3 x keltainen

Liekö pääsiäisen vai auringonpaisteen syytä, mutta keltainen kiinnostaa.

Ihastuin Katie Holmesin asuun, jonka bongasin tällä viikolla useammaltakin saitilta. Keltainen neule on raikas ja yllättävän helpostilähestyttävän oloinen. Poikafarkut yhdistettynä skarppeihin korkoihin - toimii aina. 

Kaupungin kaduille on jo näytetty pikapyrähdyksellä avokkaita. Koskahan uskaltaisi sujauttaa sellaiset jalkaan heti aamusta?

Luin pääsiäislomalla Keltaisen kirjaston kirjoja - Murakamia sekä Daniel Kehlmannin hauskan pienen teoksen Minä ja Kaminski, jonka päähenkilö on kauhea tyyppi.

Kirja itsessään ei ollut valtaisa elämys, mutta loppukohtaus sai taas hengittämään vähän vapaammin. Totta, näinhän se olikin.

Paremman elämän pikkutuunaus - vissyä viinilasista ja muutamalla sitruunasiivulla. Koska aina ei voi juoda skumppaa... kai?

Joka kerta kun blogissani vilahtaa sitruuna, kommenttiloota täyttyy hammaslääkäreistä ja suuhygienisteistä. Ymmärrän huolenne ja arvostan huolenpitoanne. Mutta kai ihmisellä voisi pahempiakin paheita olla kuin pari sitruunasiivua vesilasissa.

Kas kun se, mikä on huonoksi hampaille (tai reisille tai verenpaineelle tai maksalle), saattaa kuitenkin pieninä annoksina olla hyvää sielulle. 

Ajatelkaa nyt vaikka... aurinkoa.

Sekin vanhentaa ja aiheuttaa ihosairauksia. Mutta loppuelämä kellarissa - ei kovin houkutteleva vaihtoehto.

 

(Katien kuva DailyMail, muut omia)

Kommentit

annakarin
Anna Karin

Sitruunat ovat kuin pieniä aurinkoja vesilasissa. Sielu kiittää!

sirppa (Ei varmistettu)

Ihana tuo loppuvertaus :)

Kanelibasilika

Sitruunan puolesta! ;) 

Eeva Kolu

Ja limen! Ja greipin! 

teeppa (Ei varmistettu)

Näinpä, ja itse ainakin alkujani korvasin sitruunavedellä päivittäisen cola-fixini... Nähdäkseni suunta oli huomattavasti parempi, mutta silti sai kuulla heti sitruunan hapokkuudesta :D

Eeva Kolu

Olen huomannut saman - kukaan ei ikinä kauhistele mun hampaiden kohtaloa silloin kun heilun cokistölkki kädessä, mutta kun lasissa on sitruunaa niin auta armias! :D

Maijastiina (Ei varmistettu)

Hammasalan ihmiset ovat toisinaan vähän hassuja. Kamalaa kurkkukipuani lievittäneet pastillit saivat osakseen paheksuntaa, koska niissä oli sokeria. Valitettavasti siinä flunssan kourissa sokeri ei vaan ollut se ensimmäinen ongelmani...

Hammaslääkäreidenkin mieleen sen sijaan varmaan on kurkku. En itse tahdo koskaan muistaa tätä, mutta jostain ihmeen syystä kurkkuvesi on aina paljon parempaa kuin tavallinen kraanavesi.

heta margareta
Viinillä

Mä en tajua tota aurinkovalitusta - mulla ainakin iho voi muchos paremmin kun se on vähän päivettynyt, enkä usko, että oon sen takia kurttunen kaksvitosena. Eri asiahan se on sellainen saksalaistyylinen rusinabruna mikä on hankittu ketjupolttamalla nakurannoilla, mutta jotenkin aina tuntuu kuulevan, että _kaikki_ aurinko on pahasta..

