Aina on hyvä päivä pitää Ravintolapäivä

Olen viettänyt Ravintolapäivää ravintoloitsijana ja asiakkaana, Turussa ja Helsingissä, hartaasti suunnitellen ja vahingossa. Nyt pääsin lisäämään uuden kokemuksen listaani, kun vietin ekaa kertaa Ravintolapäivää Tampereella.

Päivän ainoa pettymys kärsittiin heti alkuun - suuntasimme etsimään ravintolaa, jonka perustajat olivat tainneet unohtaa koko jutun. Onneksi Tampereellakin oli tällä kertaa kymmeniä paikkoja, joista valita, joten ei kun uutta matoa koukkuun.

Chef Santerin paikassa nautimme piatto di rillimakkarat sekä muutaman pötkön paikallista mustaa. Paikalla oli myös livebändi - olisipa aina!

Joku oli keksinyt aivan loistavan paikan antipastobaarille Hämeensillan kupeessa, aivan joen rannassa olevassa "syvennyksessä". Kummastelimme, miksei tuossa ole jotain kahvilaa tai terassia aina, paikkahan olisi moiseen mitä mainioin.

Tässä kuvassa antipastolautasen lisäksi mun uusi tukka! En ole ihan vakuuttunut vielä kerrostetusta mallista, mutta onpahan ainakin huomattavasti kevyempi olo.

Puistossa oli tarjolla tamperelaisen pienpaahtimon kahvia, chilillä maustettuja puusteja ja "improvisaatioteatterityylistä hassuttelua". Aurinko paistoi, pulla oli jumalaisen hyvää ja ihmiset vielä paremmalla tuulella - näistä on täydellinen pop up -kahvila tehty.

Käväisimme myös Peppiinan ja Filipan mehubaarissa, jonka kaikki tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Mehu oli hyvää ja pienet mehubaarin pitäjät varsin suloisia.

Kaiken kaikkiaan päivä oli mitä mainioin. Ilmassa ei ollut rahtustakaan sitä väistämätöntä kyllästymistä, jota irvileuat ovat ennustaneet heti toisesta Ravintolapäivästä lähtien. Ihmisiä oli nytkin liikkeellä sankoin joukoin ja kaikilla tuntui olevan hauskaa. Pistäkee lisää vaan, sanon ma.

Kommentit

annemi

Olipa kiva postaus Ravintolapäivästä :) olen itse onnistunut olemaan ulkomailla joka kerta kun Ravintolapäivä on järjestetty ja hieman kateellisena katselen nyt ihania kuvia viime viikonlopulta :)

Hosuli
Hömppäblogi

Kiinnitänpä jo ennen tekstin lukemista huomiota tuohon sievään kampaukseen. Ihanan aurinkoisia kuvia!

Eeva Kolu

Annemi, voi harmi! Mutta toivottavasti siellä ulkomailla on kuitenkin ollut muita jännittäviä juttuja :) Elokuussa sitten taas!

Hosuli, kiitos kaunis!

NinaVee
Väreilyjä

Valkoinen pörröpuudeli ja korokkeella seisova pikkuneiti <3 Ihania kuvia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin tylsää ettei tämä ole ottanut Vaasassa enempää tuulta alleen! Itse en ole koskaan päässyt osallistumaan töiden ja/tai paikkojen vähyyden takia. Ehkä ensi kerralla. :)

Eeva Kolu

NinaVee, noin ihanista tyypeistä on helppo saada ihania kuvia!

Vierailija, omaa raflaa vaan ensi kerralla pystyyn siellä Vaasassa! :)

Oi, sä vaan saat kaikesta niin kaunista! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.