4 kivaa asiaa viikonloppuun

1. "Myrskyn jälkeinen taifuuni lennättää heidän pienen purjeveneensä Rivieralle, missä he päätyvät Le Grandin kuninkaalliseen sviittiin. Muumipappa alkaa käyttää nimeä de Moomin ja pääsee piireihin. Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä."

Ei, kyseessä ei ole viime yönä näkemäni uni. Kyseessä on tulevan Muumit Rivieralla -elokuvan synopsis, joka tipahti juuri sähköpostiini. 

Nyt herää vain kysymys: Miten tätä jaksaa odottaa vuoteen 2014 asti?! 

2. Pionikausi on virallisesti alkanut.

Kukaan ei ole voinut välttyä siltä tiedolta, että rakastan kukkia ja kaikki kukat ovat ihania blaa blaa blaa, mutta pioneissa on jotain aivan erityistä.

On vaan niin ihmeellistä nähdä, kuinka nuppu puhkeaa valtavaan kukkaan, ihan tuossa noin vaan silmien edessä. Pienestä nupusta hurjaksi, suureksi kukaksi.

Joku voisi nähdä tässä jonkinlaisen symbolin elämälle tai henkiselle tai fyysiselle kasvulle tai murrokselle. Minä näen siinä nätin kukan. Ja se riittää.

3. Aperitivo!

Ensi viikolla on vihdoin luvassa juttua Milanosta (niin juu, Instagram-kamut sen jo tietävät, mutta te muut ehkä ette - kävin siellä jo! Olen lännen nopein), mutta sitä ennen pieni... no, aperitiivi.

Riehaannuin viime kesänä aperitiivimeiningistä, mutta talvella sekin jotenkin unohtui. Kiitos Milanon, nyt muistan tuon ihanan tavan taas. Vähän spritziä, vähän sipsiä, kenties oliiveja, hieman leipää, yksi pastis... ja vasta sitten syödään, jos enää jaksetaan. Tämä se on elämää parhaimmillaan.

4. Helsingin-juna tuo tänään Turkuun kaksi erittäin tärkeää ja erittäin hartaasti odotettua vierasta.

Ja sen vuoksi suljen kohta koneen, tartun ehkä imuriin, jos jaksan, mutta ainakin laitan kuoharin kylmään ja tanssin vähän. Ihanaa viikonloppua, kamut!

Kommentit

Jenna K (Ei varmistettu)

Tanssi-gif 2013. Mä oon valmis!

Kaino (Ei varmistettu)

Eikä, tuleeko tuosta tosiaan elokuva?! Muumit Rivieralla oli pienenä suosikkini muumisarjakuvista, se on ihan hulvaton. Paras oli se kohta missä Niiskuneiti miettii mihin kohtaan kuonoaan laittaisi huulipunan. Ja eikös tuo ole juuri se tarina missä Muumipappa eksyy taiteilijoiden LSD-iltamiin? Vai oliko se sittenkin jokin toinen sarjakuva...

Tätä en todellakaan malta odottaa!

heta margareta
Viinillä

Mäkihaluun tollaset pallolasit spritzeille. Hianot!

Eeva Kolu

Jenna K, live-gif! Mä oon valmis!

Kaino, kyllä tulee! Odotan leffaa jo ihan into piukeena - lupasivat ainakin tiedotteessa, että leffassa pidetään Janssonin tarinoiden alkuperäinen satiiri ja huumori, joka osittain japanilaisista Muumi-piirretyistä on karsittu. 

Heta Margareta, no hei, tänään on sun päivä! Nuo lasit on nimittäin Ikeasta, eivätkä maksaneet suunnilleen mitään. Ja ovat tosiaan ihan kuin oikeaoppiset Aperol spritz -lasit! :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä toi herkku lautasilla on? (Joo, mulla on NÄLKÄ)

Eeva Kolu

Vierailija, se on pizzaa! Tuo nimenomainen on ostettu Turusta semmossest Pizzarium-pizzakojusta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanata!Joku muukin kuin minä on hullaantunut Aperol-juomiin!Niin parasta!Pitääkö edelleen roudata lentokentiltä tai Tallinnasta..?

Arja (Ei varmistettu) http://catinka.fi

Jee, miten hienoa, saa taas kuvata sitä yhden aiokaista pionia mitä mattoi ostaa. Siis vuosi toisensa jälkeen, kuka jaksaa katsoa jotain v''''tu pionin kuvaa, kantsis kattoa postauksia yks, kaks, kolme.. takaspäin ; arvostusta meille lukijoillekin, kiitos !

Vanhempi rouva (Ei varmistettu)

Minä ainakin jaksan :-) Ja mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kukat puhuttelevat. Arja, kipaisepas ostamaan omalle ikkunalaudallesi joku ihana kukkakimppu ja ime kaikki se kauneus, energia ja luonnon taikavoima itseesi. Edullinen, ekologinen ja tehokas tapa saavuttaa paremmat fiilikset tämä "kukkaterapia", suosittelen.

