häivähdys oranssia

Hei taas toverit. Risteilyreissuni ei venähtänyt, mutta viikonloppu on kulunut ahkerissa (ja univelkaisissa) merkeissä.

 

Aivan ensimmäiseksi haluan sanoa sanottavani akuuttiin aiheeseen: mistä se ei-edellisen-vaan-sitä-edellisen postauksen pallopaita oli peräisin. No se on H&M:ltä, mutta jo aika vanha. Näin ihan vähän aikaa sitten netissä Kate Bosworthista kuvan se sama paita päällään. Vasta nyt tajuan, mitä kuudennen luokan opettajani tarkoitti (hieman katkera sävy äänessään) sanoessaan Kittilässäkään ei kukaan enää käytä lapikkaita.

 

Minulla Tampereella ja Alexander Skarsgårdin (huoh................) tyttöystävällä Hollywoodissa on sama 30 euron akryylineule. Ja takuulla jossain juuri nyt joku lukiolaistyttö kantaa Chanelin laukkua. Eikös ole ihmeellistä?

 

 

No, Chanelit ja Bosworthit sikseen. Juuri nyt minulla on ylläni reikäiset Gina Tricotin leggingsit, mutta sitä ennen minulla oli InWearin trenssi, A.P.C.:n paita ja Chinti & Parkerin hame, joka on saanut minut tajuamaan yhden asian:

 

minun täytyy käyttää enemmän oranssia.

 

Eikä sen oranssin tarvitse olla kirjaimellisesti oranssia, se voi olla jokin muukin väri, kuosi, kunhan se vain on pieni yllätys. Rakkauteni kaikkeen klassiseen, heritageen ja preppyyn kun on viemässä vaatekaappiani uhkaavasti siihen suuntaan, että pian minua ei enää erota niistä Espan kahvilassa ja Stockalla aikaansa kuluttavista rouvista. Eikä siinä mitään - jos olisi vuosi 2041.

 

 

PS. otsikosta tuli mieleen, että löysin taannoin jonkun ikivanhan kirjoituksen jossa mainitsin, että Häivähdys purppuraa on lempikirjani. Näinköhän? En muista enää yhtään mitä siinä tapahtuu tai miksi se oli silloin mielestäni niin hyvä. 

Kommentit

Katri (Ei varmistettu)

hei toveri,
näytät ihanalta hiukset nutturalla! ja blogisi pelastaa päivän kuin päivän.
ei mulla muuta. :)

zirinna (Ei varmistettu)

Apua, oranssimania leviää... Oletko varma, ettet ole viettänyt liikaa aikaa Stellan seurassa? ;) Luin juuri parhaillani Stellan blogimerkintää oransseista kynsilakoista, kun kesken lukemisen päätin tarkistaa Facebookin uutisvirran, ja huomasin sinun oranssin hameesi :P Ei vaan, oranssi on kiva väri :)

Eeva Kolu

Katri: kiitos! :) Tuollaisilla kommenteilla taasen pelastuu minun päiväni. *********** Zirinna: heh, asia taitaa olla päin vastoin - en ole viettänyt Stellan seurassa lainkaan tarpeeksi aikaa! Mutta siis niin, en oikeastaan kaipaa enempää oranssia vaatekaappiini, tämä hame ja yksi kynsilakka riittää hyvin! Mutta jotain pientä yllätyselementtiä, semmoiselle olisi kyllä käyttöä.

Lilla Lady (Ei varmistettu)

Siis huom. huom. Kate ja Alexander eivät enää seurustele! ;)

Martina (Ei varmistettu)

Tein pienen halluja-voitontanssin silloin kun "Eric-too-fucking-hot-Northmanin" ja Kate-way-too-boring-Bosworthin erosta uutisoitiin.

