Eka joulu

Kaikki mitä rakastin

Tältä näytti ensimmäinen joulu omas kodis. 

Joo joo, nämä kuvat olisi pitänyt laittaa tänne jo ajat sitten, mutta elimistöni on viimeisen viikon hylkinyt teknologiaa. Tietokoneelle istahtaminen tai sähköpostin tarkastaminen tuntui jotakuinkin samalta kuin olisi pakotettu kävelemään lankkua pitkin jääkylmään mereen. 

Paitsi että se jäinen meri saattaisi olla sentään raikastava kokemus.

Huomasin, että Mariahin sanoin all I wanted for Christmas oli ruusukaalit ja samppanja. Kaikki muu oli vähän samantekevää. Stockalta oli jo aatonaatonaattona loppu silakat, stilton ja chabichou, mutta huomasin, että reaktioni niiden puuttumiseen oli pääasiassa pinnallinen. (Sisällä ei oikeasti kuohunut, mutta sitä nyt vain kuuluu kauhistella, ettei jouluna ole stiltonia.)  Ja vaikka laatikot ovat minusta tosi tosi hyviä, en osannut kaivata niitäkään. Päätin, että tässä on uusi jouluperinteeni: pidän joulussa pakollisina vain niitä asioita, joita alan malttamattomana odottaa jo 21. päivä.

Ensi joulun saatan kyllä viettää jossain reissussa. Kyllä kolme päivää syömistä ja neljän seinän sisällä makaamista on ihan liikaa. Sen ymmärsin tänä vuonna. Aikaisempina vuosina olen ollut liian vakavassa suklaakoomassa tajutakseni yhtään mitään.

Mutta täs mä ny oon, tietokoneella piuhan päässä, takaisin arkeen ja niin edelleen. Ja totta puhuen tuolla kameran muistikortilla on vielä lisää jouluisia kotikuvia. Ehkä julkaisen ne ensi jouluna, ehkä huomenna. Äiti nimittäin opetti, että joulu kestää 6. tammikuuta saakka.

Äiti opetti myös, että jouluaattona laitetaan päälle mekko, vaikka oltaisiin vain perheen kesken. Pidin siitä kiinni täällä ikiomassakin joulussa - ja lisäsin vielä yhtälöön korkkarit ja huulipunan. Erinomainen valinta, väitän.

Joten niin, mitä ensimmäinen ikioma joulu opetti: ehkä (tämä) ihminen kuitenkin tarvitsee elämäänsä vähän vähemmän verkkareita, sohvalla makaamista ja halpaa suklaata, ja vähän enemmän ryhtiä ja samppanjaa. Ja vihreitä vihanneksia. 

Kommentit

Vilkku (Ei varmistettu) http://siivujaonnesta.blogspot.com

Ihanan tunnelmallista!

(Ei varmistettu)

Vanha kansa on tiennyt, että "hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi". Eli niin halutessaan, voi joulua jatkella surutta tammikuun 13. päivälle asti. (Laittele siis näitä kauniita tunnelmakuvia vielä "tänä jouluna"!)

annemi

Eka joulu omassa kodissa on ihana kokemus :) me pääsimme vuosi sitten jouluna nippanappa nauttimaan oman kodin joulusta, kun keittiöremontti valmistui 23.12., kutsuin tietenkin heti sukulaiset ja ystävät kylään. Tänä vuonna vaihtelun vuoksi olimme joulun Roomassa :)

Kauniita kuvia, ihanan tunnelmallinen joulu ja koti :)

FruL (Ei varmistettu)

Turussa silakat haetaan ennen joulua kauppahallista, ei Stockalta ;) (Ja lämmöllä muistelen Turun kauppahallia ennen joulua ja sitä kalamyyjää, jonka nimeä en juuri nyt saa päähän.)

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vilkku, oli kyllä! Kynttilät tekevät ihmeitä :)

Vierailija, haha, hyvä tietää :)

Annemi, oi että, joulu Roomassa! Ei kuulosta ollenkaan pahalta :)

FruL, lämmöllä muistelet varmaan myös sitä, kun menet jouluna Turun kauppahalliin, otat jonotusnumeron ja huomaat, että sinua ennen jonossa on vain 83 asiakasta... ;) Stiltonit, silakat ja muut olivat ihan yhtä lailla kauppahallista loppu, ikävä kyllä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Asiaan liittymättömästi: olen haaveillut tollaisista keittiön tuoleista jo hetken. Osaatko vinkata jonkun paikan mistä niitä löytää vai pitääkö vain luottaa tuuriin kirpputorilla?

Eeva Kolu
Kaikki mitä rakastin

Vierailija, itsekin tässä juuri toivon, että kirppiksellä käy tuuri :) Kai noita uusinakin jostain saisi, mutta aika usein ne uudet ovat jotenkin klohmon ja kömpelön näköisiä. Tai tosi kalliita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Wau, tukka näyttää hyvältä!

Tralalaa (Ei varmistettu)

Ai että mää tulin hilpeelle mielelle tästä postista! Kaik on hyvi, vaikkei joulu meniskään semmosella peruskaavalla. Se on oikeestaan ihanan vapauttavaa luoda ihan omat perinteet.

Ps. Ihastuttava hymy, hyvä tukka!

Emilija (Ei varmistettu)

Oi Eeva näytät niin kauniilta, tukka on minustakin hurmaava!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko teidän joulukuusessa ne ginipullon kääreestä leikatut joulukoristeet? Viime joulun merkinnästä jäivä mieleen ihan uskomattoman hienoina!

alexxx (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/unwritten/

Mekko sopii aina ja kaikkeen, tuo juhlan arjenkin keskelle. Tämä on kiva blogi, en vain ole sanonu sitä aiemmin (:

Piia S. (Ei varmistettu)

Ihania kuvia ja kaunis, viihtyisä koti! Mistä keittiön pöytä ja tuolit on hankittu?

Hyviä opetuksia äidilläsi :) Minäkin pukeudun jouluna mekkoon ja jatkan joulun viettoa Nuutin päivään, eli vielä hieman loppiaista pidemmälle...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.