chanel on aina chanel

Kaikki mitä rakastin

... totesi ystäväni Pinja huulipunia testaillessaan, ja oli varsin oikeassa. Tuskinpa mikään muu merkki kietoo kantajaansa yhtä vahvoihin mielikuviin kuin Chanel.

  

 

Rakkauttani Chaneliin ei horjuta se, että nykyään muotitalon pääasiakaskuntaa taitavat olla ne, jotka ovat kaikkea muuta kuin parisien chic, hillityn tyylikkäitä. (Real Housewives, mite ois?) Eikä se, että kahdesta C:stä on tullut ällö statussymboli eikä edes se, että muotitalon uusimmissa mainoksissa poseeraa amerikkalaisen teinisarjan tähti. Millään näistä asioista ei ole mitään tekemistä minun Chanelini kanssa. Ne ovat nykyaikaa, minulle Chanel on historiaa. Minulle Chanel on yhtä kuin Coco, Pariisi ja se tietty... je ne sais quoi.

 

 

Ostin vähän aikaa sitten pullon Coco Mademoiselle -hajuvettä. Rakastan sitä. Se tekee minut onnelliseksi. Järjellä ajateltuna tiedän tietysti, että ostaessani Chanelia maksan paljon muustakin kuin laadusta - mielikuvista.

 

Mutta kun aamulla suihkautan ranteeseeni Mademoisellea ja suljen silmäni, sekunnin ajan olen jossain muualla kuin tamperelaisen kerrostalokolmion kylpyhuoneessa.

 

Juoksen sateessa viimeiseen yöbussiin, nauran hysteerisenä vieressä, kun ystäväni puhuu kömpelöä ranskaa kuskille. Kiipeän Sacre Coeurin portaita ja tartun salaa lämpimään käteen, pussaan sänkistä poskea Républiquen metroasemalla, kuuntelen kuinka haarukan alla tarte Tatinin kuori rapsahtaa ja hajoaa sadoiksi pieniksi murusiksi.

 

Kutsukaa vain markkinavoimien uhriksi, mutta minulle ne mielikuvat ovat jokaisen euron arvoisia.

 

 

 

 

Chanelista puheenollen - katsoin vihdoin tällä viikolla elokuvan Coco avant Chanel (2009). Leffaa on moitittu kehnoksi, mutta minusta se oli aivan ihana! Ihana, ihana, ihana. Pidin siitä, ettei se yrittänytkään olla mikään kattava Cocon elämäkerta, vaan elokuvan kehys oli tiukasti rajattu - oman tulkintani mukaan se kertoi Cocon suhteesta niihin kahteen mieheen, jotka vaikuttivat omalta osaltaan paljon siihen, miten Cocosta tuli Coco.

 

 

 

 

 

Leffan historiallisesta tarkkuudesta en osaa sanoa, enkä totta puhuen edes erityisemmin välitä - minulle riitti, että elokuva oli häikäisevän kaunis. Upeita kuvia, kauniita sävyjä, jokainen yksityiskohta loppuun asti mietitty. Kaikki teekupeista haarukoihin oli kaunista. Niin ihanaa, että välillä ihan hengästytti. Lisää tällaista!

 

 

(kuvat audrey-tautou.org, paitsi kaksi ekaa omia)

Kommentit

MillaH (Ei varmistettu)

Audrey Tautou millamainen

Eskimo (Ei varmistettu)

Oi, tuo Coco Mademoiselle on ihana tuoksu. Olen juuri etsimässä uutta tuoksua itselleni etsiessäni (tuo on yksi vaihtoehdoista), olen paljon miettinyt mielikuvien ja mielikuvamainonnan merkitystä. Kaikesta kosmetiikasta (ja monista muistakin asioista) juuri hajuvesilllä on ostajalle eniten merkitystä tuotteen mainonnalla ja pakkauksen muotoilulla. Valistunutkin kuluttaja oikein toivoo oman hajuvetensä mainoksen vetoavan ja mielikuvan viekoittelevan. Tuoksun keulakuvan olevan ihailtava ja samaistuttava. Millainen nainen olen? Millainen nainen haluaisin olla? Vaikka tuoksu olisi ihana, mutta väärä mielikuva tai ruma pullo jättää tuoksun kauppaan. Koko paketin pitäisi kunnossa. Chanelin onneksi sillä on pohjaa muillekin mielikuville kuin pelkälle mainokselle. Oman idolini Sofian Coppolan ohjaama Miss Dior Cherien mainos oli niin ihana, että päätin sen olevan suurin piirtein loppuelämän tuoksuni, kunnes Dior meni muuttamaan sitä.

Nna (http://akaasia.blogspot.com) (Ei varmistettu)

Minäkin olen hulluna tuohon Coco Mademoisellen eau de parfumiin. En tiedä, oletko verrannut, mutta edp tuoksuu ihan eriltä kuin edt-versio. Itse pidän enemmän ensimmäisestä, mutta edt:kin on kyllä hyvä. Mielestäni on vähän hassua ja kiinnostavaa, että saman nimiset edt ja edp ovat niin erilaisia.

Noora (Ei varmistettu)

Minäkin rakastin kyseistä elokuvaa! Ja Ranskaa, tai rakastan edelleen. Varmaan pitäisin myös tuoksusta, täytyy siis kokeilla. Ainakin kuvauksesi sai kaipaamaan takaisin Pariisin kaduille... Kiitos ihanasta blogista!

