eräs viikonloppu, kertojana syömiset

 Heräsin tänään raskain vatsoin ja kevein mielin. Merkki siitä, että viikonloppu oli onnistunut.

 

(Ja äiti, ennen kuin soitat, raskain vatsoin viittasi siihen, että söin viikonloppuna. TOSI PALJON.)

 

Kaikki alkoi croissantista, jonka ostin asemalta ja pistelin poskeeni jo ennen Kupittaata (oikeastaan jo ennen kuin juna oli lähtenyt edes liikkeelle). Junassa sovin yllätyspalaverin, ostin asemalta ylihinnoitellun yllätyssämpylän jonka söin lennossa yllättäen taksissa (en ikinä aja taksilla, perjantaina ajoin neljästi) matkalla kyseiseen yllätyspalaveriin. Kerro, miten sinä elät on-the-go-elämää, luki kerran eräässä saamassani markkinointimailissa. Perjantain ravaamisen, suhaamisen ja kulkuvälineissä syötyjen aamiaisten ja lounaiden jälkeen haluaisin todeta, että mieluiten en mitenkään.

 

 

Sen jälkeen pääsin syömään sushia ja cocktail-paloja Linnanmäen uudessa Kattila-ravintolakompleksissa. (Ja kyllä, kirjoitin ensin ravintolakontekstissa. Olen tänään koko päivän kirjoittanut esseetä median ja vallan suhteesta. Kontekstit ja viitekehykset ja muut akateemiset buzz wordit valtaavat mieleni.) 

 

 

 

Sateinen, autio Linnanmäki huhtikuussa. Erikoinen elämys. Kuvassa on Hanna, joka kohteliaasti otti minut sateenvarjonsa alle, autonsa takapenkille ja kutsui vielä ensi viikolla - no niin, syömään tietysti. Kiitos vieraanvaraisuudesta, Helsinki ja Hanna.

 

Perjantai-iltapäivällä join kahvit pääkaupunki-lempparissani Gran Delicatossa. Löysin uuden mekon ja neuleen. Kävelin jalkani kipeiksi ja pakoilin keväistä syysmyrskyä. Kamala sää, ihana päivä.

 

 

 

Illalla istuin Stellan keittiössä tuntikaupalla ja rullasin riisipaperiin vihanneksia. Jaarittelin, puhuin suurista, pienistä, tärkeistä ja ei lainkaan tärkeistä asioista, nuokuin keittiön lattialla koira sylissä kaikkien hyvien tyyppien ympäröimänä ja niin - tietysti söin. Rullia, karkkia, sipsiä, säilykepurkeissa paistettua kakkua ja kanakeppejä.

 

Heräsin aamulla ystävien sohvalta. Nälkäisenä, yhä vain. Vaelsimme pitkin Kalliota ruokaa etsimässä, monen mutkan kautta päädyimme tuttuun ja turvalliseen vaihtoehtoon - hampurilaisaamiaiselle.

 

Hyppäsin bussiin, ajoin Turkuun. Panin merkille, että tänne on edelleen maailman parasta tulla. Heitin Helsingin-tuliaiset kämpille ja lyllersin syntymäpäiville. Söin itseni sokerihumalaan macaroneista ja limepiiraasta ja keväästä. Menin nukkumaan. Heräsin. Ja kas, olikin jo brunssiaika. 

 

Sellainen oli se viikonloppu. Tänään olen syönyt einespastaa ja jugurttia. Kiitos maailma, sen alleviivaamisen arkeen paluusta olisi voinut tehdä hienovaraisemminkin.

 

 

Kommentit

Aleksina (Ei varmistettu)

Tuli nälkä. Ja hyvä mieli tästä kirjoituksesta. Kiitos ja maukasta viikkoa! :)

reetta (Ei varmistettu)

Voi Eeva! Mun oli pakko kommentoida, koska tallasin juurikin viime perjantaina juurikin Helsingin katuja ajatellen juurikin samaa! Ei haitannut kamala sää, kun oli ihana päivä the kaupungissa. Siitä sadepäivästä sai ihmeellistä voimaa talsia taas Mansen ankeita katuja. Tästä postauksesta tuli sama, hyvä filiis!

:) (Ei varmistettu)

mainitsitkohan joskus aikuisten kolmipyörän....
tällaseen törmäsin pyörää etsiessäni !
http://www.tori.fi/uusimaa/3_renkainen_polkupyora_3043951.htm?ca=18&w=1
hahah!

krista (Ei varmistettu)

Miten ihana viikonloppu! Kyllä se niin vaan on, että viikonlopun onnistuneisuutta mittaa maanantaiaamuna vaakassa näkyvät kilot (tosin en omista vaakaa, mutta kylläpä ne viikonlopun herkut yleensä näkyy naamassakin ja yhtäkkiä piukistuneissa farkuissa). Semmosta olisin vielä kysynyt, että opiskeletko sä vielä jossain ja mitä? Multa on menny ihan ohi tämä seikka, nimittäin sulla tuntuu olevan jo työrintamalla niin monta rautaa tulessa yhtaikaa :)

Nora (Ei varmistettu)

Hei! Voitko kertoa lisää fiiliksiä ja vaikutelmia Kattilasta? Houkuttaisi käydä siellä, mutta ensin pitäisi päättää, mikä ravintola on kivoin... :)

Sneaker (Ei varmistettu)

Minäkin kaipailisin Kattilan tunnelmia. Oliko hyvät sushit? Sushifania uteluttaa. :-)

stellagee (Ei varmistettu)

kiitos rullista, ihania olivat.

Eeva Kolu

Kiitti kamut kommenteista! Kattilan parasta antia oli mielestäni lihapullabaari Kuula - Lintsin henkeen sopiva ja kohtuuhintainen paikka, jossa oli kuitenkin laadukasta ruokaa. Myös sushi oli hyvää, mutta Lintsin Sushibar ei varmaan tarjoa yllätyksiä niille, jotka ovat käyneet kaupungin muissa Sushibareissa :) Muut ravintolat jäivät itselleni ainakin vielä toistaiseksi vähän etäisiksi, joten niistä en nyt tähän hätään osaa oikein enempää sanoa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.