Ladataan...
Juliaihminen

Kulttuurimamat ja -papat -ryhmässä kysyttiin hyviä kahviloita ja lounaspaikkoja, joiden eteen on helppo jättää nukkuva lapsi (mieluiten sellainen, joka on vaunuissa sisällä). Tällaisia paikkoja on lukuisia, ja koska minä olen sielultani todellinen kahvilamaakari (juuri sellainen kahviloissa politiikkaa puhuva ihminen, josta Habermas unelmoi, kyllä kyllä), ajattelin nyt tehdä itselleni ja muille palveluksen, ja listata mun lempipaikkojani, joiden eteen on helppo jättää lapsi vaunuissa koisaamaan näköetäisyydelle.

Mulla ei siis ole näissä paikoissa edes mitään itkuhälytintä messissä, kun näen heti, kun vaunuissa alkaa liikkua (ja tiedän odottaa, että tämä tapahtuu aina noin 1,5-2 tunnin unosten jälkeen). Olen ollut jo vuoden päivät hoitovapaalla aina perjantaisin, joten näitä tulee usein kierrettyä etenkin silloin, kun Alppunen koisaa. Valveilla olevan taaperon kanssa en ehkä jaksaisi hengailla tuntitolkulla näissä paikoissa, mutta nukkuva lapsi on täydellistä kahvilaseuraa - etenkin silloin, kun se on sijoitettu lasin toiselle puolelle.

Keskusta

Kiasma_ café

Kiasman kahvilaan mahtuu vaunuilla erinomaisesti sisälle, mutta olen huomannut, että se on täydellinen myös siihen tarkoitukseen, että lapsen jättää ulkopuolelle. Parasta on, että kesällä lasin takana on myös ilahduttavan näköisiä nuorisolaisskeittaajia. Jos mun pitää tehdä töitä keskustassa, suuntaan aika usein Kiasmalle, koska kahvilassa on sellainen ylevä, taiteellinen tunnelma. Siellä kahvia sielmailelssa vähän sellainen olo kuin tässä olisi joku hienokin ihminen. Lisäksi välillä intoudun käymään näyttelyssä työrupeaman jälkeen. Kiasmasta saa myös perus lounaan arkisin, mutta etenkin viikonloppulounas on siellä hyvä. Punajuurivuohenjuustokeitolle huomattava määrä pisteitä.

Kiasma_ café Mannerheiminaukio 2

Paulig Kulma

Sisustukseltaan, palvelultaan ja kahveiltaan aivan ihana paikka. Kivointa on hengailla yläkerrassa, mutta jos lapsi nukkuu vaunuissa, on jäätävä alas, mikäli siellä on tilaa.

Paulig Kulma Aleksanterinkatu 9

Kluuvikadun Fazer

Hienostunut vanhan hyvän ajan kahvila, josta saa myös lounaaksi mainion parin täytteen salaatin. Kesällä tähän ei tosin oikein voi jättää lasta nukkumaan, sillä edessä on tuolloin terassipaikat.

Fazer Café Kluuvikatu 3

Kallio

Ipi Kulmakuppila

Täällä mä luuhasin puolet äitiyslomastani. Kuuluu ihan mun suosikkipaikkoihini Helsingissä upean sisustuksensa ja kauniin valonsa vuoksi. Palvelu on aina erinomaista: Tässä paikassa todella rakastetaan vauvoja. (Myös alakerran hoitopöytätilat ovat erinomaiset.) Lounassalaatti ja -keitto ovat tosi jees. Ipistä saa myös edulliseen hintaan aamupalaa, brunssia en ole koskaan ehtinyt testaamaan, mutta vielä joskus! Sovin tänne usein myös haastatteluja, tosin silloin mulla ei ole lasta mukana.

Ipi Kulmakuppila Porthaniankatu 13

Kolo

Kallion ytimessä, mutta kuitenkin sen verran syrjässä, ettei tänne välttämättä eksy ellei tiedä mitä hakea. Olen ylistänyt aiemminkin Kolon taivaallista vegaanibrunssia, ja nyt kun mietin, niin pitääkin mennä taas Koloon käymään mahdollisimman pian.

Kolo Pengerkatu 9

Early Bird

Early Birdin aamupala "vanukasmunakkaineen" (kuten kerran eräs intsatuttavuus kuvaili heidän juoksevaa vanukasta) on vertaansa vailla. Olen monesti käynyt täällä hieman sekoilevan taaperoni kanssa, mutta palvelu on aina ollut lungin hyväksyvää. Lounasta täältä ei saa, vaan kyse on "all day breakfastista". 

