Välkähdyksiä Koh Yao Noilta

Ladataan...
Juliaihminen

Lennettiin Chiang Maista Phukettiin, otettiin taksi satamaan ja veneiltiin itsemme Koh Yao Noin saarelle vajaaksi viikoksi. Sen aikana elämä oli melko raukeaa.

Istuin yksin uima-altaalla ja listasin pieneen mustaan kirjaani, mitä haluan elämääni enemmän ja mitä vähemmän.


Pelästyin pahemman kerran, kun uima-altaan reunalla käsiään pitkään lillutellut Alppu ottikin yhtäkkiä konttausaskeleet eteenpäin ja dippasi pää edellä altaaseen. Onneksi Tiki nappasi sen kiinni, eikä Alppu ollut moksiskaan. Karmea näky.


Ystäväystyin lukuisten gekkojen kanssa, jotka seikkailivat meidän bungalowin seinillä. Luotan siihen, että ne veivät mennessään Harri-hämähäkin, joka ilakoi yksi ilta katossa.

Seurasin vierestä, kun koko Koh Yao Noin saari harjoitteli Thaimaan prinsessan vierailua. Ja sieltähän se saattue lopulta tuli. Emme nähneet väläystäkään.

Uitin vauvaa Intian valtameressä. Se rakasti sitä, vaikka söikin hiekkaa ja joi merivettä.


Istuin skootterin selässä Alppu kantorepussa pitäen tiukasti kiinni Tikistä. Maisemat vilisivät silmissä, tuuli oli lämmin ja minä tunsin eläväni. (Toki pieni kuolemanpelko oli koko ajan läsnä.)


Seilasin pitkähäntäveneellä Khow-Ping-Kanin saarelle, jolla on kuvattu James Bond ja kultainen ase. Retkestä lisää myöhemmin.


Opin että ice hot chockolaten tilaaminen on aina virhe. Öö, mikä se edes pyrkii olemaan? Joku Katy Perryn biisi?


Söin katukeittiöstä yököttävää limalöllykkää, mutten jaksanut enää tilata uutta annosta, koska olin niin väsynyt ja nälissäni.

Katsoin televisiosta Russian Today -kanavaa, joka on täysin käsittämätön “media”. Se on käytännössä katsoen Venäjän propagandakanava kuitenkin tehty BBC-tyylillä. Hämäävää.


En palanut edelleenkään. Eikä palanut Tikikään. Ollaanko me vihdoin kasvettu aikuisiksi?


Luin Rakkaudenhirviö-kirjaa ja mietin, onko Suomi oikeasti niin karsea maa kuin Saara Turunen kirjoittaa. Onhan se tietystä näkökulmasta.

Huomasin, että Tiki pelkää eniten elämässään pieniä kissanpentuja. Jos semmonen vilistää Tikin jalkojen alta, mies kavahtaa niin kuin olisi nähnyt kummituksen. Sen sijaan hänen poikansa rakastaa kisuja enemmän kuin mitään muuta. Etenkin niiden hännästä repimistä :(


Panikoin vauvan vuorokauden kestävästä ripulista. Syötettiin sille pari päivää pelkästään Ella's Kitchenin safkoja (eikä annettu sen syödä hiekkaa ihan niin paljoa), ja vatsan toiminta normalisoitui.


Raavin noin kahtasataa hyttysenpistoa. 


Olin hirvittävän onnellinen.

 

 

Thukkasten Thaimaa-kuukausi:

Kuukauden reittisuunnitelma: Ensin pohjoiseen road tripille, sitten etelään rantalomalle

Helsingistä Bangkokiin: 10 tunnin lento vauvan kanssa

Vauva saapuu Bangkokiin

Chiang Mai on ihana paikka Pohjoisessa

Chiang main iltabasaari ja vauvan hippeytyminen

Mae Hong Son Loop eli road trip vauvan kanssa

Mae Sariang ja miten nukkua vauvan kanssa matkalla

Mae Hon Song ja miksi autiot resortit kammottavat     

Paissa glampackerina hippien keskellä

 

 

Share

Kommentoi

Ladataan...