elämä on liian lyhyt, mutta joskus mekko saisi olla pidempi

Olen saanut Asokselta päivittäin mailin, jossa kerrotaan, miten ale voi.

Ale on nyt alkanut.

Ale on edelleen käynnissä.

Aleen on nyt lisätty uusia tuotteita.

Alessa on nyt entistäkin edullisemmat hinnat.

 

Okei, okei. Mennään sitten. Selailin alea tänään aamupalaa syödessäni ja löysin miljoona ihanaa mekkoa.

 

Mutta taas sama juttu. Niin monta mekkoa, eikä toivoakaan siitä, että yhteenkään niistä voisi oikeasti, no, pukeutua.

 

 


Olen avautunut tästä ennenkin, mutta: ihan oikeasti - miksi, oi MIKSI jokainen helma täytyy tätä nykyä tehdä noin lyhyeksi? Juuri tämän vuoksi hellepukeutuminen on kaltaisilleni niin vaikeaa. Säästääkö vaateteollisuus tosiaan miljardeja euroja vuodessa sillä, että jokaisesta jo valmiiksi minimittaisesta mekosta pätkäistään vielä 15 senttiä pois?

 

En ole sievistelijä tai moraalinvartija. Minusta lyhyet sortsit ja helmat ovat tosi jees. En edes järkyty erityisemmin, jos edessäni kulkevalta tytöltä jossain kesätuulessa ne Snoopy-kuvioiset nimettömät vähän vilahtavatkin - en vain halua itse esitellä takapuoltani koko pitäjälle. Se minulle sallittakoon, eikös vain? No ei näköjään, jos kauppojen tarjontaa on uskominen.

 

Moni hermostui kankku-kommentistani (siitä, missä grillattiin kankkuja chipotle-kastikkeessa) ja sanoi että mä ainakin käytän sortseja kesällä. Hyvä! En nimittäin viitannutkaan sillä kommentilla sortseihin, vaan hameisiin ja mekkoihin (ehkä se ei tullut tarpeeksi selvästi esiin asiayhteydestä) ja ennen kaikkea omaan pukeutumiseeni. Minusta on nimittäin eri asia pukeutua lyhyisiin sortseihin kuin esitellä koko kaupungille, minkä väriset pikkarit on jalassa - kuten tällaisten mekkojen kanssa ihan väkisinkin käy, ellei sitten hengaile tyhjiössä, jossa ei ole tuulta. Tai portaita. Tai mäkiä.

  

 

Siksi peräänkuulutin edes vähäsen pidempiä kesähelmoja, jotka olisi tehty hitusen painavammasta kankaasta - niitä vain on lähestulkoon mahdoton löytää! Ellei sitten antaudu midi-trendin pauloihin, mutta sehän nyt on ihan eri asia. Eikä niitä tehdä näin ihanissa kuoseissa ja väreissä. Ja sitä paitsi, minä näytän niissä hyvin helposti Niskavuoren nuorelta emännältä. (Tiedetään, tiedetään, kyllä nyt on vaikeaa.)

 

Olen sovittanut H&M:llä muutaman kerran mekkoa, jossa jo pelkästään pukukopissa seistessäni ilman minkäänlaista ilmavirtausta peilistä näkyi kumpikin poski, jos tiedätte mitä tarkoitan. Kyse ei ole edes pelkästään siveellisyydestä, vaan myös estetiikasta - itse en ainakaan ole ihan niin sinut reisi-pakara-osastoni kanssa että tuntisin oloni mukavaksi sen ollessa näytillä kaikelle kansalle. Ehkä tätä ongelmaa ei ole, jos näyttää Asoksen mallilta.

  

Huoh. Ehkä joudun tyytymään kohtalooni ja keksimään muita ilon aiheita kuin kivat vaatteet. Taidan nyt kulauttaa smoothieni loppuun, laittaa soimaan jotain sopivan svengaavaa ja alkaa nauttia perjantaista. Too Short lienee päivän teemaan sopiva artisti?