Early Bird Kolmas Linja 12

Hilton Helsinki Strand

Tämä on tosi random valinta, mutta olen löytänyt itsestäni hotellien aulabaarien rakastajan. Hakaniemen Hiltonin aulabaari huokuu sellaista vanhaa loistoa ja glamouria (nimenomaan vanhaa, ehkä jotain kasarivibaa on aistittavissa). On ihana käydä tilaamassa tuolla pannullinen kahvia ja istuskella iltapäivää - vaunut nököttävät erinomaisetsi ulkona. 

Hilton Helsinki Strand John Stenbergin ranta 4

Sävy

Sävy on jo enemmän Sörnäisten ja Vallilan rajapinnassa, mutta erinomainen paikka. Aiakaspalvelu on jotenkin sellaista letkeää ja mukaansa ottavaa, tulee kotoisa fiilis. Iltaisin täällä järjestetään myös toisinaan keikkoja. 

Sävy Aleksis Kiven katu 12 

Vallila

Kahvila Vääksy

Vallilan Wall Streetille, eli OPn ja Norean ympäristöön on noussut ihania kahviloita ja lounaspaikkoja melko nopeasti. Tämän postauksen kuvat ovat tammikuussa avatusta Vääksystä, joka on ilmeisesti suunnattu lounaspaikaksi Osuuspankin työntekijöille. Se toimii kuitenkin tavan pulliaisillekin erinomaisesti sekä lounas- että kahvittelupaikkana. Sisustus on upea ja tilava. 

Kahvila Vääksy Vääksyntie 2

Helsingin kahvipaahtimo

Jos vietin Ipissä puolet äitiyslomastani, niin täällä vietin sitten sen toisen puolen. Täällä on superasiantunteva ja hauska henkilökunta - juuri nämä baristat ovat opettaneet minut juomaan mustaa kahvia. Muutaman asiakaspaikan kahvila on tyylikäs, ja sen edessä olevalla terassipenkillä on taivaallista istua kesäisin. 

Helsingin kahvipaahtimo Päijänteentie 2

Hermanni

Kellohalli

Nyt syksyn mittaan olen käynyt täällä perjantaisin Sofian kanssa lounaalla. Niillä on aina perjantaisin joku hauska teemamenu, tyyliin Vietnam tai Meksiko, ja ruoka on ollut aina tosi hyvää. Protokolla on sellainen, että Alppunen syö lounaansa seisovasta pöydästä ja sen jälkeen se riekkuu ympäri Kellohallia sukkasillaan. Se ei suosu laittamaan kenkiä jalkaan, joten nykyään mulla on aina varasukat mukana, koska tiedän, että talvisaikaan se kastelee sukkansa. Lounaan jälkeen kärrään sen uneen.

Tykkään myös tosi paljon Teurastamon Palemasta, mutta siellä tarvitsee melkeinpä itkuhälyttimen, jos mielii jättää lapsen ulkopuolelle nukkumaan. Olen toki tehnyt myös niin, että olen vain jättänyt lapsen uinumaan ja sitten käynyt silloin tällöin tsekkaamassa, että se on vielä unessa.

Kellohalli Työpajankatu 2

Muuta

Arabia: Nordic Light

Nordic Light on vähän sellainen henkilöstöravintola, mutta sieltä saa tosi hyvää lounasta ja parasta on siellä erinomainen lasten leikkinurkkaus ja paljon tilaa. Tämä sopii siis täydellisesti myös sellaiselle, jolla on yksi taapero ja yksi vauvelo.

Nordic Light Arabiankatu 12

Punavuori: Café Kuuma

Ai että, todelllinen hipsterimekka. Tänne kun menee, niin avokadot ne vain sujahtaa suuhun. Aika usein täynnä, mutta jos sattuu saamaan hyvin paikan, niin avot!

Café Kuuma Albertinkatu 6

Kruununhaka: Papu Café

Sympaattinen kahvila keskellä Krunaa. Täällä voi istuskella tovin myös läppärin kanssa. 

Papu Café Mariankatu 24

Ulkona syödyt lounaat ja juodut kahvit ovat mielestäni ehdottomasti paras tapa käyttää aikaansa ja rahaansa. Tämä on myös suuri syy sille, miksi olen halunnut edelleen pitää vapaata perjantaisin ja olla Alpun kanssa: Lattemamaelämä on vain niin uskomatonta luksusta!

 

Mitä muita hyviä kahviloita on, joiden eteen voi jättää helposti lapsen nukkumaan vaunuissa? Haluan laajentaa repertuaariani!

