10+1 jouluelokuvaa

Kaikki mitä rakastin

Kilisee, kilisee kassissa, kassissa, kassissa

kilisee kilisee kassissa kymmenenplusyksileffavinkkiäjouluksi.

Näin aikuisena sitä usein haikailee sen joulumielen perään, joka lapsena valtasi ihmisen viimeistään marraskuussa. Jouluelokuvien katsominen on erittäin toimiva tapa virittäytyä joulutunnelmaan, vaikka et enää laskisikaan päiviä joulupukin tuloon.

Mikä tekee elokuvasta jouluelokuvan? No ei ainakaan se, että joku studiopomo laskelmoi, että nyt tehdään jouluelokuva (kröhöm, Four Christmases ja muut kamaluudet).

Jouluelokuvissa tärkeää: niissä täytyy jotenkin olla läsnä joulu ja/tai uudenvuodenaatto. Yksikin jouluinen kohtaus riittää tekemään jouluelokuvan, vaikka leffa muuten sijoittuisi kesään. Tärkeintä on kuitenkin tunnelma.

Ja kaksi: niiden pitää olla joka vuosi ne samat. Joskus tulee uusia. Joistain elokuvista vain tietää heti lopputekstien alkaessa, että tästä tulee jouluelokuva. 

Tässä 10 elokuvaa, joita itse katson joulun alla ja yksi itselleni uusi, jonka aion katsoa tänä jouluna.

1. Wonder Boys (2000)

Yksi kaikkien aikojen lempielokuviani (ja kyllä, paljon parempi kuin se kirja. Lakatkaa väittämästä, että kirja on aina parempi! Väitteessä ei ole perää eikä logiikkaa. Miksi kirja olisi aina parempi? Huonoja kirjoja kirjoitetaan joka päivä. Vaikka ei Chabonin kirja kyllä huono ole).

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: kaikki ne kohtaukset, joissa seistään lumihangessa tai juodaan jouluisia cocktaileja pönöttävän kulttuuriväen seurassa.

2. Jäämyrsky (The Ice Storm, 1997)

Leffa on 90-luvulta, mutta sijoittuu 70-luvulle. Idyllisessä connecticutilaislähiössä sekä aikuiset että lapset miettivät what's it all about? kiitospäivän jälkeisenä viikonloppuna. Sitten iskee jäämyrsky.

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: no, elokuvan nimi on jäämyrsky. Siinä sataa lunta.

3. Rakkautta vain (Love Actually, 2003)

Otetaan tähän kolmoseksi itsestäänselvä valinta. Miljoona tarinaa, jotka kaikki päättyvät hyvin.

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: kun kävimme lukioikäisinä katsomassa tämän leffateatterissa huokailimme siis tää niin katotaan tästedes joka joulu ja sitten lauloimme kaksi viikkoa putkeen Mariah Careyn All I Want for Christmasia.

4. Kuvitteelliset sankarit (Imaginary Heroes, 2004)

Elokuva käsittelee perheen selviämistä vanhemman pojan, urheilutähden itsemurhasta. Lempileffakamaa tämäkin. Huom. esitetty myös nimellä Arjen kulissit.

Jouluelokuva-status ansaittu: kauniilla uudenvuodenkohtauksella ja tällä.

5. Bridget Jones - elämäni sinkkuna ( Bridget Jones's Diary, 2001)

Ah, joskus oli aika, kun romanttisen komedian sankaritar joi liikaa, poltti tupakkaa, käytti rumia pikkareita ja oli a little bit fat. Kakkososa on karsea, ykkösosa on edelleen timanttia. Joulutimanttia.

Jouluelokuva-status ansaittu: no vaikka millä! Kornit jouluvillapaidat, Bridget laulamassa Without You'ta firman pikkujouluissa, pussailua lumisateessa. 

6. Paha pukki (Bad Santa, 2003)

Joudun aina perustelemaan rakkauttani Pahaan pukkiin. Kyllä, DVD:n kansi näyttää ihan Ö-luokan sekoilukomendialta (sellaiselta, joita esitetään Neloselta sunnuntai-iltapäivisin ja jotka eivät naurata ketään), mutta kun Paha pukki on oikeasti hauska.

Huumori on juuri omaan makuuni sopivalla tavalla absurdia (kiljun edelleen naurusta joka kerta, kun se penska sanoo because you went to bathroom on mommy's dishes? ja Billy Bob Thornton vastaa what the fuck? No!). Ja kaiken sen kiroilun, ryöstämisen ja viinanjuomisen seasta se löytyy: joulun sanoma.

