Hey Girl, pojat seuraavat isiensä jalanjälkiä

Olen päättänyt käydä enemmän elokuvissa. Pimeä leffateatteri on nimittäin yksi harvoja paikkoja, joissa pystyn melko hyvin unohtamaan kaiken muun ja keskittymään vain siihen, mitä valkokankaalla tapahtuu, tarkistamatta uutisvirtaa tai sähköpostia tai miettimättä to do -listaa. Toimittajana pääsisin vieläpä katsomaan monista leffoista pressinäytöksen, mutta siitäkään huolimatta minulla ei muka ole ollut aikaa käydä elokuvissa. Höpölöpö! Se muuttuu nyt.

Leffatykki Kolu raportoi siis jatkossa täälläkin suunnalla näkemistään pätkistä.

Uuden elokuvaelämäni aloitusfilkka oli The Place Beyond the Pines. Siinä Ryan Gosling esittää hurjapäämotoristi Lukea, joka esiintyy kiertävässä tivolissa. Paikalle saapuu Eva Mendes ilman rintaliivejä, katseet kohtaavat maailmanpyörän valojen katveessa ja sehän on menoa sitten. Mutta mutta. Luke saakin tietää tulleensa isäksi edellisellä kerralla, kun sirkus saapui kaupunkiin. Vaan milläpä motoristi perheen elättäisi? Naapuruston autonkorjaajalla on idea.

Elokuva kertoo kahdesta miehestä, joista kumpikin haluaisi toimia oikein. Toinen vain sortuu kerta toisensa jälkeen väkivaltaan ja muihin helppoihin ratkaisuihin, toinen huomaa, että oikein toimimisesta harvoin palkitaan. Pohjimmiltaan elokuva kertoo kuitenkin isistä ja pojista, ja sen viesti on ehkä vähän masentavakin: ei omena kauas puusta putoa.

Leffa on hieno ja tiivistunnelmainen (erityiskiitos tästä Mike Pattonin musiikeille), mutta Hey Girlit varautukaa - tämä ei ole mikään hyvän mielen ryangoslingonihaaanaleffa. Elokuvassa on myös yllättävä kerronnallinen ratkaisu, johon joko ihastut tai josta raivostut.

Kaikki näyttelijät tekevät tosi hienot roolit, mutta haluan vielä erikseen hetken puhua Bradley Cooperista. Olen pitänyt itse pitkään Cooperia ihan turhanpäiväisenä näyttelijänä, joka esiintyy joko lällyissä romanttisissa komedioissa tai tyhmissä äijäkomedioissa, mutta yhtäkkiä tyyppi on ollut peräjälkeen loistava sekä mahtavassa Unelmien pelikirjassa että The Place Beyond the Pinesissa? What up, Bradley? Hyvä hyvä!

Ai niin ja. Jumaliste Ray Liotta on edelleen pelottava.

Share

Kommentit

(Ei varmistettu)

Kävin eilen katsomassa saman elokuvan ja pidin kovasti. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, miten hyvän roolisuorituksen Bradley Cooper teki, ja etenkin siitä, kuinka pelottava Ray Liotta oli!!

MR (Ei varmistettu)

Sama havainto, Bradley Cooper on mahtava Unelmien pelikirjassa, omaan makuun paljon kuumottavampi kuin kaikkien kohkaama Ryan Gosling.

Vierailija (Ei varmistettu)

Bradley on kyllä ihana. On varmaan pakko käydä katsomassa myös tämä The Place Beyond the Pines.

Marjo L (Ei varmistettu) http://melkomustavalkoista.blogspot.com

Tätä leffaa en ole vielä nähnytkään, mutta jos fanittaa Goslingia muutenkin kuin ulkonäön takia, kannattaa katsoa myös Lars ja se ainoa oikea (2007). Hienoa näyttelemistä ja hyvä leffa kaikin puolin!

E. (Ei varmistettu) http://kissanminttuajakahvia.blogspot.co.uk

Myönnän suoraan että aluksi olin menossa kattomaan ihan vaan Mr Pattonin musiikkien takia mutta nyt on noi kaikki arvostelut saaneet ihan kiinnostuneeksi tosta itse elokuvasta. Harmi vaan että täällä saarella saa odottaa 12.4. asti ennen kuin tuo iskeytyy eetteriin.

Mahdoton Nainen

Tykkään siitä kun ihmiset käy teatterissa katsomassa elokuvia <3 Kannattaa myös perehtyä kotimaiseen valikoimaan, joka on tällä hetkellä melko laadukas, löytyy laatudraamaa (8-pallo, Kerron sinulle kaiken, Kaikella rakkaudella) ja dokumenttirintamallakin katsojia niittänyt Metsän tarina ja Docpointissa ensi-iltansa saanut Hilton!

Sori puffi, mut pitää promota kotimaista leffaa aina kun voin... :)

Miija (Ei varmistettu)

Drive 2? Eipä sillä että protestoisin! ;) Tulipahan vaan mieleen.

Vierailija (Ei varmistettu)

täytyy vähän ojentaa: Bradley Cooper oli ihan mainio kyllä Limitless:issä, kannattaa katsoo, erinomanen lehva:)

Doc Pointista on Mahdottoman Naisen  hyvien suositusten lisäksi vielä nostettava Laulu Koti-ikävästä: Aito, kaunis, koskettava.  Teillä Turussa on tänään tanssi-iltamatkin asiaan liittyen. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää oli vaikea pala, koska avomies kertoi eilen hymy korvissa vievänsä minut elokuviin katsomaan jotain "mistä varmasti pitäisin" No totta hemmetissä ajattelin sen olevan Good Day To Die Hard, mistä olin jankuttanut jo muutamaan otteeseen, mutta siellä olikin Ryan Gosling ja Bradley Cooper "koska työpaikan naiset aina puhuu siitä".

Ajatus on kuitenkin tärkein ja elokuva oli ihan jees, mutta kuten jo aiemmin ollaan mainittu, niin vähän tuli Drive mieleen (moottoriajoneuvo/autokorjaamo/nainen jolla lapsi ja toinen mies/ihkut musat) mutta sitten onneksi loppuelokuva oli jo jotain omaansa.

Mutta päällimäiseksi jäi kyllä mieleen Eva Mendesin tissit (plus hämmentävät nännit) että pitikö niitä nyt tolleen osotella, vai kertoiko se jotenkin kurjuudesta että ei ole varaa ostaa edes rintsikoita. Tai ehkä se oli vastapainoksi Goslingille? Ken tietää.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää leffa oli pitkästä pitkästä aikaa todella hyvä. Käyn vallan yksin leffassa, joten tämän leffan katsoessani istuin täydessä salissa kahden tuntemattoman miehen välissä ja hei, he taatusti tykkäsivät kun itkin (vuolaasti) oikeastaan koko elokuvan.. Sorry.
Mutta siis, Ryan Cosling on mielestäni hyvä ja lahjakas näyttelijä miten päin tahansa, joten ei siitä enempää, mutta minutkin yllätti täysin tuo Mr Cooper!! Siis häh?! Mies on lukeutunut minulla "turhien ja yhden hymyn"-näyttelijöiden joukkoon, mutta tässä hän yllätti täysin! Pisteet siitä hänelle.
Loistava leffa, loistavat näyttelijät ja loistavat musat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.