eevan viimeinen kiusaus

Osaan vastustaa kaikkea paitsi kiusausta, sanoi Oscar Wilde.

Minä sanoisin, että osaan vastustaa kaikkea paitsi kynsilakkoja. Juu, olkaa hyvä vaan aforismikirjojen tekijät ja hääkarkkien askartelijat, voitte käyttää.

 

(Lausehan ei ole lainkaan totta, sillä minä en osaa vastustaa yhtikäs mitään. Syyttäkää vanhempiani kun antoivat minulle tällaisen nimen. Nomen est omen, kiusauksiin lankeaminen on meillä Eevoilla verissä. Esimerkiksi eilen sorruin ostamaan junaan sellaisen kipsan valmiin karkkipussin, vaikka tiesin, että kaikki ne namit siellä sisällä olisivat lötköjä ja ällösti pehmenneitä. Miksi ne on sellaisissa pusseissa aina ällösti pehmenneitä ja miten niistä edes saa sellaisia?! Mutta niin, tuskin Oscar Wildekään aina puhui totta.)

 

 

Olen ollut alkuvuodesta saakka kynsilakkojen ostolakossa. Sinä aikana olen tosin saanut poikaystävältä lahjaksi yhden lakan ja töiden kautta kuusi, mutta ainoatakaan en ole ostanut eli olen ollut täysin viaton uhri lakkakokoelman karttumisessa. (Ja ne töiden kautta saadut annan eteenpäin, koska kelpuutan kokoelmaani vain sellaisia sävyjä, jotka puhuvat juuri minulle. Ai mitä, eikö kynsilakat puhu teille?)

 

Tänään oli tosin retkahdus lähellä, kun huomasin, että Essien lakat on vihdoin tuotu Suomeen oikein suurella rytinällä.

 

Siellä ne vaanivat kesken ruokaostosten, isossa ständissä keskellä vantaalaista Citymarketia, nuo kutsuvat paholaiset pastelliasuissaan. Erityisesti kevätkokoelma oli suorastaan sietämättömän himottava ja alle minuutissa olin haalinut ostoskoriini kolme: Navigate Her'n, Orange, It's Obviousin ja Ole Calienten.

 

Mutta kah, mitä tapahtuikaan seuraavaksi! Laskin kymmeneen, hengitin syvään, muistin sen, että joudun tätä nykyä yrittäjänä tilittämään itse veroni ja eläkemaksuni ja ne kuulkaa tuntuvat kun eivät mene salakavalasti suoraan palkasta tai työnantajan pussista. Sitten mietin sitä, että minä kyllä tosissani tarvitsisin uuden kameran ja tadaa - laitoin lakat takaisin hyllyyn ja kävelin muina naisina vihannesosastolle. Niin vastusti Eeva kiusausta.

 

Mutta sen minä päätin, että jos pysyn kynsilakkojen ostolakossani kesän alkuun saakka niin sitten saan ostaa palkinnoksi Ole Calienten (olenhan minä). Älkää väittäkö, ettenkö olisi kykeneväinen loogiseen ajatteluun.

 

 

Kommentit

Jke (Ei varmistettu)

Olethan sinä.

Mimme (Ei varmistettu)

Sait taas hymyn huulilleni :) Tätä olisi tarvittu eilen, kun minä lankesin osta kolme maksa kaksi - tarjoukseen kenkäkaupassa, vaikka yksiäkään kenkiä ei pitänyt ostaa. Ei sillä, etteikö siellä joukossa olisi ollut sellaisia, jotka olisi joka tapauksessa pitänyt ostaa kevään aikana, mutta se selitys ei tuntunut menevän läpi ainakaan lähipiiriin :)

_temp (Ei varmistettu)

Nimi on enne! Omien etunimieni anagrammi on "materia vie aina" :D Ja yksi etunimistäni on Eeva, joten kiusaukset vievät mennessään! Osoitit ihailtavaa päättäväisyyttä. Itse olen ostolakossa Hulluihin päiviin asti, hih!

