Halutaan: Ryhtiä olalle

Olen huomannut tässä viimeisten kuukausien aikana, että mitä pukeutumiseen tulee, tunnen tarvetta aikuistua.

Söpöt vintage-mekot, pyöreät kaulukset ja pikkusievät neuletakit ovat viimeisen vuoden sisällä unohtuneet kaapin perälle. En ole tietoisesti ajatellut, että haluan alkaa pukeutua aikuisemmin tai skarpimmin - niin vain on käynyt.

Täytän tänä syksynä 27 vuotta, ja huomaan kaipaavani enemmän tyylikästä ja laadukasta ja vähemmän söpöä. Vaikka en uskokaan siihen, että tietyn iän täytyisi tarkoittaa tiettyä tyyliä, on myös lopulta aika luonnollista, että ihminen pyrkii... kehittymään. Muuttumaan. Kasvamaan. Ja haluaa myös ulkoisen olemuksensa heijastavan sitä. 

 


 

(Aikuistumiseen - koski se sitten pukeutumista tai mitä tahansa muuta - tuntuu aika usein pätevän sellainen hassu harhaluulo, että aikuinen on yhtä kuin tylsä. No, itse olen sitä mieltä, että tylsät ihmiset ovat tylsiä, iästä riippumatta. Sama pätee pukeutumiseen - kyllä aikuiseen ja skarppiinkin vaatekaappiin kuuluu omaperäisyys ja huumori. Sehän juuri on aikuistumista, että uskaltaa.

Minulle aikuisuus ei tarkoita tylsyyttä ja ankeutta, vaan tietynlaista ryhdikkyyttä ja itsevarmuutta. Sitä, että vetää hartiat taakse ja uskaltaa olla olemassa sellaisena kuin on - ja tietää, että siihen on oikeus. Tietysti aikuisuus tarkoittaa vastuuta. Mutta samalla se on myös sitä, että kellään muulla ei ole mitään nokan koputtamista minun elämääni. Ja mikä voisi muka olla hauskempaa kuin se, että saa valita, miten haluaa oman elämänsä elää? Aikuisuuttahan on juuri se, että saa syödä lounaaksi jäätelöä, jos haluaa.) 

Mutta takaisin siihen aikuisempaan pukeutumiseen: vaatekaapissani on epäkohta. Laukkuni ovat valtavia kapsäkkejä, joita roikotetaan olalla, joiden nahka repsottaa ja jotka vetävät sisuksiinsa puoli omaisuutta. Tahtoisinpa omistaa edes yhden laukun, joka saisi kantajansa näyttämään enemmän leidiltä kuin kassi-Almalta.

Eivätkös näytä jotenkin ihanan raikkailta nuo hillityn tyylikkäät, yksinkertaiset ja ryhdikkäät käsveskat kaikkien niiden viime vuosina vallalla olleiden valtavien satcheleiden, kauppakassien ja duffeleiden jälkeen?

Täydellisten leidilaukkujen Graalin malja on tietysti Célinen Classic Box Bag. Kävin katsomassa sitä livenä Ranskassa ja uskokaa kun sanon, että kuvat eivät tee sille oikeutta... naiivina kuvittelin, että se on varmaan siedettävän hintainen kun sehän on paljon pienempi kuin Luggage. No salli mun nauraa. Hinta on JÄRKYTTÄVÄ.

Probleema näissä hienostuneissa, ryhdikkäissä ja ajattomissa käsilaukuissa onkin, että niitä ei oikein tunnu löytyvän edullisemmilta valmistajilta. Lempparini Célinen Box Bagin lisäksi ovat Hermèsin Constance sekä Marnin, YSL:n ja Emilio Puccin yksilöt. Kaikki maksavat vähintään parin kuukauden asuntolainanlyhennyksen verran. Kollaasin laukuista ainoastaan J. Crew'n Edie olisi hinnaltaan sopiva, mutta sen värivalikoima on jotenkin vähän äh.

Tyylikkään mutta ei tylsän aikuislaukun metsästyskausi siis julistettakoon alkaneeksi. Kaulukset suoriksi ja peukut pystyyn!

