Blinikausi korkattu, terveydeksi!

Siippani ja kaverinsa järjestivät viikonloppuna jo varsinaiseksi perinteeksi muodostuneet Russki Standart -bileet. Jos nimi ei ole riittävän selvä kertomaan mistä on kyse, kemuissa juodaan Russkia ja syödään blinejä.

Tänä vuonna tarkalleenottaen 193 bliniä.

Kemuja on järjestetty jo kauan ennen kuin minä tunsin kanssa-asukkiani, joten vaikka hipat järjestetään nykyään meillä, minä saan olla puhtaasti vieraan roolissa. Yleensä lähinnä laitan mekon päälle ja ilmestyn paikalle. (Mikä ei ole vaikeaa, koska kemut järjestetään kotonani.) Tai no, yhtenä vuonna tein sienisalaatin. Tänä vuonna sain vastata kattauksesta. 

Väitän, että meillä järjestetään ehkä verrattain paljon kemuja siksi, että kirppisastioiden haalimisharrastukseni olisi edes jotenkin perusteltavissa. Harvemmin sitä arkena tarvitsee kolmea kakkuvatia samanaikaisesti. 

Haluatteko tietää, kuinka kauan kestää paistaa 193 bliniä? Se kestää 2 tuntia 45 minuuttia, jos ei pidä taukoja. Onneksi tänä vuonna, toisin kuin aikaisempina, keittiössämme on luksustavara nimeltä liesituuletin.

Mutta itse ilta. Tytöillä oli mekot, pojilla oli puvut, kaikilla oli skumppaa ja koirakin sai nuolla tyhjän smetanapurkin. Kaiken kaikkiaan varsin onnistuneet kemut siis, taas kerran.

Ensi vuonna uudestaan. на здоровье!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanaa :) Kaunista :) Ja hassua :)!

LiisaMaalla
Kivistössä

Aika sanattomaksi vetää nuo loputtomat blinitornit ja lisukkeet, mieletöntä (siinä hyvässä mielessä)!

Sini / Nautiskellen (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Hienon oloiset pippalot! Kiva joskus järjestää sellaisia juhlia, joihin pukeudutaan vähän hienommin. Ja Russki on aika hyvää vodkaksi. Upeat myös nuo blinikeot! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Kertoisitko mitä teillä oli tarjolla blinien päällisiksi? Josko saisi napattua omiin juhliin ideoita ;)

Coco
Coco Sweet Dreams

Oih, namskis! <3

Saanahoo (Ei varmistettu) http://pisamakello.blogspot.fi/

Pakko kommentoida, koska hymy vierähti huulille lukiessani ensin, että: "Bikinikausi korkattu, terveydeksi!" Ja siinä sitten letunnäköisiä leipomuksia ja muita herkkuja :D

(Vaikka tällä kertaa ei ollut bikineitä ja russiaa, niin silti kaikki kuvat näyttävät mahtavilta ruokapuolesta puhumattakaan! Harasoo.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Upean näköiset juhlat! Kaipaan juhlia, joihin saa laittautua tavallista lauantaita enemmän.

-Ninni

Vierailija (Ei varmistettu)

En KESTÄ! Isäni tapaa järjestää "blinikestejä", jolloin herkutellaan perhepiirissä siian ja lohen mädillä, graavatuilla kaloilla ja muilla erityisen hyvillä ruoilla joita kasataan muhkeiden pikkublinien päälle, nam! Bliniaiheiset perinteet (kuten tuo teidänkin), aivan parasta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Monellako pannulla?

N (Ei varmistettu)

Hölmö kysyy, että miten pidätte jo valmiit blinit lämpiminä? Uunissa odottelemassa vai?

Vierailija (Ei varmistettu) http://aboutmissordinary.blogspot.fi/

Iso peukku tällaisille juhlille! Blinit=NAMSKIS!

Siis mä vaan huokailen täällä ihastuksesta. :D miten hyvältä noi kaikki lisukkeetkin näyttää, huh!