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: elokuva kertoo joulupukista.

7. The Holiday (2006)

Ei kaipaa selityksiä. On se vaan niin ihana. Arthur!

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: katso leffa. Eihän tämä voi olla mitään muuta kuin jouluelokuva!

8. Fanny ja Alexander (Fanny och Alexander, 1982)

Tätä katsottiin meillä usein jouluna, kun olin lapsi. Lapsuudesta leffasta oli jäänyt mieleen ahdistava tunnelma kamalan isäpuolen vuoksi, ja siksi suostuin katsomaan tämän uudestaan vasta aikuisiällä. 

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: elokuvan 1900-luvun alkuun sijoittuvat joulukohtaukset ovat taianomaisia.

9. Die Hard (1988)

Karsee terroristi pilaa joulun, mutta Bruce Willis pelastaa.

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: SE JONKA MIELESTÄ DIE HARD EI OLE JOULUELOKUVA EI TAJUA JOULUSTA MITÄÄN!

10. Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry Met Sally, 1989)

Tämä oli ykkösenä romanttiset komediat -listauksessani, jossa mainitsin tämän myöskin yhdeksi lempielokuvistani. Katson tämän yleensä nimenomaan joulun tienoilla.

Jouluelokuva-status ansaittu, koska: elokuvasta jää hyvä mieli, ja koska ratkaisevin kohtaus sijoittuu uudenvuodenbileisiin. Ja on tässä muitakin joulukohtauksia, haetaan kuusta, talvinen New York ja niin edelleen. Tärkeintä on kuitenkin se, että tämä on vuodesta toiseen ihana.

+ Elf (2003)

En ole itse vieläkään nähnyt tätä elokuvaa, jossa Will Ferrel hössöttää sympaattisena tonttuna, mutta tiedän, että se löytyy tosi monen pakolliset joulukatsottavat -listalta. Aion katsoa sen tällä viikolla.

Olisi kiva kuulla, mitä leffoja te katsotte joulusta toiseen!

Kommentit

Ah, kiitos! Lähetänkin lapsen listan kanssa Filmtowniin, kun me Pölkyn kanssa keskitytään koko joulun ajan luutumiseen, enimmäkseen sohvalla. Osa leffoista (ehkä kaikki?) nähtyjä, mutta ei haittaa mitään! The Holiday, Ms Jones ja Die Hard ovat ainaskin ikisuosikkeja.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juuri äsken mietin, että pitääpä katsoa jokin joululeffa, mutten saanut mieleen muuta kuin Love actuallyn. Ei siinäkään tietenkään mitään vikaa ole, olen vain nähnyt sen niin monesti. Joten kiitos tästä listasta, tuli aivan kuin tilauksesta!

Emmanuelle (Ei varmistettu) http://nymphalisio.blogspot.com

Ei ole varsinaisesti elokuva, mutta joka joulu pitää katsoa ainakin osa Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjan maratonista. Joulua ei ole, jos sarjaa ei katso joulupäivänä. :)

Jos Love actually tulee sopivaan aikaan, katson myös sen. Jos muistan.

Luru
Changes

Hmmm, kröhöm.... Noo, tuota, ihan rehellisesti parhaiten joulumielen minulle tuovat Yksin kotona 1 ja 2. :) Kehtasinpas sanoa! :D 

Kakkospaikkaa joulumielielokuville pitävät Pikku naisia ja The Holiday. :)

Sofie_ (Ei varmistettu)

Sama kuin Lurulla, Yksin Kotona 1&2 ovat ehdottomasti eniten joulufiilistä tuovat leffat. Ehkä päällimmäinen syy on että Maikkari näytti ne joka joulu kun olin junnu...
Meillä kuuluu jouluun myös Ylpeys ja ennakkoluulon katsominen, vaikka sarja ei kovin jouluisa olekaan.

Bananas (Ei varmistettu)

Katsoin tänään suomalaisen Joulutarinan vuodelta 2007. Liekö flunssan vai elokuvan ansiota, että itkin lähes koko leffan läpi. Aivan ihana!!

J/skipped-heartbeats (Ei varmistettu) http://www.skipped-heartbeats.blogspot.fi

Icestorm on huippuelokuva, joskaan en sitä katsoisi joulunajan elokuvaksi kun on synkähkökin ja joulu ei siihen juuri liity :) Mutta makuasia, huippu kuitenkin!

