Anteeksi vain, ne ovat arkisia asetelmia

Kaikki mitä rakastin

Asuinkumppanillani on tapana toisinaan valittaa siitä, kuinka meikäläisen jäljiltä tavarat vain jäävät siihen missä niitä on viimeksi käytetty sen sijaan, että ne päätyisivät takaisin oikeille paikoille. Olen siisti ihminen enkä päästä koskaan kämppääni totaalikaaokseen, mutta en minäkään nyt sentään jokaista tavaraa saa heti oikealle paikalle käytön jälkeen. Ja jostain syystä takki on aina helpompi heittää keittiön tuolille kuin eteisen kaappiin.

Aikaisemmin olen pyytänyt anteeksi (yleensä olen pyytänyt anteeksi sanomalla siis voi moro mikä siivousnatsi) mutta enää en aio. Minä nimittäin luin jostain sisustuslehdestä, että pöydillä lojuvat avainniput ja tuolinselkämyksille unohtuneet takit ovat arkisia asetelmia.

Niin, että anteeksi vain, herra siivousnatsi, nämä ovat arkisia asetelmia!

Aluksi hekottelin, mutta kun aloin katsoa vääriin paikkoihin unohtuneita tavaroita tältä kantilta, ne alkoivat oikeasti näyttää kivoilta pieniltä asetelmilta. Niin kivoilta, että tallensin pari jopa kameralle. Näkökulma ratkaisee, niin se vaan on.

(Ja siitäkin on apua, jos ne arkiset tavarat ovat nättejä. Katsokaas nyt, tämän vuoksi minä maksan euron enemmän siitä kivemmannäköisestä keittiösiivilästä. Silloin sotkukin on vähän kauniimpaa.)

Tässä olen ihanasti asetellut nuo kuihtuneet ja pudonneet liljan terälehdet tuohon sohvapöydälle. Samaten kuin olen asetellut nuo aikakauslehdet pitkin pöytiä, tuoleja, lattioita ja oikeastaan kaikkia vapaana olevia pintoja.

Tässä asettelin huivin tuolinselkämykselle ja kengät lattialle. En siis suinkaan (taas) ollut (luvatta) sisällä kengät jalassa ja potkaissut niitä pois samalla kun ajatuksissani söin ja luin lehtiä. Aina niitä lehtiä, kaikkialla...

Onneksi lehtipinotkin ovat arkisia asetelmia.

Kommentit

Hnsu (Ei varmistettu) http://hassutellen.blogspot.fi/

Voi miten söpö postaus :) Mä otan heti käyttöön tän puolustuksekseni, mä kun oon vähän turhankin ahkera tekemään noita asetelmia!

Katjajolie (Ei varmistettu) http://www.jolie.fi/moments

Ihana Eeva! :)

Rimmanen (Ei varmistettu) http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/

Meillä mies tekee lähinnä nuita arkisia asetelmia ja minä toimin siivousnatsina. Mutta ehkä vastedes annan olla (:

sku
broken biscuit

Mä oon siis ratsastanut jo vuosikausia trendikkään sisustuksen aallonharjalla! HA! Tiesin!

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Kiitti kamut kommenteista! .xx

Sarda (Ei varmistettu)

Jäin etsimään sitä kivemmännäköistä keittiösiivilää kuvista, mutta ilmeisesti sitä ei ollut tarkoituskaan löytää :D

PS. Voiko arkisiksi asetelmiksi laskea Citymarketin muovipussin keittiöpöydällä ja käytetyt talouspaperit olohuoneen pöydällä siinä sen viikon paikallaan olleen haarukan vieressä? Toiset vaan on sotkussakin tyylikkäämpiä.. :P

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Arkiseksi asetelma on katsojan silmässä! :)

ella_k (Ei varmistettu)

:D Arkiseksi (ja erityisesti sen asetelmat) herättävät jo ihan muunlaisia mielikuvia. :)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

:D :D :D Aloin kirjoittaa että "arkiseksi asetelmaksi voi mieltää minkä vain" mutta vaihdoinpa sitten ajatusta lennossa. Trololololoo...

