Blossa-kakku ja glögikauden korkkaus

Kaupallinen yhteistyö, kumppani Blossa

Glögikausi on korkattu! Ja kun sanon korkattu, tarkoitan, että olen avannut useammankin korkin ja juonut glögiä ehkä sammiollisen. Aamulla pienen lasin, päivällä toisen, illalla kaksi. Sain viime viikolla postissa pahvilaatikollisen Blossaa, ja olen jo onnistunut aika tehokkaasti tuhoamaan pullon toisensa perään.

Ei huolta - laatikko sisälsi alkoholitonta Blossaa, joten aivan hunningolla tässä ei sentään olla. 

Lupasin kehitellä Blossasta jonkin pikkujoulumaisen reseptin. Normaali pikkujoulureseptini on 1 osa glögiä, 1 osa punaviiniä, lämmitetään alle 78,5-asteiseksi. Tiedän, ei kauhean kekseliästä.

Siksipä teinkin tällä kertaa kakun.

Tässä glögissä oli sen verran vahva glögimausteiden maku, että se toimi kiilteessä ihan sellaisenaan, ja piparkakkupohjaan yhdistettynä juustokakusta tuli suorastaan jouluinen ilmestys. Kurkkaa ohje tämän postauksen lopusta!

Kannattaa myös vierailla Blossan kampanjasivuilla, jossa voi tsekata Blossa-drinkin reseptin ja voittaa Iittalan Sarjaton-astioita.

Olen muuten edelleen aivan mielissäni joka vuosi, kun saan kaivaa Tsaikka-lasit vitriinistä. Käytän niitä ainoastaan loppusyksyllä ja talvella glögin ja muiden kuumien drinkkien juomiseen, joten niistä tulee edelleen vähän erityinen fiilis.

Olen saanut muutaman vanhan Tsaikka-lasin äidiltäni ennakkoperintönä ja täydentänyt sarjaa muutamalla uudella. Vanhoissa on upea, ohut lasi kun taas uudemmat ovat vähän klohmompia (alla olevasta kuvasta näkee hyvin eron). Kannattaa siis ehdottomasti tarttua tilaisuuteen, jos kirppiksellä tulee vanhoja Tsaikkoja vastaan!

 

Blossa-pipari-juustokakku

Pohja:

200 g piparkakkuja
75 g sulatettua voita

Täyte:

4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 rkl vettä
3 dl kuohukermaa

Kiille:

3 liivatelehteä
3 dl alkoholitonta Blossaa

Murusta piparkakut hienoiksi monitoimikoneessa tai esim. kaulimen avulla. Sekoita ne voisulan kanssa ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tasaiseksi seokseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Kuumenna kattilassa 2 rkl vettä kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen, kunnes ne sulavat tasaiseksi. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin 3 tunniksi.

Valmista kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna kasarissa pari ruokalusikallista glögiä kiehuvaksi, puristele liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet kuumennettuun glögiin. Kaada liivateseos lopun glögin joukkoon ja levitä glögi hyytyneen juustokakun päälle lusikkaa käyttäen. (Älä kaada suoraan, jotta kakkuun ei tule koloa.) Laita taas jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Share

Kommentit

Kaati (Ei varmistettu) http://kotivalossa.blogspot.com

Kivaa, en edes tiennyt että blossaa saa alkoholittomana! Ehkä olen liian lörppähuuli, mutta kyllä vähän kismittää kun täytyy viettää joulu ilman terästettyjä glögejä! :D

Oletko tehnyt hyydytettyjä kakkuja agar agarilla? Olen yrittänyt sillä muutaman kerran joitain mousseja hyydyttää, mutta en oikein saa onnistumaan. Tai ainakaan en saa niistä niin jämäköitä, että pysyisivät kakun välissä tai juustokakkuna. En tiedä missä on vika, joten jos tiedät kikkakolmosia niin kiitos!

Eeva Kolu

Joo, nykyään saa! Mä en ole edes lähtenyt kokeilemaan tota agar agaria - en vaan näe syytä, kun liivate toimii niin loistavasti ja kun en ole vegaani muutenkaan. Käsittääkseni agar agar ei toimi maitotuotteiden kanssa laisinkaan (tai ainakin se on todella vaikeaa) joten juustokakut sillä ei kai oikein onnistu.

t. (Ei varmistettu)

Ihana resepti!! Ei ole edes tullut mieleen, et piparkakkuja vois käyttää pohjana. Toisaalta, hirveen mestarileipoja en olekaan, joten kysyn vielä tämän: kaadetaanko kiille täytteen päälle sen jälkeen, kun kakun on antanut olla jääkaapissa 3 tuntia? Eli toisin sanoen: onko kokonaisaika kakun hyytymiselle noin 5 tuntia? Kiitos! :)

Eeva Kolu

Joo, juuri näin! Täytteen pitää ensin antaa hyytyä, jotta tuo kiille ei mene läpi siitä :)

Vensku (Ei varmistettu)

Hei! Glögiä kannattaa lorauttaa vähän myös itse täytteeseen. Vaikkei täyte maistu tämänkään jälkeen "täysin" glögiltä, se yhdistää hennolla maullaan täytteen mukavasti kiilteen makuun! :)

Marikkka (Ei varmistettu)

Mitä tapahtuu, jos kakun tekee alkoholillisesta glögistä? Tuleeko siihen kiva pikku terästys vai maistuuko se vain karmealta?
Kuulostaapa oikein loistavalta reseptiltä, täytyy koittaa tässä joskus joulukekkereillä.