Kommentit

Vierailija 2 (Ei varmistettu)

Luin tossa päivällä trendin sivuilta sun vanhaa blogia ja se oli paljon mielenkiinoisempi. Ihan tylsää.

vieras (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! Pidän tyttömäisestä tyylistä, mutta välillä haluan rauhoittaa vaikutelmaa hieman aikuisemmaksi, mikä on hankalaa, jos on päällä jotakin mikä voisi olla yhtä hyvin 1900-luvun alkupuolen tyttökoulun oppilaalla... Hinnat merkkilaukuilla ovat päätähuimaavia, mutta itselläni sitä hieman maltillisempaa pikkulaukkua tuuraa vielä zarasta jokusen vuosi sitten löytynyt lähes täydellinen laukku:) Onnea laukun etsintään!

Eeva Kolu

Vierailija 2, no voi harmi. Nyt jos olisit hieman avannut sitä, mikä siellä oli niin mielenkiintoista ja mikä täällä on niin tylsää, olisin voinut mennä itseeni ja harjoittaa blogi-itsetutkiskelua. Siis olettaen, että kommentti oli tarkoitettu rakentavaksi :) En tiedä, oliko se.

Eeva Kolu

Vieras, haha, tiedän tosiaankin, mistä puhut! Zarasta minäkin lähdin noita etsimään, mutta eihän niitä tietenkään juuri nyt siellä ole, kun sellaisen haluaisin :)

sku
broken biscuit

Miten niin J. Crew:n värivalikoima on äh?! Sitähän oli vaikka minkä värisenä! Ja malliltaankin olisi mulle ihan täydellinen, mutta hinnaltaan en sanoisi sitäkään vielä ihan sopivaksi.

Eeva Kolu

Sku, värejä on paljon, mutta kaikki vääriä :D Siis mun kaappiin. Malli on kyllä ihan mahtava, ihanan jämäkkä!

M- (Ei varmistettu)

http://www.celineoutletstoreonline.com/celine-bags-clasp-classic-box-med...

Tuollainen sivusto löytyi kun aloin tuota laukkua etsimään, voiko tosiaan olla noin hyvässä alessa tuollainen klassikkolaukku vai onko yritetäänkö apinaa taas koijata?

Eeva Kolu

M, juu, tuollaiset sivut ovat ikävä kyllä aina feikkejä :(

(Ei varmistettu)

Mulla ainakin on kassien koko vaan kasvanut sitä mukaa kuin ikää on tullut lisää:) Tuntuu että enää ei pärjää millään pienellä laukulla vaan koko omaisuus on mahduttava laukkuun. Eihän sitä tiedä mitä päivän mittaan tarvii:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ootko tsekannut Lumi:n laukkuja? Niillä on muutama sarja joista vois löytyä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minun taas täytyy lähettää Verailija 2:n ankean kommentin vuoksi lämpimät kiitokset inspiroivista kirjoituksista - erityisesti tuoreet Pariisi-tarinat ja Vogue-editoraalin kommentointi ovat antaneet minulle, akateemiselle aikuiselle, paljon virtaa ja ideoita. Lämmin kiitos, Eeva, kun tuuletat ajatuksiani!

Tyyne (Ei varmistettu)

Mä ostan kaikki sun söpöt vintagemekot!!

NinaVee
Väreilyjä

Célinen Box Bag on myös minun haaveissani. Muuta pikkulaukkua ei tarvitsisi ikinä koskaan milloinkaan. Ehkä vielä joskus...

VierailijaX (Ei varmistettu)

Samoin tuli itselleni mieleen Lumi ja etenkin: http://lumiaccessories.com/lumi/ss12-lookbook/#4.

nooruska (Ei varmistettu)

Nonni. Olithan se sitten sinä siellä Zarassa viikonloppuna. Laukkuja ei tällä kertaa tullut kateltua mutta olihan siellä vaikka mitä muuta, kerrankin! On jotenkin haasteellinen kauppa meikäläiselle, en tiedä miksi!
Ps. Ehkä vedän hihasta sitten seuraavalla kerralla :-)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen pohdiskellut ihan samaa, ikää 25-v ja viime aikoina katse on alkanut viipyillä laadukkaissa ja ajattomissa laukuissa, kengissä, lompakoissa ja nahkakäsineissä :)

