erään luvun loppu

Terveisiä Tampereelta! Hiljaiselo on johtunut yksinkertaisesti siitä, että aika on kulunut pakkaamiseen, purkamiseen, kantamiseen, pakkaamiseen, purkamiseen ja kantamiseen.

 

Uskomatonta mutta totta, saimme koko omaisuuteni mahtumaan pieneen kellarikomeroon. Tai no, on tuossa meidän yksiön "olohuoneen" nurkassa aikamoinen pahvilaatikkotorni.

 

 

Mutta ehdin sentään vähän katsella kaupunkiakin. Siellä oli ihan mahdottoman paljon lunta. Nättiä oli.

 

Ja kylmä.

 

 

Visiittini tarkoituksena oli tosiaan muuttaa tavarat Tampereelta Turkuun, joten ajattelin sitten helpottaa tilannetta hankkimalla lisää tavaraa. Mutta eihän visiitti Tampereelle ole mitään ilman kirppiskierrosta, ja kun vastaan kerran tuli Arabian Spektro-laseja sopuhintaan, niin voimatonhan siinä ihminen on.

 

(Kuvasta puuttuu vielä se kassillinen Arabian kahvikuppeja, jotka ehkä myöskin onnistuin haalimaan samalla reissulla, kun raijattiin vanhaa ruokapöytää kierrätyskeskukseen. Upsista.)

 

 

Tampereella parasta on Annukka. Toisiksi parasta ne kirppikset. Ehkä kahdeksanneksi tai yhdeksänneksi parasta on Roastin hampurilainen.

 

 

Niin mainitsinko jo, että lunta oli?

 

 

Ikkunani ylle muodostuneilla jääpuikoilla ja Roastin suklaakakulla on yhteistä se, että molemmat ovat samaan aikaan kauniita ja vaarallisia.

 

 

Perjantaina hyvästelin kovin tutuksi tulleen keskustorin sekä Palanderin talon, joka on ehkä, sanotaan, viidenneksi parasta Tampereella. (Sehän on kuin suoraan sadusta.) Pudotin avaimet kirjekuoressa opiskelija-asuntosäätiön postilaatikkoon ja palautin viimeisetkin lainassa olleet kirjat. Istahdin pakettiauton pelkääjänpaikalle ja vilkutin moi moi.

 

 

Se oli sitten taas erään luvun loppu. Ikävä tulee aika montaa asiaa, jotka tässäkin postauksessa mainittiin. Lisäksi tamperelaisia munkkirinkilöitä, Piemontea, Neljää vuodenaikaa, Kaupin kävelyreittejä ja leffakerhoa. Ikävä ei tule rumaa ja sikahintaista opiskelijasolua, mölyäviä naapureita, liikennevaloja ja yksinäisiä iltoja.

 

 

Vaikka mitäpä tässä vetistelemään, heti viikon päästä olen menossa takaisin. Mutta tästä eteenpäin turistina. Tosin sellaisena turistina, jonka ei tarvitse eksyä joka käänteessä ja syödä pahaa ruokaa, kun ei tiedä paremmista paikoista.

 

Niinpä. Niin turhauttavaa kuin jatkuva reissaaminen ja alituinen ikävä välillä ovatkin, on iso onni, kun on saanut asua niin monessa kaupungissa. Niissä kaikissa on jotain omaa.

 

Nyt on Tampere takana, elämä edessä.

 

 

Kommentit

miettiväinen (Ei varmistettu)

hei sä parhaan blogin omaava ihminen! oon tänä vuonna hakemassa jatko-opiskelupaikkaa ja haaveissa ois helsinki tai tampere. sitten aloin miettimään turkua, että miksipä ei? kaikki vaan tuntuu ihmettelevän että miksi ihmeessä turkuun, siellähän ei ole mitään? sun teksteistä päätellen turku on jees. miten on asian laita, kannattaako hakea turkuun? :-)