Eeva Kolu

Heips, mä luulen, että se alkoholin maku saattaa olla vähän turhankin vahva tämäntyyppisessä kakussa, jossa maku ja koostumus on molemmat aika "kevyitä". Nuo alkoholilliset glögithän on usein vahvoja, 15-20 %. Mutta kerro jos kokeilet :) 

toffe (Ei varmistettu)

Yleensä jos laittaa kakkuihin alkoholia ne tulee kiehauttaa pois jotta jää vain tuo maku, itse teen paljon kakkuja monia alkoholi laatuja myös käyttäen.

Salla-Maaria (Ei varmistettu)

Tein tässä viikko sitten pipari-viikuna-juustokakkua, ja ai vitsit että oli hyvää! Muuten hyvin samanlainen kuin tämä resepti (pipareita pohjana, perus-juustokakkutäyte), mutta päälle laitettiin glögin sijaan itsetehtyä viikunahilloa. Muutenkin piparit+juusto+viikunahillo on täydellinen yhdistelmä, ja oli erittäin jouluista ja aivan älyttömän hyvää!

Eeva Kolu

Kuulostaa ihanalta! Mun suosikki on erityisesti pipari, viikunahillo ja STILTON. Oi stilton....

A eloA Hetkessä (Ei varmistettu) http://eloahetkessa.blogspot.fi/

Oi, kun näyttää hyvältä ja varmasti myös maistuu. Täytyypä teistailla. Tästä sais hyvän herkun pikkujouluihin. Kiitokset vinkistä jälleen kerran Eeva! :)

What else is there?

Ihana ohje! Mä en vaan jostain syystä tykkää yhtään Blossasta, se on mun mielestä liian makeaa glögiksi. Siis ainakin tuo alkoholiton versio. Marli on markettiglögeistä mun suosikki.

_Sini_ (Ei varmistettu) http://myblueandwhitekitchen.com

Omnomnom... Herkullisen näköinen ohje! Täälläkin ollaan jo nautittu monen sorttista glögiä sekä useampi pellillinen joulutorttuja. Täytyyhän se vuoden kiintiö saada ennen joulua täyteen!

Eeva Kolu

Haha, tuo on kyllä niin totta, että harvemmin sitä tulee enää oikeasti jouluna syötyä joulutorttuja tai juotua glögiä. Yleensä kiintiö alkaa täyttyä jo siinä viikkoa tai paria ennen joulua, kun marraskuussa tempaisee jo överit :D x

GoodieFoodie (Ei varmistettu) http://opendoors.homeip.net/thegoodtastediary/

Heh, hauska kuulla että muutkin jemmaavat Tsaikka-lasejaan koko vuoden vain glögikautta ajatellen :)

Panda (Ei varmistettu)

KYLLÄ! Tsaikat on ainoita oikeita glögilaseja, vaikka ne pirulaiset metallikahvat pureutuvatkin sormiin.

Kakku menee kokeiluun, kiitos!

Eeva Kolu

Kiitos kaikille kommenteista ja hyvää glögikautta! Kippis! xxx

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä glögiä ja viiniä käytätte yhdessä? Vai onko se ihan sama? :)

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Hihhih, meilläkin Tsaikkoja jemmaillaan vaan glögiä varten. Eihän niistä muuta osaa juoda! Minä tein löydön vähän aikaa sitten Facebookin kirppikseltä, ostin 6 Tsaikkaa 25 eurolla. Superlöytö, ja olivat vielä tuossa ihan lähellä. :) Pitääkin mennä tarkistamaan onko ne vanhaa vai uudempaa lasia...

Glögijuustokakku vaikuttaa ihanalta, taidan tehdä joulun seutuun tuota. Nami. Tytär eilen kaupassa oli kieli pitkällä kun näkyi ensimmäiset glögipurkkipinot, mutta en ostanut... vielä.

Anna-Mari (Ei varmistettu)

Näkyivät olevan sitä uudempaa. On kyllä tosi iso ero vanhoihin, meillä oli neljä ennestään ja ne ovat ohuita ja kauniita, nuo uudemmat on rumemman väristä lasiakin. Laatu muuttuu huonommaksi vaikka hinta on kova.