Eeva Kolu

Lilla Lady ja Martina, haha, näin taitaa tosiaan olla. Saako miljoona huono ihminen -pistettä, jos oli salaa vähän tyytyväinen? Nyt vielä Alexille joku pohjoismainen yhteistyöleffaprojekti Suomeen ja... no jaa. :D

Eskimo (Ei varmistettu)

Täälläkään ei ole oikein ikinä ymmärretty Miss Bosworthin( tyylin) ihannointia. Näyttelijänä ei ainakaan ole jäänyt mieleen, missä se edes on näytellyt?

iinuska (Ei varmistettu)

Lisäänpä lusikkani Bosworth-soppaan: en ole IKINÄ nähnyt yhtäkään hänen elokuvaansa (tai jos olen, en muista ---> vielä huonompi...), tiedän hänet vain ja ainoastaan seurustelusuhteidensa ansiosta. Ei kauhean hyvä juttu näyttelijälle? Mutta Eeva, mahtia kuulla sinusta taas! Muutin viikko sitten ~ vuodeksi Iso-Britanniaan, ja on ihanaa ottaa aina silloin tällöin hetki itselleen ja lukea blogiasi - en keksi parempaa (ja kielellisesti nokkelampaa ja monipuolisempaa) tapaa pitää suomen kieli mielessä. :)

Magdaleena (Ei varmistettu)

Oranssikuume on levinnyt tännekin. Ei sille mitään voi, että se on vain niin ihana väri ja mehukas kuin mikä. Ja sopii sinulle aivan loistavasti!

AnnaWannabesookie (Ei varmistettu)

Ai Eric on vapaa??? Voisko se vaiks kuvaa Kaurismäen kans jonku leffan, mielellään Kalliossa.

Titta (Ei varmistettu)

Moi Eeva! Muistelisin, että olet puhunut matkailleesi jonkusen verran Aasian ja Uuden-Seelannin suunnalla. Olisi joskus mukava kuulla tarinoitasi noilta matkoilta :)

Eeva Kolu

Eskimo: no esim YOUNG AMERICANS! :D Se oli semmonen aivan superkökkö teinisarja joskus, kun itse olin teini :) Juonikuvioissa oli mm. tyttö, joka esitti poikaa päästäkseen johonkin urheilujoukkueeseen - klassista! **************** Iinuska: voi, terveisiä vaan sinne brittilään, syöhän etikkasipsejä munkin puolesta! Ja joo, mäkään en nyt äkilliseltään keksi kovin montaa Bosworth-leffaa. Sen yhden kasinojutun muistan. ************** Magdaleena: kyllä se vaan piristää tässä sumuisessa alkusyksyssä :) Kiitos vaan kehuista! ************ Anna: hahahahah, mulla kävi heti toi sama mielessä, että Kaurismäen toimistosta nyt soitto Skarsgårdille! :) ************** Titta: kyllä, talvet 2004-2010 remusin tuolla päin aina kun aikataulu ja lompakko antoivat periksi. Jonkin verran olen asiaa sivunnutkin ja varmaan sivuan jatkossakin, mutta mihinkään matkapostaukseen ei kyllä muistikuvani riitä, kaikki kysyvät kuitenkin osoitteita ja rahamääriä ja käytännön infoasioita jotka olen autuaasti unohtanut :)

Nna (Hampaat irvessä) (Ei varmistettu)

Muistaakseni olet joskus maininnut myös Fitzgeraldin The Great Gatsbyn lempikirjaksesi. Kaiva muuten se postaus jostain arkistoista! Muutenkin voisit hakea arkistoista hakusanalla "lempikirja", jospa saataisiin hyviä kirjavinkkejä jälleen.

Eeva Kolu

Nna: taidat sekoittaa johonkin toiseen bloggariin, Kultahattu on minusta tosi tosi hyvä mutta mitään lempikirjafiiliksiä se ei ole ikinä herättänyt. Nykyään jos kysytään, mainitsen yleensä lempikirjakseni Jonathan Safran Foerin Everything is Illuminated. Tämä Häivähdys purppuraa -juttu oli siis jo vuosien, vuosien takaa, ajalta ennen blogia :)

Loki (Ei varmistettu)

Kyllä Kittilässä käytetään lapikkaita ja all around Lappia. Yleensä ne on vain perintökamaa ja vanhojen ukkojen ja ämmien jaloissa navetoissa tai metsässä kun koivumahlaa valutetaan. I`ve seen. Mummot ja papat eivät taida pitää omia lapikkaitaan minään, koska käsitöitä (jollaisia kestävät jalkineet ja vaatteet on) ei nykyään enää haluta perinnöksi. Mummojen ja pappojen vanhat tavarat viedään kiireen vilkkaa kirpputoreille tai roskiksiin, kun aika heistä jättää. Vanhoja rättejä... Henkkamaukan akryylipaidataa on aika vaikeaa kutsua käsityöksi. Heh. --------