Eeva Kolu

Miettiväinen: tarviiko oikeesti edes kysyä? :D En tiedä, missä mielessä "Turussa ei ole mitään", mutta tätä mieltä olevilla ihmisillä taitaa kyllä olla asenneongelma ;) Helsinkiin tottuneelle tämä on pieni paikka, mutta ainakaan itse en keksi, mitä sellaista elämälle kriittisesti olennaista vaikkapa Tampereella olisi, mitä täällä ei. Ja totta puhuen täällä on mun mielestä paremmat ravintolat ja baarit kuin Helsingissä (jos siis puhutaan edullisista/keskihintaisista paikoista, ei Michelin-tähtitasosta). Lenkkipolut, leffateatterit, kaupat, kirjastot, kuntosalit yms. löytyy siinä missä isommistakin kaupungeista. Asuminen on halvempaa kuin Helsingissä ja Tampereella, opiskelijakin voi asua keskustassa, ja kaiken lisäksi kapungin kompaktiuden vuoksi joka paikkaan voi kävellä. Turku on jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kaupunki, mikä ei ehkä tunnu isolta asialta, mutta asuttuani pk-seudulla ja Tampereella osaan TODELLA arvostaa sitä. Mutta eri ihmisille sopii tietysti eri kaupungit.

annukka (Ei varmistettu)

Onneks tuut pian taas takaisin! <3

Sini (Ei varmistettu)

Kauhistus! Säikähdin otsikosta, kun näin sen facebookissa, että et kai sinäkin ole lopettamassa tämän blogin pitämistä! Kun Helmi otsalla lopetti ja Perfectly good storieskin hävisi. Helpotus, että olin väärässä! :)

Liina (Ei varmistettu)

Niin, mihin se Perfectly Good Stories hävisi?

Eeva Kolu

Annukka: niinpä! <3 PS. Katsoitko Smashin?! ********* Sini: haha, et ollut kuulemma ainoa, jolla tällainen ajatus kävi mielessä. Lupaan, että kun tämän blogin tarina päättyy, ilmoitan siitä asian vaatimalla dramatiikalla! ********* Liina: ikävä kyllä en tiedä, kun vastaan vain tästä omasta tontistani.

TiinaMaria (Ei varmistettu)

Nyt kuin sun ekan kommentin, tuli vähän haikea olo. Itsellä jäi Turku taakse tänään ja nyt istun täällä muuttolaatikoiden keskellä Vallilassa. Mutta päätin, että tämä kortti on katsottava, ainahan pääsee takaisin :)

Maiji (Ei varmistettu)

Itse muutin juuri tänään takaisin Tampereelle, ja tuntuu että olen niin kotona. Täällä on ne asia, jotka tekee minut onnelliseksi. Tärkeintä on, että jokainen löytää ne asiat: olivat ne sitten Tampereelle, Turussa tai vaikka Sodankylässä! Sinäkin tunnut ne löytäneen.

Kiitos herttaisesta, rutistettavasta ja niin ajatuksia herättävästä blogista,

kriti (Ei varmistettu)

On niin jännä, kuinka Tampere näyttää sun kuvaamissa kuvissa mun silmään jotenkin aina tosi epäystävälliseltä ja tylyltä, vaikka itselleni se on kaikkea muuta ja näen sen ihan erilaisena. Ainoastaan ne syksyisen Pyynikki-reissun kuvat ovat tähän poikkeus, sellaisena minä näen Tampereen. Sitten taas Turun kuvissa saat Turun näyttämään ystävälliseltä ja kauniilta, vaikka omat kokemukset ja mielikuvani kaupungista ovat täysin päinvastaiset. Kauneus on katsojan silmässä, joo, mutta en ole aiemmin tajunnut että ne omat tuntemukset voi saada jotenkin välitettyä kamerankin avulla. Upeita kuvia yhtä kaikki, mutta pakko oli pysähtyä hetkeksi ihmettelemään.

Tampere on kyllä täynnä ihania ravintoloita ja kahviloita, mutta voin kyllä uskoa ettei niitä kaikkia helmiä ole aina niin helppo löytää. Naapuritalon Vinoteca on yksi niistä ja varmaan aika monelle tuntematon, sääli sinänsä.