Saara S.
Saara Sarvas

Aaahhhh ihania kuvia ja BLINEJÄ!! Täysin aliarvostettu herkku. Aloinkin heti odottaa vanhempieni järjestämiä vuosittaisia blinikutsuja, joiden juuret ovat jo ajalta ennen minua! Parhaat blinit taisivat aina olla ne ensimmäiset "pieleen" menneet plätyt, joita siskojen kanssa pihistettiin pitkin paistopäivää..

IirisS (Ei varmistettu)

Aivan ihanaa! Saanko tulla seuraaviin juhliin? Tällaiset postaukset ovat parhaita: herkullisia ruokakuvia, iloisia ihmisiä ja ainutlaatuinen tunnelma. Hyvää uuttavuotta!

Polly Biscuit / Sunshine Recorder (Ei varmistettu) http://thesunshinerecorder.blogspot.com/

Haha! Mä luin kans ensin että bikinikausi korkattu. Bikinit ja Russki olisivat tietenkin olleet aika timanttinen yhdistelmä, mutta ehkä ensi kerralla sitten?

Mutta asiaan: AAAAAAAH miten hyvän näköistä. Nyt muuten ratkesi seuraavien bileiden tarjoilu, vaikka noiden paistamiseen iäisyys menisikin. Ja jälkkäriksi joku syntinen suklaadippi juuri lahjaksi saadusta fondue-setistä.

Mistähän täältä kaukaa jenkkilästä saisi edullisesti hyvää vodkaa? Ei varmaan mistään, mutta kun pakkomielle nyt tuli, sitä on hankittava. Ehkä pitää kysellä ukrainalaistuttavalta jotain yhteyksiä...

Kiitos Eeva jälleen kerran inspiraatiosta ja hyvästä mielestä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Saisko vaikka "Kauhiksen" puolelle bliniohjetta ja täytevaihtoehtoja, kiitos? Ja onnistuuko paistaminen ilman varsinaista blinipannua, esim. neljäkraaterisella lettupannulla?

Ruusa (Ei varmistettu)

Heippa!

Mullehan tekee todella hyvää tulla tänne kuolaamaan noita blinejä ;) Pakko kokeilla seuraavana herkkupäivänä. Kaikkia herkkujahan mä en voi jättää pois kokonaan, mutta päivittäisen herkuttelun sijaan pidän herkkupäiviä :)

 

Sulla on tällainen hyvänmielen blogi, pitää tutustua tarkemmin.

 

annemi

Kaunis kattaus ja aivan mahtava juhlaidis :)

Ams (Ei varmistettu)

Joku jo kyselikin ohjeistusta maukkaisiin blineihin. Täällä toinen "blinikädetön" kaipaa vinkkejä!

sc (Ei varmistettu) http://finelandia.blogspot.com

"Upeeta! Mahtavaa!" Parhaimmillaan eri juuri näin nautittuna ovat blinit huiman kaunista syötävää.

Vilkku (Ei varmistettu) http://siivujaonnesta.blogspot.com

Oi, että! Upeaa! Minäkin tahdon tämmösiin :-) Kerrassaan ihanaa!

Eeva Kolu

Hei ja kiitos kaikille kommenteista!

Ohjetta kyselleille: Meidän perheessä blinintekijä en siis suinkaan ole minä vaan poikaystävä. Mutta voin kysyä, jos saisin häneltä ohjeen jotenkin selkokielellä :)

Niin ja täytteistä kyselleille - tällä kertaa tarjolla oli kirjolohen-, siian- ja muikunmätiä, graavilohta ja lämminsavulohta, sienisalaattia, kurkkukaviaaria, suolakurkkuja, punasipulia, tilliä ja smetanaa.

Tyytis (Ei varmistettu)

Blinit ovat parhautta, mutta miten saatte valmiiksi paistetut blinit pysymään paitsi lämpiminä myös pinnasta rapeina ja sisältä kuohkeina? Ymmärrän ilman muuta, ettei 193 bliniä paisteta reaaliaikaisesti suoraan lautasille. Itse olen kuitenkin arkaillut blinien tarjoamista isommalle porukalle juuri em. syistä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.