Nuorempi neiti (Ei varmistettu)

Naulan kantaan, Vanhempi rouva. Ja Arja, muistathan, että lukemisensa ja katsomisensa saa valita ihan itse.

muumipeikko (Ei varmistettu)

"Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä."Oikeesti? blaah, niin väsynyttä. Miksei joku ihana daami vois liehitellä imarreltua muumipeikkoa? Mikä pakkomielle jatkaa tollaista sukupuoliroolitusta vuonna 2013? Ja jengi on haltioissaan, aah, Niiskuneiti laittaa huulipunaa. Ziisus.

Eeva Kolu

 

Vierailija, nykyään saa ihan Alkostakin, lentokentiltä kannattaa toki roudata yhä jos mielii päästä vähän halvemmalla :) Mäkin raahasin juuri pullon Milanosta.

Arja, heheh. Pahoittelut, jos kukkakuvani saavat sinut tuntemaan itsesi aliarvostetuksi. Suosittelen kevätvitutukseen pioneja :)

Vanhempi rouva ja Nuorempi neiti, Rouva osasi kerrassaan mainiosti ilmaista, mistä kukkarakkaudessa on kyse! Uskomattoman tehokas, ja silti yksinkertainen ja edullinen tapa kohottaa omaa ja muiden fiilistä :)

Muumipeikko, Muumit Rivieralla -leffa ja sen tarina mukailee suoraan Tove Janssonin sarjakuvaa, joka on peräisin vuodelta 1978. Kannattaa tutustua Tove Janssonin elämään ja teoksiin ennen kuin aloittaa diskurssin vanhanaikaisista sukupuolirooleista tai mielikuvituksettomasta tuotannosta :) Tove oli aivan uskomattoman upea nainen, joka viisveisasi sukupuolirooleista tai siitä, mikä on "sopivaa". Kommentissasi on periaatteessa kyllä ihan hyvä pointti, mutta mielestäni ilmassa on nyt hieman ylireagointia. (Eihän kukaan ole edes nähnyt vielä koko elokuvaa. Mistäs sitä tietää, vaikka Muumipeikko ryhtyisi strippariksi ja Niiskuneiti heivaisi playboyn laidan yli ja ryhtyisi johtamaan Maailmanpankkia?) Ja ylipäätään, täytyykö feminismin tarkoittaa sitä, että miehet eivät saisi liehitellä naisia ja että naiset eivät saisi olla imarreltuja miesten liehittelyistä? Feministi ei saa käyttää huulipunaa tai tykätä Niiskuneidistä? Mielestäni tuollainen ajattelu on ihan yhtä ahdasmielistä kuin ne parjaamasi sukupuoliroolitkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana, ihana Eeva! Luu kurkkuun ruikuttajille! Liian usein blogilukijat kommentoivat nimimerkillään ylikriittisesti tai alentuvasti kirjoituksia. Ja aivan liian usein bloggaajat yrittävät ymmärtää.. Hei arjat! Menkää johonkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

On kai muodikasta olla tiedostava, sarkastinen ja kaiken nähnyt. Ja kommentoida muiden ihmisten hauskoja, hupsuja juttuja tähän tapaan. Väsyttää lukea näitä negatiivisuuksia. Ehkä myös kirjoittaa?

Muumipeikko (Ei varmistettu)

Siteerasin lausetta jonka kirjoitit olevan Muumit Rivieralla -elokuvan synopsiksesta "Niiskuneiti on imarreltu kosmopoliitin playboyn liehittelystä" ja ilmaisin mielipiteeni siitä - väsynyttä. En pilkannut bloggaajaa vaan ilmaisin eriävän mielipiteeni - oon kyllästynyt tällaisiin sukupuoliroolijaotteluihin.

Ok, paistaahan muotoilustani läpi ärsyyntyneisyys, mutta että eriävän mielipiteen esittäminen on ruikuttamista, ja häneltä on "lyötävä luu kurkkuun", kuten eräs kommentoija kirjoittaa?

Ensinnäkin Eeva, eihän Tove Jansson ole synopsia (sorry en tienä miten sana taipuu) kirjoittanut, joten miksi alat opettamaan että "Kannattaa tutustua Tove Janssonin elämään ja teoksiin ennen kuin aloittaa diskurssin vanhanaikaisista sukupuolirooleista tai mielikuvituksettomasta tuotannosta". En minä Tove Janssonia dissaa.