Eeva Kolu

TiinaMaria: no mut onhan Vallilakin ihana! Onnea uuteen kotiin! ********* Maiji: näinhän se on. Onnea sinnekin muuton keskelle :) ********** Kriti: minusta taas tuntuu kommenttien perusteella, että monet Tampere-fanit ottavat sen ettei Tampere ollut minun kaupunkini jotenkin henkilökohtaisesti, eivätkä näe sitä, kun kehun Tamperetta ja poimivat postauksistani vain ne negatiiviset asiat. Esim. tässä postauksessa kehuin montaakin tamperelaista ravintolaa (myös tuota sinun erikseen mainitsemaasi - jota olen hehkuttanut blogissani kymmeniä kertoja monen muun ravintolan/kahvilan ohella!) mutta kommenttisi kuulosti siltä kuin olisin valittanut, että Tampereella on huonoja ravintoloita. Kuvien ero - no, nämä on otettu kamerakännykällä, Turussa mulla on järkkäri. Lisäksi en asunut Tampereella erityisen kauniilla alueella ja sitähän minä pääasiassa kuvaan, mitä päivittäin näen. Mutta varmaan sekin on totta, että yksinäisyyteni kaupungissa välittyy kuvissa lämmön puutteena.

Grace (Ei varmistettu)

Voi, Spektro-lasit, omani ovat rikkoutuneet kauan sitten. Nämä nykyjuomalasit (Kartio tai Teema, Oma) ovat niin pelkkiä, Spektrossa viehättää se taiten tehty ja ryhdikäs runsaus. Se lasi kantaa itsensä niin hyvin! Ja miten osuva ilmaisu taas kerran: "yksinäisyyteni kuvissa välittyy lämmön puutteena". Hyvää kevättä!

AnnaS (Ei varmistettu)

Jos olet kuvannut Tampereella kännykällä ja Turussa järkkärillä kuvat tosiaan voivat antaa tavallistakin hyvän / huonon vaikutelman :)

Tampereella suosikkini on myös Palanderin talo, sekä pääpaloasema. Turussa taasen mm. taidemuseo on todella hieno ja vaatekauppoja ym tuntuu olevan enemmän. Autoilijat Turussa suhtatuvat todella erilaisesti jalankulkijaan + suojateihin, kuin Tampereella.

http://haivahdyspurppuraa.blogspot.com/

pöö (Ei varmistettu)

Itse olen löytänyt toisen kodin Englannista ja ensi keväänä sen joudun jättämään, sitä ajatellessa vatsa vääntyilee ja itkettää jo nyt. Siksi en sitä nyt surekaan. Vaan yhdyn sinuun Eeva siinä, että kun on asunut monessa paikassa on jokaisessa jotain omaa. Ja lisään vielä: Kun on asunut monessa paikassa, on aika onnekas, koska on elämässään varmasti vähän vähemmän eksyksissä. :)

Katri (Ei varmistettu)

Ihanaa, että olet pääsemässä takaisin kotiin! Mulle taas tuli kyyneleet silmään noita kuvia katsellessa; milloin, oi milloin pääsen itse takaisin kotiin? Muutin viime syksynä koulun perässä Turkuun (olen muistaakseni kommentoinut asiaan liittyen joskus aikaisemminkin), ja kaipuuni Tampereelle vain kasvaa ja kasvaa. Turku on tosi kiva, kaunis ja suht helposti lähestyttävä. Omat lempipaikat löytyivät nopeasti ja vaivattomasti, enkä enää eksy kovinkaan usein. Koulu on ihana, koulukaverit ihanempia. Silti tiedän, koko ajan vahvemmin ja vahvemmin, että koti on jossain muualla. Kaipuuta helpottaa ajatus siitä, että reilun kahden vuoden päästä on ihan realistista kuvitella pakkaavansa muuttoautoa Tamperetta kohti. Ja siihen asti aion nauttia olostani Turussa niin hyvin kuin suinkin taidan. :)

obladiobalada (Ei varmistettu)

oih ! toivottavasti mun fiilikset on samanlaiset ensi keväänä kun palaan muutaman tampere-vuoden kuluttua takas helsinkiin !