Eeva Kolu

NIINPÄ! Ensinnäkään elämä maapallolla ei olisi mahdollista ilman aurinkoa... ja toisekseen, otan mieluummin riskin rypyistä ja ihosairauksista kuin istun koko loppuelämäni murjottamassa sisällä. Auringon merkitystä mielenterveydelle ja elämänlaadulle ei kuitenkaan voi korvata millään keinotekoisella!

heta margareta
Viinillä

Oon niin varma, että tää kalmanvalkea ihonväri ja punapigmentti on vaan jotain evoluutiossa sattuneita hasseja...Suomen synkkyys järisytti todella talvella, kun talvella mäyräkoirakin vaivautui aamuisin peiton alta tuijottamaan kirkasvalolamppua..

NooraF (Ei varmistettu)

"Aurinkovalitus" varmaankin johtuu siitä, että ihon palaminen (erityisesti lapsena) mutta myös toisaalta runsas altistuminen auringolle lisää melanooman riskiä. Tämä pätee erityisesti vaaleaihoisiin (ns. tyyppi 1). Sitä ei kuitenkaan tiedetä, miten paljon aurinkoaltistusta kenenkin iho ja elimistö kestää, tiedetään vain, että mitä enemmän, sitä suurempi riski. Auringossa olostahan on tietenkin myös hyötyä, esim. d-vitamiinin muodostuminen, mahdollisesti ihon kunnon parantuminen ja toki hyvä olo. Muistelisin kuitenkin, että tarvittavan d-vitamiiniannoksen saamiseksi auringossa oleilua riittäisi 10 minuuttia päivässä. Mutta siis, aurinko ainakin näin terveyden näkökulmasta on aika kaksipiippuinen juttu.

Lis (Ei varmistettu)

Lauantaina ostin keltaiset farkut! Jouduin jo pesemään ne kun kaunis sää houkutteli leikkimään ystävän lasten kanssa pihalle, mut huomenna laitan ne taas :)

jemti (Ei varmistettu)

Eeva oot huippu! :)

phocahispida

Sehän on vaan positiivista jos sitruunat ovat eräille suurikin huolenaihe. :D Ts. voisi elämässä ja ruoka-juomavaliossa olla huolestuttavampiakin markkereita.

Keltainen kuuluu ehdottomasti kevääseen, se jaksaa kiehtoa joka kevät itseäni sekä kotona että asuissa. Välillä tosin tulee vähän keltaisövereitökin:

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/04/10/paivan-asu-kevat-tulee/

Apple (Ei varmistettu)

Hei Eeva!
Blogisi on siis aivan ihana. <3 Jokainen uusi postaus piristää aina päivää ja olen melkeinpä päättänyt ryhtyä Trendin tilaajaksi melkeinpä ihan vain sinun kokkailupalstasi takia. Esimerkiksi niitä maapähkinävoikeksejä tuli kokeiltua, ja oli muuten hyviä!

Ja hei sinä kun näköjään olet myös jonkin näköinen Gwyneth Paltrown fani, jos niin voi sanoa, niin olisi tosi mielenkiintoista tietää miten alkujaan kiinnostuit Gwynethistä ja mikä hänessä sinun mielestä viehättää? Eli kokonaista Gwyneth aiheista postausta toivoisin.

Ihania aurinkoisia päiviä ja kevättä sinulle ja kaikille muillekkin. :)

Hanna Maria (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Sitruunahan on emäksinen ja alkaloi kehoa, eli toisinsanoen todella terveellistä! Kumoaa mielestäni kaikki hammasjutut. Siis hyöty/haitta -suhde. Toki voihan sitä sitruunavettä just juoda vaikka pillillä tai jotain, mutta ehdottomasti kannattaa kuitenkin sitruunaa käyttää!

Murkelo (Ei varmistettu)

Sitruunan pH -arvoksi ilmoitetaan 2,3 - 2,4, joten se on erittäin hapan, eikä emäksinen.

SK (Ei varmistettu)

Sitruuna itsessään on hapan mutta elimistössä se muuttuu emäksiseksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen kuullut ja uskonut ja omaksunut tiedon siitä, että sitruuna puhdistaa kehoa ja varsinkin verisuonille tekee hyvää! Sen jälkeen olen ottanut säännöllisesti sitruunakuureja, juon puristetun sitruunan päivässä viikkojen ajan. Hampaissa en ole huomannut mitään eroa, mutta muualla kyllä. Sitruunan juonnista tulee hirveen raikas, reipas, terve ja vahva olo.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.