Enkä minä ole ainoa jota ärsyttää sukupuoliroolit joihin muumit vuonna 2013 halutaan lokeroida:
"Tove Jansson skulle blivit förbannad över Iittalas förvandling av mumintrollen till könsrollstroll. Det är Iittalas nya muminmuggar där Snorkfröken pudrar sig och Mumin håller i en hammare. Muggen med Snorkfröken är rosa medan muggen med Mumin är turkos."
http://hbl.fi/nyheter/2013-04-12/438291/kritik-mot-konsrollstrollen-pa-n...

Toiseksi, aika raju päätelmä että mielestäni "feminismin täytyy tarkoittaa sitä että miehet eivät saisi liehitellä naisia ja että naiset eivät saisi olla imarreltuja miesten liehittelyistä?" Tai että "feministi ei saa käyttää huulipunaa tai tykätä Niiskuneidistä?" Hyvänen aika sentään! aikamoiset ennakkoluulot sinulla on feministeistä tai minusta ainakin pelkästään siksi koska olen sitä mieltä että ois hauskempaa jos joku daami liehittelisi Muumipeikkoa.

Terveisin Huulipunaa käyttävä Niiskuneidistä tykkäävä feministi

Eeva Kolu

Muumipeikko, näyttää vähän siltä, että olet nyt jostain syystä niin ärsyyntyneessä tilassa, että sisälukutaitosi alkaa kärsiä siitä. Ensinnäkin nuo ylempien Vierailijoiden kommentit olivat mitä ilmeisemmin osoitettu toiselle kommentoijalle tässä ketjussa, eivät sinulle. Toisekseen, itsehän sinä tulit varsin räyhäkkään sävyyn arvostelemaan "jengiä, joka on haltioissaan siitä, että Niiskuneiti laittaa huulipunaa aah ziisus", ja tuomitsemaan elokuvan vanhanaikaisista sukupuolirooleista yhden lauseen perusteella. Eli mahtaakohan sinullakin olla ennakkoluuloja, joita itse katsot omien sukupuolirooleja vastustavien lasiesi läpi? Minä olen feministi, ja olisin silti imarreltu kansainvälisen playboyn liehittelyistä enkä pidä tätä mitenkään kamalana asiana :D

En ole "opettamassa" ketään. Valitit, että tarina Niiskuneitiä liehittelevästä playboysta on "väsynyt vuonna 2013" ja minä mainitsin, että kyseessä on mahtis-Janssonin vuoden 1978 tarinaa mukaileva juoni. En voi tietää, mitä kaikkea juuri sinä olet elämässäsi lukenut, ja kommenttisi perusteella vaikutti siltä, että et tunne Janssonin tuotantoa (koska minusta on absurdia, että kukaan voisi syyttää Janssonia vanhanaikaisista sukupuolirooleista). Iittalan Muumi-mukeista vastaavalla porukalla ei ole mitään tekemistä tämän elokuvan kanssa, joten katsotaan elokuva ensin ja tuomitaan sitten.

Se, että otit vastaukseni niin että "mitä sä siinä alat opettaa", kertoo ehkä nyt siitä, että keskustelu ei voi jatkua kovin kehittävänä. En totta puhuen ymmärrä, mikä minussa tai tässä kirjoituksessa tai kommenttilaatikossa nyt noin kauheasti ärsyttää, mutta toivotan kuitenkin hyvät ja leppoisammat jatkot :)

Muumipeikko (Ei varmistettu)

Eeva Kolu, samaa voin sanoa sinulle, olet ärsyyntyneessä tilassa ja sisälukutaitosi kärsii siitä. Minähän nimenomaan kirjoitin että en Janssonia dissaa, ei h ä n ole synopsia kirjoittanut, enkä h ä n t ä ole vanhanaikaisista sukupuolirooleista syyttänyt; kirjoitin että vuonna 2013 muumit halutaan sukupuoliroolittaa vanhan kaavan mukaan ja otin mukit esimerkiksi tästä.

Myönnän että ziisus-lauseeni oli ylimielisesti muotoiltu, pahoittelen sitä.

Mutta aina kun joku haluaa puhua sukupuolirooleista niin se lytätään "ylireakoinnilla", vedetään henkilökohtaiselle tasolle "minä ainakin olisin imarreltu playboyn viehittelystä vaikka olenkin feministi" etc. = ei ole mitään ongelmaa siis.

Minusta on kiva lukea blogiasi, ja silloin tällöin kommentoin kivoja juttujasi, en siis ole sinuun mitenkään ärsyyntynyt, päinvastoin, mutta ne muutamat kerrat kun olen ollut eri mieltä, tuonut esiin eriävän mielipiteen niin reaktiosi on aina sama, teet merkillisiä johtopäätöksiä minusta muutaman lauseen perusteella, syytät sisälukutaitoni puutteelliseksi (vaikka mielestäni itse tulkitset lauseeni merkillisesti).