Four Christmases taasen mun mielestä oli ihan hyvä hömppä, vaikka onkin tehty ehkä kyseenalaisista syistä.. Holiday - paras! Mutta kaikkein parhaimpia ovat Yksin kotona 1 ja 2. Niin nostalgisiakin. Ehkäpä teen oman postauksen lemppareistani.

toVierailija (Ei varmistettu)

Yksin kotona 1 on ihan ehdoton joululeffa, samoin tietysti ulkoa sana sanalta osattu, aina vaan niin ihanan liikuttava Ihana on elämä. Lyhyemmistä pätkistä Kaverille ei jätetä/Pikkujoulut on ihan loistava, katsoin sen taas kun se tuli telkusta ja nautin täysin siemauksin. Näillä kolmella saa joulun.

Vierailija (Ei varmistettu)

Liityn Yksin kotona 1&2 -puolueeseen. Jouluun kuuluvat myös seuraavat kaksosparit:
Addams Family 1&2
Ghostbusters 1&2
Nunnia ja konnia 1&2

(Ja toki myös Die Hard 1&2.)

Rippe (Ei varmistettu)

No sehän on just se Bridget Jones 1, ja olen ihan täysin samaa mieltä kaikesta, mitä tuossa mainitsit! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin tykkään "Pikku naisia" -elokuvasta, erityisesti jouluaikaan katsottuna. Siis nimenomaan vuoden -94 elokuva, jossa on Winona Ryder ja Christian Bale.

Myös Kuolleiden runoilijoiden seuran yhdistän jollain lailla jouluun. Tai no, ehkä syksyynkin.

Muikkis (Ei varmistettu) http://repeataftermeicandothis.blogspot.com

Mä katson joka joulu The Grinchin. <3

NinaVee
Väreilyjä

Voih, Holiday on niiiiiiiin ihana! Lisäisin vielä listaan Yksin kotona 1, Ihana elämä ja The Snowman (ei tosin pitkä leffa mutta ihana ja jouluinen joka tapauksessa). Oi, tulisipa äkkiä pyhät ja pääsisi suklaarasian kanssa tv:n ääreen!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitti kamut kommenteista ja vinkeistä! Kyllä, Yksin kotona 1&2 pitäisi ehdottomasti olla listassa!

Pohdin myös Kuolleiden runoilijoiden seuraa, mutta vaarana oli tämän(kin) listan paisuminen hillittömäksi :)

Ja Jane Austen toimii aina jouluna!

Vierailija (Ei varmistettu)

Päivä ilman sotaa (Joeux Noël) on pakko katsoa joka vuosi.

PSK
Insert Cool Phrase

Yksin kotona. (Macaulay Culkin on myös ihana Tyttöni mun -elokuvassa.)

Vierailija Kate (Ei varmistettu)

It's A Wonderful Life tietenkin ja se lumiukkoanimaatio.

marietta

Ooooo mikä postaus! Itse katsoisin While You Were Sleeping, joka on päässyt myös romanttisten komedioiden top-listalleni. 

Lotta-Aurora (Ei varmistettu) http://mennin.blogspot.fi

Joulupukki ja noitarumpu! Sille ei vaan löydy kilpailijoita joululeffa-kategoriassa. Ainoa elokuva, joka minun on pakko saada katsoa joka joulu.

Kauko (Ei varmistettu) http://samatoisaalla.blogspot.com

Mä koko ajan odotin listaa alaspäin rullatessa, että milloin se sanoo sen The Family Stone (Perheen jalokivi) ja olin kuin olinkin äimänä, ettei sitä löytynyt juuri Sun listasta.

Niin. Moi. Oon Kauko ja kommentoin ekaa kertaa.

Unia

Nightmare Before Christmas toimii niin halloweenina kuin joulunakin!  Ja Rare Exports on tuorein jouluklassikkoni, toimii mulle paljon paremmin kuin romcomit. :D

Ja katsoin tässä vasta taannoin Bridgetin kun se tuli telkkarista ja hoksasin, että vaikken tykkää romanttisista komedioista niin se toimii koska se ei ole muovinen niin kuin jenkkiromcomeilla on tapana olla. Siinä on jotain ihanan aitoa kaikesta hömpötyksestä ja hössötyksestä huolimatta. Ja niin kuin sanoit, sankaritar joka on vähän pullea ja joka juo, polttaa ja kiroilee liikaa. Voisitteko muka ikinä kuvitella jenkkileffassa moista ilmestystä? En minäkään. 

