15 kilometriä kotoa

On muodostunut jo jonkinlaiseksi perinteeksi tehdä kesällä turistimatka Naantaliin. Sanokaa vain yksinkertaiseksi, mutta ranta, meri ja vanhat puutalot jaksavat vuodesta toiseen ihastuttaa.

Naantalin rannassa ja vanhassakaupungissa jaksaisi helposti pyöriä koko päivän, mutta tällä kertaa visiitti jäi aika lyhyeksi, sillä sää ei suosinut turisteja ollenkaan.

Pieni pyrähdys Saulin, Jennin ja Muumiperheen naapurissa teki kuitenkin tehtävänsä, sillä sain edes pariksi tunniksi lomafiiliksestä kiinni. Söin possunkylkileivän, stalkkasin japanilaisia turisteja ja mietin, millaista olisi olla presidentti. 

Niin ja - Naantalissahan on mahdotonta käydä ilman, että aloittaa sen keskustelun:

Aattele, täähän on niin lähellä Turkua. Hyvin voisi asua täällä idyllissä ja käydä vaan kaupungissa töissä.

(Ja kyllä kyllä, tiedetään, että ne idyllisen osan vanhat talot maksavat mansikoita eikä niitä oikein koskaan ole edes myynnissä, ja että Naantalissakaan ei suinkaan aina ole kesä, mutta ne realiteetit eivät kuulu tähän keskusteluun.)

Kommentit

NinaVee
Väreilyjä

Arvaa Eeva mitä? Olen kehittänyt blogiisi oudon suhteen. :) Aina kun huomaan että sinulta on tullut uusi postaus alkaa keittiössä hyörintä. Haluan nauttia blogisi tarjoamista nokkeluuksista, viisaista ajatuksista ja kauniista kuvista täysin siemauksin ja siksi blogisi kaveriksi on pakko keittää teetä ja ottaa pari keksiä. Kun tee on valmis ja keksit vieressä voin vasta avata postauksen ja ryhtyä nautiskelemaan koko setistä. Onneksi olet nyt kesällä postannut vähän harvemmin, muuten nuo keksit alkaisivat näkyä takamuksessa nykyistä enemmän. :) 

Magenta

Ihania kuvia Naantalista! Se vaan yksinkertaisesti on niin idyllinen ja kaunis paikka. Kunpa pääsisin tänäkin kesänä edes piipahtamaan siellä... :)

Eeva Kolu

NinaVee, haha, ihan mahtava tapa! Pitäisiköhän lisätä tuohon banneriin "Kaikki mitä rakastin - parempaa keksien ja teen kanssa"? :)

Magenta, toivotaan, että pääset! On se vaan niin ihana :)

pienisisko
Spin off

Ihania kuvia melkein-aina-aurinkoisesta Naantalista. Nuoruus-, tai siis teinivuosina meillä tehtiin juurikin tuota, että asuttiin Naantalissa ja käytiin Turussa koulussa ja töissä. Ja voin luvata että kyllä siellä melkein aina paistoi aurinko! Ja elo oli ihan varmasti sen tunnin bussimatkan arvoista. Naantali on ehdottomasti yksi Suomen pikkuisista helmistä :)

Nöpsy (Ei varmistettu)

Aah iloisia kauniita ihmisiä. <3

kulmio (Ei varmistettu)

Voih, onpa tuttuja maisemia. :) Entisenä naantalilaisena, nykyisenä turkulaisena voin kyllä todeta todeksi tuon, ettei Naantalissakaan aina aurinkoista kesää ole, ja varsinkin talvisin Turku on paljon tunnelmallisempi. Mut on se silti vaan aina niin ihana ja rakas paikka!

sanumaria

Kotikonnut <3 Mä käyn aina tuolla vanhassa kaupungissa pyörimässä kun käyn porukoilla. Ja talsin Rakkauden polun alusta loppuun. Ja istun Lappalaisten kallioilla ja kattelen auringonlaskua. Ja käyn tsekkaamassa miltä se jäähalli näyttääkään, kun siellä tuli vietettyä tunti jos toinenkin nuorena :)

Ano vaan (: (Ei varmistettu)

Hei ihanaa, mulla on sama tapa kuin Nina Veellä tuolla ylhäällä! Tosin teen sijasta kahvia, mutta keksiä myös eikä postausta voi lukea, ennen kuin on kahvit ja keksit vierellä!

Riina

Ihania kuvia ja ihana sinä! Muistaakseni teit joskus Trendin puolella postauksenkin aiheesta, mutta saanen kysäistä vielä pikaisesti, että millaisella välineistöllä upeat kuvasi syntyvät?

*Anselmi (Ei varmistettu)

Voi minkä teit! En ole ehtinyt käytä kotona Naantalissa melkein vuoteen ja nyt varsinkin kesällä olen potenut suunnatonta koti-ikävää. Tämä postaus ei ainakaan yhtään auttanut! Kuukauden päästä lomalle kotiin &lt;3

Yann (Ei varmistettu)

Voi ihanaa miten hameesi mätsää tuohon ikkunakatokseen (vai miksiköhän sitä kutsutaankaan: D)

Harmittelen muuten muotikolumnisi lopettamista Trendissä: C Onneksi et kuitenkaan kokonaan lopeta!

Kaunopuheinen (Ei varmistettu)

Oi kaunis Naantali:) Mitä paikkoja siellä erityisesti suosittelisit? Ja mistä oi mistä noita herkullisen näköisiä leipiä saa?

Eeva Kolu

Kiitos kommenteista! Vastaan nopsaan kysymyksiin:

Riina - mulla on kamerana Canon 550d ja objektiiveina 50mm/1.4 ja 28mm/2.8. Ja Trendin arkistoista tosiaan löytyy yksityiskohtaisempi selostus!

Kaunopuheinen - noita leipiä saa Kaivohuoneelta. Suosittelen hyörimään siinä rannan ja vanhankaupungin tuntumassa, siellä on vaikka mitä ihania taloja, ravintoloita ja piskuisia hotelleja :) Ja puistokin löytyy.

Vierailija (Ei varmistettu)

Naantalissa elämäni ekat 20-vuotta viettäneenä voin kertoa, että edelleen juurikin nuo maisemat iskevät meikäläiseenkin ja tuo nostalgisen fiiliksen. Silloin, kun asuin Naantalissa, en niin osannut arvostaa kaupungin ihanuutta, nyt jälkeenpäin kylläkin. Maisemat ja tunnelma ovat ihanat, valitettavasti elo kuitenkaan ei tuollaisessa pikku kylässä silloin ollut niin auvoisaa.. Toivon totisesti, että ajat ja olot olisivat sittemmin muuttuneet parempaan suuntaan,mutta kuulemani mukaan näin ei kuitenkaan valitettavasti ole. Itse en kovin helposti muuttaisi takaisin Naantaliin, mutta toivottavasti aika tekee tehtävänsä ja muuttaa tämänkin pikkukaupungin olot suvaitsevammksi ja paremmaksi paikaksi kaikille elää, olla ja hengittää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.