Blue is the warmest color

Joskus elämä vie kummallisiin paikkoihin, kuten nyt vaikka Munkkivuoreen.

Munkkivuori kuulostaa henkilökohtaiselta paratiisiltani (ja tyypilliseltä vappuaatoltani), mutta todellisuudessa... no. En nähnyt yhtään munkkia enkä vuorta enkä varsinkaan munkkivuorta. 

Mutta kävi niin onnekkaasti, että satuin kävelemään kukkatarhan ohi ja löysin valtavan taivaansinisen hortensian. Sellaista olen etsinyt koko kesän.

(Muistatteko kuinka Riku Korhosen kirjassa Nuku lähelläni päähenkilö vie tyttöystävälleen taivaansinisen hortensian? Se kohta on jostain syystä jäänyt kirjasta vahvimmin mieleeni.)

Raahasin hortensiaa bussissa väistellen muiden matkustajien tahattoman murhanhimoisia jalkoja ja kauppakasseja. Selvisimme ehjinä. Nyt olemme kotona, ja täällä on taas oikeanlainen, hmm, energia. Kyllä yksineläjäkin tarvitsee muita eläviä olentoja kotiinsa.

Upeus tarvitisi vielä isomman ruukun, mutta jaksaako semmoista nyt alkaa raahata mistään.

Oikeastaanhan minua ovat aina vetäneet puoleensa ne tyypit, jotka ovat vähän liian suuria ja kauniita arkisiin saappaisiinsa.

Kommentit

Ikävä kyllä Munkinseudun paikannimet eivät tule syötävistä herkuista, vaan kaapupukuisista miehistä, joiden luostarille myönnettiin alueen kalastusoikeudet satoja vuosia sitten. Munkit kalastivat nykyisessä -niemessä ja -vuori taas oli tätä korkeammalla. Vaikka munkkirinkiläkasassa olisi kyllä kieltämättä ollut kivempi käydä koulua ja työskennellä!

Niin ja piti sanomani vielä, että ihana hortensia! Itse olen jo muutaman viikon ajan metsästänyt täydellistä valkoista atsaleaa kotiini, kunnes tällä viikolla kuulin niiden olevan kausisidonnaisia ja seuraavan kerran sesongissa vasta ennen joulua. Ehkäpä ostankin hortensian kotiani piristämään sitä odotellessa!

Eeva Kolu

Mistä päättelit että pyhuin syötävistä munkeista? Olen aina tykännyt miehistä kaavuissa... ;)

Rakastan atsaleoja! mutta ne on tosiaan talvikauden kukkia, mikä onkin ihanaa, kun kesällä on niin paljon kaikkea muutakin.

emzi (Ei varmistettu) http://emmelemzi.com

Rakastan Munkkivuorta ja Munkkiniemeä. Se on vaan koti vaikka en siellä 10 vuoteen asunut.

Projekti -30/2013

Hortensian värihän muuttuu kasteluveden happamuuden mukaan. Jos kasteluveteen lisää piimää tai mullan pintaan laittaa kahvinpuruja vaihtaa hortensia värinsä siniseksi vaikka ostettaessa olisi muun värinen. 

Eeva Kolu

Heippa! Hortensian väri toki vaihtelee kasteluveden/maan pH:n mukaan, mutta sävyyn vaikuttaa myös lajike :) Esimerkiksi monet valkoiset hortensiat eivät muutu sinisiksi vaikka kastelis millä.

Mrs. M (Ei varmistettu)

Juuri palasimme mökille 2 viikon tauon jälkeen, ja rakas, taivaansininen hortensiani oli menehtynyt…

ALK (Ei varmistettu)

Mä annoin hortensiani hoitoon meidän viiden päivän pituisen reissun ajaksi. Lopputulemana hortensia on död. Viis päivää! Kyä korpee.

minnaliisa (Ei varmistettu)

Laita ihmeessä upea hortensiasi isompaan ruukkuun. Saat muuten kastella sitä koko ajan. Ja kuten varmasti tiedät hortensia ei kestä kuivumista yhtään.

Sidyr (Ei varmistettu)

Hihi, tää oli hauska.. Vai Munkkirinkilä-vuori...:D muutenkin tekstiäsi on ilo lukea. Fanitin sinua jo kun kirjoitit Trendiin sitä tyylikokeilu-palstaa! Usein luetutan postauksiasi miehellänikin, saadaan yhdessä hihitellä oivalluksillesi. Onnea vielä kauniin Hortensian kanssa. Ai että tuota väriä, i like!

Minna E (Ei varmistettu) http://kuitetekee.blogspot.fi

Voihan munkki. Äiti paistoi aina vappuna munkkivuoren. Oi niitä aikoja! Hortensia on ihana.

Haiha (Ei varmistettu)

Ihana hortensia! Taidan tietää kyseisen tarhan, jos se on Munkkivuoressa sen erään sillan lähellä. Mitä tuollainen suunnilleen maksoi? Jos se ei kustanna ihan omaisuutta (pienellä budjetilla kun ollaan liikkeellä, menen heti Helsinkiin viikon päästä palattuani noutamaan omani!

Eeva Kolu

Heippa, siellä tarhalla on (Helsingin hinnoiksi) tosi edulliset hinnat. Isommat hortensiat oli 15-25 euroa :)

Haiha (Ei varmistettu)

Oh, ihanaa! Kiitos tiedosta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.