Menee vähän tylsäksi jos kaikkien täytyy laulaa kuorossa "ihana Eeva!". Vaikka sitä sinä oletkin. Mutta kai saa asioista olla eri mieltä?

Hyvät ja leppoisat jatkot myös sinne!

ps. Mun mielestä Arjan kommentti on piristävä, kuten myös sinun humoristinen vastauksesi hänelle. On ihan jees olla eri mieltä bloggarin kanssa.

Eeva Kolu

 Muumipeikko, mutta kun Jansson nimenomaan on kirjoittanut tämän tarinan. En jotenkin nyt saa tästä ajatuksestasi kiinni: et siis kritisoi Tove Janssonin tuotannon sukupuolirooleja, vaan tämän elokuvan, joka kuitenkin perustuu sellaisenaan Tove Janssonin tuotantoon? Myönnän, en vaan tajua :) Ja  olen kyllä  ihan samaa mieltä tuosta, että sukupuoli- ja tasa-arvokeskustelu hiljennetään usein ylireagointiin vetoamalla, mutta mielestäni tämä postaus nyt vain oli melko erikoinen tilanne aloittaa se keskustelu. Ja mitä tulee tuohon oman kokemuksen mukaan vetämiseen - se oli vastaukseni siihen, että esittelit itse itsesi huulipunaa käyttävänä feministinä ja esitit arviosi siitä, että olen ennakkoluuloinen feminismiä kohtaan.

On ihan hyvä muistaa, että jos lukijalla on oikeus olla bloggarin kanssa eri mieltä, niin bloggarillakin on oikeus olla kommentoijan kanssa eri mieltä. Jostain syystä vaan lukijan eriävä kommentti on keskustelua, mutta bloggarin eriävä mielipide on suuttumista :) En nyt viittaa vain tähän keskusteluun, ihan yleinen huomio. Tässä keskustelussa olen ollut koko ajan asialinjalla ja totta puhuen ärsytyksen sijaan täällä ollaan lähinnä naureskeltu että miten tämä muumeja ja pioneja käsitellyt postaus on kerännyt pahantuulisimmat kommentit vähään aikaan. Mielestäni olen tässä yrittänyt käydä justiinsa sitä "keskustelua", jota eri mieltä olevat kommentoijat aina peräänkuuluttavat, mutta jota useimmiten ei sitten halutakaan käydä kuin yhteen suuntaan :) Sinua lainatakseni: Menee vähän tylsäksi, jos jokaiseen kommenttiin pitää vastata "ihana kommentti!", vaikka ihaniahan te lukijat tietenkin olette ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh, joskus ihmiset vaan on asioista eri mieltä, ilman että siihen liittyy sisälukutaidon puutetta. On ylimielistä aina vedota siihen. Ja on ihan sama että lyttää reaktion "ylireakoinnilla" kuin että "tämä oli melko erikoinen tilanne aloittaa keskustelu".

Ollaan eri mieltä mut nautitaan me pioneista, kaunis kevätpäivä edessä! :)

I'm out.

Eeva Kolu

Vierailija/Muumipeikko, se sisälukutaitokommentti viittasi siihen, että vedit herneen nenuun muiden kommenteista, joita ei oltu edes tarkoitettu sinulle :) Ei siihen, että olet kanssani eri mieltä. Mutta tosiaan, minulle ei mielipiteesi oikein koskaan tullut selväksi ja koska et ilmeisesti halua sitä selventää, lienee parasta, että lopetamme keskustelun tähän. Minä odotan jatkossakin innolla Muumi-leffaa, toivottavasti säkin löydät tästä keväästä jotain, mitä odottaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hihi! Ihanan hanskasta lähti tämä.. Ehdotin tosiaan luuta kurkkuun lähinnä noille väsyneitä lyykytyskommentteja kirjoittaville, enkä niinkään feministisille Muumipeikoille.

Kiva ja viihdyttävä debattihan tästä kehkeytyi ja molemmat osapuolet pärjäsivät tässä suhteessa oikein hyvin: liikuttiin irritaation rajamailla mutta pääosin hyvällä meiningillä kuitenkin. Eli karvaiset tassut yhteen ja kimpassa puutarhaan ohukaisten ja herukkamehun äärelle ;)

Vieras
Vierailemassa

Ihanaa, Muumi-leffa! Mutta tiedätkö Eeva, millaiselle kohderyhmälle leffa on suunniteltu? Jos elokuva noudattaa alkupeäristä sarjakuvaa tarkasti, niin kovin kevyttä lastensatua se ei taida olla (?). Vai onko lastensaduissa nykyään playboy-tyyppejäkin? :D Olisi kyllä mahtavaa saada Janssonille uskollinen elokuva, ei mitään lässynlässyn-muumia (vaikka toki se japanilainen sarjakin on ihana ja ehdottomasti parhaimpia lastenohjelmia ikinä).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.