Don't lose your head

Jos olen vaikuttanut viime aikoina hajamieliseltä, se johtuu vain siitä, että unohdin pääni Turkuun.

Eikun ihan oikeasti. Unohdin pääni Turkuun.

Onneksi viime reissulla sain sen sujautettua kulahtaneeseen Nanson kanvaasikassiin ja roudattua ExpressBussilla himaan.

Taksikuski tosin hieman kohotteli kulmiaan, kun en antanut laittaa kassia takakonttiin, koska siellä on pää.

Seurustelin aikoinani yhden pojan kanssa, joka teki esimerkiksi vanhojen rakennusten kipsientisöintiä ja sen semmoista. Niiltä ajoilta on jäänyt tämä pää. Se on yksi niitä harvoja esineitä, joihin olen kiintynyt. 

Rakastan sitä, että pää on jäänyt tekijältään kesken - sileäksi hiotun pinnan sijaan se on täynnä rosoa ja epätasaisuuksia.

(Siis ihan kuin me ihmiset, saattaisi todeta tähän joku minua siirappisempi. Tai ketäs tässä huijataan. Minua siirappisempi on korkeintaan R Kelly, ja hän ei takuulla laula kipsitöistä.)

Rettigin tupakkarasian ostin puolestani läheisestä vanhan tavaran kaupasta.

Totta puhuen minulla ei ole sille vielä mitään käyttöä, vaan haksahdin siihen puhtaasti tunnesyistä. Turussa asuessani nimittäin kotini sijaitsi ihan lähellä Rettigin palatsia, jossa asui aikoinaan juurikin tämän tupakkasuvun patriarkka.

Rasiassa on myös Åbon vaakuna, vaikka tottahan toki te nyt kaikki sen tunnistitte, eikös juu. 

Kirjahylly toimii myös vaatimattomana baarikaappinani. Toistaiseksi baarikaappiini kuuluu yksi pullo ranskalaista vermuttia sekä Contratton tyhjä kuohuviinipullo, jota en raaski heittää pois, koska se on maailman kaunein.

Hopeinen vati on löytynyt kirppikseltä. Cocktail-sheikkerille on ollut viime aikoina ihan liian vähän käyttöä. Tämä asia täytynee korjata pikimmiten.

Kivaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Laurella
Pilkku otsassa

Tässä on nyt kaikki kohdallaan; vanhojen rakennusten entisöinti, vanha (nykyvinkkelissä vähän kummallinen) kipsiesine ja R.Kelly. 

Oot suloinen, ei voi muuta sanoa.

Varpu K (Ei varmistettu)

Mikä pää! Täydellisen kummallinen ja kummallisen täydellinen.

Ja ompas ihailtavan smooth tapa sujauttaa vaakuna sisustukseen! ainakin smoothimpi kuin kaapin päällä pönöttävä viiri, jonka paluuta muotiin en odota ihan heti käyvän...

Morsio
Mennään vaan!

Eikös se patriarkka asu edelleen siellä Åboa Vetuksen aka Rettigin palatsin yläkerrassa? :)

Ex-turkulainen (Ei varmistettu)

Ihanat hyllyt!

Ja kaunis rasia. Jos tarkkoja ollaan, se on Aboan vaakuna (vaakunassa on iso A) niinkuin museokin on Aboa Vetus (ja Ars Nova).

Morsio
Mennään vaan!

Haha, totta! Sanoin päässäni Aboa ja kirjoitin Åboa xD

Museotäti (Ei varmistettu)

No jos oikein näsäviisastellaan niin eihän Eeva tässä mitään virhettä tehnyt puhuessaan kaupungista Åbona, sillä Aboa ja Åbo ovat täsyin sama asia, eli Turku. Aboa on latinaa, Åbo ruotsia. Sama kaupunki, monta nimeä. Tosin totta on, että vaakunassa on nimenomaa latinistisesti A. Lisättäköön myös, että vaakuna tässä Eevan purkissa ei taida olla Turun kaupungin vaan Rettig-yhtiön. Ankkuri elementtinä ei kuulu Turun kaupungin vaakunan heraldiikkaan, mutta sopii Rettigeille varustamotoimiensa puolesta. Totta on, että tämä vaakuna monilta muilta osin kovasti muistuttaa Turun kaupungin vaakunaa. Tämä kuvastaa hyvin sitä, miten Rettigit ovat liiketoimiaan brändätessään hienosti korostaneet ylpyttä turkulaisuudestaan - kuten Eevakin ostaessaan tämän purkin ;)
Kiitos blogista ja mukavaa kevättä!

ida365xxx (Ei varmistettu) http://ida365.refashion.fi

Tuo pää on kyllä ihan mielettömän kiva! Just semmoinen spessumpi asia kotona, jonka haluaa siirtää muutosta toiseen mukanaan. Ihanaa viikonloppua! :-*

Emmi L. (Ei varmistettu)

Ihanaa etten ole ainoa joka säilöö kauniita skumppapulloja ilman sen suurempia syitä :D

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

EmiliaMaria

mun "kummalliset tunnearvoesineet" sarjaan kuuluu 1x1m rasterointikuva matista ja teposta nuoruudenpäivinä ilman paitaa. Tällä hetkellä tämä epätodellinen

 teos koristaa keittön seinää. Suunnitelmissa on hankkia kyseiseen hirvitykseen myös matin ja tepon nimmarit... 

KateK (Ei varmistettu)

ou mai gaaaaaad.

Jo
jo

Apua! Eihän noin hienoja julisteita voi olla! :D

Toulouse (Ei varmistettu)

Mahtava pää ja ihanat kirjahyllyt, mistä ne on? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.