maisa (Ei varmistettu)

tykkään niin blogisi arjenmakuisuudesta!

tosin tässä varmaan käy just se nykyblogiklassikko, että maahantuojalla tai showroomilla tai jossain muussa nohevassa paikassa, jossa näitä juttuja seurataan pannaan tää sun postaus merkille ja kappas vaan, ne haluu sulle sieltä lähettää vähän näitä ihania kynsilakkauutuuksia, kun kerta olit ihastellut ;)

en tarkoita millään lailla nitistä postauksesta, se oli ihana, jotenkin vaan oon havainnut, että suositun bloggarin on nykyään hankala ääneen unelmoida matkasta, kamerasta, hiusten kihartimesta saati sitten kynsilakkapurkista :)

Eeva (Ei varmistettu)

Mimme: noi on pahoja! Yritän itse systemaattisesti kieltäytyä kaikista "osta kolme maksa kaksi" ja "osta kolme, saat 20% alennusta" -tarjouksista, koska niistä harvoin tulee ostettua kolmea oikeasti tarpeellista asiaa :D Paitsi tietysti tässä sun tapauksessa ;) Onnea uusista kengistä :) ***** _temp: ah, Hullut päivät! Taidan olla hullu itsekin, kun olen odottanut niitä jo pari viikkoa... milloin, milloin? * ***Maisa: mä en nyt ihan ymmärtänyt että yritettiinkö tässä vihjata että olisin tehnyt tämän postauksen siksi, että olisin yrittänyt kalastella ilmaisia kynsilakkoja vai kritisoitiinko tässä sitä että bloggareille ylipäänsä lähetetään ilmaisia kynsilakkoja, mutta voin mainita että mun kohdalla kumpikaan ei pidä paikkaansa. En saa blogin kautta oikeastaan juuri yhtään tavaraa, tänä vuonna olen saanut yhden hajuveden ja that's it. Mainostajat on huomanneet, että kirjoitan tuotelahjoista aniharvoin joten eivätpä ne niitä jaksa mulle lähetelläkään :)

maisa (Ei varmistettu)

vitsi, aattelin just, että nyt kyllä jäi mulla selkeästi artikuloimatta se, että en yhtään aatellut, että kalastelisit postauksella ilmaisia kynsilakkoja. en liitä yhtään moista kalastelua sun blogin tyyliin, vaikka pakko myöntää, että joidenkin toisten blogien kohdalla moinen on joskus käynyt mielessä (en kyllä silloinkaan tiedä, että mitä mieltä siitä sitten ihan ihan lopulta oon). mutta siis tavallaan tarkoitus oli vain sanoa, että blogeja taidetaan nykyään seurata niin tarkasti mainosmiesten toimesta, että suosittujen bloggareiden todella voi olla aidosti hankala haaveilla joistain pienemmistä materiaalisista asioista.

pmn (Ei varmistettu)

Hei Eeva, muistatko mikä noiden lakkojen suomihinta Citymarketissa oli? kiitos jo etukäteen! (:

Anna (Ei varmistettu)

Eeva, olen elämäni aikana ehtinyt seuraamaan lukemattomia nuorten naisten ylläpitämiä blogeja, mutta sä olet ensimmäinen josta oikeasti TYKKÄÄN. Tuli vaan tarve kertoa tämä!

taina (Ei varmistettu)

ha, huomasin saman! eikö tässä enää voi citymarketiinkaan astua turvallisin mielin. mulla on kynsilakkoja varmaan enemmän kuin tulen koskaan käyttäneeksi, mutta silti tarttui mukaan pari uutta. hupsis.

anna-elina (Ei varmistettu)

