eteenpäin

On joulukuu ja ulkona tarkenee ohuessa villakangastakissa. Sataa vettä. Kaikki puhuvat viime talvesta, kukaan ei puhu tästä talvesta. Siis kelatkaa, viime vuonna tähän aikaan oli ollu jo yli kuukausi lunta ja pakkasta oli varmaan sata astetta ja. Muistan sen hyvin. Siis sään, en juuri muuta.

 

Kun tarkemmin ryhdyin miettimään sitä, tulin siihen tulokseen, etten varmaankaan tehnyt mitään viime talvena. Vaikka teinhän minä.

 

 

Oikeanlaisena talvipäivänä ihmisen iho on kaunein. Ei sillä siis mun naama irtoo -pakkasella, vaan sillä, joka nipistää ihan vähän vain, nenästä ja poskipäistä.

 

 

 

Oli säkenöiviä päiviä. En lukenut Ishiguron Säkenöiviä päiviä, mutta luin samalta kirjailijalta kirjan Ole luonani aina. Toivoin aika monesta, että olisivat. Onnekseni suurin osa on yhä. (Sen sijaan Säkenöivät päivät ei ole Ishiguron kirja. Ups.)

 

 

Löysin ensimmäistä kertaa elämässäni hajuvesien maailman. Diorin ja yläastevuosien J'adore on jäänyt toimettomana kaappiin, Pradan Infusion d'Iris odottaa sitä hetkeä, kun täytän neljäkymmentä. Chloén nimikkotuoksu on yhä yhtä huumaavan ihana kuin vuosi sitten.

 

 

 

 

Katsoin Ferris Buellerin noin sata kertaa. Pussailin ehkä enemmän.

 

 

Olin pitkätukka. Pyöreät kaulukset olivat parasta ikinä.

 

 

Heräsin uudesta asunnosta, yhdestä niistä neljästä joissa ehdin vuoden aikana asua.

 

 

 

 

Talviaamupäivien valo. Sarjassaan kaunein.

 

 

Blinijuhlilla hairahduin uskomaan, että voisin kiskoa jääkylmiä vodkasnapseja samaan tahtiin kuin georgialaiset. Virhe.

 

 

 

 

Jos ihmisen iho on oikeanlaisena talvipäivänä kaunein, niin on myös vanhojen kivitalojen.

 

 

Laskiaispullia. Söin kuusi.

 

 

 

En muista mille tässä kilisteltiin, mutta muistan että sen jälkeen tanssittiin Justin Bieberin Babya. Se on minusta edelleen ihan saatanan hyvä biisi.

 

 

Mentiin Kesä-Heselle verestämään menneen kesän muistoja. Se kesä oli ja meni, tuli seuraava, joka meni sekin. Ja nyt muistelen tuota talvea. Eikös ole hassua. Näinä unettomina aamuöinä, vuoden vanhaa kuva-albumia selatessani mietin Hesburgerissa syötyä kerrosateriaa ja ymmärrän maailman vääjäämättömän liikkeen. Eteenpäin. Se saa minut herkistymään muutamiin melodramaattisiin kyyneliin. Pyyhin ne collegepuseroon ja haen lisää nahistuneita keksejä keittiön alakaapista.

 

Jatketaan.

 

 

 

 

Luuhasin kirppiksillä ja kahviloissa. Tiätty.

 

 

Muistan ja tiedän, että tämän kuvan otti ystäväni Annukka eräänä maaliskuisena päivänä, kun oli vielä ihan oikea talvi. Seuraavassa albumini kuvassa näkyy jo krookuksia.

 

No niin, minun osaltani viime talvi olkoon nyt käsitelty. Juu, oli pakkasta jo lokakuussa ja hanget korkeat nietokset itsenäisyyspäivänä. Annetaanpa nyt tälle talvelle mahdollisuus näyttää, mihin siitä on. Tuli sitten musta joulu tai valkoinen. Michael Jacksonin sanoin, if you're thinkin' about my baby it don't matter if you're black or white.

 

 

Kommentit

anna-elina (the-littlethingss.blogspot.com) (Ei varmistettu)

ihana postaus, eeva :) ihana, ihana, ihana!!

Eeva Kolu

Kiitos, ihanainen Anna-Elina :)

Miia (Ei varmistettu)

Kaunista tekstiä, ajan kulumista olen itsekin viime aikoina miettinyt... Eteenpäin!

http://thesecretsofpretty.blogspot.com/

sisko (Ei varmistettu)

I-ha-na. Miten säälittävää on aloittaa maanantaiaamu melkein itkemällä jollekin tällaselle. Apua. Oon varmaan keski-ikäistynyt :D

www.mennaanhiljaa.blogspot.com

Empsu (Ei varmistettu)

Äääääää! Mulle tuli kauhee ikävä sua, sun ihanaa nojatuolia (ja käteen ojennettua viinilasillista) ja talvista Turkua. Ja Heseä. Oon tähän asti ollut tyytyväinen keliin, olenhan voinut käyttää rauhassa tuulipukua ja lenkkareita jäätymättä. Nyt aloin kaivata lunta. Ja sua. Nyt ihan herkistyn täällä.