 

Mervi (Ei varmistettu)

Repesin tuon Die Hardin kohdalla, en osannut odottaa. :D

Holidayta ja Love Actually myydään syystäkin yhteisbokseissa, itselle ostin muutama vuosi sitten vielä paremman lootan jossa on myös Bridgetit mukana. Joulu pelastettu! :)

Muuten jouluelokuviani ovat Aamiainen Tiffanylla (koska Audrey), Babe - urhea possu (kasvissyöjän must -joululeffa), kaikenlaiset "aikuinen nainen palaa kotiinsa" -leffat, kuten Jumalaiset jajasiskot, Sweet Home Alabama ja One true thing. Niin ja Harry Potterit! Maratonina tänä jouluna, tottakai. Niissä on vissiin melkein jokaisessa niin ihana luminen maisema ja joulufiilis jossain kohtaa, ja taikuudethan nyt kuuluvat ehdottomasti jouluun.

James Stewartin Ihmeellinen elämä on kyllä aika pakko myös katsoa, menivätkin sekoittamaan Ylellä sen esityspaikan mutta onneksi sekin löytyy dvdltä.

Muutenkin noin yleisesti telkkarista pitää katsoa jokainen joululeffa mitä tulee, olipa pääosassa kuka tahansa Arnold Schwartzenegger tai Tim Allen. :D Elf ja Grinch <3

Youtubesta bongasin vanhoja joululeffoja vasta KOKONAISINA (luulin että sinne ei saa laittaa mitään kokonaisuudessaan vaan muuttuhan nuo käytännöt onneksi), löytyi Miracle on 34th streetiä ja Holiday Inniä, eli niitä juurikin parhaita mustavalkoisia joululeffoja joita ei valitettavasti enää Suomessakaan telkkarissa näytetä.

Tuosta listasta Wonderboys on niin kovalla kulutuksella ympäri vuoden että sitä ei voi enää joululeffaksi laskea. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiss Kiss Bang Bang!!! Koska Robert Downey Jr. ja joulu.

Kris (Ei varmistettu) http://sudenhetki.blogspot.com

Saksikäsi Edward!

Koska: SAKSIKÄSI EDWARD!

Ja Where The Wild Things Are. Koska se tavoittaa lapsuuden tunnelman sellaisella tavalla, joka voi joinain jouluina olla tarpeen.

Tee (Ei varmistettu)

Muistan lapsuudesta sen, että kinkkua paistettiin yöllä ja silloin minäkin sain valvoa. Kinkunvalvojaisten aikaan tuli "joka joulu" telkkarista Uneton Seattlessa. Todennäköisesti se tuli vain pari kertaa sattumalta samaiseen yöaikaan, mutta mielleyhtymä uunituoreen kinkun ja Unettoman välillä on jäänyt ikuiseksi.

(Itsehän olin toki Uninen Turussa, mutta pakko oli valvoa kun kerrankin luvan kanssa sai. Teinivuosien hillittömin joululeffa oli mielestäni tietenkin The Grinch! Luulen suhtautuvani siihen samoin kuin sinä Pahaan pukkiin.)

Tiinatuulia (Ei varmistettu)

Unta vai rakkautta (While you were sleeping, USA 1995), osissa Sandra Bullock, Peter Callagher, Bill Pullman. Takuuvarma! Tuttu ja turvallinen, hyvin jouluisa ja romanttinenkin. Ei ehkä mikään tajuntaa avartava laatuleffa (kaikella rakkaudella), mutta kuului lukiossa minun sairaspäivä-elokuviin ja sopii joulun alle kuin nenä päähän :)

Madelen (Ei varmistettu) http://kuplabubbla.blogspot.fi/

While You Were Sleeping on ehdoton joulun alla, kuten myös moni muu sinun listallasi oleva. Toinen kiva jouluelokuva on Sydnien jo mainitsema The Family Stone.

Tänään yksi kanadalaisperäinen tyyppi totesi A Christmas Storyn olevan siellä päin joulusuosikkeja. Pitää sekin tsekata :)

vierailija (Ei varmistettu)

Hienoa löytää joku muukin, joka ymmärtää Fannyn & Alexanderin ihanuuden! Siitä elokuvasta välittyy upeasti lapsuuden joulujen taianomaisuus. Tunnelma toki muuttuu hieman loppua kohti ja onhan se sairaan pitkä elokuva, mutta minusta se sopii jouluun täydellisesti.