Share

Kommentit

Ioanna (Ei varmistettu)

Niinpä! Minun silmään nuo eivät ole mitään mekkoja vaan tunikoita, joiden kanssa täytyy olla vähintään paksut sukkahousut jalassa. Ja kuka niitä haluaa kesällä käyttää. T: 160 senttiä ja risat ja silti mielestään liian pitkä näille "mekoille"

Paula (Ei varmistettu)

Aivan samalla linjalla ollaan! Ehkä vielä jotenkin enemmän laittaa veren kiehumaan se, että näiden jumalaisten mekkojen vieressä huudetaan siitä, että "legginsit ovat out" ja "naiset, peittäkää persuksenne..." Siis WTF? Itse aistin tässä pienimuotoista ristiriitaa...

Hanna (Ei varmistettu)

Mä tajusin tän ongelman kun kasvoin 10 cm muita pidemmäksi. Monta söpöä mekkoa ja hametta on jäänyt kauppaan, kun ne jättivät näkyville vähän enemmän kuin tarpeen. Yleensä helmasta puuttuu ihan vain 5-10 cm, jota estäisivät jatkuvan vilkuttelun.

Petra (Ei varmistettu)

Itse käytän liian lyhyiden mekkojen kanssa alla lyhyitä mustia shortseja. Mutta toisaalta taas nehän pilaa sen idean että mekon pitäisi toimia juurikin mekkona.

Leena (Ei varmistettu)

joo oon miettinyt samaa asiaa. niin paljon kauniita mekkoja, mutta nyt 29-melko-kypsässä-iässä en haluaisi pukeutua enää mihinkään noin lyhyeen!! mistä saisi 15-20cm pituutta lisää kauniisiin mekkoihin!

fiia (Ei varmistettu)

itse pitäisin kaikkien noiden kanssa valkoisia pyöräilyshortseja, vaikka pitsireunuksella :) sopivan söpöä.

hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Agreed.

Henna (Ei varmistettu)

Niin totta! Mulle noi "mekot" ois ainaki tunikoita, vaikka oonkin alle 160cm pitkä. Kyl tuolla kaupungilla liikkuessa kuitenkin aina näkee ihan näitä minimekkoja (ja niitä pyllyposkia). Monista muotiblogeista saa kans katsella kun on niin mahdottoman lyhyttä hametta, onhan se kiva varmasti siinä kuvassa paikallaan seisoessa mutta onkohan mekko tai hame kovinkaan käytännöllinen kun pitää kävellä tuulisella kadulla. En usko.

Meg (Ei varmistettu)

Olen itse kuvitellut, että olen vain liian pitkä ko. mekkoihin mutta kyllä se vika taitaa olla mekoissa kun muut kärvistelevät saman asian kanssa.

Erityisesti inhoa kun mekko (tunika) on niin lyhyt, että istuessa se ei yletä ollenkaan takapuolen alle. Ei käy! En halua istua paljaalla peffalla bussissa.. tai missä lie.
Enkä halua esitellä alusvaatteitani julkisesti. Legginsit tai sukkahousut taas pilaavat kesäasun. Juuri viileyttä kaivataksinihan haluan mekkoon pukeutua.

purpur (Ei varmistettu)

Joo, totta koko kirjoitus! Lyhyet shortsit on helpoin kesävaate, mutta joskus olisi tosiaan kiva pitää nättejä lyhyitä mekkoja. Ajattelin ostaa jotkut hyvät pyöräilyshortsit sinne alle nii ei haittaa jos vaikka vähän vilahtaa istuessa puistossa tai ajaessa pyörällä.

pinni (Ei varmistettu)

Näinpä.. Itse haluaisin myös, että mekko olisi keskivartalon kohdalta edes kohtalaisesti istuva ja ettei helma olisi kovin paljoa laskostettu vyötäröltä. Esimerkiksi tuo ekan kuvan mekko on tällaisellä rintavalla ja persevällä mutta kuitenkin vyötäröstä kapealla aivan kaamea muodot peittävä teltta.