tampere on ihana, helsinki rakkaampi. itsellä tulee jäämään ikävä ruby&fellasia, pyynikin munkkeja, wingssejä, sorsapuistoa...
(keskustorilla työskennelleenä voin sanoa että sitä ei jää ikävä! :D)

jokaisessa kaupungissa on hyvät puolensa.... voi helsinki, tulisit jo !

kriti (Ei varmistettu)

Olen aina yhtä hämmästynyt kuinka kärkkäästi ja ivallisestikin vastaat kommentteihin mitkä eivät ole tarkoitettu kritiikiksi, aivan kuin väkisin vääntäisit ne kommentit ilkeiksi ja halveksuviksi (esimerkkinä tähän myös esim. se armas-maitokaupasta kirjoittamasi entry missä joku ihan muuten vain pohti kuinka pahvimaitopurkit ovat varmaan kohta trendiä ja otit sen henkilökohtaisesti lasipurkkifiilistelysi kritiikkinä, vaikka alkuperäisessä kommentissa ei mitään ilkeää ollutkaan).

Itsehän kirjoitit syöneesi pahaa ruokaa koska et tiedä paremmista paikoista, minä puolestaan pahoittelin kommentissani sitä että monet (ulkopaikkakuntalaiset) eivät tiedä niistä paremmista paikoista ja kuinka se on mielestäni sääli. En todellakaan hyökännyt mitenkään sinua vastaan väittämällä että KYLLÄ NIITÄ TÄÄLLÄ ON vaan päinvastoin olin nimenomaan kanssasi samaa mieltä, että valitettavan harvat niihin osaavat tutustua.

kriti (Ei varmistettu)

Myöskään kuvista kommentoidessani en millään tavalla halunnut hyökätä sinua vastaan, vaan ihmettelin vain miten voi olla niin, että vaikka kuljemme ihan täsmälleen samoilla alueilla Tampereella, se näyttäytyy kuviesi välityksellä ihan erilaiselta kuin omissa silmissäni. Olettaisin että Tampereella asuessasi kuvasit myös järkkärillä, ja silloinkin kuvista välittyi aivan erilainen tunnelma kuin millaisena sen itse koen (Pyynikki-kuvat tässä edelleen poikkeuksena). Oikeastaan sinun olisikin ehkä pitänyt ottaa kommenttini enemmän kohteliaisuutena, koska harvat pystyvät kuviensa välityksellä näyttämään henkiökohtaisia tunnelmiaan tai ainakaan itse en moniin sellaisiin kuviin ole törmännyt. Luonnollisesti tässäkin kaupungissa on huonot puolensa eikä se välttämättä kaikkia kohtaan ole ollut yhtä ystävällinen kuin minulle, aivan kuten en usko Turun olevan kaikkia kohtaan yhtä vihamielinen kuin minua, mutta on jännä että se tulee niin selkeästi esiin kuvien kautta.

Eeva Kolu

Grace: Spektrot on mahtavat! Toivottavasti löydät vielä kirppikseltä korvaajat :) ******** AnnaS: olen huomannut tismalleen samat asiat :) ****** Pöö: hyvin sanottu! Ja jos kotisi on tosissaan Englannissa, löydät varmasti vielä keinon päästä sinne takaisin :) ********** Katri: kyllä se aika vielä tulee :) Sehän on jo hyvä alku, kun tietää, missä haluaa olla! Loppu on vain järjestelykysymys. ******* Obladioblada: haha, mä taas en kestä sitä wings-maniaa :D Ymmärrän kyllä, mullakin on välillä ikävä Helsinkiin. Onneksi se on lähellä!

Eeva Kolu

Kriti: jos tuo kommentti oli sinusta ivallinen, niin sitten joudun kyllä nostamaan kädet pystyyn ja toteamaan, että internet on väärinymmärrettyjen kohtaamispaikka :) Pohdiskelit kuviani, vastasin siihen ja vieläpä myönsin, että kommentissasi oli perää. Jännää, että muistat yhden tapauksen, jossa olen ymmärtänyt kommentin väärin ja vastannut siihen kärkkäästi ja yleistät sen muotoon "aina". Kukahan nyt kärjistää? :) Tekstissä lukee: "Tosin sellaisena turistina, jonka ei tarvitse eksyä joka käänteessä ja syödä pahaa ruokaa, kun ei tiedä paremmista paikoista." Se viittaa siis siihen, että turistina saa usein pahaa ruokaa, kun ei tiedä hyvistä paikoista. En sanonut tuossa enkä missään muussakaan kohdassa "syöneeni Tampereella pahaa ruokaa koska en tiedä paremmista paikoista", whaat? Päinvastoin! Fiilistelin sitä, että nyt kaupungissa asuneena tiedän hyvät paikat jatkossakin. Ehkä se huomioni negatiivisten asioiden (tarkoituksellisesta?) poimimisesta ei siis ollutkaan täysin keksitty :)