Meillä muutenkin taitaa olla aika samanlainen elokuvamaku.

t. woodyallen-4ever

Karoliina

Love Actually ja Lumiukko on ainoat, joita nykyisin oikeasti katson joka joulu(kuu), mutta periaatteessa voisin katsoa ja joskus katsonkin esim. It's a Wonderful Lifen ja ranskalaisen Eräs joulutarina -leffan (suosittelen, jos et ole nähnyt, on vuodelta circa 2008). Fanny ja Alexander kuuluu myös minulle ihaniin lapsuusjoulumuistoihin, mutta noloa kyllä, en ole varma, olenko nähnyt sitä koskaan kokonaan.

Pikkusiskon kautta tutuksi tuli myös täällä mainittu Yksin kotona, joka on kyllä jouluisa.

Wonder Boys, Jäämyrsky, Bridget Jones ja Kun Harry tapasi Sallyn on kaikki ihania ja voisin hyvin katsoa niitä jouluna. (Olen muuten pitkään suunnitellut myös lukevani Wonder Boysin ja säikähdin nyt, että eikö se muka ole hyvä kirja??)

Die Hard oli minusta huippu ala-asteikäisenä, mutta en ehkä uskalla enää kokeilla onneani sen kanssa.

Piih (Ei varmistettu)

Love Actually pitää nähdä joka joulu tai yleensä viikko, pari ennen joulua niin pääsee fiilikseen. Ja itken aina tuossa kohdassa, mistä oli kuva blogissa.

Olga (Ei varmistettu)

Ihmeellinen on elämä, Lumiukko, Rakkautta vain, Bridget Jones ja Ylpeys ja ennakkoluulo ovat minun jouluelokuvani. Tänä vuonna haluaisin nähdä myös Joulutarina- ja Joulupukki ja noitarumpu -elokuvat. :)

en saison

Tiedän hyvin, ettei Ylpeys ja ennakkoluulo ole elokuva (siis se paras versio, BBC:n vuoden 1995 sarja), mutta se vain kuuluu niin jouluun. Päättyyhän se ainakin lumisateisiin suukkoihin hevoskyydissä, aah!

YLE on ystävällisesti sen antanut lahjapakettina joulupäivä- tai tapaninpäivämaratonina, mutta surukseni huomasin tänä vuonna, että Y&E:tä ei tule. Noh, onneksi on DVD:t.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun paras joululeffamuisto liittyy vuosia, vuosia sitten televisiosta tulleeseen leffaan, jonka tarina perustui ensimmäisen maailmansodan ihmeeseen, jolloin toisiaan vastaan taistelleet alkoivat jouluna pelaamaan jalkapalloa ei-kenenkään-maalla. Voi kunpa muistaisin sen leffan nimen.

-kaisa (Ei varmistettu)

mainittujen holidayn, rakkautta vain sekä yksin kotona 1+2 lisäksi omaan joulun tunnelmaan laskeutumiseeni kuuluu rakastutaan (falling in love). joka ei ole jouluelokuva, mutta meryl streep ja robert deniro tapaavat jouluostoksilla. jotenkin se tunnelma... on se vaan niin jouluun kuuluva elokuva!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joyeux Noël eli Päivä ilman sotaa katsottiin vaihtariporukassa joulun alla, saksalaiset, ranskalaiset ja muutama muukin kansallisuus sulassa sovussa. Siitä lähtien ehdoton joululeffa. Elokuvassa on kaunis joulun ja inhimillisyyden sanoma. Eikä myöskään sovi unohtaa ihanaa Guillaume Canet'ia.

Turhat jorinat

Rare Exports oli hyvä! Pitääpä hankkia se DVD:nä, niin on millä pitää juniori aisoissa tulevina vuosina... ;)

Kaoka (Ei varmistettu) http://kaokasinsomnia.blogspot.fi/

Tokyo Godfathers ehdotomasti! Ja se Beatrix Potterin räätälisatuun perustuva animaatio oli lapsena jokajouluista katsottavaa, pitäisikin joskus katsoa se pitkästä aikaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

rare exports! aika pelottava mutta ihan paras!

nain sen taalla rapakon takana leffateatterissa englanniksi teksititettyna, ja kun loppuratkaisun kohdalla yksi paahenkiloista huutaa "vittu joo!" se oli kaannetty "stars align!".
nauroin itseni tarviolle tasta kaannoksesta.