Aaaaaaa!!! Mun oli tarkoitus pitää shoppailulakkoa koko huhtikuun, mutta aaaaaa! :D

kedolla.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kynsilakat on siitä viheliäitä, että niillä helposti huijaa itseään, "eihän tämä ole kuin muutama hassu euro" tai "näin pieni juttu, josta tulen kuitenkin todella iloiseksi". Sama juttu naistenlehtien kanssa kassan vieressä, olen lehtien _tilaus_ lakossa, joten ostan aina ne 3,90e lehdet ja summa on ihan sama kuin tilaisin sen lempparilehden kotiin. En halua edes laskea kuinka paljon rahaa käytän kuukausittain tällaiseen pieneen piristämiseen, nimimerkillä tulin juuri tulppaanikimpun kanssa kotiin :)

Päivi (Ei varmistettu)

Ihana postaus!

Lotu (Ei varmistettu)

En nykyisin koskaan lakkaa kynsiäni, mutta törmätessäni Turun Anttilassa viime viikolla Essienin lakkahyllyyn meinasin minäkin sortua ostamaan kolme lakkapulloa. Kahdessa pulloista oli vaaleapunaista lakkaa, joiden sävyero oli kaverin mukaan minimaalinen, mutta minun silmissäni huomattava. Väitän, että lakkapullot jäivät huutamaan nimeäni, kun asettelin ne tomerasti takaisin hyllyyn muistutettuani itseäni siitä, että inhoan kynsien lakkausta. Ja nyt sitten mietin, että josko kuitenkin hankkisin edes tuon kevätkokoelman ihanan vihreän ja toisen niistä peruskokoelman vaaleanpunaisista lakoista...

Kaoka (Ei varmistettu)

Kiitos tästä! Olin justiinsa menossa nukkumaan pohjattoman masentuneena ja itseinhoa täynnä maailman p*skimmasta päivästä, mutta päätinkin pistäytyä katsomassa vielä että olisitkohan kirjoitellut. Sai hymyn huulille! :)

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Hienoa toimintaa, tuo lankeemuksen jälkeinen peruminen on nimittäin pahinta. Siis se, että nostaa jo koriin joutuneet lakat pois.

Mutta hei, nyt kyllä täytyy sanoa, että jos noi oikeasti maksaa 14,90 kappale niin mieti mille tuntipalkalle juuri pääsit tuosta ostoksen perumisesta. Nih.

followalwaysdreams.blogspot.com (Ei varmistettu)

Olen jo jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja oli pakko viimeinkin kiittää. Kiitos, että niin monet kerrat saat nauramaan, hymyilemään, ajattelemaan, kiinnostumaan ja kaikkea mitä ikinä maailmaan mahtuukaan. Olet uskomattoman lahjakas kirjoittamaan ja kuvailemaan elämää. Yksinkertaisia arkisia asioita, ajatuksenjuoksuja, ihmisiä.... Olet huippu ja inspiraation lähde, kiitos siitä!:)

krista (Ei varmistettu)

Hei Eeva! Ihan tähän (ihanaan) postaukseen liittymättä olisin halunnut kysyä vinkkejä viikonloppureissulle Turkuun! Missä kannattaa käydä lounaalla, entä illallisella, saako sieltä hyvää sushia jostain, missä kannattaa käydä tsekkaamassa yöelämää drinkeillä/tanssimassa, onko persoonallisia vaateputiikkeja, arkkitehtuurisia aarteita tms. mitkä on siellä ihan must? Entäs osaatko nähtävyyksistä suositella jotain näkemisen väärtejä? En ole koskaan käynyt Turussa, nyt menossa vasta sinne muuttaneen ystävän luo kylään :) Kiitos todella paljon, jos jaksat tähän vastata!
(Ja saa toki joku muukin vinkata jos osaa ja on halukas :)

K (Ei varmistettu)