Tavoitteena naisellinen ja aikuismainen vaatekaappi ilman tanttamaisuutta, vaikka toki joitakin tyttömäisiä juttuja täytyy säilyttää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mites tää? Ittelläni on Madewelliltä aikaisemman sesongin samantyyppinen jota käytän koko ajan, mut nyt kun kävin vilkasemassa niin iski himo tuohon punaruskeaan. En kyl tiedä onko tarpeeksi jämäkkä :)

http://www.madewell.com/madewell_category/BAGS/PRDOVR~11705/11705.jsp

R-Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen koluamaan kirppareita! Itse olen löytänyt parikin ajatonta, ihanaa, sopivan kokoista nahkalaukkua kirpputoreilta. Toinen maksoi kaksi euroa, toinen viisi euroa. Ei olleet hinnalla pilattuja ja koska ovat jo valmiiksi kestäneet aikaa, tulevat varmasti kestämään vielä vuosia eteenpäin. :) Toki kirpparilaukun ostamisessa on se vaiva, että saattaa joutua useamman kerran kiertämään ennen kuin se oikea yksilö tulee vastaan, mutta kyllä se on odottamisen arvoista. ;)

ii-na (Ei varmistettu)

Firenzeen San Lorenzon markkinoille oitis! Se on pienten, napakoiden ja edullisten nahkalaukkujen taivas. Kerro väri ja malli niin käyn sun puolesta ostoksilla. ;)

Vierailija 2 (Ei varmistettu)

Sun aikasemmassa blogissa oli SUN asukuvia, mutta nyt kun katsoo, niin niitä on korkeintaan 3. Olisi kiva esim. nähdä mitä sulla oli päällä Pariisissa! Lisäksi, en vain jaksanut lukea loppuun tätä ylipitkää laukkupostausta....Zzzzz.....zz.ZZZzz......... Kyllä, tylsät ovat tylsiä iästä riippumatta, äh

Mutta kumminkin, äh

Iloisesti toivottaa: Vierailija 2

PS. Tarkoitan tämän oleva rakentava kommentti
PPS. Olen jo yli viikon odottanut uutta ruokapostausta ruokablogisi puolelle, mutta joka päivä olen joutunut pettymään, äh
PPPS. En ymmärrä enkä edes yritä ymmärtää keittiötilannettasi, mutta silti...........................
PPPPS. Kiitos kalapihvien, ja kvinoasalaatin ja bataattimuhennoksen ohjeesta, kiitos.
PPPPPS. Yritä ymmärtää

Anskuni (Ei varmistettu)

Oi Eeva, olen niiin iloinen tästä blogistasi. Luin Trendistä kolumnisi aina siinä ensiluvulla (eli oli suosikkiosioitani). Niistä kolumneista jäi erityisesti yksi mieleeni pyörimään, ja siitä lähtien olen halunut kiittää sinua kirjoituksestasi. Nyt kun tässä blogissa mainitsit sekä aikuistumisen että vintagemekot, niin sain vihdoin syyn komentoida vanhaakin juttua ;). Eli kirjoituksesi koski sitä, että ei tarvitse olla joko - tai vintagepukeutuja, vaan voi olla välillä kokonaan "tavis" ja välillä leikitellä vintagella . Luin juttusi sellaisessa pienimuotoisessa "mikä-minä-oikein-olen-apua-melkein 35-v" -identiteettikriisissä, ja kolumnisi pelasti päiväni, muutti näkemystäni vaateasioista ja sai vielä iloiseksikin.

Löydän aina kuvistasi / teksteistäsi aihetta hymyyn. Jatka samaan malliin! Äläkä ihmettele, jos joku tuijottaa sinua Turussa - se saatan olla minä, joka mietin, onko se Eeva vai eikö se ole :D

Vierailija 2 (Ei varmistettu)

Hitsi ku Tintåssa ei oo kotiinkuljetusta Lahteen :(((((((((

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Minusta tuntuu ihan samalta. Haluan ryhtiä ja linjoja elämään. Syksy on kyllä onneksi uuden alku ja silleen ... :)

Vierailija (Ei varmistettu)
Eeva Kolu

Hei kiitos kaikille kommenteista ja erityisen iso kiitos kaikille, jotka näitte vaivaa linkkaillaksenne kivoja laukkuja! Tuo Madewellin bägi on itse asiassa aikas kiinnostavan oloinen - harmi vain, kun nuo eivät tietääkseni toimita Suomeen?

Lumin valikoimasta taas en ole toistaiseksi löytänyt tämäntyylistä laukkua, vaan ne ovat mielestäni enemmänkin juuri sitä rentoa osastoa (eivätkä oikein minun näköisiä, vaikka kivoja ovatkin). 