Sandy T (Ei varmistettu) http://vapaanavirtaavia.wordpress.com

Juuri näin! Kauniita kuvia, ihanaa arkea.

Lotta & Lempiruoka (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi/

Mä niin ostan tämän! Erityisesti ajatuksen, että kauniimmat arkiesineet tekevät myös kauniimman "sotkun". Tämän takia piti esimerkiksi ostaa kaunis lasinen juomapullo sängyn viereen tönöttämään, ettei siinä aina tarvitse pitää mitä epämääräisempiä muovipulloja.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hihii, mä niin tiedän, mitä tarkoitat. Ja mullakin on lasinen juomapullo :) xx

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Tämä täytyy painaa mieleen - arjen asetelmia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä on minun mielestäni oivallettu jotain isompaa kuin näkökulma arkisiin asetelmiin. Minkä takia se tuntuu aina olevan se siistimpi osapuoli, jonka elintapoja helpommin pidetään "oikeina" ja se sotkuisempi joutuu pyytelemään elämäntyyliään anteeksi? Eksän kanssa meni aika kauan ennen kuin hän oivalsi, että tämä on minunkin kotini ja kotona täytyy saada olla niinkuin haluaa. Ei niinkuin se toinen vaatii.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hahahaaa, voi kuinka monta kertaa olen käynyt tämän keskustelun :D (Jostain syystä kaikki mun poikaystävät on olleet siisteysfriikkejä.) Ja juurikin noilla sanoilla: Miksi siistimpi on se, joka on oikeassa?

 

Hosuli
Hömppäblogi

Koska siisteys on objektiivisesti parempi asia kuin sotkuisuus! Kaikkien kannalta. (Minäkin olen se vähemmän siisteysfriikki mutta kuitenkin hyvin siisti osapuoli parisuhteessa, mutta kieltämättä on parempi, että mennään vähän enemmän puolison kuin minun standardeillani. :D Minullakin on lopulta mukavampaa niin.)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hmm, jos sä olet kuitenkin "hyvin siisti", niin miksi se ei riitä vaan ne puolison siisteysfriikkistandardit ovat objektiivisesti parempia? Kyllähän siivousintoilukin voi mennä överiksi. 

FFFifi
Fitness Führer

Mä katoin, että tässä postauksessa ei kyllä ole mitään sotkuksi luokiteltavaa missään :) Enkä osaisi nähdä sotkuna, vaikka esineet olisivat rumempiakin. Paitsi siinä vaikeessa kun nuo terälehdet tyyliin mätänevät, mutta tuskin sitä ehtii käydä... Niin että mun mielestä menee vähän överiksi, jos puoliso tällaisesta valittaa.

Kompromissi se vallitseva siisteystaso varmaan aika monessa kodissa on. Mutta kyllä kohtuullinen siisteys ja järjestys mun mielestä on myös jokaisen oikeus kotonaan. Että jos se ylittää puolison siisteystason, niin silloin sen sottapyttyosapuolen on mukauduttava, ei siistin. Ei voi mennä niin, että toinen joutuu kärsimään tai tekemään kaiken itse vain saadakseen elää normaalissa asunnossa. Siisteydestä ja järjestyksestä kun ei ole kenellekään mitään haittaa, jos ei nyt leikkaussalitasoiseen friikahteluun mennä.

 

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Hei apua tyypit, tämä juttu oli tehty kieli poskessa! Ei mun poikaystävä nyt oikeasti valita jos jossain pöydällä on joku lehti.

FFFifi
Fitness Führer

Mä viittasin enempi noihin aiempiin kommentteihin siitä, että kuka mukautuu ja mihin :)

Hosuli
Hömppäblogi

Hmmmmmh niin. Objektiivisuus oli tietty vähän vitsi, mutta on siinä ripaus totuuttakin. Mää kuitenkin viihdyn paremmin siinä puolison siisteystason mukaisessa kodissa. :D Ilman siisteysfriikkiäni mulla ois enemmän lehtiä ja papereita ja kaikenlaista ympäriinsä ja sänky petaamatta jatkuvasti jne. On rauhallisempi ja seesteisempi olo, kun tavarat ovat paikoillaan. Mutta totta kai molempien pitää vähän joustaa.