Hei Eeva, ja kiitos ihanista kirjoituksistasi (tässä ja muissa blogeissasi)! Mulla on ollut suhun sellainen girl crush, enkä ole varmasti ainoa, hih.Tästäkin postauksesta tuli vaan taas niin hyvä mieli :)
Ei kuitenkaan kannata ottaa kommentteja monesti niin hyökkäävinä, kuten Maisan, itse luin sen ihan eri tavalla kuin sinä, lähinnä pohdiskelevana ja huumorimielessä tehtynä huomiona. Useammankin kerran olen kiinnittänyt samaan huomiota, eli että olet ehkä tulkinnut kommentin sävyn negatiivisesti vaikka kirjoittajan tarkoitus on ollut jotain ihan muuta. Yksi esimerkki on kun dymopostaukseen joku kommentoi epäsuhtaa siitä että miksi toisessa tilanteessa nimikoidut jutut ovat mauttomia, mutta dymojen kohdalla ihania. Musta kyseinen kommentti oli huomiossaan tosi hauska, sillä itse olen juurikin vauhkonnut maalaisromanttisten tekstijuttujen kamaluudesta, mutta olen myöskin ihan hurahtanut dymoiluun :) Itseironiaa siis kehiin!

Aino (Ei varmistettu)

Ihana olet! Salaa olen sinua jo reilu puoli vuotta lukenut ja todellakin, ihana olet. Kiitos siitä :)

Violet (Ei varmistettu)

Suomalaisia rahastetaan taas. Ilokseni mun lähikaupassa Brysselissä nuo maksaa noin kolmanneksen vähemmän. (On siinä silti vastustamista kun tekisi mieli kaikkia värejä...)

m (Ei varmistettu)

Komppaan K:ta… joskus ahdistaa, kun tuntuu että bloggaajat traumautuvat yhdestä kurjasta kommentista kuun sisään niin että epäilevät jokaista vähemmän hempeää kommenttia "nillittäväksi anonyymiksi". Ja jos 50 ihanuuskomsun seassa on yksi negatiivinen niin perästä seuraa postaus, jossa "tehdään nyt kaikille selväksi, että…" Chill! (ja pakollinen loppuselitys: ei koske pelkästään Eevaa vaan yleinen blogimaailmahuomio)

Ansku (Ei varmistettu)

Tämä ei liity millään tapaa tähän postaukseen, mutta ajattelin onnitella sua Eeva siitä, että sun blogisi on aivan ansaitusti Aussie Blog Awardsien tän vuoden paras lifestyle-blogi!!! :) Onnea onnea!!! :) Ja oikeastaan kyllä tää liittyy tähän postaukseen, koska sun kaikki postaukset on ihan loistavia, että ne on se syy, että voitit. :D

Eeva (Ei varmistettu)

Maisa: joo, en mä ajatellutkaan varsinaisesti että olisit moisesta syyttänyt, mutta tarkensinpahan kumminkin. Ja haha, bloggariparat - unelmatkin riistetään :D Jotenkin en usko, että tuosta niin kovasti pahastuvat :) ****** Pmn: 14,90 :) vai pitäiskö sittenkin olla ":(".... ***** Anna: kiitos, kun tunsit tarvetta - arvostan sitä! :) ******* Taina: tiedän. Alan Prisman asiakkaaksi! ****** Anna-Elina: eli saat just sopivasti vapuksi uuden lakan ;) **** Lotu: siis, joo! Tämä kyky nähdä kaksi samanlaista sävyä TÄYSIN erilaisina tuntuu kulkevan käsi kädessä kynsilakkahulluuden kanssa :D ****** Aamuvirkkuyksisarvinen: no siis todellakin! Ja nyt kun tienasin noin hyvin, niin voishan sitä palkita itsensä jollain pinellä... (vitsi vitsi) :) ****** Followalwaysdreams: voi kiitos, ihanaa kun päätit jättää kommentin. Piristi kovasti! ********* Krista: essunkassää ole tommottes Turku-tunnisteen alt kattonu? Siälo vinkkei! ******

Eeva (Ei varmistettu)