Firenzen San Lorenzon markkinat ah, sinne kun pääsisi takaisin! :)

Vierailija2, on totta, että postaustahti on ollut hitaampi viime aikoina. Toivot minulta ymmärrystä, ja minä voisin pyytää samaa sinulta. Olen asunut viimeiset 2 vuotta ilman vakituista kämppää, joista 8 kuukautta pienessä luukussa ilman toimivaa uunia sekä omia astioitani yms, joten voit varmaan kuvitella, että ruokablogin päivittäminen noissa olosuhteissa on vähintäänkin haasteellista. Ymmärrän kyllä, että lukijana ärsyttää jos blogi ei päivity, mutta kannattaa myös muistaa, että bloggarillakin on elämä ja omat hankaluudet ja haasteet blogin ulkopuolella. Pahoittelen toki tilannetta, mutta en toisaalta oikein osaa sitä pyytää anteeksikaan - oman elämän kaoottisuuden rinnalla kun se tuntuu aika pieneltä asialta, että blogissa ei ole vähään aikaan ollut asukuvia. Mitä asukuviin tulee, niin niiden puuttumista on tässä blogissa selitetty monet kerrat, mutta ehkäpä se on tosiaan mennyt ohi jos nämä ylipitkät tekstit eivät kiinnosta ;) 

helena-ihana (Ei varmistettu)

Sitten olisi vielä ranskalainen Nat & Nin- merkki. Paljon värejä ja kivoja malleja.

Meri: (Ei varmistettu)

Hei,
Huomasin Stockan kantislehdessä vähän saman tyylisen laukun, joka ois ainakin nahkaa ja kohtuu edullinen https://stockmann.com/p/fi/Cristelle-Co-Nahkalaukku/304069?itemId=304072
Niin, ja kiitos blogeistasi, jotka saavat aina hyvälle tuulelle (paljon sanottu, koska blogit tuntuvat aina jossain vaiheessa ennemminkin ärsyttää pikkusieluani). Asuntosikin näyttää olevan loppusuoralla (onnea!), ja bongasin ihanasta keittiöstäsi KitchenAidin ja olis kiva tietää miten hyödynnät sitä esim. ruokablogisi puolella. Ihan vaan uteliaisuuttani, koska omistan sellaisen itsekin, ja en tiedä oliko se ihan rahansa väärti.

Vierailija III (Ei varmistettu)

Tämä teksti oli melkein suoraan kuin omista ajatuksistani! Olen pitkään ollut kukkamekkojen suurkuluttaja ja tyyliäni voisikin luonnehtia söpöksi. Viime aikoina olen huomannut hiveleväni kaupoissa jakkuja sekä muita klassisempia vaatekappaleita ja viime viikonloppuna ostin nahkalaukun, jota jopa oma äitini kutsui "tätilaukuksi". Muutosta ilmassa ja se on pelottavaa! Sehän tarkoittaa sitä, että pian en löydä vaatekaapistani mitään päällepantavaa ja seuraavien kuukausien opintotuet kuluvat shoppailuun, jaiks! Mutta katsellaan miten maku tästä kehittyy ja löydänkö itseni jo muutaman vuoden päästä Metallican bändipaidoista.

Vierailija (Ei varmistettu)

En tiedä ehkä joku vinkkas jo mutta Stockalla kanttisalessa tuon tapainen laukku. Laukku on nahkaa ja mielestäni siisti, värit ei vaan ehkä kaikille sopivia.

https://stockmann.com/p/fi/Cristelle-Co-Nahkalaukku/304069/11301/83210?s...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa siltä, että tiedät minkä laukun haluat ja tästä johtuu, että muiden laukkujen värit tms ovat äh. Siispä suosittelen säästämistä ja aidon rakkauden hankkimista. Se on täydellinen vielä puolenkin vuoden kuluttua.Pari sataa euroa on silti paljon rahaa laittaa johonkin mitä ei todella halua. On tietty masentavaa, että sama summa on kymmesosa SEN laukun hinnasta, mutta tuntuuhan säästämisen ja vaivan jälkeen saatu laukku, mekko tai mikä tahansa tuote spesiaalilta.VieläEeva,sekä blogisi että lehtijuttusi ovat aivan ihania.Kiitos!!

---------------- (Ei varmistettu)

sama juttu - varsinki ku on short and petite, ni tulee helposti lapsimainen olotila söpöissä mekoissa. Mutta sitte muistan näyttelijän New girl-sarjasta Zooey Deschanel:n, ja että se ON aikuinen ja TYKKÄÄ pukeutua söpösti mekkoon ja cardigan JA se otetaan silti vakavasti ni hiiteen "aikuismainen" pukeutuminen :P :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.