Rebekka (Ei varmistettu)

Piti heti etsiä toi Bieberin ja Ludacrisin Baby. Eihän se ollut lainkaan niin korni kuin pelkäsin, tai siis oli, mutta tykkäsin silti. Talvea odotellen... Kiitos kuvista!

http://vuosi-elamastani.blogspot.com/

Liinushka (Ei varmistettu)

Ihana kahvila Runo, kotoisa kuin mummon olohuone :)

tw (Ei varmistettu)

Olet ihana! :)

Eeva (Ei varmistettu)

Miia: kiitos :) Aika kuluu, annetaan kulua. ***** Sisko: se että itkee maanantaiaamuna blogipostaukselle on mun mielestä merkki nimenomaan siitä, että EI ole keski-ikäistynyt. ******* Empsu: puspus, toivottavasti sait mun tekstarin. Kohta pääset istumaan meidän nojatuoliin useamminkin. ************* Rebekka: mahtavaa löytää tästä maailmasta vielä joku, joka oli onnistunut välttymään tuolta biisiltä. Onhan se hieno. ********** Liinushka: se on ihan söpö kyllä :) ************ TW: voi kiitos, niin sinäkin!

Grace (Ei varmistettu)

Keveys ja syvällisyys eivät kovin usein näillä leveysasteilla liittoudu, mutta tässä osoitteessa näin tapahtuu, ah. Tämän lisäksi tänään on koskettanut laulu, jonka eilen kuulin ensimmäistä kertaa livenä ja nyt löysin netistä http://www.youtube.com/watch?v=i9Xz957qRso

Rina (Ei varmistettu)

Sun kirjotuksista tulee a-i-n-a hyvälle tuulelle. Ihanaa kiitos!!!

annukka (Ei varmistettu)

Oivoi, ihania kuvia! <3

Ninne (Ei varmistettu)

Ihania kuvia! Pakko muuten vinkata sinulle yksi kirja, Erica Bauermeisterin Elämän lempeät maut. En tiedä oletko lukenut, mutta ajattelin, että voisit pitää kyseisestä kirjasta. Löysin kirjastosta sattumalta ja luin kirjan melkein yhdeltä istumalta. Kirja kertoo kokkikoulusta johon osallistuu 8 henkilöä ja ruokien avulla kerrotaan palanen heidän elämäntarinaansa. Minulle ainakin henkilökohtaisesti hyvinkin koukuttava kirja, vaikka ensin ajattelin sen olevan vain täyttä hömppää.

Olga (Ei varmistettu)

Jo ennestään hyvä mieleni vain parani tämän luettuani. :) Ja menin minäkin youtubeen ja etsin tuon biisin...yksi kuuntelukerta riitti mulle. :-D

Maaria (Ei varmistettu)

Mites sinä voitkin olla niin...ihana?

Matleena (Ei varmistettu)

Eeva Kolu sinä olet IHANA

Siiriliinu (Ei varmistettu)

Ihana postaus, upea tunnelma kuvissa! Voi että, tästä tuli niin hyvälle tuulelle!

http://siiriliinu.blogspot.com/

Anna (Ei varmistettu)

Säestän muita kommentoijia. Kiitos blogistasi! Olen lurkkinut sitä nyt muutaman kuukauden ajan, ja uskaltauduin nyt ensimmäiseen kommenttiin.

Tämä kuvasarja vahvisti entisestään käsitystäni siitä, että kenties on aika ostaa uusi kamera, jos akku riittää neljään kuvaan kerrallaan. Niin paljon muistoja, joihin palata!

P.S. Muutaman viikon takaisessa postauksessasi kirjoitit elämän ihanista pikku yksityiskohdista ja siitä, että et kadu elämänmurusten jakamista. Se oli tarttuvaa. Siitä ajatuksesta rohkaistuneena irtosi tämä: rauhaajarakkautta.blogspot.com.

Anna (Ei varmistettu)

Nyt nolottaa. Tarttuvaa oli näemmä muukin: minäkin _rakastan_ blogini nimessä. Vaan tärkeäähän se...

Eeva Kolu

Kiitos teille kaikille kauniille ihmisille kommenteistanne! Lisään Elämän lempeät maut alati kasvavalle lukulistalleni :)

Mimmi More To Love (Ei varmistettu)

<3

Dorit (Ei varmistettu)

Kauniita muistoja ja ihania kuvia! Juttusi ovat siitä kummallisia, että niitä voisi lukea loputtomiin. Aina vähän kirpaisee, kun tulee viiminen sana tai kuva. Jää odottamaan seuraavaa. :)

Ellen (Ei varmistettu)

Perusjampan iho onkin varmasti kauneimmillaan pakkasen nipistäessä, atoopikko odottaa jo kesää.

Eeva Kolu

Mimmi: <3 <3 <3 ************ Dorit: kiitos ihanainen, sinun kuvilla on vähän sama taipumus! ******** Ellen: tekstistä tulisi nopeasti melko puisevaa, jos jokaisen väitteen tai ajatuksen kohdalla luettelisi kaikki mahdolliset poikkeukset. Lauseeni tarkoitus ei ollut loukata atoopikkoja.

hanka (Ei varmistettu)

Kiitos kauniista blogista! Hetken googlailin, että onko minulta tosiaan jäänyt joku Ishiguro lukematta. Säkenöivät päivät on kuitenkin Michael Cunninghamin romaani näemmä :) Lukulistalle päätyi.

Eeva (Ei varmistettu)

Hanka - herraisä, niinpä onkin! Mitenköhän menikin sekaisin nuo kaksi :D

Sara / champagneandcedarwood.blogspot.com (Ei varmistettu)

Voi vitsi kun rakastan näitä 'viime vuoteni kuvina' postauksia. Ihania kuvia ja muistoja! :)

Isabelle (Ei varmistettu)

BION I'm imperessd! Cool post!

rbdmmdt (Ei varmistettu)

AYAqZC hehiraudpkzz

jlfmgvututp (Ei varmistettu)

iV8kAS gtpveupqsgmo

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.