varmistettu)

Aaarrggggg koska sille ei ollut mitään välivaihetta, ajattelin sen liittyvän jotenki pohjaan enkä laittanut sitä seokseen ja nyt piirakkani ei hyydy. Yhyyyyyyyyy. Ystäväni joutuvat nyt pettymään ja kaikki on pilalla.

No ei vaa. Nää kaverit saa multa aina vaan täysin epäonnistuneita leivonnaisia. Mut silti. Nyyh.

Riina (Ei varmistettu)

No siis just aamulla aattelin et tänään leivon kyllä kurpitsapiirakkaa kun aiomme katsoa 9h putkeen Stranger Things 2:sta. Niin on sitten teemaan sopivaa piirakkaa.

Että kiitosta tästä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Upeeta!!

Norppasi (Ei varmistettu)

Moikka entinen naapuri ;) Mistä ihmeestä löydän valmista kurpitsasosessa purkissa?! Prisma ja herkku koluttu läpi eikä osunut silmään sieltä mistä yritin etsiä...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.