Ja nykyään uutena ostettuina perinnejalkineilla on ei-niin-perinteelliset vaan ennemminkin nykyiseen hintakulttuuriin kuuluvat hinnat; kulttuuriin, jonka periaatteena on maksattaa könttäsummana paljon (lue:törkeän paljon) laadukkaista ja verrannollisesti paljon (lue:törkeän paljon, mutta sitä ei niin helposti tajua) kertakäyttöisistä jalkakanooteista.

-m- (Ei varmistettu)

Lisään oman lusikkani tähän lapikassoppaan: Töysän kenkä valmistaa erittäin hyväksi todettuja lapikkaita (ja myös tanhukenkiä!) Suomessa. Omistani pulitin noin 80 euroa, ja ovat olleet erittäin lämpimät ja pitävät talvikengät. Ei lainkaan paha. Tietenkin voi kysyä kuinka lappilaiset ovat pohjanmaalaiset kengät, mutta eivät ainakaan kertakäyttöiset.

Luna (Ei varmistettu)

Häivähdys purppuraa on kyllä hyvä, kannattaa ehdottomasti lukea englanniksi! Ei nyt ehkä ihan "the" lempikirja, mutta tosi hyvä kuitenkin!
Ja ehdottomasti käyttäisin lapikkaita, jos sellaiset omistaisin! Miten ne nyt sitten tähän kaikkeen liittyivätkään... ;)

J (Ei varmistettu)

Ajatus oranssista hameesta on kamala, mutta kun tuota katsoo sinun päällä, niin ei sitä kyllä osaa vihatakaan. Se on itseasiassa aika ihana. Kun en itse pidä hameita, enkä tosiaan ainakaan oranssina, niin ihailen sitä sitten sinun päälläsi. :) Minä jään tähän omalle mukavuusalueelleni tällä kertaa.

mar (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olet Kaikki valaistuu -leffaversiosta? Itselläni ei ollut suuria odotuksia sen suhteen, mutta yllätyksekseni loistava kirja taipui elokuvaformaattiin kauniisti!

Miii (Ei varmistettu)

Alexander Skarsgårdia Helsinkiin kuvauksiin haikailevat on kymmenisen vuotta myöhässä, tyyppihän esiintyy jossain sivuroolissa elokuvassa Leijat Helsingin yllä. Se filmi tosin tuli jo 2001, siis iäisyys ennen True Bloodia :)

Noin muuten jäin ihmettelemään, miksen vieläkään ole lukenut Häivähdystä purppuraa. Hmm.

S (Ei varmistettu)

Löysit takkisi?!

... (Ei varmistettu)

Kyllä mäkin muistelisin, että kirjoittelit edellisessä blogissassi Kultahattu-kirjasta??

Eeva Kolu

... : no en kai minä sitä kielläkään, että olisin kirjoittanut ko. kirjasta, mutta en ole kutsunut sitä lempikirjakseni kuten tuo toinen kommentoija muisteli. Kaikki kirjat, joista blogissani kirjoitan, eivät siis suinkaan ole lempikirjojani eivätkä välttämättä aina edes mielestäni hyviä.

Eeva Kolu

Mar: en ole katsonut sitä leffaa, mutta ehkäpä tästä rohkaistuneena nyt uskallan katsoa sen! Ihmettelin itsekin tosiaan, miten se voisi taipua elokuvaksi, kun kieli on siinä niin suuressa osassa. ******************* S: juu, kauan sitten jo :)

S (Ei varmistettu)

Ei nyt liity aiheeseen, mutta piti tulla tännekin kiittelemään upeasta (lintu)mekosta :) Hyvän kodin sai, olen vallan hurmioitunut tästä vaatekappaleesta :) Onneksi maltoit luopua siitä vaikken ymmärräkään miksi ;D

Maria33 (Ei varmistettu)

Kiva tyyli:) Tykkään:) Varsinkin tuon takin kanssa, tuo oranssiin menevä punainen jotenkin on hyvä kontrasti tuolle harmaalle:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.