Eeva Kolu

Vielä Kritille toisesta kommentistasi - itse asiassa otinkin sen toki kohteliaisuutena, joskaan en ole siitä ihan samaa mieltä. Tuntuu, että ne monet Tampereella ikuistetut lämpimät ja mukavat hetket ovat menneet tietyiltä lukijoilta ohi, koska monet tuntuvat tarkoituksella haluavan nähdä jutuissani vain negatiiviset asiat, siitä kertoo se, kuinka monta "miksi vihaat Tamperetta?" -kommenttia olen vuoden aikana saanut. Se on paitsi absurdia ja koomista, tuntuu samalla varsin ikävältä, kun itse yritin kuitenkin parhaani mukaan nähdä vieraassa kaupungissa hyviä asioita ja tallentaa niitä tänne blogiinkin, vaikka olin välillä todella yksinäinen ja ikävissäni.

Eeva Kolu

... Mutta ainakin olen oppinut tästä sen, että ihmiset suhtautuvat lempikaupunkeihinsa varsin suojelevasti :)

kalevasta moi (Ei varmistettu)

Hei mutta kun täällä on näköjään monia tampere faneja myös ni haluaisivatkohan he lisätä vielä jotain jo näihin eevan mainitsemiin tampereen helmiin?:) kivat ruoka-, kahvila ja muutkin hyvät vinkit olisivat tooosi kivoja! varsinkin kun ei ole kauhean kauaa täällä asunut vielä. Houkuttelen kyllä heti kaverit roastiin ja piemonteen ainakin!

kriti (Ei varmistettu)

Oma lempikaupunkini ei suinkaan siis ole Tampere vaikka en Turusta pidäkään. Siksi mielestäni kommenttisi olikin ivallinen, koska koin sinun leimanneen minut "Tampere-faniksi", joka itsessään on jo aika negatiivissävytteinen ilmaus, ja minun poimineen negatiivisia asioita vaikka en siihen todellakaan pyrkinyt, siksi myös itse mainitsin Vinotecan (osin osoittaakseni että kyllä, luin myös tekstin ja kyllä, se sisälsi myös kehuja). Kärkäs vastauksesi toikin heti tuon yhden esimerkin mieleen, koska muistan silloin ihmetelleeni miten eri tavoin voi pohtivan kommentin tulkita. En silti tehnyt omaa yleistystäni kärkkäydestäsi vain näiden kahden perusteella, siksi käytinkin tuolla ilmausta "esim." :) Huomauttaisin vielä pohtineeni ainoastaan kuvien välittämää tunnelmaa teksteihin sen tarkemmin puuttumatta, sillä mielestäni niistä välittyy auttamatta erilainen kuva (tunnelma) kuin teksteistäsi, joissa toki olet maininnut myös positiivisempia asioita Tampereesta.

kriti (Ei varmistettu)

Turistikommentin ymmärsit puolestaan edelleen väärin, kun harmittelin nimenomaan sitä etteivät monet osaa tutustua noihin Tampereen helmiin, jotka esimerkiksi me, sinä ja minä, olemme löytäneet.

kriti (Ei varmistettu)

Ja otin tuon oman turistilainauksesi aiempaan kommenttiini juuri siksi että viittasin sillä juuri niihin turisteihin, ulkopaikkakuntalaisiin, jotka eivät löydä Tampereela niitä hyviä paikkoja, jollainen sinäkin olet turistina muualla. En tarkoittanut ettetkö itse olisi niitä Tampereelta löytänyt tai että olisit täällä turisti, vaan että on monia jotka edelleen syövät sitä pahaa ruokaa kun eivät tiedä paremmasta, ja minusta se on sääli. Olen tässä ollut siis kanssasi samaa mieltä ! Myönnän, ilmaisuni on ehkä ollut hieman epäselvää etenkin tuon lainauksen laitettuani, olisi pitänyt ehkä täsmentää sitä hieman, mutta 1000 merkkiä tuli vastaan.