 
 
Kuvassa: Olin viikko sitten perjantaina Sofian ja hänen vavvelinsa kanssa testaamassa Vallilan Vääksyä, tykkäsimme! (Alppu nukkui ulkona.)
 
 
Lue myös vanha postaus:
 
Helsingin vauvaystävälliset lounaspaikat
 
 
 
 
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN
 

Share

Ladataan...
Juliaihminen

Mun sielussani asuu iso NIMBYilijä. Ottaisin kyllä takapihalleni selviytymisaseman, neulanvaihtopisteen, vammaisten hoitokodin (öö, miksi joku ei ottaisi, espoolaiset / kirkkonummelaiset menkää itseenne!) tai vaikkapa vankilan (tai siis miltei mun takapihallahan on jo vankila).

Mutta muraalit, niitä minä en näköpiiriini halua! Muraalivillitys on mennyt kuulkaa liian pitkälle. Aivan liian pitkälle. Nyt niitä tungetaan jokua jumalan nurkkaan ja koloon miettimättä kahta sekuntia, sopivatko ne vaikkapa 1950-luvun arkkitehtuuriin. Ei hyvää päivää! Ei hyvää yötä myös!

 

Se olikin sitten mun ainoa epäsuosittu mielipiteeni. Kaikki muut mun mielipiteeni ovat nimittäin tosi suosittuja!

 

Oliko jollakulla muulla joku epäsuosittu mielipide?

 

Kuvassa näette Tampereella bongaamani muraalin. Se oli mielestäni tehty tyylillä ja sen hyväksyin sisimmässäni.

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Share

Ladataan...
Juliaihminen

Junamatkailu ilman 2-vuotiasta. (Kolme yhdyssanaa: Pikkulasten leikkivaunu ruuhka-aikaan.)

Vaatekaupassa käyminen ilman 2-vuotiasta. (Toki 2-vuotias tuo hommaan tehokkuutta, kun on pakko sovittaa vaatteita kolmessa sekunnissa.)

Imuroiminen ilman 2-vuotiasta. (Siivoaminen 2-vuotiaan kanssa on kuin kuivaisi vedellä lattiaa.)

Vessassa käyminen ilman 2-vuotiasta. (Vaikka on toki kivaa, kun yksi "kannustaa" siinä vieressä ähisten: "Äh äh äh!" Mistä lie oppinut moisen kannustuksen?)

Nukkuminen ilman 2-vuotiasta. (Etenkin kun 2-vuotias on tullut siihen tulokseen, että hänen äitinsä kaula on erinomainen tyyny.)

Elokuvan katsominen ilman 2-vuotiasta. (2-vuotiaan kanssa leffa saa usein oman ääniraitansa, joka koostuu pädiltä tulevasta Pipsa Possun jumalattoman ärsyttävästä ihihihihi-naurusta.)

Ruuan laittaminen ilman 2-vuotiasta. (Onhan se toki ihanaa, kun 2-vuotias auttaa levittämällä keittiön joka ikisen kattilan ja kupon lattialle, jos vaikka äiti tarvitsisi niitä ruuanlaiton seuraavassa vaiheessa.)

Ravintolassa syöminen ilman 2-vuotiasta. (Ihailen, miten luontevasti 2-vuotias ottaa sukkansa pois ja asettaa sen lautaselleni.)

Herääminen ilman 2-vuotiasta. (Tietenkin päivään tuo oman hauskan lisäyksen se, että 2-vuotias herättää piirtämällä viikset kuulakärkikynällä naamaani.)

Varpaan oveen lyöminen ilman 2-vuotiasta. ("Ittu! Ittu!" Good times.)

Kadulla käveleminen ilman 2-vuotiasta. (Vaikka onkin ihan vitsikästä, kun 2-vuotias pysähtyy vilkuttamaan milloin koiralle, milloin autolle: "Moi moi auto!") 

Kirjan lukeminen ilman 2-vuotiasta. (2-vuotiaan lapsen ruho kirjan päällä on hienoinen näköeste.)

Saunominen ilman 2-vuotiasta. (Kukapa sitä nyt haluaisi löylyssä istua, kun voi kolmen sekunnin välein kavuta lauteilta ulos ja sitten taas tulla sisälle saunaan ja sitten taas rynnätä ulos?)

Ja toisaalta kuitenkin, arvostan myös enemmän kuin mitään:

Elämä 2-vuotiaan kanssa. Maailman parasta! <3

 

Mitä te olette viime aikoina arvostaneet?

 

Lue myös:

Odotapa vain, pian se on vielä ihanampi

Lord is testing me (and the lord's name is Alppu)

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Share

Pages