K2 (Ei varmistettu)

Hmm, sanoisin ennemminkin, että subjektiivisesti.

Itse viihdyn oikein hyvin hujanhajan kodeissa enkä niinkään niissä "kaikki tavarat paikoillaan" kodeissa. Toki likaisuus ei ole minustakaan kovin ihanaa, mutta tavaroiden sekamelska ei niinkään haittaa.

Hosuli
Hömppäblogi

Niin, ei nyt tietenkään oikeasti objektiivisesti. Sen oli tarkoitus olla vitsi. :) Vaikea laji tämä tekstikommunikaatio näemmä.

JenniW (Ei varmistettu)

Poikaystäväni tekee kyseisiä asetelmia useimmiten lattialle. Kaikki materiaalit ja tavarat käyvät. On vessapaperihylsyä ja talouspaperia. Kuitit on myös aika suosittuja. Minä siivousnaitseilen ja koitan neuvotella, josko siivottaisiin yhdessä. Raivostuttavaa, kun tekisi mieli vain hitleröidä tilannetta ja huutaa, että alappa kerätä kutale. Että terkut vaan poikaystävällesi, siivoavia miehiä on harvassa ja ne ovat kultaa. :) Olet onnekas nainen.

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Onnekas olen monistakin syistä :) Mutta joudun kyllä protestoimaan tota ajatusta siitä että naiset olisivat siistejä ja miehet sotkuisia. Mitä olen maailmaa katsellut kohta kolme vuosikymmentä niin kyllä se on persoonallisuus-, ei sukupuolikysymys. Kuten jossain tuolla aiemmin totesin niin kaikki mun poikaystävät on olleet siisteysfriikkejä ja lähipiirissä on muitakin erittäin ahkerasti siivoavia miehiä, ja erittäin ahkerasti sotkevia naisia :)

JenniW (Ei varmistettu)

Sitten niitä taitaa prosentuaalisesti olla täällä pohjoisessa vain vähemmän. Saa lähettää tänne. :) Huutava pula!

Hosuli
Hömppäblogi

Joo, ei taida olla sukupuoli- eikä ehkä edes maantieteellinen kysymys, hihii. Nimim. asun lappilaisen siisteysfriikin kanssa. Oon kyllä oppinut tässä viime vuosina, että valtaosa ihmisistä on todella, todella sotkuisia, noin niin kuin mun tottumuksiin verrattuna. Ja että kotitöistä riidellään perheissä yllättävän paljon. Siispä jokainen, joka on puolisonsa kanssa edes suunnilleen samoilla linjoilla siivousasioista, saa olla kiitollinen. :)

no joo (Ei varmistettu)

Mä haluun siivousfriikkimiehen! Tänne heti! Ei vaan. Mutta kun ollaan kumpikin niin toivottomia järjestyksen pitämisessä...

kyle (Ei varmistettu)

Et kylla oikeesti haluis :) Mulla nimitain oli yks sellainen ex ja huh etta oli ahdistavaa! Lukemaani kirjaa en edes voinut jattaa nojatuolin viereen kun heti friikkailtiin. Tyyppi myos imuroi parisen kertaa viikossa vahintaan. Nyt asun todellisen sottapytyn kanssa ja vaikka hermo menee valilla oikein kunnolla ni yritan silti aina muistuttaa itselleni etta ainkin meidan kotona saa ELAA! Etta vaikka valilla niiden tavarapinojen kanssa tuleekin hulluks ni taa on kuitenkin pienempi paha.