Nämä yhdistettynä pituusvaatimuksiin on johtanut siihen, että kaapissani on noin 2 mekkoa..

villahuivi (Ei varmistettu)

Word!
Mun mielestä vielä noi mallitkin näyttäis paremmilta, jotenkin sopusuhtaisemmilta, jos helma ulottuis vähän alemmaksi. Olen itsellänikin huomannut varsinkin yhtään korkeampivyötäröisten lyhyiden hameiden/mekkojen kanssa sen, että reidet näyttävät ihan luonnottoman pitkiltä. Silleen ei-hyvällä tavalla!
Toivottavasti muoti muuttuu pian, silloin meidän täytyy hamstrata söpöjä hameita ja mekkoja!

J (Ei varmistettu)

Hei Eeva!
Minulla on tuo ensimmäisen kollaasin vaaleansininen mekko ja yllättäen se on paljon pidempi kuin mitä kuvassa! Siis ulottuu melkein polviin. Täydellinen kesämekko. Suosittelen. Ja olen itse yli 170 cm pitkä. :)

Marita (Ei varmistettu)

Tosiaan! Jos tuo helma tuntuu lyhyeltä jo tällaisella normipituisella pulliaisella, voin vain kuvitella millaista tuskaa mekon etsiminen aiheuttaa minua pidemmille.

Minua taas häiritsee lähes joka ikisesta mekosta löytyvä korkea kuminauhavyötärö. Kaikkia ei vaan ole siunattu selkeällä vyötärölinjalla, ja nykyään on melkein mahdotonta löytää hameita taikka mekkoja, jossa leikkaus ei asettuisi nimenomaan vyötäröä korostamaan. Vaadin pidempiä helmoja ja empire-leikkauksen paluuta!

ujosiili (Ei varmistettu)

Pöytäliinapainoista (niistä klipseillä kiinnitettävistä) mekkotyttöjen uusi trendiasuste! ;)

LauraL (Ei varmistettu)

Olen ihmetellyt itse samaa kun olen selannut joko katalogeja tai nettikauppojen tarjontaa. Olen katsonut, että ai tuollainen toppi, ööh tässä lukeekin mekko..jaahas. Miten tuollaisia voidaan myydä mekkoina tai hameina. Vaikka kesällä onkin kiva kulkea kevyissä vaatteissa mutta ei sentään noin kevyissä. Jäänyt monta muuten kivaa mekkoa/hametta ostamatta juurikin niiden lyhyyden takia.

Eskimo (Ei varmistettu)

Indeed! Tätä samaa asiaa stressaan minäkin hellepukeutumisessa. Ihan oikeastiko yhtään pitemmille mekoille ei ole muka kysyntää? Ihannepituus mekolle olisi polveen asti, mutta sellaisia saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Useimmat mekot on ainakin sen 5 cm liian lyhyitä, että niissä kehtaisi lähteä toimistoon töihin. Siveydensipuliudesta ei ole kyse, reidet ei vaan kestä julkista esittelyä, siksipä hyvät jalat on tietenkin ulkonäkökateuteni kohde numero yksi. Ongelman ratkaisee vasta syksy ja paksut mustat sukkahousut.

Eskimo (Ei varmistettu)

Ja miksi noiden katalogimallien pitää oikeasti olla niin pitkiä? Joku enemmän keskivertonaisen pituinen malli antaisi paremman kuvan vaatteen mittasuhteista.