K: ero siinä miten tulkitsimme tuon mainitsemasi kommentin on sitten ehkä siinä, että mä en ole koskaan vauhkonnut maalaisromanttisten tekstien kamaluudesta, joten pikkumaisuudessani tunnen tarvetta oikaista jos sellaisesta "syytetään" :) Mutta joo, on varmaan ihan totta, että toisinaan sitä tulee tulkittua kommentit turhankin jyrkästi ja naputeltua vastaus ennen kuin miettii asian kaikki puolet. Osittain tämä rajoitettu kökkö kommenttiboksikin ehkä tekee kielestä paikoitellen tökkivää ja siksi tylympää kuin oli tarkoitus. Homma tuntuu tosin toimivan myös toiseen suuntaan - itse olen huomannut, että jos vastaa eriävällä mielkipiteellä tai kyseenalaistaa kommentoijan näkemyksen, moni lukija tulkitsee sen vihaisuudeksi tai loukkaantumiseksi. En esim. itse pitänyt tuota Maisan kommenttia mitenkään epäasiallisena ja itse mielestäni vastasin siihen myöskin ihan kiihkottomasti. Mutta tässähän se taas nähdään, että tulkintoja on yhtä monta kuin tulkitsijaa, ei auta ku yrittää :)

Eeva (Ei varmistettu)

Aino: voi ei jos salaa joudut lukemaan :) Kiitos kuitenkin ihanasta kommentista! ******** Violet: niinpä! Ja ajattele, että Amerikassa ne mkasavat varmasti vielä puolet vähemmän. Buu. ********* M: ikävää, jos olet pitänyt postauksiani tuollaisina, se ei ole ollut tarkoitukseni. Minusta blogien hyvä puoli esim. lehtiin verrattuna on vuorovaikutus ja joskus kommenttiboksissa alkanutta keskustelua on kiinnostavaa jatkaa postauksissa. On totta, että joskus kommentteja tulkitsee väärin ja herne menee nenään turhastakin. Kuitenkin kaikki seuraamani bloggarit vastaavat loppupeleissä hyvin harvoin tylysti kommentoijille, mutta tietysti juuri ne vastaukset muistetaan. Jos on 50 asiallista vastausta ja yksi, jossa käämi on palanut, niin helppo arvata kummasta muistutellaan :) Bloggarit ahdistuvat kommenteista, kommentoijat ahdistuvat postauksista -eikö kellään ole enää kivaa :D **** Ansku: voi kiitos kiitos!! :)

Ande (Ei varmistettu)

Mä kiusaan vähän lisää:
Beauty bay -sivustolla on myynnissä kevään kynsilakat minisettinä :)
Neljä lakkaa 11,90!

http://www.beautybay.com/cosmetics/essie/springminicollection2012/

kaisu (Ei varmistettu)

ostin viime viikolla viisi uutta kynsilakkaa. voi vitsit. aika tyhmää. mut nyt on mintunvihreä, kirkas oranssi, nudebeige, vaaleanlila, neonpinkki. kicksin kynsilakat oikeasti pysyy todella hyvin, ja goshinkin pysyi 6 päivää lohkeilematta. :)

utuua (Ei varmistettu)

Näin sitten tämän postauksen lukemisen jälkeen unta, että vaeltelin Citymarketissa ja ostin kynsilakkoja. No aamulla olin paljon paremmalla tuulella kuin illalla ennen nukkumaanmenoa. Tää oli ehkä sitten unishoppailuterapiaa.

krista (Ei varmistettu)

Anteeksi kun olin niin dille etten löytänyt tuota turku-tunnistetta :) Mutta nyt on reissusta selvitty ja turku-aiheisia postauksia hyödynnetty (minkä vinkit tekivät reissusta entistä antoisamman, nam mikä kaupunki!), kiitos siis sinulle vielä! :)

Grrita (Ei varmistettu)

Voi ei! Onko Essien kevätmallistokin vihdoin tuonut? Talvimallisto ei värimaailmassaan kiehtonut, mutta nuo! Nuo tahdon kaikki!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.