Rebekka (Ei varmistettu)

Tämä tarina kruunasi jo muutenkin onnistuneen illan. Vietin sen Woody Allenin Midnight in Paris -elokuvan lumoavan kauniissa maisemissa. Eläköön ällömakeilu - Vive la France!!

Sara (Ei varmistettu)

Aaah, Coco avant Chanel on yksi omistakin lempileffoista ja kiteytit aika hyvin ajatukseni siitä tähän. Ei välttämättä juonellisesti ja historiallisesti tarkin tai jännittävin, mutta ehdottomasti yksi kauneimmista.

Ola (Ei varmistettu)

Ja kuka olisikaan ollut parempi valinta päärooliin noinkin kauniiseen elokuvaan kuin aivan valloittavan ihana Audrey Tatou. Neiti osasi jopa eilisillan Da Vinci koodissa olla ihana<3 Muttas Cocosta villaan.. Olit nyt täksi talveksi hankkinut itsellesi montgomeryn kunnon perinteikkään villakangastakin edellistalven topshopin version tilalle - vai rinnalle? Itse kun olen kääpiönä suunnittelemassa topshopin takkia petit koossa, mutta onkohan se hyvä käytössä ollenkahan? Kokemuksen syvää rintaääntä kaipaisin:)

Anni (Ei varmistettu)

Tämä kommentti ei nyt liity aiheeseen, mutta muistaakseni Trendissä(tai sitten täällä blogissa) kirjoitit veden juonnin tärkeydestä. Siinä tekstissä olit maininnut jonkun vedensuodattimen tms., jolla saa vesijohtovettä "puhdistettua". Muistanko nyt oikein? Joka tapauksessa asuntoni vanhat putket vähän mietityttää, niin osaisitko sanoa, että mistä tuollaisen puhdistimen(tai mikä nyt onkaan) saisi hankittua?

liina (Ei varmistettu)

En ole vielä nähnyt kyseistä elokuvaa, mut sen sijaan syksyn alussa tuli yleltä kaksiosainen miniasarja Cocosta ja sekin oli aivan ihana! Kumpikin jakso kesti muistaakseni pari tuntia, joten Cocon elämästä sai varmastikin elokuvaa laajemman kuvauksen. Sarja oli tosi hienosti tehty joten suosittelen!

http://www.imdb.com/title/tt1094661/

Eeva (Ei varmistettu)

MillaH: minullakin on itse asiassa Milla-niminen serkku, joka näyttää vähän Audreylta :) ****************** Eskimo: olet varsin oikeassa :) En ikinä voisi ostaa hajuvettä vääränlaisessa pullossa, vaikka tuoksu olisi kuinka ihana. Minusta esim Marc Jacobsin Daisy Eau So Fresh on aivan hurmaava tuoksu, mutta kumiset päivänkakkarat eivät ole se mielikuva, jota hajuvedeltäni haen.... **************** Nna: onpas kummallista! En ole verrannut, en itse asiassa ole edes nähnyt edT:tä myynnissä missään! ************* Noora: kiitos itsellesi ihanasta kommentista :) ************* Rebekka: oi sinä onnekas, minäkin toivon, että voisin vielä nähdä Midnight in Parisin ensimmäistä kertaa :) *************** Sara: juuri näin :) Joskus kauneus riittää. ************ Ola: ainakin se mun Topshopin duffeli on tosi hyvä ja ketjuvaatteen liikkeeksi jopa erinomainen. Se vaan on mulle yhden koon liian pieni ja väärän värinen, joten täytyy luopua siitä nyt.

Eeva (Ei varmistettu)

Anni: mahdoton sanoa, kun en tiedä asuinpaikkaasi, mutta googlettelepa "Brita-kannu" niin varmaan löytyy jotain infoa. Ihana muuten kuulla, että siitä jutusta oli hyötyä! ************* Liina: kiitos vinkistä, täytyypä tsekata jos tuon saisi vielä DVD:llä jostain :)

Liisa (Ei varmistettu)

Siis voi että, eilen tuo leffa tuli just Ranskan televisiosta ja katsoin sitä lumoutuneena. Se oli kaunis ja ihana! Ja mulla on myös tuo tuoksu kotona Suomessa ja ikävöin sitä joka päivä, se kuuluu niin tänne Pariisiin. Ja se pullo on täydellinen sille tuoksulle! Rakastan elämää täällä ja rakastan tätä blogia, onnistut jotenkin aina kirjoittamaan niin sopivasti mun elämään sopivista jutuista todella kauniisti. Täytyy muistaa nauttia joka hetkestä täällä että voin sitten tammikuisessa Suomessa muistella näitä ihania hetkiä.

Jenni (Ei varmistettu)

Coco avant Chanel oli ihana. Toinen, ei kylläkään ihan yhtä hyvä mutta kaunis Chanel-elokuva sekin oli Chanelin ja säveltäjä Igor Stravinskyn suhteesta kertova Coco Chanel ja Igor Stravinsky. Anna Mouglalis oli Cocon roolissa upea ilmestys.

Ida (Ei varmistettu)

Kun katsoin vähän aikaa sitten Karl Lagerfeld dokumentin ja nuo viimeisen kuvan legendaariset portaat tulivat kuvaan, niin liikutuin jostain syystä melkein kyyneliin. Nyt muistan mistä se johtui, tästä elokuvasta ja tuosta kuvasta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.