Eeva (Ei varmistettu)

Kalevasta moi: suosittelen lisäksi Berthaa, jos joskus haluaa syödä vähän paremmin. On vähän hintavampi mutta joka pennin arvoinen. Kahviloista kivoja on esim. La Famille ja Valo. ****** Kriti: itse en kyllä miellä faniutta millään tavalla negatiiviseksi asiaksi, mutta tästä voi taas kai päätellä, miten eri tavalla sitä voivatkaan ihmiset asiat nähdä ja miksi ei näemmä ole ihme, että täällä kommenttiboksissa loukkaannutaan puolin ja toisin mitä erikoisimmista asioista :) Enpä ole koskaan ajatellut, että "Tampere-fani" olisi ivallinen haukkumasana! Viitaten vielä turistiasiaan, suora lainaus kommentistasi, jonka mukaasi ymmärsin väärin: "Itsehän kirjoitit syöneesi pahaa ruokaa koska et tiedä paremmista paikoista". En kirjoittanut. Olen edelleen myös eri mieltä kuvistani, mutta niiden tulkinta on toki katsojan silmässä. Totta puhuen en haluaisi käyttää enempää aikaani juupaseipäs-väittelyyn, joten toivotan leppoisampaa sunnuntai-iltaa ja pahoittelen aiheuttamaani mielipahaa.

kriti (Ei varmistettu)

"Tosin sellaisena turistina, jonka ei tarvitse eksyä joka käänteessä ja syödä pahaa ruokaa, kun ei tiedä paremmista paikoista." Mielestäni tässä tekstissäsi poimimassa pätkässä kirjoitit nimenomaan syöneesi pahaa ruokaa koska et tiedä paremmista paikoista. En itse tarkoittanut (ja tätä olisi ilmeisesti pitänyt täsmentää) että olisit tehnyt niin välttämättä Tampereella, koska selkeästi olet löytänyt täältä kivoja paikkoja, vaan ylipäätänsä jossakin päin Suomea tai maailmaa, turistina ollessasi. :) Mutta hyvää sunnuntaita sinullekin!

Kalevalaiselle, Tuulensuu ja Valo ovat ainakin tutustumisen arvoisia. Samoin esimerkiksi Nordic, 2H+K, Trattoria. Pihviravintoloista Saludia ei voita mikään, myös the Grill on kiva vapaasti valittavine lisukkeineen.

kaleva kiittää (Ei varmistettu)

Kivaa kiitos paljon Eeva ja kriti !

Winda (Ei varmistettu)

Voi Eeva <3 Oot niin paras.
Mäkin oon asunu aika monessa kaupungissa mun pienen elämän aikana, ja justiinsa perjantaina kävellessäni Lappeenrannan juna-asemalta keskustaan ystäväni luo (reitti jonka osaisin vaikka silmät kiinni) mietin millanen rikkaus se todellakin on. En muutaisi enää (melkein) mistään hinnasta sinne takaisin, mutta rakastan sitä kaupunkia aina. Se on kaupunki jossa jokapaikkaan voi kävellä, jokatoinen vastaantuleva ihminen on tuttu tai vaihtoehtoisesti Venäläinen turisti, ja talvella on niin kylmä ettei melkein voi edes hengittää. Se kaupunki on löytänyt kodin mun sydämmestä kaikesta huolimatta, ja juuri sen takia :)

Laura T. (Ei varmistettu)

Heippa,

oon siis ihan pihalla sun opiskelukuvioista. Etkö opiskellut tampereella tiedotusoppia ja turussa lakia? Jatkatko siis opintoja vai ootko jo valmistunut jostain ja teet töitä? Sori hölmöys mut tää on häirinnyt mua jo hetken kun en pysy kärryillä ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.