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Sympaattinen kasarileffa jota en muista koskaan Suomessa näytetyn: A Christmas Story. Joku taisi sen jo aiemmin mainitakkin. Todella mainio elokuva!

Must on tietty Painajainen ennen joulua. Ja Die hard!

Vierailija (Ei varmistettu)

Joulun alla katson Uneton Seattlessa sekä Pokka pitää -sarjan joulujakson. Ylpeys ja ennakkoluulo -maratoonista on nähtävä vähintään pätkä.

Liinaletti (Ei varmistettu) http://www.lettisekaisin.blogspot.com

Omaan listaan kuuluu tietty Yksin Kotona 1&2, Love Actually, The Holiday, The Family Stone, Kaunotar & Kulkuri (ei-dubattuna tietysti! Tupsun murre <3) ja jostain syystä eka Narnian Tarinat, koska se tuli katottua joskus jouluna ja talvi on siinä niin kaunis vaikka onkin sortoa :) Myös Dreamgirls on jotenkin jouluelokuva, kun se on niin pitkä ja kimmeltävä!

il0na (Ei varmistettu)

elf! jotenkin niin päätön ja typerä että on jo hyvä. ja ihana zooey deschanel<3

nightmare before christmas kuuluu omaan jouluun ja yle näyttää rare exportinkin nyt tässä lauantaina.

susse (Ei varmistettu)

Mukavaa kun listassasi on sellaisiakin elokuvia joita en ole nähnyt. Oma suosikkini viime vuosilta on Eräs joulutarina. Pääosassa mm. Catherine Deneuve, sijoittuu jouluun mutta ei sisällä jouluhössötystä. Yksi lempielokuvistani tunnelman takia, muulloinkin kuin jouluna.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa, että Elf löytyi viimeisenä listalla! Menetin jo toivoni Harryn ja Sallyn kohdalla, mutta sieltä se tuli! Will Ferrell toki jakaa mielipiteet, mutta koska nauran jo pelkälle kuvalle miehestä, on Elf ehdottomasti lempparijouluelokuvia. Ja siiiiis, leffan ilmestymisestä on about vuosikymmen, mutta kunnioitettavan aktiivisesti viihdytetään vielä ties missä;
http://www.facebook.com/buddytheelf
https://twitter.com/ItsMeBuddyThElf

iinuskaaaaaa (Ei varmistettu)

Voih, The Holiday on niiiiin ihana! Odotin, että listaltasi olisi löytynyt myös Tim Burtonin Painajainen ennen joulua. Se kuuluu ehdottomasti omiin joululeffasuosikkeihini.

Kesätyttö (Ei varmistettu) http://pinjasdiary.blogspot.fi/

Kai se oli pakko kattoa eilen tän postauksen jälkeen the holiday ja ahhh mä niin rakastuin siihen <3

vierailija (Ei varmistettu)

Unohdit listasta kyllä Yksin kotona-leffat. Ne on ihan ykkösiä.

Ja mielestäni Bridget J kakkososa huikean paljon parempi kuin ykkönen ! :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle joulun tuo Lord of the Rings -maraton, extended versiona ehdottomasti! Selittyy varmaan sillä, että luin kyseisen tiiliskiven ékaa kertaa juuri joululomalla. Niin, ja koska muulloin olisi aikaa omistaa elokuville näin pitkä aika? :)

tiia_

How the Grinch Stole Christmas - siis se 60-luvun piirretty. Ei ole joulua ilman sitä! Ja sitten Love Actually, ehdottomasti. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eräs joulutarina on semmoinen joka kolmas joulu katsottava leffa. Aika tyly ja ranskalaisen kumma, mutta sit siellä pinnan alla luikertelee kaikkea kaunista ja koskettavaa, jännästi aitoa.

Kans Astrid Lindgrenin filmatisoinnit, erityisesti lumiset sellaiset on ihan must. Peppi valtavassa raitapaidassa vierittämässä lumipalloa ja katsomassa ikkunasta Tommyn ja Annikan joulua, Eemeli kun se saa susiansaansa Komentooran, jopa Taina Tomera saa mut niiskuttamaan sohvannurkassa, niin itsestään selvän koskettava kuin se onkin.

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.