Viivi Ä. (Ei varmistettu) http://lastnightidiedalone.blogspot.com

Oho, Tsaikkojen jemmaaminen ainoostaan glögin juomista varten on vissiinkin pikkasen laajempi ilmiö kuin luulin, eikä siis rajotukaan meidän mummolaan! Ehdoton joulunodotuslasi.

Kakun resepti menee ehdottomasti talteen, kiitos tästä!

Bertta (Ei varmistettu)

Mulle ei ole tullut edes mieleen että Tsaikoista voisi juoda muuta kuin glögiä...

Tiiantai (Ei varmistettu) http://tiiantai.blogspot.com

Teelasit ne vissiin noin nimen perusteella on. :) Itse en kyllä ole vielä koskaan uskaltanut juoda Tsaikoista yhtään mitään: eikö se metalli johda ikävästi lämpöä?

Kaikkihan tämän muuten varmaan jo tietää, mutta joskus luin jostain (Ehkä juuri tästä blogista tai sen kommenteista?), että se lasin metalliosa on ainakin alun perin ollut vetoketjutehtaan ylijäämätavaraa. Sarpaneva oli selvästi aikaansa edellä ekoilussa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on vanhat, kotoa saadut 4 kpl noita laseja. Itseasiassa olen vähän miettinyt mitä niistä joisi-jotain lämmintä joo...hei niimpä, glögiäpä tietenkin :). Uskon täysin, etteivät uudet ole vanhojen veroisia. Sain useampi vuosi sitten lahjaksi Iittalan Kartio-laseja. Tykästyin niin kovin niihin, että päätin hiljattain hankkia täydennystä. Kotona huomasin, että lasit oli eri oloisia kuin vanhat, suoraan sanottuna vähmmän ladukkaan oloisia. Selvinten sen huomasi siitä, että lasin reuna tuntui epätasaiselta ja terävältä suuta vasten. Olin varma, että kyseessä on jokin viallinen erä, vaikka olin ostanut lasit priimana. Marssin Turun outlettiin kyselemään. Myyjä katteli lasejani ja totesi, että kyllä ne on ok ja vertaili liikkeen muihin ykköslaadun laseihin ja sanoi, että kyllä ovat kaikki samanlaisia. Antoi mun kuitenkin vaihtaa lasit, joten syynäsin sitten parhammat löytämäni. Mutta en kyllä voinut päätellä tästä muuta kuin, että on Iittalalla taso laskenut!

Voi mikä juustokakku, pakko kokeilla joskus! Ja noi Tsaikat <3

Mixed

Tsaikat on tosi ihanat, enkä mä ainakaan osaa kuvitella juovani niistä mitään muuta, kuin glögiä! Vielä en oo saanut omaan kaappiin noita hankittua, mutta jossain vaiheessa on kyllä pakko... Ne kultaiset kahvat on myös tosi kivat, mutta vaikeampi löytää.

Harmi kun lasi on nykyään kehnompaa :(

Annilou (Ei varmistettu) http://anniminkkinenphotography.blogspot.com

Näin viime yönä unta, että tein juuri tätä kakkua blogisi inspiroimana isäni kanssa, joka ei siis leivo ikinä. Ehkä tätä täytyy sitten tehdä, kuulostaa ainakin ihan älyttömän hyvältä! :)

Malou (Ei varmistettu)

Vaikuttaa ihanalta! Silti täytyy sanoa, että ei ole jouluisen uunijuustokakun voittanutta ja sekin resepti on otettu Eeva sinun ruokablogistasi vuosia sitten. Kiitos siitä! :)

_Pirre_ (Ei varmistettu)

Hassua, että näin monet kommentoijat käyttävät Tsaikkoja vain glögin juomiseen! Niin meilläkin kotona :)

bore (Ei varmistettu)

Kiireisenä ei ehtinyt blogejakaan lukea ja oli hassu sattuma, kun mietin tänään että haluan tehdä jouluaaton jälkkäriksi glögijuustokakun piparipohjalla. En tiedä miksi jo nyt mietin tuommoisia asioita, mutta pitää laittaa ohje muistiin joulua varten :)

Mellon (Ei varmistettu)

Kiva resepti, aion kokeilla illanistujaisissa tällä viikolla! Onko sulla kokemuksia gluteenittomista pipareista? Tästä sais kai gluteenittoman helposti käyttämällä niitä.

SMM (Ei varmistettu)

Itse olen tehnyt Semperin gluteenittomilla pipareilla vastaavanlaisen glögijuustokakun ja toimi erinomaisesti, ei huomaa eroa! :) ..tämä vastaus taisi tulla vähän myöhään mutta joka tapauksessa!

Kiitos reseptistä, toivottavasti kakkuni onnistui... :) Tein sen eilen hyytymään ja äsken valmistin kiilteen päälle. Toivottavasti ehtii hyytymään parissa tunnissa ennen kuljetusta juhlapaikkaan. :P

Kommentoi