Lise (Ei varmistettu)

Zaraan vaan! Siellä sovittaessa tuntuu aina, että vaatteet on tehty 175cm-> joten mekotkin on pitkiä. Just tälllä viikolla sovitin yhtä kivaa, joka oli tarpeeksi pitkä (siinä oli sit muuta ongelmia, kuten huono istuvuus). Itse olen siis 165cm, en mikään pätkä enkä pitkä :)

Jei (Ei varmistettu)

Hei Eeva,

Nyt on niin tärkeä aihe että innostuin oikein ensimmäistä kertaa kommentoimaan ;D

Mä manasin joskus tuota ihan samaa ongelmaa mutta sitten löytyi niin vastustamattoman ihana mekko että uhmakkaasti tilasin kuvan perusteella tositosiminimittaisen mekon sovitukseen ja kappas, sehän olikin livenä paljon pidempi (= erittäin säädyllinen, mietin jo että pitäiskö lyhentää pari senttiä :D ) kuin miltä mallitsirbulan päällä kuvassa näytti. Lieneekö sitten selitys se, että mallit ovat usein lähes 180 cm pitkiä ja kokoa 36 tai alle, itse olen 170 cm ja käytän kokoa 38. Kannattaa siis kokeilla, voit yllättyä iloisesti. Ota vielä varman päälle ja tilaa vaikka nelly.comista joku kokeiluun niin palautus hoituu ilmaiseksi ;)

Kutri (Ei varmistettu)

ASIAA! Mulla on ikää mittarissa jo yli nelkyt, ja vaikka olenkin suht hoikka niin on se nyt vaan fakta homma, että tuon mittaisissa pyllistelymekoissa näytän NAURETTAVALTA. Lisää pituutta helmoihin!

kiira (Ei varmistettu)

Joku peräänkuulutti empire-leikkausta. Itselleni se taas on inhokki numero yksi, mutta kiinnitin vain huomiota taannoin käydessäni KappAhlissa, että lähes KAIKKI heidän vaattensa on tehty sillä mallilla. Mikä tekee jo valmiiksi epämielenkiintoisesta kaupasta mahdottoman itselleni.

Helmoista vielä: tykkään itsekin pidemmistä helmoista ja olen ratkaissut sen korjausompelutaitoisena siten, että ompelen jonkun kauniin pitsinauhan tai kangaskaistaleen liian lyhyttä helmaa pidentämään. Eihän sillä ihmeitä saa aikaan (topista ei tule polvipituista hametta), mutta juuri kriittisesti liian lyhyiksi jääneitä mekkoja on saatu näin pelastettua. Suosittelen kokeilemaan!

AAA (Ei varmistettu)

Niinpä! Itse olen alle 160cm eikä tullut mieleen että kesämekot olisivat nykyään liian lyhyitä minullekkin. Juuri ostin H&Mltä kesämekon jossa on ihanan hulmuava helma. Kotona sovittaessani huomasin ettei sitä todellakaan voi edes käyttää : << Suututtaa.
H&Mn nettikaupasta samaa mekkoa katsoessani huomasin, että malli oli kumartunut eteenpäin. Ihmekkös kun muuten sillä varmaan näkyisi kaikki.

Arfggfgh, ihania tämänkin postauksen mekot mutta varmaan aika käyttökelvottomia myös.

Petra H. (Ei varmistettu)

Noissa katalogeissahan ei tietty tarvii myöskään kurotella mihinkään.. Mua kauhistuttaa aina naapurien puolesta, kun kiskon autotallin ovea kiinni ja mekon helma tuntuu vaan nousevan ja nousevan.. :D Myöskin näin 182 cm pitkänä ja pitkäselkäisenä tunnen tuskan.

Ann (Ei varmistettu)

Niin totta! Itse ratkaisen tämän nykyään joka toisen mekon kohdalla olevan lyhyys-ongelman yksinkertaisesti pidentämällä. :D Eihän se aina toimi, esim. noihin printtimekkoihin kun 1. ei löydä mistään samankaltaista kangasta 2. erivärinen pidennys voi näyttää typerältä. Mutta varsinkin mustiin mekkoihin ompelen lisäkaitaleen, eikä näytä yhtään tyhmältä. Tälläkin hetkellä päällä on tummansininen mekko jossa on musta 10cm (tämä oli extralyhyt mekko :D ) liskaitale. Eikä vaadi kummoisia ompelutaitoja! Toisaalta voi vähän ärsyttää ostaa uusi mekko ja maksaa siitä, mutta sitten vielä kotona ruveta muokkaamaan sitä. Mutta ai että jos vaan kaupassakin mekot olisivat pidempiä, niin olisin onnellinen!