Mirene (Ei varmistettu)

Aiemminkin olen samaa kommentoinut, mutta myös minulla on siivousintoileva avopuoliso, itse taas rakastan luovaa kaaosta (sotkuisen ihmisen vastine arkiselle asetelmalle, kröhöm). Myös kaikki hänen poikamiesystävän ovat siistimpiä kuin minä. Noiden sukupuolisidonnaisten ajattelutapojen vuoksi (ja varsinkin siksi, että niitä vastustan - naisen ei kuulu siivota miehen jälkiä) on ollut tosinhieman vaikea hyväksyä, että joku siivoaa minun sotkujani ja minua enemmän. Lopulta totesin, että kun toinen ei kerran siitä välitä, niin miksen antaisi niin tehdä. Olen kuitenkin toisen mieliksi normaalia siistimpi, ja jäljelle jäävä sotkeminen on lähinnä tavaroiden levittelyä, esimerkiksi laukun jättämistä sohvapöydälle (kukaan hullu ei nosta kallista nahkalaukkua kissojen armoille lattialle!) tai tenttikirjojen ripottelua ympäri asuntoa.

Alempana siivousnatsia toivoneelle tiedoksi, että sellainen ei kuitenkaan olisi mukava. Minusta on jo raivostuttavaa se, kun minulle jäkätetään sohvatyynyistä, jotka jätän pitkin sohvaa pitäessäni vartin tauon opiskelussa. Sen sijaan en ymmärrä, mitä vikaa on monta kertaa viikossa imuroimisessa - meillä imuroidaan joka toinen päivä, koska muuten asuntoa oli täynnä kissankarvoja.

Rebecca / Sanctuary (Ei varmistettu) http://houseofbliss.blogspot.com

Mistäköhän johtuu, että omat ripotellut tavarat tuntuvat nimenomaan asetelmallisilta, kun taas miehen vastaavasti suoranaiselta siivottomuudelta? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tavarat saa eksyä eri paikkoihin, mutta kyse on siitä kuinka kauaksi aikaa ne siihen jäävät. Joskus kuluu päivä, joskus kaksi, toisinaan viikko kunnes tulee tunne, että olisi aika tehdä asialle jotain.

possu (Ei varmistettu)

Mun mielestä kodin pitää olla asutun näköinen, siisteys ei haittaa eikä sotkuisuus. Mutta: jos voi piirtää kartan käytettyjen nenäliinojen ja kaljapullojen mukaan missä toinen osapuoli on liikkunut tai jos jalat (sukilla tai ilman) liimaantuvat lattiaan, niin arkinen asetelma on jo melko kaukana...samoin jos ei tiedä uskaltaako istua sohvalle/nojatuoliin jos täytyy puuttua esim. tyynyasetelmiin tai joutuu miettimään ovatko omat vaatteet riittävän puhtaita siihen istumiseen, ettei istuin kärsi...

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Kyllä! Arkiset asetelmat rokkaa! Kiitos Eeva lisäaseista keittiö-ja siivousnatsia vastaan :D

anni3 (Ei varmistettu)

Arvaa, kävin teillä viime yönä kylässä. :D Tarjoilit jonkin sortin kräkkereitä viinirypäleillä, päärynävinegretellä ja rehuilla. Istuit itse lattialla jotta minä saisin teiän kodin ainoan penkin. Mitä vieraanvaraisuutta, mikä hieno emäntä. :)

Salsa (Ei varmistettu)

Mun siivousnatsi-exällä oli rikkaimuri autossa. Voi sitten kato kätsysti imuroida hiekat ja koivunsiemenet heti pois. Vieraita ei voinut kutsua kylään, kun niistä tulee pölyä lattialle ja nukkaa sohvaan.

Nyt asun yksin, tiskaan silloin kun huvittaa (kun teemukia on käytetty viikon), ja teen arkisia asetelmia eteiseen, olohuoneeseen ja keittiön pöydälle. Exä saisi varmaan slaagin, jos näkisi. Eli pitäiskö kutsua se kylään...

Mi_ (Ei varmistettu) http://livinginodda.blogspot.no

Ihana postaus Eeva!
Itse taidan olla vähän siivousnatsi tai sitten vaan sokea näkemään oman elämäni arjen asetelmia kotona. Nuo sinun ottamat kuvat ovat kyllä inspiroivia. Ehkä pitäisi muistaa katsoa omaa kotia myös vähän eri kuvakulmista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.