Ninn (Ei varmistettu)

AMEN.

AnnaChipotletsiksi (Ei varmistettu)

Eiks muka paksu chipotlesoosi oo ihan just hyvä suojaamaan kankut auringolta? :D:D
Mut asiaan, oot iha oikeassa tossa lyhyysasiassa. Ja Helsingis tuulee _aina_ et varmaan pitää alkaa jotain siimanpainoja virittelemään helmoihin. Oisko chic?

Netta (Ei varmistettu)

Juurikin näin. Moni mekko jäänyt kauppaan tai tilaamatta, kun haluaisin ostaa mekon enkä sitä tunikaa. Kesällä kun ei tee mieli sukkiksia käyttää. Vanhoissa tai vintagemekoissa tätä helman pituus -ongelmaa ei onneksi ole ja siksi suosinkin niitä.

Mikri (Ei varmistettu)

Jälleen kerran voisin allekirjoittaa sanasi täysin. Toinen arvoitus on milloin koko vaateteollisuus on päättänyt, että ainoa hyväksyttävä naisen malli on suora pötkö. Olen aivan normaalipainoinen mutta niin tiimalasi, että aina saa tuskailla kun lantiolta tiukat vaatteet jättävät vyötärön aivan väljäksi. Onko vaatteet nykyään tehtävä itse tai teetettävä jos juuri nyt muodissa oleva malli ei vastaa omia tarpeita ja toiveita?

shazz (Ei varmistettu)

Oon törmänny ihan samaan ongelmaan. Koitapa ostaa sukujuhliin mekkoa jossa peppu ei vilku. Asoksella kuitenkin on aikas ihania mekkoja joka tilanteeseen. Kertaakaan en ole tilannut kun näyttävät kuvissa / catwalk -videoilla jo niin.. lyhyille.

Tiina (Ei varmistettu)

...paituleita! Sana, jota inhoa, mutta kuvaa hyvin inhottavan lyhyitä "mekkoja".

Eskimo (Ei varmistettu)

Nettikaupoista tilaamista auttaisi kieltämättä myös, jos mekon pituus olisi ilmoitettu, ei tarvitsisi arvailla kuvasta. Jossain näin on, mutta harmi ettei asoksella.

Milla (Ei varmistettu)

Ostin Mangosta aivan ihanan pitkän hulmuavahelmaisen juhlamekon. Vaikka olen vain 166 cm pitkä, se näytti paremmalta päälläni kuin suurin osa lyhyemmistä mekoista. Pidemmät mekot kunniaan! Niissä on paljon enemmän naisellisuutta kuin lyhyissä minimekoissa. Tässä vielä kuva mekosta: http://shop.mango.com/flash.faces?s=catalogo.lasunset&state=she_032_IN Jopa pätkä Scarlet näyttää siinä hyvältä!

kaukanakavalamaailma.blogspot.com (Ei varmistettu)

...että helmat eivät ole oikeasti noin lyhyitä. Mallit ovat 180 senttisiä, joten helmat vain näyttävät lyhyemmiltä. Olen tilannut muutaman tollasen mekon Asosilta, eivätkä ne näytä yhtään samanlaisilta mun päällä (oon 170).

Eeva Kolu

Kiitos kaikille vertaistuesta! Todetaan vielä, että Asoksen mallit ovat 173-175-senttisiä, joten ainakin omalle 173-senttiselle varrelleni ne helmat OVAT juurikin noin lyhyitä. Ja kun saman ongelman huomaa jatkuvasti H&M:n ja vastaavien sovituskopissakin, niin se tuskin on pelkkää kuvitelmaa.

Eeva Kolu

... vaikka tietysti helman lyhyys riippuu myös kropan mittasuhteista, ei vain pituudesta. Olkaa siis onnekkaita te, jotka noita mekkoja voitte käyttää - minä en :(

Anji (Ei varmistettu)

Mikri - hmmmm, mielenkiintoista, nimittäin minä olen nimenomaan se suora pötkö enkä tunnu koskaan löytävän mitään alaosia. Lantiolta hyvät on vyötäröstä auttamattoman kireät, vyötäröstä hyvät pussittavat superlaihojen reisieni kohdalta. Ja kaikki kesämekot tuntuvat korostavan vyötäröä - jota minulla EI OLE! Mutta sitten se toinen vaihtoehto on empire, jota en voi käyttää suurien rintojeni vuoksi. Todella harvoin siis löydän a) tarpeeksi pitkää b) keskivartalosta väljää mutta ei pussimaista c) olemattomasta lantiosta ja takapuolestani istuvaa päällepantavaa. Iso huokaus ja kyynel :D.

Simriina (Ei varmistettu)

Tälle postaukselle voi sanoa vain yhden sanan: AAMEN! Ei lisättävää :D. http://tahdonvoimaajanuorallataiteilua.blogspot.com/

huuhi (Ei varmistettu)

Itsekin kaipasin vaatteisiin Helmaa. 172 senttiselle ja pitkäselkäiselle minimekko on yleensä korkeintaan tunika ja vyötäröleikkaus pahimmillaan tissien päällä. Harmittaa, koska olen totaalisen kypsä lerpattaviin pitkiin paitoihin ja legginseihin joita kaupat ovat vielkäkin täys.

Jos joku tietää kivan pitkien tyttöjen vaatekaupan, vinkatkaa!

minski (Ei varmistettu)

Niin totta! Itsekin n. 175-senttisenä olen joutunut jättämään turhan monet mekot ja hameet kauppaan, koska ne yltävät juuri ja juuri takapuolen alle, jos siihenkään. Erityisesti ihmetyttävät ne korkeavyötäröiset "hameet" jotka tuntuvat lähinnä vöiltä. Hameen joutuu istuvuuden vuoksi nostamaan juurikin korkealle (eli vyötärölle), mutta sitten paljastuu takapuoli. Mitä ihmettä?

Vaahtera (Ei varmistettu)

On niin vaikea löytää säädyllisen pituista mekkoa, jos omaa vielä pitkät jalatkin.

"Tops are not dresses, so cover your ass please"

m (Ei varmistettu)

Kutsumme näitä kuvailemiasi mekkoja mieheni kanssa gina tricoteiksi. Erityisesti heidän mainoksissaan malleilla on AINA päällä niin lyhyt mekko, ettei sitä voi mekoksi edes kuvitella kutsuvansa. Ei kiitos Gina Tricotteja 175cm pituiselle ihmiselle.

Mikel (Ei varmistettu)

You're the grtaeest! JMHO

Jakayla (Ei varmistettu)

You keep it up now, udnrestnad? Really good to know.

ruusu (Ei varmistettu)

hulmuavien helmojen kanssa voi elää ja nauttia jos hankkii trikoiset ihonmyötäiset pyöräilyshortsit alle : on varsin söpöä, eikä lainkaan siveetöntä että aina silloin tällöin vale-mummoalushousut, eli pitsireunaiset bikershortsit vilahtavat esiin, mutta eivät kuitenkaan näy mekon alta. ja saa niitä ilman pitsireunojakin ja varmaan kaikissa sateenkaaren väreissä !

Keydrick (Ei varmistettu)

Your answer was just what I neeedd. It’s made my day!

Forever (Ei varmistettu)

I'm out of league here. Too much brain power on dipslay!

Cordelia (Ei varmistettu)

A minute saved is a minute eraend, and this saved hours!

Jaylyn (Ei varmistettu)

Now we know who the senbsile one is here. Great post!

yx ihailija (m) (Ei varmistettu)

poitsuna voin vakuuttaa että vaikka teillä olisi kuinka lyhyet mekot nin jostain kumman syystä osaatte kulkea niissä niin että takapuoli ei missään nimessä vilku!

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.